Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

1992
Cure-Friday-video-still

1)THE CURE - WISH

Το WISH είναι ο δίσκος που πιθανότατα έχω ακούσει περισσότερο από κάθε άλλο και τον ξέρω απ’ έξω τόσο, που άμα θέλει ο Robert στο επόμενο live μπορώ να κάνω φωνητικά για να τον ξεκουράσω σε κάνα δυο κομμάτια!

Me την προσθήκη του Perry Bamonte οι κιθαρίστες γίνονται τρεις δείγμα της πρόθεσης του Robert Smith για πιο κιθαριστικό ήχο. Το WISH διαφέρει αρκετά από το τέρμα moody DISINTEGRATION καθώς είναι περισσότερο στο πνεύμα των HEAD ON THE DOOR και KISS ME…μια μίξη δηλαδή τραγουδιών άλλοτε πιο pop και άλλοτε πιο ατμοσφαιρικών. Με μία διαφορά, οι ηλεκτρικές κιθάρες που επηρεασμένες ίσως από το ρεύμα της εποχής (grunge, alternative rock) είναι αρκετά μπροστά σε πολλές από τις συνθέσεις του δίσκου. Το δυσοίωνο OPEN με το οποίο ξεκινά το album είναι μία από αυτές.

I really don’t know what I’m doing here? Ι really think I should have gone to bed tonight.

Από την αρχή γίνεται εμφανής η μεγάλη ποικιλία στις συνθέσεις. Το πρώτο single του δίσκου High είναι ένα χαρακτηριστικό Cure κομμάτι γλυκόπικρης pop, ενώ το δεύτερο Friday I’m In Love σάρωσε τα πάντα όταν βγήκε και θεωρείται πλέον classic. Αντίθετα το Αpart θα μπορούσε να είχε ξεπηδήσει απ’ το DISINTEGRATION με το βόμβο του μπάσου του Simon Gallup να οδηγεί…Οι CURE πρέπει να είχαν γράψει μουσική για πάνω από 20 κομμάτια για το WISH, κάποια που μείναν απ’ έξω είναι από τα καλύτερα τους ever. Eίναι να απορείς τι σκεφτόταν ο Robert και διάλεξε πχ το χαβαλετζίδικο Wendy Time για το album, αφήνοντας στην άκρη ομορφιές όπως το Scared Αs Υou και φυσικά το Τhis Twilight Garden, το κoρυφαίο bside των CURE.

Δεν θέλω περιγράψω κάθε τραγούδι του άλμπουμ για να μην γίνομαι κουραστικός. Απλά θα πω όσοι δεν έχουν ακούσει ποτέ το From the Edge Of the Deep Green Sea , νομίζω ότι οφείλουν στον εαυτό τους να το πράξουν άμεσα. Και γιατί όχι κι όλο το WISH;

2)FAITH NO MORE - ANGEL DUST

Aυτά που γίνονται στο Angel Dust είναι από άλλο πλανήτη.

3)R.E.M. - AUTOMATIC FOR THE PEOPLE

Οι πρώτες νότες του Drive, του εναρκτήριου κομματιού και πρώτου single μέσα από το Automatic, είναι για εμένα η πιο συγκλονιστική στιγμή των R.E.M. και αυτό είναι τεράστια δήλωση. Η αίσθηση γίνεται μεγαλύτερη όταν μπαίνουν τα φωνητικά του Stipe, όταν μπαίνουν τα έγχορδα και η ηλεκτρική κιθάρα. Το εκπληκτικό βίντεο που προώθησε το τραγούδι είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Φυσικά και τα επόμενα singles του δίσκου (Everybody Hurts, Man on the Moon) είναι υπέροχα και έχουν το καθένα κάτι διαφορετικό να δώσουν. Το Automatic δεν βασίζεται μόνο στην δύναμη τους, είναι επίσης ένα πολύ δεμένο άλμπουμ όπου η σειρά στην ροή των κομματιών έχει σημασία. Τα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, χαρά, θλίψη, ευγνωμοσύνη, πικρία, ευτυχία, η ουσία του να είσαι Άνθρωπος. Όταν φτάσουμε στο Sweetness Follows ο χρόνος γύρω μου σταματά για τα τεσσεράμισι λεπτά που διαρκεί.

