Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Lol, μαλάκα, τι creepy εξώφυλλο είναι αυτό.

By the way, δε συμφωνώ καθόλου με όσους λέγατε ότι το ‘98 είναι καλύτερο απ’ το 97, μια ματιά που έριξα δεν το αγγίζει καν. Για 'μένα το '97 ήταν ίσως η πιο ποιοτική χρονιά μέχρι τώρα (ενώ νόμιζα ήταν το '91).

4 Likes

Κάποιοι τα λέγαμε, αλλά δεν μας πιστευατε.

edit:

Ρε αλήτη @eviL φτιάχνω λίστα τώρα και είδα αυτό:

και απλά έχω να πω τεράστιο μπράβο. Πήγα να το παίξω πσαγμενος με τσιτατο “ωω πως και δεν το ανέφερε κανείς” και μου το χάλασες.

Θηριώδες παρανοικό post/hardcore/sludge άλμπουμ, για μενα απο τις κορυφες του ιδιώματος.

Και εξωφυλλάρα.

Όχι, μπράβο.

1 Like

Αν υποψιαστώ πως καρδουλώνεις χωρίς να διαβάζεις τις λίστες μου, ξέρω που θα σε βρω.

5 Likes

το ειχα στη λιστα μου, αλλα η καρδουλα μου προς το ποστ σου ηταν 100% για αυτο το αλμπουμ.
Ειστε 2-3 ατομα που διαβαζω μεχρι και τα κομματα απο αυτα που γραφετε!

3 Likes

Με τύφλωσαν κάποιες επιλογές σου είναι η αλήθεια.

Πω, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και άλλοι που το έβαλαν, mea culpa a priori :stuck_out_tongue:

3 Likes

5 Likes

Τωρα κανονικα πρεπει να τα κατονομασεις!

1 Like

Εγώ πάντως (χωρίς πλάκα) διαβάζω κάθε γραμμή που γράφεται. Ακόμα κι αν ξέρω ότι δε μ’ ενδιαφέρει, ακόμα κι αν είναι τεράστιο το post, ε, είναι μία ευχαρίστηση το topic, καφεδάκι, καναπές, και διαβάζεις. Δεν ακούω σχεδόν τίποτα από όλα αυτά που διαβάζω, βέβαια, αλλά δεν πειράζει, τα διαβάζω.

19 Likes

1997

1. Misfits – Static Age

Αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 1978. Αδιανόητο, απλά. Δεν υπήρξε άλλη μπάντα σαν τους Misfits, και δεν πρόκειται να υπάρξει και ποτέ. Αυτές οι μελωδίες, αυτή η φωνή. Some Kinda Hate. Last Caress. Hybrid Moments. We Are 138. Teenagers From Mars. Angelfuck. Attitude. Bullet. She. Και αυτά είναι μόνο ο μισός δίσκος.

2. Lagwagon – Double Plaidinum

Ανάλογα τη μέρα ή τα κέφια, αυτή είναι η αγαπημένη μου κυκλοφορία τους, ή αυτή που ακολουθεί. Πάντα επιστρέφω σε αυτούς τους δίσκους. Η αλλαγή στα drums είναι αισθητή, αλλά οι συνθέσεις και το feeling που βγάζει ο δίσκος είναι ακαταμάχητα. Υπάρχει μια διακριτική μελαγχολία που θεωρώ πως δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτές τις συνθέσεις. Γενικά, σε αυτό το πανκ ύφος, κουρνιάζω εδώ. Και στο επόμενο. Και γενικά στους Lagwagon (σε περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτό).

