Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

2003

HONOURABLE MENTIONS

• Lost Horizon - A Flame to the Ground Beneath

• Bathory - Nordland II

• Iron Maiden - Dance of Death

• Muse - Absolution

• Avenged Seventhfold - Waking The Fallen

• Machine Head - Through the Ashes of Empires

TOP 5

5. Dream Theater - Train of Thought

Εμένα μου αρέσει πολύ και η μεταλλική πλευρά τους

4. Riverside - Out of Myself

Φοβερό ντεμπούτο

3. Black Label Society - The Blessed Hellride

Κομματάρες , δυναμίτες , ήρεμες στιγμές που ανέκαθεν ήταν ο καλύτερος Zakk . Stoned & Drunk , Doomsday Jesus , Stillborn , Blessed Hellride, Funeral Bell , Destruction Overdrive , Blackened Waters

2. Evanescence - Fallen

Τραγούδια μιας ολόκληρης γενιάς εφήβων . 20 χρόνια μετά παίζονται ακόμα 5 φορές τη μέρα στα ραδιόφωνα . Ίσως αυτό δεν έχει να πει και πολλά πλην της σήψης του ροκ ραδιοφώνου , ίσως έχει να πει για το impact του δίσκου

1. Linkin Park - Meteora

Εκτόξευση στη στρατόσφαιρα , γεμάτο ιστορικά χιτάκια . Δικαιωματικά μετά από αυτό στις μεγαλύτερες μπάντες των 00’ς

Εξώφυλλο

Opeth - Damnation

34 Likes

@anhydriis ετοιμάσου να κανεις το 10k anniversary post!! :partying_face:

1 Like

2003

• KATATONIA – viva emptiness
  • DREAM THEATER – train of thought
  • OSI – s/t
  • SONGS:OHIA – the magnolia electric co
  • MASTERPLAN – s/t

there’s no time for time,but… :palm_down_hand:

• DEEP PURPLE – bananas
  • GATHERING – souvenirs
  • FLEETWOOD MAC – say you will
  • DEADSOUL TRIBE – a murder of crows
  • ANATHEMA – a naural disaster
  • A PERFECT CIRCLE – thirteenth step
  • RAGE - soundchaser
  • HELLOWEEN – rabbit don’t come easy
  • OPETH - damnation
28 Likes

Δεν είσαι ο μόνος… Κάθε φορά μετά από ‘κεινο το βράδυ, που έπαιζα με άλλους μπάλα, προσπαθούσα να βρω έστω και μία ευκαιρία να βγω τετ α τετ με τον τερματοτύφλακα για να το επιχειρήσω, και εντέλει μια δυο φορές έγινε. Σε παρόμοια περίπτωση, όταν πήρα πρέφα τ’ απευθείας κόρνερ του Χατζηπαναγή, άρχισα να εξασκούμαι και στα 5χ5 σημάδευα όλα τα δεύτερα “Γ” με χαρακτηριστικό φάλτσο, τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό (ενώ είμαι δεξής). Φυσικά, και άλλα ωραία με ντρίπλες και γκολ.

Βλέπω έχουμε μαζευτεί κάμποσοι επόμενοι Ροναλντίνιο που μας φάγανε τα κυκλώματα :bangbang:

3 Likes

Εμένα ο Ζε Ελίας ήταν το ίνδαλμά μου πάντως.

5 Likes

Ελπίζω να το έχεις ξεχάσει μέχρι το απόγευμα αυτό και να μην χρειαστεί να βιώσουμε τίποτα αλλοπρόσαλλες καταστάσεις στο παρκέ.

1 Like

Πολύ με κούρασε το 2003.
Πάρα πολλά καλά εκτός. Πάμε.

5αδα.