It’s these little things, they can pull you under/Live your life filled with joy and wonder/I always knew this altogether/Thunder was lost in our little lives/Oh, oh, but sweetness follows

Το πιανάκι του Nightswimming είναι η τρίτη πιο αγαπημένη μου στιγμή του δίσκου. Η ερμηνεία του Stipe λες και περιέχει όλη την καλοσύνη και αθωότητα του κόσμου παράλληλα με μια διάχυτη νοσταλγική αίσθηση που η μουσική δημιουργεί.

Θα κλείσω λέγοντας ότι η συναυλία των REM το 1999 στην Αθήνα είναι βαθιά χαραγμένη στην ψυχή μου σαν η καλύτερη συναυλιακή στιγμή της ζωής μου. Για αυτό και μόνο θα τους ευγνωμονώ αιώνια.

4)THE AFGHAN WHIGS - CONGREGATION

Αναμφίβολα η '90ς περίοδος των Whigs είναι και η σημαντικότερη. Με το CONGREGATION ξεκινά μια σειρά από καταπληκτικά albums που (spoiler alert) θα κυριαρχήσουν στις λίστες μου.

O Greg Dulli είναι καλλιτέχνης που ακολουθώ πιστά και ευλαβικά σε ότι κάνει, είτε είναι με τους Afghan Whigs, είτε ως Τwilight Singers, είτε παρέα με τον Lanegan, είτε ως solo artist. Λατρεύω το γρέζι στην φωνή του, τους βαθιά προσωπικούς του στίχους, την ικανότητα του να αναμειγνύει στοιχεία από μαύρη μουσική (είτε αυτή είναι Soul, Funk, Jazz ή RnB) σε μια αλα J.Mascis κιθαριστική λαίλαπα.

Μετά από τα δύο πρώτα ανώριμα Whigs albums, το CONGREGATION κάνει τεράστια άλματα σε ποιότητα, ωριμότητα και έμπνευση. Τα highlighs: ο ανεμοστρόβιλος Conjure Me( I smell your blood, my love/But I can’t taste it yet), το συναισθηματικό κρεσέντο του Let Me Lie To You (Someone must control you before you can get free) το badass ομώνυμο (I am your creator/Come with me my congregation) και το tour de force φινάλε του Μiles iz dead (Don’t forget the alcohol/Ooh baby…)

Τέλος το album cover άκρως συμβολίκο και άξιο ψήφου για καλύτερο της χρονιάς, έχε χάρη που δεν ήθελα να το ρίξω δεύτερη συνεχόμενη φορά σε μωράκι! Τα ξαναλέμε, Γρηγόρη!

5)ALICE IN CHAINS - DIRT

Μπορεί η αγαπημένη μου κυκλοφορία από Alice in Chains να είναι το κυρίως ακουστικό JAR OF FLIES, αναμφίβολα όμως το DIRT είναι το magnum opus τους, η κυκλοφορία αυτή που δημιούργησε τον μύθο τους.

