2004
Mastodon-“Leviathan”
Fates Warning-“FWX”
Isis-“Panopticon”
Nightwish-“Once”
The Haunted-“rEVOLVEr”
2004
Mastodon-“Leviathan”
Fates Warning-“FWX”
Isis-“Panopticon”
Nightwish-“Once”
The Haunted-“rEVOLVEr”
Πάλι δεν με έχεις στους συμμετέχοντες ε
Εμ, όποιος λέει βαρετό το Stream of Consciousness αυτά παθαίνει
Είχα διαβάσει για τον #1 δίσκο του 2004 πως έχει μέσα σαξόφωνο και κρατούσα μια πισινή. Πήγαινε αλλού το βλαμμένο το μυαλό.Το εξώφυλλο όμως δεν μου άφησε πολλά περιθώρια. Το καθυστέρησα τόσο όσο. Στα πρώτα 30’’ έφαγα σφαλιάρα. Στον υπόλοιπο δίσκο δεν ήθελα να μου μιλάει άνθρωπος, ούτε ν ακούω τον παραμικρό ήχο πέραν της μουσικής και της βυζαντινής φωνής.
Το έχω ακούσει άπειρες φορές και λογικά δεν θα χει τελειωμό ο εξαιρετικός συνδυασμός όλων αυτών που είχε στο μυαλό του το παληκάρι με τα ψυχολογικά του, που πάλι καλά ξεκίνησε δειλά δειλά τα live ξανά.
Την επόμενη χρονιά τους είδαμε στο Underworld καμιά 50ριά νοματαίοι και χτυπιόμασταν στο κάγκελο με πλαστικό μπουκάλι τσίπουρα παραμάσχαλα. Priceless.
Οι υπόλοιπες θέσεις 2-5 είναι μόνο για την φόρμα.
Δεν υπήρχε περίπτωση να μη μπει κι εξώφυλλο χρονιάς:
2004
1. Mastodon - Leviathan: Είναι κάποιοι δίσκοι που από την πρώτη φορά που τους ακούς σου πέφτει το σαγόνι. Το Leviathan ήταν ένας από αυτούς, 19 χρόνια μετά ακόμα είναι ακατεβατο 10αρι από την αρχή μέχρι το τέλος. Τρομερά ριφ, μουσικα περάσματα, τύμπανα, πολύ ταιριαστά φωνητικά και ένας προσωπικός ήχος που έχει ανέβει ακόμα περισσότερο από το (εξαιρετικό) remission.
2. Pig destroyer - Terrifyer: ο αγαπημένος μου δίσκος τους και επίσης ο πρώτος τους που άκουσα. 32 λεπτά παράνοιας, υπερπορωτικων ριφ, καταπληκτικων (για grind πάντα!) φωνητικών, thrashy περασμάτων. Ανατριχιλα πάντα στο towering flesh. Δισκαρος.
3. Mayhem- Chimera: οι Νορβηγοί Τιτάνες ξανααλλαζουν στυλ και παραδίδουν έναν ακόμα καταπληκτικό δίσκο με την trademark ψυχρότητα τους και κομμάταρες όπως τα dark night of the soul, my death, impious devious leper lord και το ομότιτλο, με τα υπόλοιπα τέσσερα να μην υστερούν καθόλου. Ηγέτες.
4. Slipknot- Vol.3 the subliminal verses: ο τελευταίος τεράστιος δίσκος τους για εμένα, μια συλλογή από μεγάλα χιτ και (ως επί το πλείστον) καταπληκτικά deep cuts.
5.Therion- Lemuria: αλλού επιβλητικό και μεγαλειώδες, αλλού πιο εύθυμο, αλλά πάντα εμπνευσμένο και το σερί συνεχίζεται απο τη μπανταρα. Και δε σταματάει ούτε με το Sirius B που κυκλοφόρησε μαζί, αλλά στο Lemuria έχω λίγο περισσότερη αδυναμία.
