guilty as charged
Ο αναμαρτητος…κτλ κτλ
guilty as charged
Ο αναμαρτητος…κτλ κτλ
Εν τω μεταξύ, κάνεις δε με έκραξε που αντί για το Up του Peter Gabriel έγραψα So
Μας τρολαρεις με ολόκληρη την λίστα σου μάλλον, τρελό χτύπημα στο 1-2 με τους 3ους χειρότερους δίσκους των Μεηντεν και Helloween μέχρι τότε αντίστοιχα(No Prayer, Virtual XI & Chameleon, Pink Bubbles για σας λέω)! Μετά ξεπέρασαν κι άλλο το ναδίρ αμφότεροι βέβαια
Συγγνώμη εχω πει πως ψηφιζω. Νομιζω το νοημα του τοπικ ειναι να βγουν τα best of σύμφωνα με το τι ακουγε ο καθενας τι αρεσε στον καθένα να ειναι διαφορετικό απο ενα τοπ10 που γραφτηκε απο δισκοκριτικους κ σύμφωνα με κάποια “μουσικη αξια” των αλμπουμ.
Επισης μολις ειδα οτι βγηκε κ αυτο
Στην τελικη λιστα μαλλον θα βγει ο unkle.
Βρε σε πειράζω, και ανυπομονώ για το πείραγμα όταν βάλω στο δικό μου νούμερο 1 δίσκο από την μεγαλύτερη μέταλ μπάντα όλων των εποχών, αν και λογικά θα χαθεί ανάμεσα στον πανικό από μπάτσους
Για gif πήγαινε αλλα οκ
Κουλή χρονιά- πολλές, καλές, και μουσικά ετερόκλητες κυκλοφορίες, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις νιώθω ότι θα την κάνω τη μαλακία και θα αδικήσω δισκάρες.
1. Linkin Park - Meteora
Ούτε ενα τραγούδι σε αυτό το αριστούργημα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μετριότητα. Δεν ξέρω τι σκατά παίζουν, αλλά ό,τι παίζουν, το παίζουν πολύ καλά. Όχι απλώς πολύ καλά, αλλά αψεγάδιαστα. Μουσική, ριφφς, στίχοι, φωνητικά, αρμονίες, όλα παίρνουν σχήμα και μορφή, γίνονται τα συναισθήματά μας, η φωνή μας, ο θυμός και η εκτόνωσή μας.
2. Three Days Grace - Three Days Grace
Αποτίω φορο τιμής σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυακουσμένα “alternative rock” συγκροτήματα της εφηβείας μου. Μαζί με το One-X έχει διαμορφώσει, σε μεγάλο βαθμό, τις μεταγενέστερες μουσικές μου αναζητήσεις.
3. Draconian - Where Lovers Mourn
Silent Winter, διόλου τυχαίο. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την πεντάδα μου. Οι καλύτεροι στο είδος τους, με ένα πολύ δυνατό σερί στο ενεργητικό τους.
4. Avenged Sevenfold - Waking the Fallen
Γνήσιο. Δυνατό. Στιβαρό. Βαθια συγκινητικό. Κονταροχτυπιέται με το “City of Evil” για την πρωτιά, κάπου-κάπου τα καταφέρνει και ξεφεύγει, άλλοτε πάλι χάνει για λίγο, πάντοτε όμως θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, χωρίς κατάταξη, νούμερα και τα ρέστα.
5. A Perfect Circle - Thirteenth Step
Χωρίς λόγια.
6. Funeral For A Friend - Casually Dressed & Deep in Conversation
“Επιστροφή στις ρίζες, vol. 1”.
7. Radiohead - Hail to the Thief
Δεν θυμάμαι καν εάν το έχω ακούσει ολόκληρο, έχει όμως τραγούδια-“κολοφώνες”, οπότε…
8. Muse - Absolution
Αριστούργημα.
