Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Όταν αποκαλύφθηκε το πώς προέκυψε το εξώφυλλο του Jane Doe δεν καραξενέρωσες; Όσο ξενερωτικό, άλλο τόσο υπέροχα ειρωνικό ήταν όλο αυτό

Πώς προέκυψε;

Από φωτογράφιση κάποιας μοντέλας δεν είναι;

Όχι ρε, γιατί; Δεν το ειχα συνδέσει ποτέ με το μυστήριο κλπ τόσο, όσο με τις σκιές και το βλέμμα και τις μαλακιούλες πάνω στο σώμα, τα spikes κλπ. Παραμένει εξωφυλλάρα και τοπ stencil.

Κολλάζ είναι, αλλά ναι το αρχικό σουλούπι ήταν από φωτογράφιση ενός μοντέλου, που το ανακοίνωσε το ίδιο. Γενικά βγήκε αρκετά περίπλοκα. Είχαν βγάλει και ανακοίνωση.

Και του Jane Live είναι ωραίο βέβαια, 15 χρόνια μετά (βγήκε πριν λίγες μέρες σε βινύλιο ρε συλλέκτες :stuck_out_tongue: ):

3 Likes

Σε παρακαλώ βάλε άμεσα να ακούσεις το “A sunaet choir for daylight harvest” και το “Dance of december souls” για αρχή. Έπεται το “sounds of decay”.

Για άμεσα δεν το βλέπω :stuck_out_tongue: αλλά επειδή έχεις αναδειχθεί εδώ ως η πρωθιέρεια του ατμοσφαιρικού ήχου, θα το κάνω κάποια στιγμή. Θενξ!

3 Likes

Ρε μλκ @GRACCHUS_BABEUF κοροϊδεύαμε τον Σπύρο ένα ολόκληρο καλοκαίρι (κ βάλε) για δαύτους, τα ξεχνας, κανόνισε τη πορεία σου!!

3 Likes

Ναι! Για το Viva Emptiness!

1 Like

τεσσερις λεξεις τοσο ταιριαστα βαλμένες η μια διπλα στην άλλη

5 Likes

Στο Berklee college of music. Σύχνα το μπερδεύουμε στην Ελλάδα με το Berkeley που δεν έχει σχέση με τη μουσική

1 Like

Love you too man :heartbeat:

2 Likes

yeah, Berkeley → west side

Α θενκς χαχαχα, σωστή επισήμανση. Θα κάνω edit.

Φάνηκε η αμπαλίαση μου με αυτά τα ξένα τα μορφωμένα.

Lateralus Tool
The Nightly Disease Madrugada
The Argument Fugazi
Mutter Rammstein
Almost Heathen Karma to Burn

image

23 Likes

Ξεχασες το Toxicity!

2 Likes

καλός δίσκος για ατάλαντη μπάντα

4 Likes

2001

5. Machine Head - Supercharger

Αρχές του Σεπτέμβρη κυκλοφορείς το single σου με τίτλο Crashing Around You και βιντεοκλιπ που δείχνει το San Francisco παραδομένο στις φλόγες. Τι μπορεί άραγε να πάει λάθος; To βιντεο κλιπ λογοκρίνεται, εξαφανίζεται. Τεράστια σφαλιάρα, δίσκος με Bulldozer μέσα, το καράβι γέρνει αλλά σε λίγο θα αλλάξει ρότα και θα σκίζει το σύμπαν.

4. System Of A Down - Toxicity

Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους κυκλοφόρησε και αυτό το στολίδι. Έχοντας ήδη λιώσει το πρώτο τους, υπήρχαν υψηλές προσδοκίες. Και επιβεβαιώθηκαν. Πιο εμπορικός (sic) δίσκος, κυρίως λόγω των τεράστιων singles, επιβλητικό 2/2. Να ναι καλά και το napster εν τω μεταξύ που μας κέρναγε fake κομμάτια αλλά εμείς τα χάφταμε!!!

3. Tool - Lateralus

Deja vu. Έτσι και εγώ αμέριμνος στο κυλικείο της σχολής, δέχτηκα το κάλεσμα. Tool ακούς; Τσου, τι είναι; Ωπα μου λέει, θα στο φέρω αύριο να το ακούσεις. Την άλλη μέρα το cdr ήτο έτοιμο. Και από τότε αιώνια υπόκλιση σε όλο τον μύθο που το ακολουθεί, του αξίζει.