Menomena - I Am the Fun Blame Monster!: Νταξ, δεν είναι κακά αυτά τα ξενέρωτα post-rock που ακούτε αλλά όλη αυτή η μουσική μπορεί να χωρέσει και σε ένα άλμπουμ με τρόπο που να ακούγεται. Απίστευτα υποτιμημένη μπάντα. Απίστευτά υποτιμημένος δίσκος. Σε ένα δίκαιο κόσμο θα είχαν κατακτήσει τον κόσμο.
Katatonia - Viva Emptiness: Μην τα ξαναλέμε. Top '00s metal material.
A Perfect Circle - Thirteenth Step: Δίσκος που διατήρησε το rock σε mainstream επίπεδα για τη δεκαετία.
Placebo - Sleeping with Ghosts: Placebo στα καλύτερα τους και άλλη μια απόδειξη του πόσο ωραίο ακουγόταν το alternative rock πριν την παντοδυναμία των WS και των Coldplay, των δύο δηλαδή συγκροτημάτων που το κατέστρεψαν.
The Blood Brothers - …Burn, Piano Island, Burn: Σε αντίθεση με κάτι Thursday και Thrice που ναι μεν έβγαλαν καλούς δίσκους αλλά εγώ βρίσκω το post-hardcore τους σαλιάρικο, οι Blood Brothers σπέρνουν και ανοίγουν δρόμους.

Κι άλλα 10

The Twilight Singers - Blackberry Belle: O άνθρωπος είναι θεος ρε παιδιά, τι να λέμε τώρα;
Muse - Absolution: Ακόμη μία δισκάρα. Ούτε αυτό είναι όμως το καλύτερο τους.
Virus - Carheart: Περίμενα περισσότερη αγάπη για αυτό από τους γνωστούς- άγνωστους φίλους. Τεράστιο άλμπουμ.
Arab Strap - Monday at the Hug & Pint: Μάλλον το καλύτερο τους μέχρι το reunion, ίσως και γενικώς.
Manes - Vilosophe: Γαμάνε μανες (κάποιος έπρεπε να το πει).
Joe Strummer & The Mescaleros - Streetcore: Mετα θάνατον κυκλοφορία και μάλλον η καλύτερη του από την εποχή των Clash.
Yeah Yeah Yeahs - Fever to Tell: Η μπάντα που έκανε το μεγαλύτερο θόρυβο για το 2003 (και μάλλον δικαίως).
The Postal Service -Give Up: Πόσες όμορφες μουσικές χωράνε σε ένα δίσκο; Πολλές. Από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ της δεκαετίας.
The Rapture - Echoes: The sound of (dance) punk to come.
The Mars Volta - De-Loused in the Comatorium: Δεν έχω μέχρι σήμερα αποφασίσει αν μου αρέσουν οι Mars Volta ή απλά με ψαρώνουν κάθε φορά με αυτά που παίζουν. Το ντεμπούτο τους πάντως δεν γίνεται να το αγνοήσεις και για αυτό πέταξαν έξω τους Machine Head με πολύ καλό δίσκο. Δεν πειράζει. Θα επανορθώσω το 2007.

0000407633

30 Likes

Υπάρχει ένας δίσκος που ξεχάστηκε απ’ όλους (μέχρι τώρα) και περίμενα ότι εσύ θα τον θυμόσουνα, αλλά όχι.

Κατά τ’ άλλα, ο Γιοβανίτης θα ΄ταν περήφανος για τη λίστα σου! :+1:

In your face

1 Like

Να ποντάρω στο σαν οφ νάθιν;

2003, πρωτη πανεπιστημιου και αρχη της πλεον ενηλικης τσογλανικης ζωης.
Μια πολύ γλυκια εποχη οπου υπηρχε βομβαρδισμος νεων μουσικων καθως και ξεφευγοντας από το παρεακι του σχολειου/στενου κυκλου που τοσα χρονια πανω κατω μεγαλωσατε μαζι, αρχιζεις να γνωριζεις νέο κοσμο από ολες τις ακρες τις Ελλαδος και μαζι τα δικα τους ακουσματα.
Όλα αυτά μαζι με το γεγονος ότι αρχες 00ς ηταν μια τρομερη μουσικη περιοδος = ένα τεραστιο WIN για εμας τους μουσικοφιλους.

Κοιταζοντας πισω μετα από τοσα χρονια, για εμενα στο 2003 γινεται η αρχη ενός μεγαλου revival του garage ροκεντρολ με μπαντες όπως Strokes, White Stripes, Yeah Yeah Yeahs και Black Keys να κρατανε ψηλα τη σημαια, παραλληλα με τη πολύ καλη περιοδο που διανυει το indie/alt rock με αλμπουμαρες από Muse και Radiohead.

