Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Ξεκαθαρα η πιο δυσκολη χρονια του παιχνιδιου…

Μια χρονια οπου τα μουσικα ειδη οργιαζουν, και ιστορικες κυκλοφοριες δινουν κ παιρνουν σε ολο το φασμα της μουσικης. Οποτε για μουσικοφιλους που ακουνε διαφορα ειδη, υπαρχει μεγαλο προβλημα.

Τα νουμερα δεν εβγαιναν με τη καμια, αλλαζα τη σειρα τουλαχιστον 2 φορες την ημερα, και τελικα αποφασισα να παω με γνώμονα τη καρδια.

Το ότι καποια αλμπουμς δε μπηκαν στα τοπ 5 δεν εχει να λεει τιποτα, θα μπορουσα ανετα να τα αλλαζα με καποιο από τα honorable mentions χωρις δευτερη σκεψη, αλλα ετσι είναι το παιχνιδι να μιας τριβελίζει το μυαλο.

Δε προλαβαινω να γραψω λογακια πολλα… στο ποδι τελειως.

1. Mayhem - De mysteriis dom Sathanas
image
Εχω ξαναγραψει οτι ειναι το πιο γνωστο πλακ αλμπουμ, αλλα οχι το πιο ευκολο ουτε το καλυτερο gateway στο χωρο.
Τι να πρωτοπω, οσοι ζησαμε το κυμα αυτο στα 90ς ξερουν. Τυχαιροι που το ξαναειδαμε προσφατα ολοκληρο.

2. Madball - Set It Off
image
Αλητεια χτυπαει κοκκινο - απο τα αγαπημενα παραδοσιακα HC albums μου.

3. Nick Cave & The Bad Seeds - Let Love In
image
Μονο επιτυχιες και υμνοι - το λατρευω κ ας ειναι το πιο διαδεδομενο.

4. Cradle of Filth - The Principle of Evil Made Flesh
image
Πολλα χαιλς στους @ChrisP και @Leper_Jesus που το ανεφεραν.
Τρομερος δισκος, με κορυφαιες τραγουδαρες (Forest, Principle, Crescendo, Black Goddess, Summer Dying fast) και θα τα ξαναπουμε με τους αγαπημενους πρωιμους COF στις επομενες χρονιες.

5. Korn - Korn
image
Αλμπουμ λατρεια κ αυτο - με αγαπημενο το Daddy που δυσστυχως δν εχω ακουσει λαιβ (ενα τουρ που το παιζαν εγινε sold out σε δευτερολεπτα)

Honorable Mentions / λατρεμενα αλμπουμς

Acid Bath - When the Kite String Pops
Grief - Come to Grief
Portishead - Dummy
Dystopia - Human = Garbage
Jeff Buckley – Grace
Kyuss - Welcome to Sky Valley
Bolt Thrower - …For Victory
Machine Head - Burn My Eyes
Rotting Christ - Non Serviam
Emperor - In the Nightside Eclipse
Therapy? - Troublegum

ΑΓΧΟΣ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

27 Likes

εξαιρετικο climax ενος πολυ εμβριθους-food-for-thought post, αγαπητε @Leper_Jesus
and how yummy it was
loved the feedback from @ChrisP of course

ο θεουλης-weird Pytten εχει περιγραψει αναλυτικα on camera το recording process, ολο το reverberation του grieghallen αξιοποιηθηκε στο επακρο και ο ηχος δεν “πειραχτηκε” επι τα χειρω οπως πχ εκανε ο Vikernes στα “δικα του” . The result is supermassive (black hole?)

Still, when all is said and done, η κορυφαια στιγμη ολης της νορβηγιας για μενα θα ειναι παντα στο 02:50 του Det Som Engang Var. He won the snatch game and ran away. “For all tid….”

