Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Καμία όρεξη για αντιπαράθεση, απλώς επισημαίνω δηλώσεις που μάλλον χρειάζονται διευκρινήσεις, έτσι δε ξεκίνησε η κουβέντα; Εγώ αρχικά για συμφωνία είπα απλά δε μου άρεσε το σχόλιο αγνοώ όσους διαφωνούν ενώ ξεκάθαρα δεν ισχύει. Ξαναλέω δεν πειράζει, σου κουνάω το mandylion μου στην υγειά της Anneke.

Εντάξει, όχι.

(Ως αστείο το δέχομαι.)

2 Likes

Θα εξηγήσω πως το εννοώ το 2002 και το 2006, χα χα!

Αν και βλέπω πως θα βαρεθώ να μιλάω για δαύτους.

Nerd alert, αλλά τότε στη μπάντα ήταν 2 τα αδέρφια, οι δύο που αναφέρεις δηλαδή. Ο άλλος ήρθε αργότερα (και ήταν και πολύ πιο πριν, για να ειμαστε ακόμα πιο nerds).

Καλός ο Patton (μέγιστος δηλαδή), καλές και οι διασκευές, αλλά οι ίδιοι ηταν από μόνοι τους πολυ μπροστα. Και ναι, οι δίσκοι τους είναι σχεδόν όλοι κορυφαίοι. Τους έχω αδυναμία, κυριως στο Miss Machine, όπου τον θεωρώ δίσκο της 100ετίας.

2 Likes

Not me :laughing:. Θα μπορούσε όμως αυτό να είναι το Somewhere

1998

1.

Ολντ χαμπιτς νται χαρντ. 2 σοκ παθαμε με το φιλαρακι μου κολοκυθας τρελος κ αυτος. Το 1ο με την εικονα του Andi στο βιντεο του I Can που μοιαζει με τον Bon Jovi και το 2ο με το Push. Ο Weikath γραφει ενα απο τα 10 καλυτερα του τραγουδια (Midnight sun), το Time σκιζει καρδιες το κανω σκιπ ειναι δυσκολο το θεμα που πραγματευεται, υπαρχει ο στιχος its a puzzle with two pieces still not done cause one still misses στο Handful of pain και το Dont spit on my mind ειναι το πιο πολιτικο τραγουδι που εχουν γραψει.

2.

image

Τι αγαπαμε στους Runnng Wild? ολα εδω μαζεμενα. ευχαριστω την φιλη μου την Αθηνα που μ το εκανε δωρο στα γενεθλια μου. Παιζει αυτη την στιγμη και κρατιεμαι μην σηκωθω ορθιος πρεπει να κρατηθω. Rolf εισαι πολυ τυπος ρε φιλε.

3.

image

Μοχιτο και επανασταση. (ερχεται σε λιγο καιρο απο τωρα)

4.

+εξωφυλλο

την ημερα που επαιζαν στην μαλακασα ειχαμε αραξει κοντα στην σκηνη που θα εβγαιναν ενω στην αλλη επαιζαν καποιοι που δεν θυμαμαι. Ξαφνικα βλεπω ενα χοντρουλη κυριο με μια μπυρα στο χερι να ερχεται προς τα εμας, γυριζω στο φιλαρακι μου του λεω “ρε μαλακα αυτος δεν ειναι ο τραγουδιστης των dropkick?”. Ναι αυτος ηταν, ειχε παει χαλαρος μεσα στον κοσμο στην αλλη σκηνη να δει το γκρου που επαιζε. Βγηκαμε φωτο του ειπαμε οτι τους αγαπαμε του αρεσε το μπλουζακι Red Sox που φορουσα (τοσο γραφικος) και τραβηξε τον δρομο του απλα και ομορφα. Θεος.

5.

image

“So if I can shoot rabbits then I can shoot fascists”

image

5+1.

image

αν βρειτε καποιον/καποια που του αρεσουν οι Morcheeba προσπαθηστε να τον κρατησετε για παντα κοντα σας, ειναι καλος και ευαισθητος ανθρωπος.

31 Likes

:green_heart:

:green_heart: :green_heart: :four_leaf_clover:

2 Likes

ΝΑΙ ΡΕ DKM!

You say it’s because we’re boisterous
You hate us 'cause we got our dignity

5 Likes

Though it starts with a fist it must end with your mind.

3 Likes

FB_IMG_1689785359534

Για να μην λετε :laughing:

12 Likes

Εντύπωση μου κάνει που πολλοί βάζετε σε σειρά βαθμολογίας και τα άλμπουμς εκτός πεντάδας. Τόσο πια ξεκάθαρα είναι όλα στο μυαλό σας ή αντιθέτως δεν σας νοιάζει ιδιαίτερα. Εγώ πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ ακόμη και για τα πέντε πρώτα.
Και φυσικά πάντα κάτι θα ξεχάσω. Σήμερα πχ διαπίστωσα ότι για το 96 δεν έκανα καμιά αναφορά στους Deus και το In a Bar under the sea. Αλλά και κανείς άλλος , εκτός αν κάτι μου διέφυγε. Πολύ κρίμα γιατί είναι δισκαρα. Πάντα μου άρεσαν οι Deus γιατί ανακατεύουν πολλά διαφορετικά πράγματα στην μουσική τους.

