Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

1998 5 +15 για top20

1. Διάφανα Κρίνα - Κάτι Σαράβαλες Καρδιές
image

2. The Smashing Pumpkins - Adore
image

3. Massive Attack - Mezzanine
image

4. Bruce Dickinson - The Chemical Wedding
image

5. Mayfair - Fastest Trip To Cyber-Town
image

1. Morcheeba - Big Calm
  2. Dirty Three - Ocean Songs
  3. Lauryn Hill - The Miseducation of Lauryn Hill
  4. Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane Over the Sea
  5. Αχαιοί – 49:19
  6. The Gathering - How to Measure a Planet?
  7. PJ Harvey - Is This Desire?
  8. Death - The Sound Of Perseverance
  9. System Of A Down - System Of A Down
  10. Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth
  11. UNKLE - Psyence Fiction
  12. Air - Moon Safari
  13. Spiritual Beggars - Mantra III
  14. Belle and Sebastian - The Boy with the Arab Strap
  15. Opeth - My arms your hearse

Cover
image

Soundtrack
image

27 Likes

Πω πω, το Adore είναι δισκαρα και το ξέχασα τελείως, δε θα έμπαινε στη δεκάδα μου αλλά θα το ανέφερα αν το θυμόμουνα!

2 Likes

Έχουμε πολλά και δυνατά κοινά @Lupin!

1 Like

5. Refused - The Shape Of Punk To Come
4. Nasum - Inhale/Exhale
3. Covenant - Nexus Polaris
2. Solstice - New Dark Age
1. Shadow Gallery - Tyranny

31 Likes

Με αυτούς τους refused φτιάχνετε τέτοιο hype που θα με κάνετε να ακούσω punk δίσκο τελικά…

3 Likes

yep, εμένα προσωπικά είναι το αγαπημένο τους

yep, από όλα κρατάω μια παραπάνω το Mayfair λόγω της ιδιαιτερότητας της μπάντας

2 Likes

Νομίζω θα αργήσουμε πολύ να ξαναέχουμε τόσα κοινά στη λίστα μας μετά το 1998.

Πολύ εύκολα τα πράγματα αυτή την εβδομάδα για κορυφή και σία…

1 Like

Η χρονιά του:

Michael Jordan GIFs | Tenor

Και πάμε…

1. Edguy - “Vain Glory Opera”: Έχω την αίσθηση, ότι και στα 50 (και βάλε…) μου θα συνεχίσω ν’ αγαπάω αυτό τον δίσκο το ίδιο. Έχει μέσα του μία τεράστια φλόγα ενός νέου παιδιού, που θέλει να φέρει τα πάνω κάτω. Και το κάνει, προσωπικά στον καθένα όμως. Βάζει όλη την αύρα του “Who Wants to Live forever” στην εισαγωγή του “Out of Control” και στο ρεφρέν, θέλεις να βγεις στο μπαλκόνι ν’ ανοίξεις τα χέρια σαν τον Βασίλη και να το τραγουδήσεις. Μία ντουζίνα άσματα για κάθε powerά και όχι μόνο. Και επίσης, μέσα από το “How many Miles” γεννήθηκε όλη η φιλοσοφία της μουσικής επιτυχίας των Avantasia. Τέλος, μπορεί στο ομότιτλο να μυρίζει “τυρινίνι”, αλλά για πάντα στη διαπασών. Και η δίκαση ακούγεται όπως της πρέπει. Από το νο1 δεν κατεβαίνεις για κανένα λόγο!

2. Blind Guardian - “Nightfall in the Middle Earth”: Το παραμύθι συνεχίζεται. Μπορεί το φρέσκο αίμα να τους παίρνει την πρωτιά, αλλά, γενικά, ο λαός τραγούδι θέλει και η μπάντα το δίνει άφθονο. Πιο μάγκικος δίσκος και κατά νομοθετική παράδοση γεμάτος από ρεφρέν, τόσο διά στόματος Hansi, όσο και διά χειρών του πιο αγέραστου κιθαριστικού διδύμου στην ιστορία της μουσικής. And we are following the will of the One through the dark age and into the storm.

3. Primordial - “A Journey’s End”: Είμαστε μόλις στην αρχή, κι όμως οι Ιρλανδοί βάζουν τα θεμέλια και δείχνουν από που φυσάει ο άνεμος, διότι αυτό είναι σημαντικό. Η αρχή τους έχει γίνει ήδη πέτρα και ο λίθος αυτός στεγάζει τη λαμπρά είσοδο εις τον οίκο της μάνας γης τους. Το ομότιτλο με την εκπληκτική ερμηνεία του Alan πάνω στους στίχους του περνάει στο πάνθεον. Όλος ο Βορράς μέσα στο πρώτο λεπτό του “Graven Idol” και ο Alan να ηχεί έπειτα σαν άλλος Μαμ Ρα. Για τα κρύα και για τις ζέστες, για τα βουνά (Νεραϊδοχώρι σου 'ρχομαι!) και για τις θάλασσες μέσα από όλη την αξεπέραστη και καθηλωτική επικότητα του “Autumn’s Ablaze”. Φυσάει στις γειτονιές του κόσμου.