To Dopesmoker το εβαλα το 1999 – τη πρωτη φορα που εγινε released – καθως το 2003 βγηκε για δευτερη φορα από άλλη δισκοφραφικη, η οποια παντως πηρε πολύ καλα σχολια από τον Cisneros ως η αγαπημενη του.

Πολλα ντεμπουτα επισης πολυ αγαπημενων μπαντων, που θα πρωταγωνιστησουν στις επομενες χρονιες οπως KEN Mode, Lamb of God, Cult of Luna, Between the Buried and Me, Daughters (παπαρα Alexis γτχς) , Sikth.

1. Muse - Absolution
image
Και cover.

2. The Strokes - Room on Fire
image

3. The White Stripes - Elephant
image

4. Lamb of God - As the Palaces Burn
image

5. Pelican - Australasia
image

6. KEN Mode - Mongrel
7. The Black Keys - Thickfreakness
8. Cult of Luna - The Beyond
9. The Bronx - The Bronx (I)
10. Daughters - Canada Songs

11. Machine Head - Through the Ashes of Empires
12. Cradle of Filth - Damnation and a Day
13. Cursed - One
14. Neurosis & Jarboe – Neurosis & Jarboe
15. The Locust - Plague Soundscapes

16. Nadja - Touched
17. SikTh - The Trees Are Dead And Dried Out, Wait For Something Wild
18. Between the Buried and Me - The Silent Circus
19. Radiohead - Hail To The Thief
20. Linkin Park - Meteora

28 Likes

Ισχυει, εγω το εβαλα πρωτο και ειχα το θαρρος να του δωσω 5 βαθμους, ακριβως οπως δηλαδη του αξιζει. Η μονη μου εκπληξη στα σχολια του @ChrisP ειναι για το Some Kind Of Monster, το οποιο για μενα ειναι διχως αμφιβολια στα τοπ 3 τραγουδια του δισκου.

2 Likes

Γαμώ το spoiler σου.

2 Likes

2003

1. Linkin Park – Meteora

Αναπόφευκτα από τους δίσκους που έχω ακούσει περισσότερο στη ζωή μου, καθώς όπως είχα πει σε προηγούμενα έτη οι LP αποτελούν συγκρότημα που με έμπασε στη ροκ. Εφηβικό άκουσμα, αλλά παρά το όποιο κράξιμο έπεφτε από διάφορους σκληρούς μεταλλάδες, συνθέσεις όπως Breaking the Habit με το τέλειο anime videoclip ή το απόλυτο single Numb δείχνουν αναλλοίωτες τη δύναμη και τη διαχρονικότητα τους.

2. Blink-182 – Blink-182

Διαφορετικό από το εξίσου κορυφαίο Enema του 1999, πιο ώριμο, δεν ξέρω ποιο θεωρώ καλύτερο, αναλόγως τη διάθεση. Ίσως αυτό. Σαν χθες θυμάμαι πως γνώρισα το συγκρότημα με το video του Feeling This στο MTV. Άμεσο κόλλημα προφανώς. Μετά ήρθε και το πανέμορφο I Miss You με το χαρακτηριστικό του βίντεο, άλλο σοκ εκείνο. Μεγάλο highlight σίγουρα και το All Of This με guest τον Robert Smith των The Cure.

3. Deftones – Deftones

Το να ακολουθείς δίσκο όπως το White Pony είναι μάλλον τρομακτικό. Το να πετυχαίνεις να βγάζεις δισκάρα-άξιο διάδοχο του απόλυτου αριστουργήματος σου, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το τρομακτικό ταλέντο σου. Needles and Pins, Minerva, Good Morning Beautiful, When Girls Telephone Boys, χαμός από κομματάρες.

4. Iron Maiden – Dance Of Death

Αυτός ο δίσκος θεωρείται μέτριος πλέον? Για μένα αποτελεί πανάξιος διάδοχος του καταπληκτικού Brave New World πάντως, απολαυστικός μέχρι τέλους με κορυφαίες μεϊντενιές. Μετά αρχίζουν τα χασμουρητά…

5. Darkest Hour – Hidden Hands Of A Sadist Nation

Ο τέλειος μεταλκορ δίσκος (της Σουηδικής τάσης). Άκρως πορωτικός και ποιοτικός. Το εναρκτήριο The Sadist Nation με guest τον μεγάλο Tomas Lindberg είναι με χαρακτηριστική άνεση από τα καλύτερα κομμάτια που έχει προσφέρει αυτός ο ήχος, ενώ το Marching to the Killing Rhythm είναι γιγάντιο χιτ. Πωπω ξανακούω τώρα, μέχρι το επόμενο τους λατρεύω, αγαπημένοι δίσκοι πραγματικά.