Δεύτερη πεντάδα - όλα δισκαρες
6.Enslaved- Isa: Φυσική συνέχεια του καταπληκτικου below the lights, στο ίδιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο από την αρχή το τέλος. Με κορυφες όπως τα καταπληκτικα lunar force, isa, neogenesis και όχι μόνο συνεχιζει την εξέλιξη του ήχου αυτής της μπανταρας στη νέα χιλιετία.
7.Exodus- Tempo of the damned: Απίστευτη επιστροφή, μεγάλη δισκάρα
8.Sum41- Chuck: εξαιρετικό pop/skate punk με εξαιρετικές συνθέσεις και πάθος.
9.Aura noir- the merciless: πολύ δυνατό black/thrash από συνήθεις υπόπτους
10. Megadeth- The system has failed: δισκαρα ο πρόεδρος. Η τελευταία φορά δυστυχώς που θα το πω αυτό (τα επόμενα άλμπουμ, με καλύτερο για εμένα το dystopia, εχουν κάποιες καλές ή και κορυφαίες στιγμές, αλλά στο σύνολο υστερούν του TSHF)
Εξώφυλλο
Στον έβδομο ουρανό όλοι, αδέρφια!
Έτσι, καλα του τα είπες του Black League.
Συνηθισμένο λάθος αυτό, αντί να πατησω το reply στο κάτω μέρος του νήματος πάταω κάποιο από τα πιο πάνω.
Είχαμε κοινό #1 βέβαια με τον μπίστη κομισάριο!
Καλα εμενα νομιζω δεν με εχει βαλει ποτε
Παναγιώτης Μαντεμλής R.I.P.
Φωνάρα και πολύ καλό παιδί.
Συμφωνώ σε όλα για τους ROT, εκτός φυσικά από το ότι ο δίσκος είχε ηχάρα… Σε καμία περίπτωση.
Αυτο το ειδα γραμμενο γενικα αυτην την εβδομαδα με 3-4 διαφορετικους λανθασμενους τροπους
Office Of Strategic Influence λεγεται ο δισκος (και η μπαντα)
Ξέρεις τι, ίσως έχεις δίκιο. Είχα στο νου μου διάφορες στιγμές με τα τουμπερλέκια, τις μπασογραμμές κ.ά. που τονίζονταν και δημιουργούσαν μία τέλεια ατμόσφαιρα, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ιδίως στις distortion κιθάρες έβγαινε ένα περίεργο μπούκωμα που δεν παντρευόταν αρμονικά με τις ήρεμες στιγμές (και συνήθως αυτός ήταν ο συνδυασμός). Όπως και ο ήχος των τυμπάνων. Μάλλον παρασύρθηκα απ’ τον ενθουσιασμό μου ή απλά έτυχε ν’ ακούσω “Eight moons” και “Enemies of reality” μέσα σε μία 'βδομάδα.
Ρε άκου το remix σου λέω
@anhydriis και λοιποί, πείτε μου ότι θα με αφήσετε να ψηφίσω εκ των υστερων, δε νομιζω οτι επηρεαζω καν δεκαδα, απλως εχω παρει τα βουνα και ξεχάστηκα. Δεν φτανει που είμαι ασυνεπης στα υπόλοιπα, δεν θα αντεξω και μπομπ :“”"((((
και να αλλαζει παλι τα γραφικα?
Λύκαινα κλείσε ραντεβού να κάνουμε κάνα ντου στο Καπιτώλιο τώρα που γυρίζει
Εσυ δεν ησουν που ηθελες να βαλεις στοιχημα οτι θα εχεις τελειωσει ολες τις εκρεμμοτητες μεσα στο 2023 οταν σου ελεγα για 2025? Παιζει ακομα το στοιχηματακι?
Άρρωστη χρονιά, θα μείνω σε 5άδα όμως και πάλι, γιατί είναι πρώτη μέρα δουλειά σήμερα και δεν παίζει πολύ όρεξη
1. Isis - Panopticon
2. Neurosis - The Eye of Every Storm
3. Mastodon - Leviathan
4. Arcade Fire - Funeral
5. Βαλπουργία Νύχτα - Βαλπουργία Νύχτα
Soundtrack
Cover