2 Likes

Έχεις κάπου το video εύκαιρο;

1 Like

ολοκληρο το Helvete ντοκυμαντερ, english subtitles and all
for pytten go to → 2:03:25 (start of part 4)

περαν της συνεντευξης-περιγραφης εχει και reunion on-site του Pytten με Hellhammer & Attila
they discuss recording process and stuff

3 Likes

1994

HONOURABLE MENTIONS

( με τυχαία σειρά )

• Orphaned Land - Sahara

Απ’ το πρώτο ριφφ καταλαβαίνεις ότι αυτοί εδώ είναι λίγο διαφορετικοί, πιο εξωτικοί. Προσωπικά τους λατρεύω

• Machine Head - Burn My Eyes

Δεν με τρελαίνουν οι MH πριν το Through the Ashes , αλλά το ντεμπούτο τους είναι πραγματικά καλό . Ξεκινάει με Davidian & Old , δλδ κάπου ώπα

• Megadeth - Youthanasia

Μου αρέσει αυτή η πλευρά του θρας, λίγο πιο πεσμένες ταχύτητες αλλά τίγκα τεχνικός δίσκος που ( νομίζω ότι ίσως ) δίνει και την αίσθηση μιας ωριμότητας

• Soundgarden - Superunknown

Κοιτάξτε, δεν είμαι φαν της grunge σκηνής , εκτιμώ και τις μπάντες και αρκετά τραγούδια, λατρεύω τις φωνές όλων της σκηνής του Seattle με κορυφαία όλων των Κορνέλ. Εδώ έχει τα τραγούδια που άκουσα πρώτη φορά και είναι η πρώτη μου επαφή με τη μπάντα .

Fell on Black Days , Black Hole Sun , Like Suicide

• Pride & Glory - Pride & Glory

Μου αρέσει πολύ αυτό το πάντρεμα country με southern με hard rock κλπ . Πολύ ωραίος δίσκος και ήταν και το πεδίο που ο Zakk Wylde για μένα κενταει κιθαριστικά

• Savatage - Handful of Rain

Δύσκολο άλμπουμ. Φορτισμένο και μπολιασμενο στη θλίψη και την απόγνωση. Παρόλα αυτά φυτρώνουν τα πιο όμορφα λουλούδια μέσα από τον πόνο του Jon Oliva ( Chance πχ )

TOP 5

5. Corrosion of Conformity - Deliverance

Αγαπημένος ήχος , δεν μου έχει κάτσει τίποτα άλλο από CoC όσο αυτό το διαμάντι . Heaven is not overflowing, Albatross, Clean my Wounds κλπ κλπ

Σαουθερνιζει και στονεριζει σαν ήχος , ίσως για αυτό με έπιασε σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν παίξει στην καριέρα τους

4. Pantera - Far Beyond Driven

Νταξει, οι Pantera είναι στα αγαπημένα μου συγκροτήματα εβερ . No brainer

3. Kyuss - Welcome to Sky Valley

Εδώ , με αυτόν τον δίσκο , πριν περίπου 7-8 χρόνια ανακαλύπτω ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα και με πιάνει για τα καλά , βρίσκω έναν ακόμα ήχο που μου αρέσει πολύ και διευρύνω τους μουσικούς μου ορίζοντες. Δεν το λες και αμελητέο

2. Queensryche - Promised Land

Περίεργος δίσκος . Είναι τόσο πλούσιος μουσικά αλλά στα αυτιά μου και ευκολοακουστος. Κάτι που το λες και δύσκολο και σπάνιο , i guess

Η πιο ώριμη δουλειά τους και η καλύτερη τους για μένα. Συγκλονιστική μουσική, τρομερές ερμηνείες απ’ την πιο ντελικάτη φωνή

1. Dream Theater - Awake

Για μένα αν και τους άκουσα πολύ πρόσφατα λεπτομερώς , ξανά ευχαριστώ ρε @pantelis79 αλήθεια, οι Dream Theater στα 90’ς ήταν απαράμιλλης ομορφιάς μπάντα . Και στα 00’ς βέβαια

Ο Petrucci σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε και παραμένει ο αγαπημένος μου κιθαρίστας σε βαθμό cult following ( έχω την κιθάρα του , ενα πετάλι του, τις πένες του , ακόμα και η ζώνη κιθάρας μου είναι δικό του μοντέλο )

Εύκολη πρωτιά

Για το caught in a web , erotomania , voices , το βαρύ mirror , το Lie όπου στο βιντεοκλίπ παίζει με 7χορδη ibanez Vai :stuck_out_tongue: , το scarred που έχει τόσο υπέροχο μπλουζιζον ιντρο , το space dye vest .

