1993
Honourable Mentions
** Sleep’s Holy Mountain**
Αυτό το βάζω από τύψεις επειδή δεν είχα χρόνο και το ξέχασα ώστε να μπει το '92 . Οριακά 5αδα θα έπαιζε με το Crimson Idol . Ο,τι έγινε έγινε. Σύμφωνα με wiki στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε το '93 , αλλά το θεωρώ άδικο να μπει 5αδα
Μνημειώδης δίσκος , τον λατρεύω . Ριφφαρες και μπάσο που τσακίζουν κόκαλα
10. Lynyrd Skynyrd - The Last Rebel
Είναι πολύ ωραίος . Το ομώνυμο τα σπάει και το Born to Run είναι από τα αγαπημένα μου με ένα γαμάτο outro jam που κλείνει και τον δίσκο
9. Eyehategod - Take as Needed for Pain
Δεν με τρελαίνει το sludge τόσο πολύ. Αυτό εδώ όμως είναι από τα λίγα που γουστάρω αρκετά
8. Death - Individual Thought Patterns
Νταξει, τα γνωστά
7. Angra - Angels Cry
Andre Matos - Kiko Loureiro - Rafael Bittencourt all star σύνθεση
6. Sepultura - Chaos A.D.
Εδώ είναι οι Sepultura που αρέσουν σε εμένα περισσότερο. Groove metal με πολλά έθνικ / tribal στοιχεία . Το drumming φοβερό
TOP 5
5. Rotting Christ - Thy Mighty Contract
Δύο αδέρφια απ’ τη γειτονική μου Νέα Ιωνία κυκλοφορούν το θρυλικό πρώτο τους full length album και με εκτός λογικής επιμονή και υπομονή βρίσκονται ακόμα κοντά μας 30 χρόνια μετά με το στάτους που τους αναλογεί
4. The Tea Party - Splendor Solis
Απ’ τις σπουδαιότερες παραγνωρισμένες ροκ μπάντες . Ζεπελινικο ροκ με πολύ έντονα ανατολίτικα στοιχεία, ολίγον από country και αυτά είναι μόνο η επιφάνεια. Έχουν κάνει τέλειο blend ένα σωρό στοιχεία και έβγαλαν συγκλονιστική μουσική
3. Paradise Lost - Icon
Don’t run away, from the pain…
2. Conception - Parallel Minds
Είχα ξεχάσει πόσο αδιανόητα τέλειοι ήταν οι Conception. Και πόσο κιθαρισταρας ο Otsby . Αυτό το Soliloquy πόσο έπος , roll the fire κόλλημα και δεν υπάρχει αδύναμη στιγμή πουθενά
Και εξωφυλλαρα αξία για καλύτερο της χρονιάς αλλά οι αγάπες …
1. Savatage - Edge of Thorns
Λατρεύω την φωνή του Jon, αλλά και ο Ζακ μεταγραφή αεροδρομίου
Κύκνειο άσμα για τον τεράστιο Criss Oliva με έναν απ’ τους πιο αγαπημένους δίσκους . Follow me απίθανο σολο , All that I bleed , he carves his stone , sleep , Damien, Conversation piece, degrees of sanity και εννοείται το διάσημο ομώνυμο
Δεν χωράνε λόγια
Εξώφυλλο
Edge of thorns