9. Evanescence - Fallen
“Επιστροφή στις ρίζες, vol. 2”. Το πρώτο “rock” άλμπουμ που ζήτησα και άκουσα συνειδητά, στην τρυφερή ηλικία των 11.
10. The Lord Weird Slough Feg - Traveller
Μπήκε εκτάκτως δεκάδα, αν το αξίζει δεν ξέρω, θα το δείξει ο χρόνος, πάντως τις τελευταίες ημέρες έχω κατευχαριστηθεί την ακρόασή του.
Άλλα κομψοτεχνήματα:
11. Windir - Likferd
Wtf? Σίγουρα όχι το καλύτερό τους, αλλά αισθάνομαι ότι το αδικεί πολύ αυτή η θέση.
12. Katatonia - Viva Emptiness
(Δεν το περίμενα να μείνει εκτός δεκάδας. Δεν ήταν καλό το timing.)
13. Epica - The Phantom Agony
14. Elis - God’s Silence, Devil’s Temptation
15. Anathema - A Natural Disaster
16. Bathory - Nordland II
Δεν κακοκαρδίζω τον Γράκχο εγώ.
17. Skillet - Collide
18. Virgin Black - Elegant… and Dying
Ποιό αστέρι το ανέφερε πρώτο εδώ μέσα;
Με κακοκαρδίζεις που το έχεις τόσο χαμηλά (!) όμως
+ που δεν γράφεις τίποτα για το έπος των A Perfect Circle!
Χαμηλά, γιατί δεν θυμάμαι νότα. Μπήκε χαριστικά ^^.
Έπος, ναι! Το ξανάκουσα πρόσφατα και αντιλήφθηκα πως μπορώ να το ακούω αδιακόπως και αδιαλείπτως. Το καλύτερο που έχουν να επιδείξουν, τα υπόλοιπα, με εξαίρεση ίσως το πρώτο, είναι χλιαρά. Αν και δεν κυκλοφόρησαν και πολλά, εδώ που τα λέμε, μόνο 2!
Έχεις χάσει επεισόδια, έχουν βγάλει και τρίτο
Αίσχος
Αγνωμοσύνη
Αγνωμοσύνη για ποιο πράγμα;
Για τους μηδέν βαθμούς που τους έδωσες;;;;;;;
Ε, που σε ανέφερα βρεεε…
ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ OST
ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΕΝΤΑΔΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΕΚΑΔΑ, ΠΩΣ ΓΕΝΕΝ ΑΥΤΟ?
ΤΑ ΠΟΠ ΚΑΙ ELECTRONICA ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ
ΤΑ ΜΕΤΣΑΛ
Αυτα τα λιγα, αν ξεχασα κατι δε με νοιαζει, αν οχι, παλι δε με νοιαζει.
Πάμε λίγο,
2003
Evanescence - Fallen
Αν υπάρχει κάτι πιο iconic από την Amy Lee να βουτάει από τη σκηνή με το κόκκινο άουτφιτ στο βίντεο του Going Under, αυτό είναι η Amy Lee να φωτίζει το συμπαν γυρίζοντας στη Βαρκελώνη με το λευκό φόρεμα στο βίντεο του My Immortal. Ασύλληπτα τεράστια κυκλοφορία. Κι αν δεν την ξεπέρασαν εμπορικά, μικρό το κακό. Η παρουσία τους πρόσφερε πολλά περισσότερα από αριθμούς.
Linkin Park - Meteora
Από τις πολύ αγαπημένες μου εξαιρέσεις στον κανόνα των σίκουελ. Οι θεότητες κράτησαν τον κορμό του ήχου από το ντεμπούτο, τον πείραξαν τόσο-όσο, γύρισαν τα visuals στο έντεκα, έγραψαν αρκετές χιτάρες για να έχουν να βγάζουν είκοσι χρόνια μετά, και γενικά έκαναν πλάκα στον κόσμο. Πιο μεγάλο, πιο σκληρό, πιο μελωδικό, πιο όλα.