Καλά είναι :stuck_out_tongue:

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Dream Theater - Awake

27 Likes

Πώς και δεν το είχα δει αυτό, νόμιζα τα 'χα δει όλα αυτής της φάσης. Thanks!

1 Like

Εντελώς το ξέχασα, δισκάρα.

Γιατί όχι και τα επόμενα 3?

2 Likes

Δεν ξέρω αυτό με έπιασε :stuck_out_tongue:

1 Like

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

4 Likes

Εχει παράταση μεχρι αύριο, σωστα ;

2 Likes
  1. Troublegum - Therapy? Τσιτωμένα τραγούδια, τεράστιες κιθάρες και κολασμένο groove. Δίσκος με όλα τα τραγούδια υποψήφια singles.

2. Promised Land - Queensryche Όταν οι άλλοι πήγαιναν οι Ryche ερχόντουσαν. Δεύτερη φορά στην καριέρα τους που οι Ryche γυρίζουν την πλάτη στον μαξιμαλισμό για να προσφέρουν κάτι τόσο προοδευτικό και συναισθηματικό κάνοντας οικονομία στην τεχνική.

3. Burn my eyes - Machine Head Ο ορισμός του groove metal και από τα λίγα συγκροτήματα που ορίσανε τις εξελίξεις στο μέταλ στα 90ς

4. Awake - Dream theater. Το magnum opus τους με οργιαστικό πλούτο από ιδέες. Για μένα το Space dye vest είναι το απόλυτο Kevin Moore (και όχι DT) κομμάτι

5. II - Saviour Machine Το θεωρώ καλύτερο από το πρώτο. Φοβερές ενορχηστρώσεις που περικλείουν μια gothic αύρα, και όπως πάντα καταπληκτική φωνή.

Αναφορά στα παρακάτω:

Dos dedos mis amigos - Pop will eat itself Κάπου στα μέσα των 90ς ο συνδυασμός από παραμορφωμένες κιθάρες και ηλεκτρονικά samplers είχε γίνει της μόδας αλλά λίγοι το κάνανε τόσο πειστικά όσο οι PWEI (και ως ένα βαθμό και οι Senser).

Yank Crime - Drive like jehu. Post hardcore/math-rock διαμαντάκι από μια βραχύβια αλλά υπερταλαντούχα μπάντα

Down - The Jesus Lizard. Το τελευταίο πραγματικό τεράστιο άλμπουμ των ηγετών του noise rock

There’s nothing wrong with love - Built to spill Από τους χαρακτηριστικότερους Indie rock δίσκους, και πηγή έμπνευσης (μην πω κλοπής) για δυο γενιές συγκροτημάτων του χώρου.

Cult - The Cult Μπάντα που καταφέρνει πάντα να προσαρμόζεται στην εποχή της (στην προκειμένη περίπτωση το grunge) διατηρώντας το επίπεδο υψηλό. Και αυτό για 40 χρόνια, ε.

16 Likes

Τι έγινε βρε παιδιά, θα γίνει ντερμπάρα ή κάνω λάθος;

Μεταξύ ποιων;

Αμ δεν εχω καταλαβει. Offspring βλεπω, Mayhem βλέπω, Theater και Queensryche βλεπω… εχω μπερδευτεί!

1 Like

Pantera, μπα;

Ειναι μεγαλη ντερμπαρα, δεν μπορω να πω πολλά, αλλα πιστευω πως παμε για τη πλεον αναπεντεχη πρωτια απο το 1974 και τους boc, αυριο το βραδυ θα ξερουμε @drenie

5 Likes

Παρατασουλα ελπίζω ε?

2 Likes

1994

1. Pink Floyd – The Division Bell
  2. Queensryche – Promised Land
  3. Skyclad – Prince of the Poverty Line
  4. Tiamat – Wildhoney
  5. Satyricon – The Shadowthrone

Κενοτάφιον

• Psychotic Waltz – Mosquito
  • Savatage – Handful of Rain