Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

αυτό περιλαμβάνει και τους τίτλους αρχής της καλύτερης ελληνικής σειράς, γλυκαδακια

2 Likes

1.Nevermore – Dead Heart in a Dead World

Θα το έβαζα εύκολα και σε λίστα με τα καλύτερα της δεκαετίας.Σε υψηλή θέση μάλιστα.Το πιο ‘εύκολο’ στο αυτί άλμπουμ των Αμερικανών, δε χάνει την prog λογική που έχουν στις συνθέσεις τους.Προσθέτει περισσότερο groove.Περισσότερα sing-along ρεφρέν.Έχει τον Warrel σε ερμηνείες ζωής, να μπαίνει μέσα σε μια πολύ κλειστή και αυστηρή κάστα τραγουδιστών του σκληρού ήχου.Έχει τον Loomis να παίζει παπάδες με φοβερή τεχνική, ταχύτητα και συναίσθημα.Η παραγωγή του Andy Sneap διδάσκει πως πρέπει να ακούγεται το metal του 2000.Bonus η διασκευάρα στο Sound Of Silence.Στιχουργικά επίσης η δουλειά που έχει γίνει είναι προσεγμένη και αφορά κυρίως κριτική για την υπερσυντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ και φυσικά, την θρησκεία.Όχι με εκνευριστικό δακτυλοδυκτούμενο τρόπο.

2.Spiritual Beggars – Ad Astra

Α ρε Μιχαλάκη Άμοτ.Είσαι μεγάλος κιθαρίστας.Όχι μακριά από τον συνονόματο Schenker σε ικανότητες.Με φοβερή αίσθηση του hard rock.Αυτό δε χωρούσε στις άλλες του μπάντες οπότε μπήκε στους Beggars, μπάντα που ξεκίνησε σαν χαλαρό πρότζεκτ και έφτασε πιο μακριά απότι περίμε ο δημιουργός της.Θα μπορούσε και πιο ψηλά εάν ο Spice δεν έφευγε.Η αλητεία και η μαγκιά που έβγαζε πίσω από το μικρόφωνο, μαζί με τα αρκετά psychorock στοιχεία στις κιθάρες, κάνουν το Ad Astra έναν ανεβαστικό party animal δίσκο.Ο κυριότερος λόγος που το γκρουπ έμεινει αρκετά υποτιμημένο, είναι μάλλον η εμπορική επιτυχία που είχαν οι Arch Enemy…προταιρεότητες…Εν τω μεταξύ στο εξώφυλλο πάντα πίστευα ότι βλέπαμε την Rosario Dawson.Καμία σχέση φυσικά.

3.Linkin Park – Hybrid Theory

Λοιπόν υποθέτω θα φανεί σε πολλούς υπερβολικό.Δε μπορώ προσωπικά να σκεφτώ ντεμπούτο που να έκανε τόσο μεγάλο μπαμ σε ολόκληρο τον πλανήτη.Πρέπει να πάμε πίσω σε εποχές ιερών τεράτων τύπου Sabbath.Όταν βγήκε το Hybrid έγινε σεισμός.Nu metal σεισμός.Δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθεί από τα mainstream media.Οι Linkin ήταν και έπαιζαν παντού, δημιούργησαν στρατιές φανατικών οπαδών, και κέρδισαν την αθανασία τους και το status τους παρότι οι επόμενες κυκλοφορίες δεν ήταν ίδιου επιπέδου.Δυστυχώς για μένα η ακρόαση του δίσκου πλέον είναι μάλλον μελαγχολική μετά από αυτό που έγινε, και παίρνει την χαρά και την καύλα που είχε αυτό το οργισμένο νεανικό ξέσπασμα των Chester-Mike.Σε καμία περίπτωση όμως δεν μειώνει την αξία του.