3. Mayhem Wolf’s Lair Abyss EP

Πρώτη φορά που βάζω EP στην πεντάδα, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς, καθώς το συγκεκριμένο τερατούργημα είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει στο είδος του. Θα τολμήσω να πω πως θα μπορούσε να είναι και η καλύτερη κυκλοφορία τους, λόγω συνολικής διάρκειας και συνθετικής ποιότητας. 25 λεπτά τέλειου black metal. Για να σας βοηθήσω, επειδή συχνά η οπτικοποίηση είναι ιδιαιτέρως βοηθητική, το τρακλιστ είναι: The Vortex Void of Inhumanity, I Am Thy Labyrinth, Fall of Seraphs, Ancient Skin και Symbols of Bloodswords. Δηλαδή πέρα από το εισαγωγικό vortex, έχουμε 10ρια και γενικά κάποια από τα καλύτερα κομμάτια του συγκροτήματος (και του ιδιώματος). Αλλά οκ, και στη λίστα του 2007 τα ίδια θα λέω, άλλο τερατούργημα εκείνο πάλι…

4. Discordance Axis – Jouhou

Σε γενικές γραμμές, Grindcore & Mathcore στο μπλεντερ = Η ηχητική τελειότητα των Discordance Axis. Χαρακτηριστικότατες συνθέσεις, ακόμα και αυτές που δε διαρκούν πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Έχουν κάποιους άξιους ακόλουθους, αλλά ο ήχος τους αναπαράγεται μόνο από τους ίδιους. Μοναδικοί. Τα ξαναλέμε το 2000.

5. Radiohead – OK Computer

Δε μπορώ να προσθέσω πολλά, μεγάλος δίσκος αν και δεν τον επισκέπτομαι συχνά. Με προσωπικές αδυναμίες όπως τα Exit Music, Let Down, No Surprises και το Paranoid Android (καρδούλες σε @miss_machine για την Ergo Proxy αναφορά, το έχω μέσα στην καρδιά μου αυτό το αριστούργημα), κάθε ακρόαση αποτελεί πραγματικό ταξίδι. Διαμάντι.

Χαμός γενικά, από τις χρονιές που ζορίζουν έντονα την κατάταξη σε απλή πεντάδα. Επειδή εδώ και καιρό ζηλεύω και θαυμάζω λίστες μερακλίδων με πράματα που δεν χώρεσαν στην πεντάδα, θα προσπαθώ να κάνω και γω κάποιες αναφορές.

Λοιπές μουσικάρες:

Τα Ξύλινα Σπαθιά – Μια Ματιά σαν Βροχή

Είναι το “Στο Βράχο” ενα από τα συγκλονιστικότερα ελληνόφωνα ροκ τραγούδια? Προφανώς.

Ωχρά Σπειροχαίτη – Ωχρά Σπειροχαίτη

Μοναδική μπάντα με μοναδικές κυκλοφορίες. Τα λέει όμορφα ο @Leper_Jesus.

Rotting Christ – A Dead Poem

Οι Christ εκπλήσσουν στη μελωδικότερη στιγμή τους, με διαμάντια όπως Sorrowful Farewell και το αδιανόητα κολλητικό Among Two Storms.

Πυρηνικός Χειμώνας – Πυρηνικός Χειμώνας

Κάτι γινόταν εκεί, κρίμα που δεν υπάρχει περισσότερο υλικό. Βέβαια, το κτήνος που θα βγει από τις στάχτες θα σοκάρει και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των αυτιών μας σε καμιά δεκαετία…

Catharsis – Samsara

Μεγάλο ξεκίνημα μιας κορυφαίας μπάντας. Μετά το σοκ του Exterminating Angel δεν υπάρχει γυρισμός.

Hot Water Music – Fuel for the Hate Game

Ο αγαπημένος μου δίσκος τους τυχαίνει να είναι και η αρχή μιας ποιοτικής δισκογραφίας για την επιδραστική post hardcore(?) μπάντα. Το Trademark τραγουδιέται μέχρι να κοπεί η φωνή σου.

Today Is The Day – Temple Of The Morning Star

Ώπα, τι έγινε εδώ ρε. Τι άρρωστο σκότος είναι αυτό… Βαρύ, μαύρο μνημείο από μπαντάρα.