Λοιπές Μουσικάρες:

Ομίχλη – Η Δική Μας Καθημερινότητα

Punks Απάτσι. Μόνο αυτό αρκεί.

Septic Flesh – Sumerian Daemons

Ο πρώτος δίσκος που άκουσα από τη μπάντα, η απανωτή τριάδα Unbeliever/Virtues Of The Beast/Faust με είχε ισοπεδώσει.

Χάσμα – Κάθε Φορά Που Άλλος Γίνομαι

Μάλλον ο πιο γνωστός και αγαπητός δίσκος της ιδιαιτέρως αγαπητής μπάντας, και δικαιολογημένα καθώς η συνοχή και η μικρή διάρκεια είναι ισχυροί σύμμαχοι. Συνταγές, Δε με Ελέγχω, Ο,τι Αγαπώ είναι για Λίγο, κλασικά κομμάτια πλέον.

Sun Of Nothing – …And Voices, Words, Faces, Complete the Dream

Μια από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του ακραίου ήχου μπαίνει στο προσκήνιο με ένα βαρύ και ασήκωτο ντεμπούτο που δοκιμάζει τα όρια του ακροατή.

Nasum – Helvete

Κορυφαίοι. Επαναλαμβάνομαι, αλλά οι όπως και να το κάνουμε οι Nasum δικαίως έχουν κλασικό στάτους στον ακραίο ήχο. Εδώ ρίχνουν και λίγη μελωδική σουηδίλα.

Χειμερία Νάρκη – Στη Σιωπή της Αιώνιας Θλίψης

Φτιάχνοντας αυτές τις λίστες, συνειδητοποιώ πως μου έχει λείψει το ελληνόφωνο χαρντκορ. Εδώ έχουμε ένα τρομερό δείγμα του ήχου.

From Ashes Rise – Nightmares

Κλασικό, μοντέρνο, τουμπανιασμένο κραστ διαμάντι. Reaction από τα καλύτερα και πιο πορωτικά εναρκτήρια κομμάτια της σκηνής.

Envy – A Dead Sinking Story

Έντονο, συναισθηματικό, ατμοσφαιρικό, σπαρακτικό χαρντκορ από τους σπουδαίους Ιάπωνες. Όχι για όλες τις ώρες.

Yellowcard – Ocean Avenue

Ποπ πανκ και βιολιά. Ακούγεται παράταιρο ίσως, αλλά ο συνδυασμός σε αυτό το δίσκο φαντάζει απολύτως λογικός και αυτονόητος. Μια ακρόαση των εκπληκτικών Life Of A Salesman και Believe πείθουν.

The Distillers – Coral Fang

Ο τελευταίος δίσκος της Brody Dalle είναι συνολικά μάλλον ο καλύτερος, με προσωπική αδυναμία το ιδιαίτερα συναισθηματικό For Tonight You’re Only Here to Know.

Boysetsfire – Tomorrow Come Today

Εξαιρετικό μελωδικό πανκ με χαρντκορ στιγμές, αν και η δύναμη του βρίσκεται στη μελωδία κατά την άποψη μου. Το Full Color Guilt για παράδειγμα, υποδειγματικό μοντέρνο μελωδικό πανκ κομμάτι. Το ίδιο και το Management vs Labor. Πολύ δυνατός δίσκος.

Evanescence – Fallen

To ανελέητο σπαμάρισμα του Bring me to Life σε ράδιο και TV οδήγησε στην απόκτηση του άλμπουμ από την αδερφή μου, με αποτέλεσμα να το λιώνω και εγώ σε καθημερινή βάση. Το My Immortal με συγκινεί ακόμη, πανέμορφη σύνθεση.

