1994
HONOURABLE MENTIONS
( με τυχαία σειρά )
- Orphaned Land - Sahara
Απ’ το πρώτο ριφφ καταλαβαίνεις ότι αυτοί εδώ είναι λίγο διαφορετικοί, πιο εξωτικοί. Προσωπικά τους λατρεύω
- Machine Head - Burn My Eyes
Δεν με τρελαίνουν οι MH πριν το Through the Ashes , αλλά το ντεμπούτο τους είναι πραγματικά καλό . Ξεκινάει με Davidian & Old , δλδ κάπου ώπα
- Megadeth - Youthanasia
Μου αρέσει αυτή η πλευρά του θρας, λίγο πιο πεσμένες ταχύτητες αλλά τίγκα τεχνικός δίσκος που ( νομίζω ότι ίσως ) δίνει και την αίσθηση μιας ωριμότητας
- Soundgarden - Superunknown
Κοιτάξτε, δεν είμαι φαν της grunge σκηνής , εκτιμώ και τις μπάντες και αρκετά τραγούδια, λατρεύω τις φωνές όλων της σκηνής του Seattle με κορυφαία όλων των Κορνέλ. Εδώ έχει τα τραγούδια που άκουσα πρώτη φορά και είναι η πρώτη μου επαφή με τη μπάντα .
Fell on Black Days , Black Hole Sun , Like Suicide
- Pride & Glory - Pride & Glory
Μου αρέσει πολύ αυτό το πάντρεμα country με southern με hard rock κλπ . Πολύ ωραίος δίσκος και ήταν και το πεδίο που ο Zakk Wylde για μένα κενταει κιθαριστικά
- Savatage - Handful of Rain
Δύσκολο άλμπουμ. Φορτισμένο και μπολιασμενο στη θλίψη και την απόγνωση. Παρόλα αυτά φυτρώνουν τα πιο όμορφα λουλούδια μέσα από τον πόνο του Jon Oliva ( Chance πχ )
TOP 5
5. Corrosion of Conformity - Deliverance
Αγαπημένος ήχος , δεν μου έχει κάτσει τίποτα άλλο από CoC όσο αυτό το διαμάντι . Heaven is not overflowing, Albatross, Clean my Wounds κλπ κλπ
Σαουθερνιζει και στονεριζει σαν ήχος , ίσως για αυτό με έπιασε σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν παίξει στην καριέρα τους
4. Pantera - Far Beyond Driven
Νταξει, οι Pantera είναι στα αγαπημένα μου συγκροτήματα εβερ . No brainer
3. Kyuss - Welcome to Sky Valley
Εδώ , με αυτόν τον δίσκο , πριν περίπου 7-8 χρόνια ανακαλύπτω ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα και με πιάνει για τα καλά , βρίσκω έναν ακόμα ήχο που μου αρέσει πολύ και διευρύνω τους μουσικούς μου ορίζοντες. Δεν το λες και αμελητέο
2. Queensryche - Promised Land
Περίεργος δίσκος . Είναι τόσο πλούσιος μουσικά αλλά στα αυτιά μου και ευκολοακουστος. Κάτι που το λες και δύσκολο και σπάνιο , i guess
Η πιο ώριμη δουλειά τους και η καλύτερη τους για μένα. Συγκλονιστική μουσική, τρομερές ερμηνείες απ’ την πιο ντελικάτη φωνή
1. Dream Theater - Awake
Για μένα αν και τους άκουσα πολύ πρόσφατα λεπτομερώς , ξανά ευχαριστώ ρε @pantelis79 αλήθεια, οι Dream Theater στα 90’ς ήταν απαράμιλλης ομορφιάς μπάντα . Και στα 00’ς βέβαια
Ο Petrucci σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε και παραμένει ο αγαπημένος μου κιθαρίστας σε βαθμό cult following ( έχω την κιθάρα του , ενα πετάλι του, τις πένες του , ακόμα και η ζώνη κιθάρας μου είναι δικό του μοντέλο )
Εύκολη πρωτιά
Για το caught in a web , erotomania , voices , το βαρύ mirror , το Lie όπου στο βιντεοκλίπ παίζει με 7χορδη ibanez Vai , το scarred που έχει τόσο υπέροχο μπλουζιζον ιντρο , το space dye vest .
Καλά είναι
ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Dream Theater - Awake