Το εξώφυλλο ( που πήρε και την ψήφο μου ) σε προδιαθέτει ότι τα πράγματα εδώ γίνονται σοβαρά. Το μπάσιμο με το Them bones δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Τα heavy riffs του Dam that River κοπανάνε ασυγχώρητα. Η σχιζοφρενική ατμόσφαιρα του Rain When I Die θυμίζει τους συνοδοιπόρους SOUNDGARDEN. Το Down In A Hole είναι ένα πανέμορφο δημιούργημα, η ερμηνεία του Staley ανεπανάληπτη, δακρύζεις μόνο που τον ακούς. Υπάρχουν κομμάτια (Junkhead, Αngry Chair) που είναι βασανιστικά αληθινά και γενναία ειλικρινά κάνοντας δύσκολη την ακρόαση. Κάποιοι ισχυρίζονται πως όλος ο δίσκος έχει θέμα την ηρωίνη και τον εθισμό, δεν μπορώ να συμφωνήσω όταν ανάμεσα στα κομμάτια αυτά βρίσκεται το Rooster, o εκπληκτικός φόρος τιμής του Cantrell στον βετεράνο πατέρα του. Τέλος έχουμε και το Would? Τι να πει κανείς για ένα από τα καλύτερα τραγούδια των '90ς ή μάλλον όλων των εποχών. Καλύτερα λοιπόν να το βουλώσω.

special mentions:

6)MANIC STREET PREACHERS - GENERATION TERRORISTS

Μπορεί να του φάγαν την θέση στην πεντάδα την ύστατη στιγμή, το γεγονός όμως είναι ότι το GENERATION TERRORISTS με τα 18 κομμάτια του είναι ένα πέρα για πέρα χορταστικό άλμπουμ. Άμεσο, φασαριόζικο, κοινωνικά ευαίσθητο, σε κάποια σημεία προβοκατόρικο, ξεχειλίζει νεανική ενέργεια και δυναμισμό. Περιέχει δε και το καλύτερο κομμάτι των MANICS που δεν είναι άλλο φυσικά από το συγκινητικό Motorcicle Emptiness με ένα από τα πιο όμορφα ριφς που έχω ακούσει. Μέχρι την εξαφάνιση του κιθαρίστα και στιχουργού τους Richey Edwards οι Μanics ήταν πραγματικά σπουδαίοι.

7)SKYCLAD - A BURNT OFFERING FOR THE BONE IDOL

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που έσωσε την τιμή του Μetal στα 90, αυτοί για εμένα είναι οι Skyclad. Change my Mind! Το δεύτερο στην σειρά άλμπουμ τους κρύβει μέσα του πολλά διαμαντάκια όπως το οργισμένο Men of Straw- το πρώτο κομμάτι από Skyclad που άκουσα ποτέ οπότε μια αδυναμία παραπάνω την έχουμε- το κάλεσμα για πάρτι και χορό του Spinning Jenny και το συγκλονιστικό φινάλε του Alone In Death’s Shadow. Ο ήχος τους παραμένει ακόμη ακατέργαστος κάτι που δίνει μια άγρια ομορφιά στον για κάποιους καλύτερο δίσκο των Skyclad. Δεν συμφωνώ - αυτός είναι το PRINCE…αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα χαλάσουμε, όλους τους δίσκους με τον Walkyer τους έχω στην καρδιά μου!

8)DANZIG - DANZIG III: HOW THE GODS KILL

To HOW THE GODS KILL συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το LUCIFUGE χωρίς να υστερεί σε τίποτα, αντίθετα έχει επιπλέον την τύχη και την τιμή να έχει για cover art άλλη μια υπέροχη δημιουργία του H.R. Giger. Περιέχει επίσης μερικά από τα αγαπημένα μου κομμάτια των DANZIG όπως το εξόφθαλμα Σαμπαθικό Do You Wear The Mark, το βραδυφλεγές Anything με το δώσε-πόνο-αγόρι-μου σόλο του, το φαινομενικά παράταιρο Sistinas με την
αλα Εlvis ερμηνεία του Glenn και φυσικά το σαγηνευτικά σκοτεινό ομώνυμο.

9)RED HOUSE PAINTERS - DOWN COLORFUL HILL

Και ενώ είχα σκοπό να βάλω τους RED HOUSE PAINTERS πεντάδα με τον ομώνυμο 75λεπτο δίσκο τους μετά αντιλήφθηκα ότι τα μπέρδεψα λίγο και ότι το 1992 ήταν η χρονιά του ντεμπούτου τους, DOWN COLORFUL HILL. Ο Mark Kozelek (also SUN KIL MOON) έχει το χάρισμα να αφηγείται ιδανικά θλιμμένες ιστορίες με μια μελωδική, νωχελική, νοσταλγική και κάποιες φορές στοιχειωτική μουσική υπόκρουση. Ακούστε πχ το σχεδόν δεκάλεπτο Medicine Bottle. Αξιόλογη πρώτη κυκλοφορία λοιπόν ( από 4ΑD - εγγύηση) η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη.