11 Likes

Το Ideal Crush θα βρίσκεται εκει που του αρμόζει!

3 Likes

Με μπέρδεψες, αφού λατρεύεις την δισκάρα των Neutral Milk Hotel, πως γίνεται να συμφωνείς με τον @antonis86antoniadis που το έκραξε κι όχι με εμένα και τον @JTN που το ψηφίσαμε;;;

Κατά τα άλλα, με κάνεις να ελπίζω ότι μαζί θα έχουμε πολλούς δίσκους Ulver σε λίστες και πεντάδες!!

1 Like

Ακόμη πιο νερντ αλερτ, και οι δύο λένε ότι ο Τζέιμι έπαιζε ενεργό ρόλο στη συγγραφή των κομματιών των ανάθεμα ακόμη και ως μη μέλος της μπάντας οπότε ουσιαστικά εκείνο το ενδιάμεσο διάστημα, είναι εγγεγραμμένο στο κεφάλι μου πως είναι μέλος της μπάντας off credit. Βέβαια για να έχεις φτάσει σε αυτό το επίπεδο πληροφορίας πρέπει να έχεις κάτσει να τα πεις μαζί τους δύο τρεις πέντε φορές και να έχεις ρωτήσει σκοπίμως. Ενοχη. Οφισιαλυ όμως ναι πολύ σωστή η παρατήρηση.

1 Like

Συμφωνώ πάρα πολύ με την άποψη που έχει ότι έχει χτιστεί μεγαλο μέρος της φήμης του δίσκου από τα μίντια της εποχής ως το next big thing ενώ ο magnum ήθελε απλά να κάνει τη φάση του κι εν τέλει τον ώθησε στα άκρα ψυχικά όλη αυτή η κατάσταση το να τον κυνηγάνε να υπεραναλυει το δημιούργημα του που χαρακτηριστικές συχνά ως “καλύτερο όλων των εποχών κτλ”. Συμφωνώ στην ιστορία που πλάθει για την προώθηση του, απλά πιστεύω ότι το αξίζει κιόλας. Σε εσάς που συμφωνούμε στην αγάπη έχω βάλει την αρμόζουσα καρδούλα.

Μακάρι να ψηφιστούν οι ουλβερ από εδώ και πέρα σφόδρα αλλά το πρόβλημα είναι, πως όσο πλησιάζουμε σε χρονιές που ήταν σύγχρονες στην εφηβεία μου, όσο και να χαζεύω με garm, evanescence, converge και MCR θα ψηφίζω, εντελώς τυφλά. Έχουν τρελό ανταγωνισμό στα ζιροουζ αν ακούς πολλά είδη παρόλο που εκτιμώ απεριόριστα κάτι wars of the roses και blood inside. Επιπλέον, θεωρώ το flowers of evil από τα καλύτερα τους αλλά βγήκε το 2020 που ενδέχεται να είναι η χρονιά μέχρι στιγμής με την καλύτερη παραγωγή μουσικής της τρέχουσας χιλιετίας. Θα δούμε, μπορεί να ξαναλυγισω μέχρι τότε. Σίγουρα θα λυγίσω σύντομα αλλά εκεί έχουμε αναντίρρητη νομίζω δεκάδα για ουλβερ.

4 Likes

Εγω για τους Ulver φυλάω ακόμα μία πρωτιά, ίσως και δύο!

2 Likes

Είναι πολύ δύσκολο να μην ξεχαστεί τίποτα ας πούμε σήμερα κατάλαβα ότι κι εγώ για το 1996 είχα ξεχάσει εντελώς το Immortal της Beth Hart που είναι πολύ δυνατό άλμπουμ και νομίζω ότι κι αυτό δεν αναφέρθηκε καθόλου… Η σειρά για μένα είναι αυτή που συμφωνεί με τον εαυτό μου τη μέρα που τη φτιάχνω, ακούω πρώτα τα 15 με 20 που έχω ξεχωρίσει για αυτή τη χρονιά και αποφασίζω για κάθε άλμπουμ με τη σειρά πάνω από μέχρι ποιο μπαίνει. Σε δυο βδομάδες παίζει να τα έβαζα με άλλη σειρά αλλά όχι κατά πολύ πιστεύω. Βοηθάει το Spotify βέβαια αφού τα πετάω όλα σε μια λίστα με όνομα τη χρονιά και μετά αρχίζω την ακρόαση και κατάταξη.

5 Likes

Περί 4. : καλέ, οι turbonegro επαιζαν και προφανώς έχουν τρέλα οι DM, άσε που είχε μαζευτεί όλοι οι Έλληνες turbojugents και γινόταν πανικός με την πιο όμορφη έννοια.

Περί 5. : Οι Manic Street Preachers είναι ένα συγκρότημα που πάντα ήθελα να εντρυφησω απλά πάντα μου φαινόταν ωκεανός η δισκογραφία τους και αυτό που βλέπω με πείθει περισσότερο. Προτάσεις εισόδου;

3 Likes

Οκ προφανώς και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα παρασκηνιακά, αλλά κι αυτός ο Duncan Patterson έγραψε σχεδόν όλο το Alternative 4 και εσύ αναφέρεις τον έτερο δίδυμο που δεν ήταν καν μέλος τότε… Για αυτό μου έκανε αίσθηση! Χαχα!

3 Likes