Jag Panzer – The Fourth Judgement

Είμαι λάτρης του 80’s-90’s USPM, και οι Panzer είναι από τα συγκροτήματα που έχουν ορισμένους μεγάλους δίσκους. Αυτός είναι ένας από αυτούς. Βάλτε το τεράστιο Shadow Thief σε λούπα αν παίξετε DnD με rogue, και ας σας βρίζουν οι υπόλοιποι παίκτες.

Brutal Truth – Sounds Of The Animal Kingdom

Μεγάλο τερατούργημα από τους Grindcore masters. Μόνο δισκάρες, εδώ από τις καλύτερες στιγμές τους.

Emperor Anthems to the Welkin at Dusk

Για το 1994 είχα πει πως το De Misteriis είναι το πρώτο πράμα που σκέφτομαι όταν ο όρος black metal μπαίνει στη συζήτηση. Όμως, όταν προστίθεται και η λέξη “ποιότητα”, το Anthems έρχεται άμεσα στο μυαλό μου. Σπουδαίος δίσκος, συνθετικά τέλειος, από τα αρτιότερα παραδείγματα του ήχου.

Assück Misery Index

Σαρωτικό, βρώμικο, ακατέργαστο, πολιτικοποιημένο grindcore.

His Hero Is Gone Monument To Thieves

Το Like Weeds παραμένει από τα καλύτερα και πιο ψαρωτικά crust κομμάτια που έχω ακούσει. Μετά από αυτό δεν υπάρχει γυρισμός. Ήρωες. Το μόνο πρόβλημα του δίσκου είναι πως ακούω το Like Weeds καμιά 10ριά φορές απανωτά πριν προχωρήσει στο επόμενο κομμάτι.

No Fun At All Big Knockover

Απολαυστική, Σουηδική μελωδική πανκ επίθεση. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες παρόμοιες κυκλοφορίες της χρονιάς.

The Dwarves The Dwarves Are Young and Good Looking

Χαβαλέδες κάφροι και διασκεδαστικό πανκ. Δεν είναι δισκάρα όπως το Blood, Guts and Pussy που έβγαλαν το 1991, αλλά προτείνεται για χαλαρό καλοκαιρινό άραγμα.

Integrity Seasons In The Size Of Days

Μόνο για το συγκλονιστικό Millenial Reign θα μπορούσε και πεντάδα. Όταν οι Integrity μεγαλουργούν,
μεγαλουργούν.

Pennywise Full Circle

Το ιδανικό κλείσιμο ενός εξαιρετικού σερί δίσκων.

Sick Of It All – Built To Last

Τουμπανιασμένο, πορωτικό, κολλητικό χαρντκορ.

No Use For A Name Making Friends

Τελικά ίσως να είναι καλύτερος στο σύνολο του από το Leche con Carne… η αναφορά από αγαπητούς χρήστες στο On the Outside και το πόσο υπέροχο είναι, για πολλές καρδούλες. Μαζί, οι καλύτεροι δίσκοι της μπάντας.

Balzac Deep: Teenagers from Outer Space

Ίσως η καλύτερη στιγμή των τζαπανέζων misfits ακόλουθων, απολαυστικό πανκ, horror και γενικώς.

The Prodigy The Fat Of The Land

Απλά τεράστιοι. Αυτό και το Jilted Generation ανεπανάληπτα.

The Offspring Ixnay on the Hombre

Για μένα μάλλον ο τελευταίος πραγματικά μεγάλος δίσκος τους με τεράστιες στιγμές. Συγκεκριμένα τα The Meaning of Life και All I Want είναι διαμάντια του ήχου.

NOFX So Long & Thanks For All The Shoes

Από τις καλύτερες κυκλοφορίες τους, It’s My Job To Keep Punk Rock Elite, Kids Of The K-Hole, The Desperation’s Gone και ένα από τα καλύτερα και πιο συναισθηματικά κομμάτια τους, Falling In love.

Misfits American Psycho

Δεν είναι οι τρου, ορθόδοξοι Misfits, αλλά η προσθήκη του (στόκου) Michale Graves και το υλικό που κυκλοφόρησαν μαζί, ειδικά εδώ, μου αρέσει. Διαφορετικοί, αλλά καλοδεχούμενοι.