10)INXS - WELCOME TO WHEREVER YOU ARE

Μπορεί να μην περιέχει τα superhits του KICK ωστόσο ήταν και παραμένει ο αγαπημένος μου ΙΝΧS δίσκος. 'Ωριμος συνθετικά και με μια διάθεση πειραματισμού, πχ τα παραμορφωμένα φωνητικά σε κάποια κομμάτια, θα τον συνέκρινα στον τομέα αυτό με το Achtung Baby των U2 της προηγούμενης χρονιάς. Άλλοι λόγοι για την προτίμηση μου: Τα Baby Don’t Cry, Beautiful Girl και Not Εnough Time με το τελευταίο να ανήκει στο Τop 10 των αγαπημένων μου κομματιών ever. A, και δεν σας είπα το τελευταίο: Ο Michael Hutchence είναι απλά θεός!

shoutout to the next gems:
DREAM THEATER - IMAGES AND WORDS
SCREAMING TREES - SWEET OBLIVION
THE JESUS AND MARY CHAIN - HONEY’S DEAD
PAVEMENT - SLANTED AND ENCHANTED
IRON MAIDEN - FEAR OF THE DARK
NEIL YOUNG - HARVEST MOON
NICK CAVE AND THE BAD SEEDS - HENRY’S DREAM
MADONNA - EROTICA
PETER GABRIEL - US
BON JOVI - KEEP THE FAITH

29 Likes

:smiling_face_with_tear:

:disappointed_relieved: από τα live που, πλέον, θα σκότωνα για να εχω δει. Αλλά ήμουν 13 και μονομέηντεν σχεδόν.

5 Likes

Άλλη μια εξαιρετικη χρονια, και η ανηφοριές αρχίζουν…

Το δεντρο των μουσικων οριζοντων πλεον ριχνει ακατάπαυστα νεα κλαδια, δημιουργώντας νεα genres και ηχους.

Αν τα προηγουμενα χρονια, για εμενα, η εμφαση των ακουσματων μου κινούνταν μεταξυ alternative, noise και death, τωρα βλεπω πως αρχιζουν να αλλαζουν τα πραγματα (όχι πολύ νταξ).

Ξεπηδάνε αλμπουμαρες black metal, stoner/desert rock, stoner/doom, groove, sludge και αντε τωρα να διαλεξεις 5 από αυτά που ουσιαστικα σε διαμορφωσαν ως μουσικόφιλο.

Ακουγοντας παλι πολλα αλμπουμς από τη χρονια αυτή, υπηρξαν καποιες μικρες εκπλήξεις ως προς τη 10αδα, μιας και συνάντησα δισκους που μπορει να λατρευω συγκεκριμενα κομματια, ο υπόλοιπος δεν εφτασε για να μπουνε στη λιστα. Παλι δυσκολεύτηκα με τη 5η θεση και τη 10αδα παντως γιατι είναι πολλοι οι δισκοι που αγαπησα το 1992.
Αντεγραψα συμφορουμιτη απο πανω με τη 5+1 πονηρια, αλλα δν εχω αποφασισει στη λιστα ποιο θα βαλω …

1. Darkthrone - A Blaze In the Northern Sky
image

Ευκολη κορυφη για εμενα, την επιασαν οι Darkthrone με αυτή την αλμπουμαρα που διαμορφωσε τη Σκανδιναβικη black metal σκηνη και εθεσε τον ρυθμο για το τι εχει να ακολουθησει.