Hammers Of Misfortune – The August Engine

Τρομερό heavy/prog, ειδικά στα επόμενα μεγαλουργούν, μπαντάρα πραγματικά. Απορώ πως δεν αναφέρονται συχνά, κάργα υποτιμημένοι. Καλύτεροι από τους (πολύ καλούς) Slough Feg, τυχαία το αναφέρω ε.

Placebo – Sleeping With Ghosts

Ένα βήμα πριν την κορυφή τους, χαρίζουν φανταστικά κομμάτια όπως τα προσωπικά αγαπημένα The Bitter End, Special Needs, Protect Me From What I Want, Centrefolds και φυσικά το κοψοφλέβικο ομότιτλο.

Killing Joke – Killing Joke

Διαφορετικό πρόσωπο από την αγαπημένη μπάντα, κάνοντας στην άκρη το ποστ πανκ και δημιουργώντας ένα βαρύ βιομηχανικό μεταλ δυναμίτη. Προσωπική αδυναμία το μελωδικό, απίστευτο You’ll Never Get To Me.

Comeback Kid – Turn it Around

Από τους καλύτερους και πιο αγαπημένους μου “φρέσκους” χαρντκορ δίσκους. Από το απίστευτα ξεσηκωτικό εναρκτήριο All In A Year μέχρι κομματάρες όπως τα Die Tonight, Something Less και τη μελωδική χιτάρα Operative Word, μιλάμε για σύγχρονη κορυφή του είδους.

AFI – Sing The Sorrow

Εδώ αρχίζει η περίοδος της μπάντας που προτιμώ περισσότερο, το απλό, τραχύ πανκ φεύγει και προστίθεται μεγαλύτερη ηχητική ποικιλία. Silver and Cold πολύ αγαπημένο, και Paper Airplanes (Makeshift Wings) απίστευτα κολλητική, δυναμική κομματάρα.

Darkspace – Dark Space I

Διαστημικό, εξωγήινο black metal, μπαντάρα. Μου αρέσει πολύ και το εικαστικό της υπόθεσης με τα εξώφυλλα των δίσκων.

Blut Aus Nord – The Work Which Transforms God

Κορυφαία μπάντα σε (κλασικά) τρομακτικό (και κλασικό πλέον) δίσκο. Κάποιο βράδυ παλιότερα είχα πετύχει τυχαία ένα βίντεο στο youtube του The Supreme Abstract με σκηνές από το The Blair Witch Project. Πόσα “γλουπ” και “σμπαρακουακ” είπα δεν λέγονται. Φόβος. Εφιάλτης. Από τα ελάχιστα γκρουπ που συνεχίζω να παρακολουθώ με τεράστιο ενδιαφέρον στο χώρο.

Cursed – I

Βρώμικη, ηχητικά “τραγανιστή” χαρντκορ μπαντάρα. Κρίμα που δεν υπάρχουν πλέον.

The Raveonettes – Chain Gang Of Love

Μου αρέσει πολύ ο ήχος τους. Ονειρικός με έντονη παραμόρφωση και εξαιρετικές μελωδίες.

Lagwagon – Blaze

Χάνει κάπως στη συνοχή και έχει και κάποια φιλλεράκια, αλλά με κομμάτια όπως τα Never Stops, Lullaby και το κορυφαίο κλείσιμο του Baggage αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Strike Anywhere – Exit English

Πανκ ροκ επανάσταση σε ηχητική μορφή.

Marilyn Manson – Golden Age Of Grotesque

Με αυτό το δίσκο τον γνώρισα, μάλλον άνισος αλλά έχει κάμποσες κομματάρες που τον ανεβάζουν.

Εξώφυλλο της Χρονιάς:

34 Likes
  1. Linkin Park - Meteora

2. Korn - Take a Look in the Mirror

3. Metallica - St. Anger

4. Puddle Of Mudd - Life on Display

5. Iron Maiden - Dance of Death

24 Likes

Να τος ο παίχτης ο σωστός, το είχε έτοιμο.

3 Likes

Εν τω μεταξύ, αυτοί υπάρχουν ακόμα?

Είχα ακούσει πριν κάποιον καιρό ότι επανασυνδέθηκαν.

1 Like

Τους ειχαμε δει live περσυ τον Δεκεμβρη στο day φεστ της Venerate.

3 Likes