Blink-182 – Dude Ranch

Εδώ οι blink δείχνουν πως μπορούν να κάνουν πραγματάκια, και όπως αποδεικνύεται αργότερα, κάτι καταφέρνουν. Pathetic, Dammit, Emo, A New Hope (Princess Leia, where are you tonight? And who’s laying there by your side?), μια χαρά.

Deftones Around The Fur

Αρχίζουμε… το τέλειο έρχεται το 2000, αλλά εδώ έχουμε την 1η προειδοποίηση. Δεν υπάρχει κάτι που να μοιάζει με Deftones, είναι μια κατηγορία μόνοι τους, ακόμη και εδώ που το Nu-Metal είναι η βασική κατεύθυνση.

Portishead Portishead

3 δίσκοι αλλά εξαιρετικοί, πονάει λίγο που δεν έβαλα το Dummy σε προηγούμενη πεντάδα.

Εξώφυλλο της Χρονιάς:

Integrity – Seasons In The Size Of Days

31 Likes

1997

1. Artrosis - Ukryty Wymiar
  2. Strapping Young Lad - City
  3. Paradise Lost - One Second
  4. Fates Warning - A Pleasant Shade Of Gray
  5. Hecate Enthroned - The Slaughter Of Innocence, A Requiem For The Mighty

Εναλλακτική 5αδα :

1. The Tea Party - Transmission
  2. Devin Townsend - Ocean Machine: Biomech
  3. Metallica - Re-Load
  4. Dream Theater - Falling Into Infinity
  5. Rotting Christ - A Dead Poem

Να κανώ και μια αναφορά στο καλύτερο Demo ever ε?
Gojira - Possessed !!!

Καλύτερο εξώφυλλο :

27 Likes

Head Slap GIFs | Tenor

Dumb And Dumber Forehead Slap GIF | GIFDB.com

Δε γίνεται να τα ξέχασα, ρε μαλάκες… Και δε γίνεται ν’ αναφέρονται πρώτη φορά Κυριακή… Πάω να τυπώσω μπλούζα '97 ξέρω 'γώ.

Death.Eternal, συνέχισε να μας σκοτώνεις μ’ αυτά που αναφέρεις. :smiling_face_with_three_hearts:

10 Likes

Το καλύτερο εξώφυλλο ανήκει και σε μια αντεργκραου δισκαρα :black_heart:

2 Likes

Το έβαλα να το ακούσω, καθαρά από περιέργεια γιατί ούτε που το είχα ακουστά και λέω τι είναι αυτό που το έβαλε και #1

Φαίνεται φοβερό ε

Πού πας και τα βρίσκεις ρε Κουκουβάγια!

2 Likes

:heart:

Εσένα σε αγαπώ γτ το ανέφερες και πρόσεξα καλύτερα τη λίστα του (πολλές φορές τις κοιτάω γρήγορα και τις περνάω λίγο στο ντούκου).

@Owl εσένα σε αγαπώ γτ με ταξίδεψες με τη μηχανή του χρόνου. Θενκιου σερ.<3

4 Likes

Για την ακρίβεια το καλύτερο αλμπουμ του 1997!!

Εθισμός στο συναίσθημα της ανακάλυψης αντεργκραουντ διαμαντιών. Εκει που ακούς 99 σκουπίδια σκάει αυτό το 1 ΜΠΟΥΜ

To αγαπημένο μου …η τρίχα ΚΑΓΚΕΛΟ !!!

4 Likes

1997

Η τελειότητα σε νότες Vol 1

1. Arcturus - La Masquerade Infernale

Νομίζω κανείς μας δεν ήταν απολύτως έτοιμος για αυτό το άλμπουμ το 97. Κ μπορεί οι Νορβηγοί να μας είχαν προϊδεάσει για το πόσο διαφορετικά έβλεπαν τον ακραίο ήχο ή ότι δεν τους αρέσει να θέτουν όρια στην τέχνη τους με κυκλοφορίες όπως το Written in Waters αλλά ποιος αλήθεια περίμενε αυτήν την έκρηξη θεατρικότητας κ μουσικού οργασμού?
Αξεπέραστο άλμπουμ, με μεγάλο θριαμβευτή τα πλήκτρα, πέρα από τις συγκλονιστικές ερμηνείες πρωτίστως του Garm κ δευτερευόντως του Vortex.
Edit Κ εξώφυλλο της χρονιάς.