Κομματια που με κανουν και ανατριχιάζω κάθε φορα, από τοτε στα 90ς που τα ειχα πρωτακουσει – τι να πρωτοπω δηλαδη για το In the shadow of the horns, για την αρχη του δισκου με Kathaarian Life Code, τη σατανικη μελωδια του Paragon Belial, το καταπληκτικο ομώνυμο, η τα διασπαρτα σατανικα γελακια του Nocturno Culto? Μια ηχητικη αβυσσο απολυτου σκοτους. Ναι παρακαλω.

2. Sleep - Holy Mountain
image

Εάν ο Lemmy είναι ο Θεος, ο Matt Pike είναι ο υιός του. Βαλε στην εξίσωση και τον εγκεφαλο Al Ciscneros και τον Chris Hakius, και εχουμε μια από τις πιο επιδραστικες μπαντες των 90ς κ 00ς.
To Holy Mountain είναι ένα μνημειο στη μουσικη ιστορια και απιστευτα διαχρονικο, που συνδυάζει τα καλυτερα κομματια του Iommi και του Buttler με αποκοσμη ψυχεδελεια, και υπνωτικων ριφφαρων.
Όταν σκαει το εισαγωγικο ιστορικο ριφφ του Dragonaut ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ, μεχρι τα The Druid, Holy Mountain, From Beyond εχουμε κλασει :smiley:
Προς μεγαλη μου έκπληξη δεν ειδα σε λιστες μεχρι τωρα ένα τοσο σημαντικο και πολυαγαπημενο αλμπουμ, που ουσιαστικα ηταν το πρωτο stoner doom metal (περα από καποια ψιλα γραμματα από καποιον συμφορουμιτη νμζ).
Θα τα ξαναπουμε και με το Dopesmoker φυσικα, οποτε to be continued. .

3. Kyuss - Blues for the Red Sun
image

Άλλο ένα ουσιαστικα stoner rock album, και το πρωτο με πιο πολύ κλίση προς το desert rock, που μαζι με το Αγιο Ορος από πανω, δημιουργησαν τη δικια τους σκηνη και αντιγραφηκαν τοσες μα ΤΟΣΕΣ πολλες φορες.

Πολλες φορες δηλαδη και τοσο ξεδιαντροπα από μπαντες για παραδειγμα τυπου 1000 mods 20 χρονια αργοτερα που καπου εκει συνειδητοποιείς ποσο σημαντικος ηταν αυτος ο δισκος στη πορεια της μουσικης.

Τι κομματαρες το Thumb γτχμ, το Green Machine (που ολοκληρη παντα στην Ιαπωνια ονομάστηκε χρονια μετα από αυτό), 50 mil year trip…etc

Είναι ένα μανιφεστο αυτος ο δισκος – μια ωδη στο κινημα του desert rock, εκει που impromptu μαζευαν ενισχυτές στη μεση της ερημου, κατεβαζαν LSD και ροκαραν μεχρι τελικης πτωσης.

Οι παραμορφώσεις, τα μαγευτικα φωνητικα σε μεταφερουν σε ένα απεραντο και άγονο τοπιο ερημου. Ενδείκνυται και για road trip.

4. Nick Cave & The Bad Seeds - Henry’s Dream
image

Νομίζω εχουμε καταλαβει πλεον τους φανς του Nick μεσα από τις λιστες μεχρι τωρα, και πως ηταν δυνατον να αφησω εξω ένα αλμπουμ που περιεχει καποια από τα καλυτερα τους τραγουδια.

Φυσικα και αναφερομαι πρωτα στο Straight to You, που για μενα είναι από τα πιο ομορφα και ποιητικα τραγουδια που εχουν γραφτει ποτε, αλλα και τα Papa Wont Leave You Hentry, Brother My Cup Is Empty και Jack The Ripper που είναι πλεον signature.

To Henry’s Dream σε βυθιζει σε έναν κοσμο συνθετων και εντονων συναισθημάτων καθως κ καταπιάνεται με θεματα αγαπης, απωλειας και ενδοσκοπησης του ανθρωπινου πνευματος.