2. Propagandhi - Today’s Empires, Tomorrow’s Ashes

Αυτο δεν είναι πανκ, αυτό δεν είναι θρας, αυτό δεν είναι μουσική. Αυτο είναι το λιγότερο εγκυκλοπαίδεια. Αν ο τίτλος του εναρκτήριου σου τραγουδιού είναι Mate Ka Moris Ukun Rasik An, αν (πολλά θα μαζευτούν) ο ντραμερ σου σπαει το πόδι του δις (μια στο χοκει και μια στο μοτοκρος) κατα την διαρκεια των ηχογραφήσεων όπου και οι δύο σου τραγουδιστές πρέπει να κάνουν αφωνία, αν τα βάζεις με θεούς και δαίμονες, τότε κάτι πάει καλά. Η Αγία Τριάδα των μελών της μπάντας επιτέλους συμπληρώνεται και πάμε με σπασμένα τα φρένα για τα επόμενα 4 έπη. Γράψτε και λίγη μουσική ρεεεεεεεεεε.

1. Slipknot - Iowa

(515). Εισαγωγή. Ο παππους του dj πεθαίνει κατα την διάρκεια των ηχογραφήσεων. Ο Sid σπαει, καταρέει. Ο κλοουν τον ηχογραφεί. Ο θρήνος αυτός γίνεται εισαγωγικό κομμάτι για ότι πιο μαύρο έχει φτάσει στα όρια του εμπορικού. People = Shit. Νομίζω πως στο booklet του ομώνυμου δίσκου (δεν το έχω κοντα τώρα) κάπου ήταν γραμμένη αυτή η ισότητα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως θα ήταν ένα τραγούδι με αυτόν τον τίτλο. Ε οι γαμημένοι το έκαναν πράξη. Disasterpiece. I wanna slit your throat and fuck the wound σπαράζει ο Corey, για τον νταη του στο σχολείο και εδω θα σταματήσω για να μην καταντήσω γραφικός. Ποτέ ξανά δεν έχω νιώσει τόση οργή και μαυρίλα γύρω μου ακούγοντας μουσική. Ένα αριστούργημα που ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί.

Εξώφυλλο της Χρονιάς

Slipknot - Iowa

36 Likes

Για μένα μιλώντας, αν το ‘χα ραφτό ή ακόμα χειρότερα tattoo θα ‘χα ξενερώσει ακόμα περισσότερο αν ανακάλυπτα ότι ήταν στην ουσία επεξεργασμένη (ναι δεν είναι 100% ακριβής η λέξη αλλά δε θα κολλήσουμε εκεί) φωτογραφία απ’ το Marie Claire. Ναι ok έπεσε δουλίτσα με στένσιλ κλπ., ναι οπτικά γαμάει, αλλά αφαιρεί πολύ από την εκτίμησή μου το να βλέπω αυτό:

ειδικά γνωρίζοντας ότι δεν δόθηκε πουθενά credit κλπ. Δε με ενοχλεί η πηγή αλλά ξενερώνω με τη δημιουργική διαδικασία γιατί δεν είναι π.χ. σα να πήρες ένα sample το οποίο είναι αρκετά δύσκολο να συνδεθεί με το ορίτζιναλ υλικό ακόμα και αν το έχεις μπροστά σου, ούτε είναι λεπτομέρεια στο έργο - είναι η κύρια ατραξιόν. Προφανώς δεν ακυρώνω τον Bannon ως αρτίστα γενικά ε, για το συγκεκριμένο εξώφυλλο το λέω. Αν κάποιος άλλος μένει στο τελικό αποτέλεσμα και δεν του τη χαλάει το να βλέπει ότι φτιάχτηκε έτσι ok, δικαίωμά του, επίσης προφανώς

Πάντως άσχετα με το πώς το βλέπει ο καθένας, υπάρχει κάτι πολύ αστείο στο ότι ένα απ’ τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα στο hardcore είναι βασισμένο σε φωτογραφία περιοδικού κατά βάση μόδας, τύπου δε μπορώ να καταλήξω αν είναι βλακώδες με την έννοια της αυτοαναίρεσης ή μεγαλοφυές με την έννοια “μες στο σπίτι σας, μες στο σπιτάκι σας” :stuck_out_tongue:

9 Likes

Το δεύτερο, λέω εγώ :joy:

7 Likes

core-οϊδία δηλαδή.

23 Likes

Ε καλά, τι θα 'λεγε ο Τσουκαλάς της Λίβερπουλ αυτού του φόρουμ :exclamation:

2 Likes