Apocalyptica - Reflections
Apocalyptica Plays Apocalyptica By Three Cellos. Με φιλική συμμετοχή του Dave του Lombardo. Γιατί άκουσε λέει τις διασκευές, του άρεσαν και είπε να αυτοπροταθεί. Έτσι πάνε αυτά. Καλημέρα με Prologue / No Education απερίγραπτη σφαλιάρα. Σε σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χρονιά το εξώφυλλο με αναφορά σε Man Ray θα έπαιρνε ψήφο χωρίς σκέψη.
Avenged Sevenfold - Waking The Fallen
Είναι το καλύτερο άλμπουμ τους; Μπορεί και όχι. Είναι το πιο κλασικό παράδειγμα από metalcore της εποχής; Σίγουρα όχι. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που κάθε, κάθε όμως, φορά που θα το βάλω να παίξει θα θελήσω να βρω μία μηχανή του χρόνου, να γυρίσω είκοσι χρόνια πίσω και να προσηλυτίσω κόσμο για να το ακούσει; Απολύτως!
Muse - Absolution
Η ενέργεια δεν μπορεί να καταστραφεί ή να δημιουργηθεί από το μηδέν. Εννιά φορές στις δέκα που χτυπάει το τηλέφωνο είναι για κακό. Οι Muse στη δεκαετία του 2000 δεν έχαναν. Η μπασογραμμή του Hysteria είναι ο ορισμός της τελειότητας. Επιστημονικά αποδεδειγμένα, αδιαμφισβήτητα γεγονότα.-
+5:
Bleeding Through - This Is Love, This Is Murderous
Μαυρίλα με metal αίσθηση και core ψυχή. Παραγωγή που ουρλιάζει zeroes. Πλήκτρα πίσω από τούπα-τούπα σκέτη μούρλια. Μπάσιμο με Love Lost In A Hale Of Gun Fire εκεί ψηλά. Στα πλαίσια του ιδιώματος και όχι μόνο.
Draconian - Where Lovers Mourn
Άξια τέκνα της death doom σκηνής του '90. Από την αισθητική μέχρι τα γυρίσματα, τα πάντα κοιτάζουν πίσω με σεβασμό, αλλά έχουν ήδη προσωπικότητα. Αχερουσία άνετα η πιο *τι έγινε ρε παιδιά* στιγμή στη δισκογραφία τους.
Katatonia - Viva Emptiness
Η ατμόσφαιρα. Οι μελωδίες. Η ροή. Τα ρυθμικά. Οι εύθραυστες ισορροπίες. Τα ξεσπάσματα. Οι ερμηνείες του Renkse. Η διαδρομή από το ‘I trusted you, you lied’ στο ‘tell them I love them, I miss them’. Το «αριστούργημα» είναι λίγο.
Opeth - Damnation
Duh.
The White Stripes - Elephant
Πέρα από το προφανές, έχει Black Math, έχει Cold Cold Night, έχει Ball And Biscuit, έχει Hardest Button, έχει Little Acorns, έχει Air Near My Fingers, έχει τη διασκευάρα στο I Just Don’t Know With Myself, έχει και τα μυαλά μου που τάχασα κάπου εκεί μέσα.
Μπόνους:
Εξώφυλλο:
2003
1. Muse- Absolution: Τρενο πηγαινε η μπανταρα εκεινα τα χρονια παραδιδοντας ανα 2-3 χρονια δισκαρες που πλεον ανηκουν στη σφαιρα του κλασικου. Το Absolution παιζει πολυ δυνατα για το αγαπημενο μου album τους, μοναδικη post-apocalyptic ατμοσφαιρα, καταπληκτικη μουσικη, trademark φωναρα και ενας δισκος σχεδον μιας ωρας που εχει μονο κορυφες και ακομα πιο ψηλες κορυφες. Footnote: καταραμενο spotify που γραφεις 2004, παραλιγο να μου διαφυγει. Κυκλοφορησε αρχικα το Σεπτεμβριο του 2003 στην Ευρωπη και αλλες χωρες, το 2004 πρεπει να αναφερεται στην κυκλοφορια του στις ΗΠΑ.