Ο Νικ προσφερει ανατριχιαστικα ατμοσφαιρες με τις αφηγησεις και τον ποιητικο λυρισμο του, με μικρες οασεις λύτρωσης και ελπιδας εδώ κ εκει.

5. Alice in Chains – Dirt

Ακομα θυμαμαι το ποσο πολύ ειχα λιωσει αυτόν το δισκο στο στρατο… Ένα mp3 μιας ΑΑΑ μπαταριας, με οσα αλμπουμ μπορουσα να χωρεσω τοτε το 2009, και το Dirt ηταν ένα που μου κρατησε συντροφιά και παρεα 9 μηνες.

Εχει τοσα πολλες κομματαρες που χαθηκα και ταξιδεψα μαζι τους, που μου είναι δυσκολο να μη βαλω το Dirt στη 5αδα. Περα από τη σημαντικότητα του στο grunge, είναι ενας που συνδυαζει τελεια τη μελωδια με τη sludgιλα, τα σκληρα ριφφς με την ατμοσφαιρικοτητα και όλα αυτά δεμενα με αυτά τα εξαιρετικα αποκοσμα και προσωπικα φωνητικα του Stanley.

Το ομονημο Dirt δηλαδη ακομα μου χτυπαει τρομερα ευαισθητες χορδες μεσα μου, το αγαπημενο μου τραγουδι της μπαντας νμζ μαζι με το Love, Hate, Love και το Would?, αλλα και οι κομματαρες Them Bones, Rooster, Angry Chair, Down in a Hole.

5+1. Burzum – Burzum
image

Αλμπουμ που με αλλαξε τελειως ως ακροατη και με εβαλε σε ένα σκοτεινο και υπογειο μονοπατι για πολλα χρονια χαχα

Εχω αναφερει και αλλου ότι ξεκινησα ανορθόδοξα να ακουω μεταλ, πρωτα μεσω black, και το Burzm/Aske ηταν αυτό το αλμπουμ που σε σπρωψνει στα βαθια.

Ότι και να πουμε για τον Varg, ξερει να φτιαχνει πολύ καλη μουσικη. Αμα σκασει και ακουσω το Spell of Destruction η το War απλα τρεχατε …

Στα του αλμπουμ τι να πω … καθηλωτικό, μινιμαλιστικό και αποκοσμο.

Μια μελαγχολική ομορφια μεσα στο χαος.

6. The Jesus Lizard – Liar
image

Φανταστειτε που φτασαμε που να μπαινει οριακα στη 10αδα το Liar των Jesus Lizard…

Μια κυκλοφορια που εδραιωσε τους JL σαν ένα από τα πιο αγρια και ασυμβιβαστα συγκτορηματα της εποχης, με τον δικο τους ακατεργαστο, επιθετικο και αγριο ηχο. Αδυσώπητο και μοναδικο μειγμα noise rock, post punk και γενικα alternative rock.

Γενικα απογειωσαν τον μουσικη τους με το Liar και καταφεραν να φτιαχνουν ένα μοναδικη αισθηση ανησυχίας και δυσφορίας που σε διαπερνα, ενώ παράλληλα προσφερει μια αισθηση καθαρσης.

7. R.E.M. - Automatic for the People
image

Ένα διαχρονικο αριστουργημα, με καταπληκτικες κομματαρες τυπου Drive, Everybody Hurts, Man on the Moon, Automatic for the people.

Από τα πιο ευρεως αναγνωρισιμα alt rock albums, και από τα καλυτερα της μπαντας. Αξιζει 1000% τη θεση του στη λιστα, ο μονος προβληματισμος μου είναι ποσο ψηλα επρεπε να μπει τελικα.
Όπως αναφερθηκε το λαιβ το 1999 ηταν τρομερο, και το κραταω και εγω πολύ ψηλα στις συναυλιακες μου αναμνησεις.

