Δεν διαφωνώ περισσότερο, διαφωνώ απολύτως (δηλαδή το ίδιο) και με τα δυο… ![]()
Lanegan >>>>>>>>> Waits
Αυτονόητα αυτά

Κανενας δεν ειναι πανω απο τον Waits αλλά, ενταξει, σε αγαπάμε με τις ατελειες σου!
2002
Isis-“Oceanic”
Agalloch-“The Mantle”
W.A.S.P.-“Dying for the World”
Primordial-“Storm Before Calm”
Lacuna Coil-“Comalies”
05. Tom Waits - Alice
Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του Waits, τρισμέγιστη δουλειά που έχει στοιχεία από όλες του τις φάσεις. Θα ήταν εδώ όμως και μόνο για το ομώνυμο. Ένα τραγούδι για το οποίο συχνά σκέφτομαι αν είναι το τελειότερο πράγμα που γράφτηκε ποτέ.
Το εντυπωσιακό με τον Waits είναι ότι μετά από 30 χρόνια και βάλε καριέρας κυκλοφορεί ταυτόχρονα δύο αρκετά διαφορετικά άλμπουμ που συγκαταλέγονται αυτόματα μέσα στις καλύτερες δουλειές του. Ωραίο το Αlice αλλά η δικιά μου ψήφος πάει στο Βlood Money.
Πραγματικα εντυπωσιακό, συμφωνώ! Ο Waits ειναι ένας απο τους βασικους λογους που αντιδράω όταν κάποιος λέει πως “δεν πρέπει να απαιτούμε σπουδαία πράγματα από καλλιτέχνες που έχουν δεκαετίες καριέρας”.
Σπουδαιο και το Blood Money αλλά βρισκω το Alice πιο πολυδιαστατο!
Ο άνθρωπος είναι θεός.
Ο Waits ειναι ένας απο τους βασικους λογους που αντιδράω όταν κάποιος λέει πως “δεν πρέπει να απαιτούμε σπουδαία πράγματα από καλλιτέχνες που έχουν δεκαετίες καριέρας”.
Υπάρχει βασικότερος. Εντός του ίδιου έτους ήδη ![]()
Υπάρχει βασικότερος.
Για πες μας αφεντικό.
Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε πως οι περισσότεροι μπροστά στον Waits είναι απλά «βασικοί».
νομιζω κι ο Lanegan θα συμφωνουσε οτι ο Waits ειναι καλυτερος
ή και οχι, ειδα οτι μισουσε τις συγκρισεις μαζι του
Για πες μας αφεντικό.
Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε πως οι περισσότεροι μπροστά στον Waits είναι απλά «βασικοί».
Βιάζεστε.
Για πες μας αφεντικό
Έχει αφήσει τα σημάδια του με σύννεφα στον ουρανό…
SOAD SOAD
I E A I A I O-O-O
I E A I A I O-O-O
I E A I A I O-O-O
.
Top 5 2002
- System of a Down - Steal This Album!
- Audioslave - Audioslave
- Muse - Hullabaloo Soundtrack
- Pain of Salvation - Remedy Lane
- Red Hot Chili Peppers - By the Way
2002
Η χρονιά του ευρώ. Η χρονιά που ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 8 του Champions League με αντίπαλο τη Barcelona και στο δεύτερο παιχνίδι, στις καθυστερήσεις κάποιος πέταξε μια κότα μέσα στο γήπεδο. Η χρονιά που ο Ρακιντζής πήγε στη Eurovision με το S.A.G.A.P.O.
Πολύ σύντομα και περιεκτικά αυτή τη βδομάδα, η πεντάδα έχει ως εξής:
1. Isis – Oceanic
Post metal με τόλμη στις συνθέσεις, ντραμς που θυμίζουν ανατολίτικους ρυθμούς αλλά πατάνε καλά πάνω στο είδος (The Beggining and the End), κομμάτια που σε ταξιδεύουν (Carry) και σε ξαλαφρώνουν (Weight).
2. Agalloch – The Mantle
Κορυφαίο άλμπουμ, το μέταλ συνδυάστηκε με το folk. Κιθαριστικές μελωδίες που φτιάχνουν ατμόσφαιρα.
3. Woods of Ypres - Against the Seasons: Cold Winter Songs from the Dead Summer Heat
Πρωτόλειο από μία μπάντα που στη σύντομη πορεία της έγραψε ιστορία. Στο συγκεκριμένο ο David Gold ήταν ο ντράμερ κι όχι ο τραγουδιστής, όπως αργότερα.
4. Lacuna Coil – Comalies
Άλλη μία πολύ καλή δισκογραφική δουλειά που έμεινε.
5. 30 Seconds to Mars – 30 Seconds to Mars
Η προσπάθεια του Jared Leto να ασχοληθεί και με τη μουσική πέρα από την υποκριτική ξεκίνησε κάπως έτσι. Ένα άλμπουμ που κάποτε άκουγα κάθε μέρα, πολύ καλή παραγωγή, συμμετοχή στις συνθέσεις και από τον Maynard James Keenan.
Honorable mentions:
Daylight dies - No reply
Ίσως έπρεπε να μπει στη λίστα, αλλά η εβδομάδα δεν μου αφήνει πολύ χρόνο να επεξεργαστώ τις επιλογές μου. Είναι το πρώτο άλμπουμ των Daylight Dies, το πιο καταθλιπτικό και το πιο σκληρό ως τώρα. Αξίζει σίγουρα να το ακούσετε (το “Unending waves” θα σας βάλει στο κλίμα).
Audioslave - Audioslave
Chris Cornell. Αυτό.
Sentenced - The Cold White Light
Αγαπημένη μπάντα, αγαπημένα κομμάτια, φουλ συναίσθημα.
Bloodbath - Resurrection Through Carnage
Σουηδική death metal καφρίλα.
Εξώφυλλο της χρονιάς:
Agalloch - The Mantle

2002
1. Agalloch - The Mantle
Αγαπημένοι. Υπέροχο εξώφυλλο, επίσης. Και από μένα είναι ναι.
2. Dark Tranquillity - Damage Done

3. Arcturus - The Sham Mirrors

4. Sentenced - The Cold White Light

5. Bathory - Nordland I

6. My Chemical Romance - I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love

7. Judas Iscariot - To Embrace the Corpses Bleeding

8. Paradise Lost - Symbol of Life
9. System Of A Down - Steal This Album!
10. Taking Back Sunday - Tell All Your Friends
Είμαι πεπεισμένη ότι δεν έχω συμπληρώσει ούτε το 1/3 των αγαπημένων μου κυκλοφοριών, μα μόνο αυτά θυμόμουν.