4.Hellacopters – Hig h Visibility

Υπάρχουν συγκροτήματα value for money.Ξέρεις τι θα ακούσεις.Δεν ανακαλύπτουν τον τροχό.Μερικές φορές αυτά είναι και τα πιο ειλικρινή και fun.Βασικά οι Σουηδοί είναι μάλλον ο ορισμός των παραπάνω.Οι ηγέτες της κατηγορίας.Στον πιο αντιπροσωπευτικό τους δίσκο (και εάν δεν κάνω λάθος είχε και δυνατή εμπορική επιτυχία στη χώρα τους) οι ροκ ταχύτητες είναι στο θεό, η καλή διάθεση επίσης, και τα sing along σημεία δίνουν και παίρνουν.Ναι οι επιρροές είναι εμφανείς, δεν μας νοιάζει καθόλου.Άλμπουμ για τελείως απενοχοποιημένη διασκέδαση, περιπετειώδη βράδια, άφθονες μπίρες.

5. Bon Jovi – Crush

Το τελευταίο πραγματικά μεγάλο άλμπουμ του σούπερ συμπαθή Τζον.Δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα χρυσά 80ς.Ίσα ίσα που στέκεται ισάξια δίπλα τους και σε σημεία τα ξεπερνάει κιόλας.Super hit Its My Life το χόρευαν όλα τα ροκ μαγαζιά που σέβονται τον εαυτό τους.Μελωδικά μπαλαντοειδή επειδή οι μεταλοροκάδες είμαστε πάνω απόλα ευάισθητες ψυχές.Κιθαριστικά σόλο διαμαντάκια κρυμμένα από εδώ και από εκεί, πάντα άξιος συμπαραστάτης του John ο Richie Sambora.Συνοδοιπόροι οι 2 τους σε αυτόν τον κολλητικό radio friendly ήχο, που πάντα σου κλείνει το μάτι και για πιο ‘μυστήριες’ συνθέσεις.Δεν είναι τυχαίο που συνυπογράφουν και την παραγωγή, αφού στις καλύτερες στιγμές του γκρουπ, το όραμα τους ήταν κοινό.

Cover o σκοτεινός Γκάνταλφ να πίνει κάτι φρέσκο από Σάιρ στο Dopethrone.

Dopethrone

31 Likes

Πω δύσκολη χρονιά και το 2000. Αντε να βγάλω λίστα τώρα.

1 Like

:heart_eyes:

3 Likes

1.Pain of Salvation - The Perfect Element Pt1

Αναλογως την περίοδο αυτος ή το ΒΕ ειναι ο Νο1 δισκος τους…Τι να πεις για αυτο το μνημειο καλλιτεχνικοτητας;Για στιχους,συνθεσεις, ερμηνειες;Μαλλον η πιο ευκολη 1η θεση που δινω μεχρι τωρα…Σπανια βγαινει κάτι τετοιο…

2.Fates Warning - Disconnected

Ο πιο αγαπημένος μου δισκος τους…Αυτο το Still remains…

3.Helloween - The Dark Ride

Φοβερη χρονια το 2000 δισκογραφικα…Οι Helloween περνανε στην dark side και βγαζουν για μενα τον καλυτερο τους δισκο γενικα…

4.Nevermore - Dead Heart in a dead world (+cover)

Με χαλουσε αρκετα που δεν εβρισκα χώρο να τους βάλω 5αδα σε προηγουμενες καταπληκτικες κυκλοφοριες τους…Εδω αποκαθιστω λιγο την αδικία για τον δισκο που έχει το αγαπημενο μου κομματι τους,The Heart Collector…

5.A Perfect Circle - Mer de noms

Οι APC κάποιες φορες μου αρεσουν περισσοτερο απο τους Tool… Φοβερες συνθεσεις,το Thirteenth Step νομιζω δεν το φτανει αλλά είναι και πάλι αρκετό για να μπει 5αδα…

29 Likes

Ψύχραιμα πάντα,

deftones-white-pony-anniversary

.-

11 Likes

Ποια ψυχραιμία μωρέ που κάθε φορά που βγάζουν δίσκο οι ντεφτονες γίνεται το μαδομ*'@#&

1 Like

…πάλι Maynard :heart_eyes:

3 Likes

AUGUST DISCLAIMER

Το καλεσμα των παραλιών, των βουνών και των κάμπων ριχνει πανω μας τη σκια του!!! :hammer::hammer::hammer:

Εχουμε δυο επιλογες ή και τρεις, δεν ξερω… ας μιλησει ο λαος!!! :no_pedestrians:

Λίστες Αυγούστου
  • Πάμε ως έχει, κάθε Κυριακή με Παλομες :tropical_drink:
  • Παράταση στη ψηφοφορία των ετων 2000-03 με λήξη 27/8, αποτελέσματα εκείνη την Κυριακή, η ροή του θρεντ συνεχίζεται κανονικά :parasol_on_ground:

0 voters

Για να γινει το δευτερο, οπως ειναι λογικο θα πρεπει να χρησιμοποιηθεί απο ολους η φορμα. Θα ειναι αδυνατο να βρεθουν χαμενοι στο απειρο ψήφοι. Αν παμε με παρατα θα βαλω και ενα υποχρεωτικο πεδιο για το έτος.

Ψηφίζουμε ως τα μεσάνυχτα :japanese_ogre:

Αν υπαρχουν και αλλες προτασεις εδω ειμαστε… :no_entry:

Που είναι η επιλογή “ότι βολεύει τον θρεντοκρατορα” γιατί είναι το πιο σωστό και τίμιο.

20 Likes

Απειλώ αν πάρει παράτα, να ποστάρω τα πάντα μέχρι 2008.

5 Likes

^ He’s not bluffing, you know

2 Likes

:rofl::rofl::rofl: δεν υπαρχει σωστο και λάθος!!! Και τα δυο ειναι τιμια και δίκαια!!

1 Like

2000

Welcome millenium, να πούμε όμως εδώ πως το αγαπημένο μου πράγμα στην τέχνη του έτους 2000 είναι αυτό εδώ:

Werckmeister_Harmonies

Honourable mentions:

Σε μια σειρά από δίσκους που μπορούν να χαρακτηριστούν ως alt-metal, οι A Perfect Circle, οι Cave In, οι Boris και (ειδικά) οι Deftones κυκλοφορούν διαμάντια. Σε πιο πειραματικά post μονοπάτια, προτεινόμενοι δίσκοι από A Silver Mt. Zion και Morphine.

Στον prog χώρο, εξαιρετικοί Spocks Beard, σοκαριστικός εκσυγχρονισμός από Peter Gabriel και σταθερά ποιοτικοί Porcupine Tree. Οι The Gathering έχουν εξελιχθεί εντελώς σε Floyd-ική δύναμη και στο progressive metal θεωρώ εξαιρετικά αξιοπρόσεκτη την περίπτωση των Aghora.

Από heavy metal άλμπουμ, αγαπώ ιδιαίτερα των Angeldust και την καλή νέα Skyclad δουλειά. Φυσικά, εκείνη την εποχή εγω και η παρέα μου είχαμε όλοι αρρωστήσει με το Brave New World. Εξαιρετικό άλμπουμ, για μένα και το τελευταίο πολύ σημαντικό άλμπουμ των Iron Maiden.

Σε πιο extreme χώρους, δισκάρες από Nile, Borknagar, Cradle of Filth (για μένα με διαφορά το καλύτερο τους), Antaeus και Mayhem.

Καταπληκτική jazz μέσα στο 2000! Συστήνω τις δουλειές των David Ware, Charles Lloyd, Nils Okland, Bill Frisell και William Parker Trio.

Για την ελληνική δισκογραφία, ένας τεράστιος σε διαμέτρημα και ποιότητα δίσκος από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Και αν και άσχετος από techno, το Metropolis του Jeff Mills είναι δισκάρα κι έφτασε μέχρι και την δική μου συλλογή!

TOP 15

15. Clint Mansell & Kronos Quartet - Requiem For A Dream

Όσο κι αν έχει καεί, δεν παύει να είναι ένα από τα πιο δραματικά, ποιοτικά, αρχετυπικά soundtrack αυτού του αιώνα.