8. Pantera - Vulgar Display of Power
image

Μου αρεσει πολυ περισσοτερ από το Cowboys From Hell – που σορρυ νοτ σορρυ είναι πολύ σοφτ ανα σημεια για τα αυτια μου – και οσες φορες να το ακουσεις ανακαλυπτεις και άλλη μια μπαντα που τους αντεγραψε. Τωρα πχ ακουγα τιγκα Lamb of God και Slipknot ριφφς.
Γενικα δισκος από το πανω ραφι και τιμια μπαινει στη 10αδα με το σπαθι του, βαζοντας λιγη Southern groove στη μουσικη και ουσιαστικα ανοιγει το δρομο για το μετεπειτα nu metal.

Εσυ ποσες φορες εχεις χτυπηθει μεθυσμένος με το Walk ?
Ύμνος του Mo Better της Πεμπτες υπο τους ηχους των Psychograndmammas. Αχ ωραιες εποχες.

9. Sonic Youth – Dirty
image

Πολυαγαπημενο αλμπουμ της εφηβειας – μια μαγευτικη ηχητικη περιπετεια πειραματισμου, noise και post punk. Ενας πολύ σημαντικος και πρωτοποριακος δισκος (όπως είναι κ οι περισσοτεροι των SY) στο γενικοτερο πλαισιο του alternative rock που οργιαζε με τον ένα η τον άλλο τροπο εκεινη την εποχη, και για πολλους και ο πιο ευκολος για το ευρυτερο κοινο. 90ς φαινεστ.

10. Neurosis - Souls at Zero
image

Neurosis ο μπαμπας σας .
Μπορει όχι το καλυτερο αλμπουμ, αλλα θετει τα θεμελια αυτων που θα ακολουθησουν και αυτοι.
Ακουω πολλα σημαδια και μελωδιες των μετεπειτα αλμπουμς τους, και ουσιαστικα είναι το Souls at Zero το πρωτο post metal / avant garde / sludge album ? Ποσιμπολ
Τους λατρευω και φυσικα θα εδραιωθουν τις λιστες μου στη συνεχεια.

Αλλα που δε χωρεσαν :

PJ Harvey - Dry
Faith No More - Angel Dust
Cannibal Corpse - Tomb of the Mutilated
Rage Against The Machine - Rage Against The Machine
Incantation - Onward to Golgotha
The Afghan Whigs - Congregation
Swans - Love of Life
Nine Inch Nails - Broken
Stone Temple Pilots - Core
The Offspring - Ignition
The Prodigy - Experience
Aphex Twin - Selected Ambient Works 85-92

24 Likes

Μ’ έβγαλες απ’ την αμήχανη θέση να ήμουν ο πρώτος που θα ανέφερε τον μαλάκα!

5 Likes

Το πρώτο ΜΠΡΖΜ δε μου λέει τίποτα, απ’ του χρόνου έχει ο μπαχτσές.

Αδελφέ μου! :beer:
Και AlleyCat ασφαλώς.

Ρίξε και μια επιβεβαίωση τώρα μπασκετόφατσες γιατί μείναμε 7+1

3 Likes

Alleycat φοβερό μαγαζί. Κάθε Παρασκευή - Σάββατο τσίπουρα στο Θησείο ή Μοναστηράκι και μετά μπύρες και μουσικαρες εκεί μέχρι το πρωί.
Γιατί έκλεισε ρε γαμωτο?

Θεώρησε ο ιδιοκτήτης ότι δεν συνέφερε να το συνεχίσει με το τότε ενοίκιο και λοιπά κόστη. Υπήρχε η πρόθεση να βρεθεί ενδεχομένως άλλος χώρος αλλά τελικά δεν προχώρησε ποτέ.

1 Like

Κρίμα. Το πιο πολυσυλλεκτικό μουσικά μαγαζί του χώρου μας. Με ωραίο χώρο και καλές τιμές.
Ωραία ατμόσφαιρα.