Η τελειότητα σε νότες Vol 2
2. Fates Warning - A Pleasant Shade of Grey

Εννοείται ότι κ εγώ άκουσα το άλμπουμ πρώτα από την live έκδοση του Χάμμερ. Δεν θυμάμαι αν ήταν το πρώτο άλμπουμ από Fates που άκουγα αλλά ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία λόγω του ότι ήταν ουσιαστικά ένα κομμάτι χωρισμένο σε ενότητες, με έντονη φυσικά την prog διάθεση αλλά κ με υπέροχα μελωδικά/ακουστικά σημεία. Το υπέροχο μπάσο του Vera, που έδινε την απαραίτητη ζεστή πινελιά στα κομμάτια, ήταν παρόν στις συνθεσεις, σε αντίθεση με το μπάσο του Muyng πχ. Σίγουρα το αγαπημένο άλμπουμ από την μπάντα κ το επισκέπτομαι συχνά.

1. The Gathering - Nightime Birds

Δεύτερο άλμπουμ μαζί με την γλυκύτατη Anneke, ακόμα ένα αριστούργημα κ τα καλύτερα έρχονται.

1. Dimmu Borgir - Enthrone Darkness Triumphant

Από τα συγκροτήματα που με έβαλαν στον κόσμο του Black metal, μαζί φυσικά με τους Cradle Of Filth. Σε σχέση βέβαια με τους τελευταίους, οι Dimmu Borgir μου φαίνονται πιο λαϊκοί, λιγότερο πολύπλοκοι, ίσως περισσότερο ποπ ή μάλλον απλοϊκοί.

1. Paradise Lost - One Second

image

εννοείται ότι έπαιξε πολύ εκείνον τον καιρό, παρόλο που δεν τον ακούω τόσο πολύ πλέον. Δεν γέρασε τόσο καλά το άλμπουμ για μένα, παραμένει όμως πολύ σκοτεινό κ με πολύ δυνατά κομμάτια. Φυσικά, μετά τον θρίαμβο του Draconian Times και διθύραμβους από τα περιοδικά της εποχής, ήρθς λίγο σαν έκπληξη. Τώρα, καλή ή κακή, έχουν περάσει πολλά χρόνια για να θυμάμαι. Ήταν όμως το άλμπουμ που τους έφερε τότε στην Θεσσαλονίκη, στο κλαμπ του μύλου κ το πρώτο μου live γενικότερα. Σκίρτησε λίγο η καρδούλα μου τώρα…

29 Likes

Gray, gray, GRAY
Πολυ ωραία λίστα by the way

1 Like

Συγγνώμη, μια ερώτηση να κάνω, είπε κανείς πριν ότι το 1998 είναι λέει μέτρια χρονιά ή κάτι τέτοιο;

Αλήθεια τώρα;;;;;;;

Τα 'χω βάλει κάτω και με έχει πιάσει μαύρη απελπισία!

4 Likes

Παντως τα 90’s για μενα ηταν πολυ πιο ποιοτικα απο τα 80’s…

6 Likes

Πόσο να πάει άλλο, σκελετός θα γινότανε η γιαγιά.

Χμμμ, ίσως έχουμε διαφορετικά γούστα, η λίστα που είχα από πριν έτοιμη για το '98 είναι αλήθεια μικρή σε σχέση με το '97 (ή και άλλες χρονιές), αλλά πάντα βρίσκω και ξανακούω κάποια πράγματα που αναφέρονται κι έχω ξεχάσει, για να δούμε από αύριο λοιπόν!

1 Like