2000
Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
Δύσκολο νο1, γιατί λατρεύω το επόμενο, αλλά όπως νομίζω έχω ξαναπεί εδώ μέσα, όταν το βάζω πάντα με πιάνει και νιώθω γαμιάς, ή καλύτερα ένα mood που σε ανεβάζει 0–>100 με το που ακούσεις “Ladieees and gentlemeeeen, introduciiing, the Chocolate Starfishhh” και μπαίνει η riffάρα. Χιτάρες, μουσικάρες, όλο το album κυλάει νερό. Μπορώ να υπερηφανεύομαι (?) πως το 2001, β’ δημοτικού είχα ντυθεί Fred Durst, με σορτσάκι και μπλούζα αναγκαστικά του αδερφού μου (θυμάται κανείς τα FUBU εκεί στις αρχές του 2000?), κάλτσα λευκή από τις ακαδημίες των Σουρμένων για να ανεβαίνει μέχρι τη γάμπα και τα Reef μου, η καλύτερη μου στολή ever (μέχρι να ντυθώ γοργόνος από τον Μπομπ Σφουγγαράκη 10 χρόνια μετά που έδωσα ρέστα)
Placebo - Black Market Music
Συναισθηματικά, το Meds είναι το αγαπημένο μου album τους, αλλά το αγαπημένο μου album τους είναι αυτό. Λίγο πιο σκοτεινό, με περίεργους trademark ήχους των Placebo στο μέγιστο βαθμό, με απίστευτη υπερχιτάρα Special K (ήμουν πολύ μικρός για να καταλάβω τι εννοεί), το καλύτερό τους τραγούδι (σε ισοπαλία με το Pure Morning) Taste In Men, και την υπερκομματάρα Slave to the wage, που που σήμαινε την αρχή του ίσως αγαπημένου μου σερί σε συναυλία έβερ το 2017, δλδ Slave to the Wage, Special K, Song to say Goodbye, Bitter End, Nancy Boy, Infra Red. Δεύτερο σερί 10άρι, στο δρόμο για τα 5. Μεγάλη μπαντάρα.
Linkin Park - Hybrid Theory
Not my cup of tea, αλλά δεν υπήρχε πιτσιρίκι που να μην άκουγε Linkin Park σε πιο “σκληρό ήχο”. Μια τέλεια εισαγωγή για όποιον ήθελε να εμβαθύνει, είτε σε rock, είτε σε metal, είτε σε rap, είτε σε ηλεκτρονική μουσική, δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει ένα album για να θεωρηθεί στα σημαντικότερα album όλων των εποχών?
Queens Of The Stone Age - Rated R
Ναι Τζόσουα, έχεις το ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις και θα σε ακολουθούμε πιστά. Auto Pilot στα καλύτερα τους τραγούδια για μένα και επειδή δεν το βλέπω να παίρνει πολύ αγάπη γενικά το αναφέρω, αλλά ο οδοστροτήρας του album είναι το εναρκτήριο κομμάτι, το οποίο πρέπει να παίζεται ως intro σε όλες τις συναυλίες από όλες τις μπάντες του κόσμου.
Calexico - Hot Rail
Δώστε μια ευκαιρία σε αυτή την μπάντα και δε θα χάσετε.
Summary
Κόπηκαν στο τσακ
HIM - Razorblade Romance
Ghostface Killah - Supreme Clientele
Bloodhound Gang - Hooray for Boobies
Eminem - The Marshall Mathers LP
White Stripes - De Stijl
Coldplay - Parachutes
AFI - The Art Of Drowning
Radiohead - Kid A
Outkast - Stankonia
Lostprophets - The Fake Sound of Progress