2. Opeth- Damnation: Αναφερθηκε ως πιο φωτεινη πλευρα του Deliverance, απλα η πιο ακουστικη θα πω εγω, γιατι το αλμπουμ ειναι καταμαυρο, ζοφερο, με μια μελαγχολικη πλευρα του να το κανει λιγο πιο προσβασιμο. 8 κομματια το ενα καλυτερο απο το αλλο, και στιχαρες οπως
Speak to me now and the world will crumble
Open a door and the moon will fall
All of your life all your memories
Go to your dreams, forget it all
(by Steven Wilson btw οι στιχοι του death whispered a lullaby, του πιο στοιχειωτικου κομματιου στο δισκο)
Μεγαλειο.
3. Blut Aus Nord- The Work which transforms God: ο δισκος που με εβαλε στη μουσικη τους στο παραλληλο συμπαν στο οποιο βασιλευουν σαν τον Vecna οι Γαλλοι avant garde black metallers. Μοναδικο για εμενα αυτο που κανει αυτη η μπαντα, trademark ηχος που παραμενει οσα στυλ και να αλλαξουν και ενας απο τους αγαπημενους μου δισκους σε μια πλουσια δισκογραφια την οποια ακομα εξερευνω.
4. Dream Theater- Train of thought: Εδω οι Αμερικανοι παθανε λιγο black album, χωρις να χανουν απολυτως τιποτα απο την ταυτοτητα τους φυσικα. Κυκλοφορια που ειχε διχασει και συνεχιζει να διχαζει, προσωπικα ομως το αγαπημενο μου αλμπουμ απο τις post millenium κυκλοφοριες τους. Απο την αρχη ως το τελος στη στρατοσφαιρα σε ποιοτικο επιπεδο, κλεισιμο με ενα απο τα καλυτερα κομματια της δισκογραφιας τους.
5. Enslaved- Below the lights: Black metal, prog rock και νορβηγικο folk σε ενα τελειο μιγμα. Ο δισκος ειναι γεμάτος κορυφές, με τα dead stare, crossing και havenless να ειναι τα προσωπικα μου αγαπημενα. Μπαντα που θα παιξει πολυ δυνατα στις λιστες μου και τα επομενα χρονια με σταθερα ποιοτικες κυκλοφοριες.
Και μια δευτερη πενταδα- μονο δισκαρες:
6. Avenged sevenfold- Waking the fallen: μεγαλη δισκαρα, και επεται συνεχεια
7. Chimaira- The impossibility of reason: παταει εξισου σε groove metal, metalcore και nu, τρομερα ρυθμικα και φωνητικα.
8. Iron Maiden- Dance of death: Διαολε εχει μεσα κομματαρες οπως no more lies, montsegur, ομωνυμο και journeyman και δεν κανει κοιλια πουθενα.
9. Gojira- The link: Ερχομαcτε λεμε. Εξαιρετικο. Ενα σκαλι πριν το πανθεον.
10. Nevermore- Enemies of reality: Δεν ειναι απο τους καλυτερους δισκους τους, αλλα αυτο επειδη μας ειχαν κακομαθει με 10αρια, οχι επειδη και αυτο δεν ειναι δισκαρος.
Κλαμα τι εμεινε απεξω, αλλα τι να κανς.
Στοιχειωμενο εξωφυλλο εφιαλτης απολυτα ταιριαστο με το δισκο
Στα χρωματα, σιγουρα.
Δεν συμφωνείς ίσως Παντελή με το train of thought μου, αλλά ξεκάθαρα επηρεασμένοι για εμένα ειδικά σε κάποια ρυθμικά και την παραγωγή, αλλά και αμεσότητα (τηρουμένων των αναλογιών παντα για prog metal). Νταξει, λίγο, παραμένει 100% DT.
Εδώ ο Πετρούτσι πρέπει να άρχισε τις κρεατίνες.