4. Ulver - “Themes from William Blake’s the Marriage of Heaven and Hell”: Λίγο πριν την άφιξη του '99 και του “τρελού” “666 International”, οι Ulver δεν αλλάζουν απλά την τροχιά της γης, αλλά δείχνουν ότι η υπαρξιακή τους ανησυχία και το καλλιτεχνικό τους γίγνεσθαι, είναι μία ακολουθία. Είναι ζωή. Αυτός είναι ένας από τους πιο ανατρεπτικούς δίσκους και οι Ulver μία από τις καλύτερες μπάντες του σύμπαντος. Το black metal για κάποιους ήταν η αρχή για να πάνε παραπέρα, μακριά από ιδεολογίες αυτοκαταστροφικής τάσης.

5. Symphony X - “Twilight in Olympus”: Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι προηγήθηκε. Η μπάντα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και απλά συνεχίζουν πάνω στον ίδιο δυναμισμό, κάνοντας ακόμη πιο εμφανές τ’ όνομά τους στο χώρο του prog/power.

Εξώφυλλο:

Υ.Γ. 1: Όλο το ‘98 είναι αφιερωμένο στον @QuintomScenario
Υ.Γ. 2: Αύριο θ’ ακολουθήσει και το '99, καθότι πάνω στο Νεραϊδοχώρι για ένα δεκαήμερο δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ίντερνετ. @anhydriis ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, σε παρακαλώ.

26 Likes

@Meldinor δεν ειναι απλό punk, είναι πολύ υπερβατικό πράγμα…

@apostolisza8 ισως το 2006, θα δουμε.

@Lupin το να ψηφιζουμε Mayfair το 1998 σημαινει πως οριακα θα μπορουσαμε να δημιουργησουμε αιρεση. (Δυσκολευτηκα να μην το ψηφισω και για καλυτερο εξωφυλλο!)

4 Likes

Πρέπει να σταματήσω να ποσταρω βιαστικά λίστες, τα μισά τα ξεχνάω…τρομαζω και στη σκέψη πόσα ακόμα έχω παραλείψει.

2 Likes

Τις περισσότερες φορές βάζω την λίστα ΠΣΚ, για αυτόν τον λόγο. Βλέπω από τις λίστες των άλλων μην έχω ξεχάσει κανένα δίσκο - εκτός απ ότι προσπαθώ να ξεστραβωθώ :smiling_face_with_tear:

4 Likes

Βαριέμαι να τα βάλω να τα θυμηθώ, οπότε παίζω λίγο τζάκποτ…

πότε θα ποστάρει η @Sh_Wo_f λίστες των 90ς να ξεστραβωθούμε λίγο…!

3 Likes

Κάθε Τρίτη, εξέταζε την επόμενη χρονιά. Και μετά αφαιρετική μέθοδος μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

2 Likes

Τρεφω ελπιδες για αποτυροποιηση των 5αδων το 1998.

7 Likes

Κάποια στιγμή να το κοιτάξουμε για thread “δίσκοι με τρομερή μουσική και ελεεινά εξώφυλλα”, θα είναι δυνατός παίκτης τούτο 'δω :stuck_out_tongue:

έκπληξις αντίστοιχη του “@JTN goes full mainstream” θα έλεγα :stuck_out_tongue:

Έχει πέσει πολύ Alternative 4 ε, είναι απ’ τους δίσκους που πιτσιρικάς λάτρευα και πλέον θα άκουγα μόνο αν είχα πιεί πολύ, πολύυυυυ πράμα

2 Likes

Aυτό είναι τόσο κακό που καταντά cult αριστούργημα στο τέλος

3 Likes

Έχετε κάτι με αυτό το αξιολάτρευτο ιγκουανάκι κύριοι;

3 Likes

live and let die, μην χάνεις το χρόνο σου :stuck_out_tongue:

5 Likes

Όπως τότε που προσπαθήσαμε να το βγάλουμε ινστρουμενταλ διασκευή με μισή κιθάρα;

Αγνά χρόνια

1 Like

το είχα πάρει σε μπλούζα κάποτε -εκεί αρχές 2002-2003, μετά το live στο Ρόδον, δε θυμάμαι, good old days- και νομίζω έγινε με τη μια πιτζάμα :stuck_out_tongue:

4 Likes