14. Συνήθεις Ύποπτοι - Είμαι Αυτό Που Κυνηγάω

Έρχεται από ένα χώρο που ελάχιστα με αγγίζει, βρήκε όμως τον τρόπο να μπει μέσα μου και να με συντροφέψει με τρόπους παράξενους, πάντα νυχτερινούς.

13. Einstürzende Neubauten - Silence Is Sexy

Το industrial στοιχείο έχει μείνει πια ως φευγαλέα πινελιά, τίποτα όμως δεν εμποδίζει αυτό το άλμπουμ να είναι ένα από τα καλύτερα των Neubauten.

12. Fates Warning - Disconnected

Μια βιομηχανική, σκοτεινή εσάνς εμποτίζει ένα ακόμα υπέροχο Fates άλμπουμ, με όση φόρα έχει απομείνει από τον προηγούμενο θρίαμβο.

11. Bohren & der Club of Gore - Sunset Mission

Αν θες να ακούσεις μόνο μία darkjazz μπάντα, άκου αυτήν. Αν θες να ακούσεις μόνο έναν τους δίσκο, άκου αυτόν.

10. At The Drive-In - Relationship Of Command

Ακόμα κι αν δεν οδηγούσε στους τεράστιους The Mars Volta, αυτός ο δίσκος θα ήταν αρκετός να τοποθετήσει τους At The Drive-In στο post-hardcore Hall Of Fame. Πολύ μεγάλο άλμπουμ.

09. Primordial - Spirit The Earth Aflame

Όχι ο καλύτερος αλλά ίσως ο αγαπημένος μου Primordial δίσκος. Βλοσυρός, φιλοσοφικός, Bathory-ικός, είναι ικανό να σου φέρει δάκρυα ή να σου σφίξει τις γροθιές. Ίσως και ταυτόχρονα. Η χρήση του χωρίου του Σαρτρ πάνω σε αυτό το riff είναι από τα καλύτερα πράγματα που γέννησε το heavy metal.

08. Spiral Architect - A Sceptic’s Universe

Ναι, ένα διαμάντι για τους χούλιγκανς του prog metal. Όσοι το νιώθουν, ξέρουν.

07. Queens Of The Stone Age - Rated R

Τιτανοτεράστιος δίσκος και απόδειξη του πόσο μεγάλη μπάντα είναι οι Queens. Μου φαίνεται τουλάχιστον ισοδύναμο με το επικό επόμενο, περιέχει δε το I Lost My Headache… Γενικώς, για να μην το κουράζουμε, οι τύποι είναι rock n roll καταιγίδα.

06. Radiohead - Kid A

Δεν μπόρεσα ποτέ να το βάλω ψηλότερα από το OK Computer, δεν παύει να είναι όμως ένα απόλυτα ιδιοφυές και μεγαλειώδες άλμπουμ. Το ότι μάλιστα άλλαξαν και σχεδόν 100% την συνταγή μετά από έναν τόσο εμβληματικό δίσκο λέει, νομίζω, τα πάντα για το τι εστι Radiohead.

TOP 5

05. Nevermore - Dead Heart In A Dead World

Όλοι οι παλιοί Nevermore-άδες ξινίσαμε τα μούτρα μας, με την γυαλισμένη παραγωγή, με τις μπαλάντες, με το γεγονός ότι ξαφνικά όλοι άκουγαν την μπάντα ΜΑΣ. Δεν γαμιέται όμως, χαλάλι. Όταν προσγειώνεται στο κεφάλι σου ένα The River Dragon Has Come ή ένα Insignificant, όλα συγχωρούνται. Τέταρτη σερί αλμπουμάρα.

04. Johnny Cash - American III: Solitary Man

Ούτε που είχα ακούσει νότα από Cash, ούτε που θυμάμαι πως βρέθηκε στην κατοχή μου. Όμως βρέθηκε και το αποτέλεσμα ήταν να αποτελέσει ένα από τα πιο πολυακουσμένα μου άλμπουμ, να λατρέψω τον Cash αλλά, κυρίως, να μου ανοίξει αναπάντεχα μάτια, αυτιά και μυαλό. Μία μέρα πριν θα στοιχημάτιζα ότι δεν θα ακούσω ποτέ country ή bluegrass. Μία μέρα μετά θα καταλαβαινα ότι καλύτερα να μην βάλεις ποτέ στοίχημα για τίποτα. Έπος.