1 Like

Πρεπει να ειμαι ο μόνος μεταλλάς που αντιπαθεί τα μεταλλάδικα…

Δοξα και τιμη όμως στο παλιό Le Roi που μέχρι το 1992 έπαιζε πραγματικά blues, και διαφορετικά κάθε βράδυ.

(Μυρίζομαι έναρξη νέου οφτοπικ)

4 Likes

Το θέμα ήταν ότι δεν ήταν μεταλλαδικο. Αυτό μου άρεσε. Ήταν rock bar αλλά με σύχρονη μουσική.
Μέχρι και ρέγκε έχω ακούσει εκεί. Electro. Ritual noise από Covenant. Δεν είχε κολλήματα. Μια Πέμπτη είχε βάλει Isis.

1 Like

Το AlleyCat ε; Ναι, ωραιο ήταν. Όπως και το Mo Better και το Jasmine για ένα διάστημα.

1 Like

Define “μεταλλάδικο”. Εννοείς την αισθητική, υποθέτω; Ή απλά δεν θες να ακούς έξω την μουσική που ακούς σπίτι;

Με την αισθητική είμαι οκ, με την εξαίρεση του early 90s Χωρίς Ανάσα - πίστα για headbanging;; Αλήθεια τώρα; Με καθρέφτες;!

Περισσότερο με ενοχλούσε πόσο safe, προβλέψιμες και βαρετές ήταν πάντα οι μουσικές επιλογές. Τα ίδια από Maiden, Metallica, priest, over and over again.

Νομίζω το jasmine κάπου το 97 πρέπει να είχε έναν ωραίο dj που έβαζε διαφορετικά πράγματα, μάθαινες και κάτι.

3 Likes

Από όσα έχω ζήσει εγώ σαν μικρότερος, νομίζω πως πλέον είναι καλύτερα τα πράγματα, τουλάχιστον στην Αθήνα. Μπορείς να πετύχεις βραδιές για όλα τα γούστα και σίγουρα έχει μειωθεί η “κασέτα”, ανάλογα πάντα με το μαγαζί/τον dj/την ημέρα/το event. Μιλάω για το ευρύτερο φάσμα του ροκ/μέταλ.

3 Likes

Οοοοοοοοοοχχχχχχιιιιιιιιι!!! Γιατί ξέθαψες αυτή την εικόνα από την βαθειά κατάψυξη του υποσυνείδητου μου;;; Γιατί;;;;; :melting_face: :dotted_line_face: :skull:

5 Likes

Μαλακα, headbanging με λοξό βλέμμα στο καθρέφτη και μετά φτιάξιμο του μαλλιού.

Noone can unsee that.

7 Likes

Παίδες υπάρχει και το θρεντ με τα ροκομαγαζα^^ εμένα πάλι το Χωρίς Ανάσα μου άρεσε :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Έχει πλάκα πάντως πως εδώ στο Galway (που είμαστε μικρή πόλη, κάπου 80 000 ξέρω γω και οι μεταλλαδες είναι το πολύ 100 άτομα) υπάρχει ένδοξο ροκομεταλλαδικο που, με το που μπαίνεις μέσα, αισθάνεσαι τοοοοσο οικεία. Ίδιες μουσικές, ίδιες φάτσες, σαν να μπαίνεις στην Tithora!

4 Likes

Υπήρχε και πριν 10 χρόνια και το έχασα;

Χαχα είχα πάει 2-3 φορές, στα late 90s ή early 00s ομως, περίεργη φάση. Εκείνη την εποχή το απόλυτο hard/rock metal μαγαζί για εμένα ήταν οι Φοίνικες στο Νέο Ηράκλειο αν το θυμάται και κανένας άλλος. Στέκι με επίσκεψη κάθε βδομάδα για κάποια χρόνια, καλές τιμες, ροκ μέχρι τις 12 και μετά μετσολ και πολύ καλος τύπος και ο ιδιοκτήτης με τη γυναίκα του.

4 Likes