03. Godspeed You! Black Emperor - Lift Your Skinny Hands Like Antennas To Heaven

Το απόγειο, η πεμπτουσία, το ιερό δισκοπότηρο ενός ολόκληρου genre. Δεν χωράνε και πολλά λόγια εδώ, οι GY!BE είναι εξάλλου μια σκληρά βιωματική μπάντα. Είναι μάλλον κωμικό πάντως να βλέπεις γκρουπάκια να παίζουν δυο μελωδιούλες και να λένε ότι παίζουν post-rock, όταν ξέρεις ότι το post-rock μπορεί να ακούγεται ΕΤΣΙ.

02. Pain Of Salvation - The Perfect Element

Ο Daniel απελευθερώνει κάποιες από τις Patton επιρροές του, εστιάζει περισσότερο στις φωνητικές γραμμές και με όλο το γκρουπ να θερίζει, οι PoS βγάζουν αυτό που “αντικειμενικά” είναι μάλλον το καλύτερο τους άλμπουμ. (Όχι για μένα…) Μιλάμε πάντως για ένα ασάλιωτο prog δεκάρι, γεμάτο ύμνους, αιώνιες μελωδίες, ιερά συναισθήματα. Το The Perfect Element τότε φάνταζε σαν ο δίσκος που παίρνει από το χέρι το Theater-ικό prog και το οδηγεί στη νέα χιλιετία. Θεωρώ ότι έκανε περισσότερο από αυτό.

1. Ulver - Perdition City

Θυμάται κανείς τους “εκπαιδευμένους” που ανέφερα το 1997; Μπήκε η νέα χιλιετία κι ακόμα γυρνούν σαν τα φαντάσματα μέσα στις πόλεις τους. Γίνονται ένας λεπτός, ανώνυμος θόρυβος. Επιπλέουν. Παρασέρνονται. Χάνονται μέσα στην μουσική, μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους ενός τέτοιου δίσκου και βρίσκονται παντού εκτός από εδώ. Πάντα εκτός από τώρα. Θέλω να πιστεύω πως όλοι τους γνωρίζουν το αριστούργημα των Ulver. Ίσως να γίνονται κι αυτοί λύκοι.

Best Cover: Bohren & der Club of Gore - Sunset Mission

36 Likes

Βάλε και 2009 αν σου κοτάει :sunglasses:.

Ψήφισα τη δεύτερη επιλογή, να ξεκουραστεί λίγο και ο @anhydriis (αν και θα ψιλολιώσει 27/8, αλλά δεν πειράζει).

4 Likes

Θεωρητικά έχω τοπ 6 έτοιμο, λίγο δουλειά στην κατάταξη. Άλλαξε με τα χρόνια πάντως. Και άπειρα ονοραμπλ, θέλω χρόνο να γράψω.

2000

Μονο δίσκοι χωρίς κείμενο για εμενα αυτη τη χρονια λογω ζορικης εβδομαδας

1. Nevermore- Dead heart in a dead world

2. Therion- Deggial

3. Διάφανα κρίνα- Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές

4. Primordial- Spirit the earth aflame

5. Helloween- The dark ride

Δευτερη πεντάδα- όλες δισκάρες

Iron maiden- Brave new world
In flames- Clayman
Pain of salvation- The Perfect Element pt.1
Mayhem- Grand declaration of war
Rob Halford- Ressurection

Εξώφυλλα 1+1

hq720

34 Likes

πρωτη επιλογη αυτο που ειπε ο ιασονας. δευτερη παμε οπως εχει.
Αν αρχισεις να τους δινεις παρατασεις, δεν θα υπαρχει γυρισμος! Μετα θα ζητανε γιατι ξεκινησαν τα σχολεια, μετα για halloween, για thanksgiving και παει λεγοντας

9 Likes

πότε γίναμε αμερικανάκια ρε;

5 Likes

Πάνε πολλά χρόνια.

2 Likes