Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Πφφφ, πρώτη φορά γράφω τόσο στην ξεπέτα, ίσα-ίσα να προλάβω το deadline (φταίει το άλλο το topic που έγραφα τόση ώρα ο μαλάκας). Έλειπα 3-ήμερο και δε διάβασα καν τι γράψατε οι περισσότεροι -θα τα μελετήσω αύριο (πρόλαβα μόνο να συνειδητοποιήσω ότι ξέχασα τους Tragedy κι ότι ο Γράκχος κάτι μου λέει για τους Melechesh). Sorry about that.

Πεντάδα:
Επιθανάτιος Ρόγχος/Πορεία στο Περιθώριο split LP
Μόνο και μόνο για την πλευρά των Ε.Ρ. Για όσους απορούνε με την πρωτιά, εδώ παίζεται το καλύτερο, βαρύτερο και πιο πένθιμο εγχώριο crust. Όσοι γουστάρετε Καταχνιά, εδώ θα βρείτε καλύτερο.

Fall of Efrafa “ Owsla”
Ε, οι mainstream του είδους, αλλά οι αφετηρίες μας δεν ξεχνιούνται. Νομίζω ότι το μπαστάρδεμα του post-metal και του neo-crust που κάνανε ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ μια για πάντα το είδος.

Anti-Flag “For blood and empire”
Ρεεεε παιδιά, ούτε μία αναφορά; Για ‘μένα το καλύτερο και πιο πιασάρικο album τους, είναι λίγοι οι δίσκοι με τέτοιο flow, δε θα έκανα ποτέ best-of για το αμάξι, γιατί είναι το ίδιο σαν best-of.

Celtic Frost “Monotheist”
Ε, τα ‘χετε πει όλα, μακάρι να πάρει την πρωτιά, το αξίζει. Θυμάμαι το είχα κατεβάσει από Soulseek, το βάζω στο CD-player και με το που σκάει το feedback και το riff ψάχτηκα να βρω το original γιατί ήμουνα 90% σίγουρος ότι είχα κατεβάσει κάτι μούφα, πρόβα κλπ., τόσο σοκαριστικός ήταν ο ήχος. Οι άτιμοι, κατάφεραν να κάνουν αυτιά να ματώσουν με τη βαβούρα τους, 2 φορές μέσα σε 25 χρόνια.

The Dagda “The Dagda”
Εγώ ακόμα αυτόν τον δίσκο δεν έχω καταφέρει να τον «αποκρυπτογραφήσω». Να τον τσεκάρετε όσοι σας ελκύει το περίεργο όνομα, η Ιρλανδία και η βαριά πολυπλοκότητα των Neurosis του “Souls at zero”.

Δε χώρεσαν:
Skaribas “Αντιτουριστικό”
Το επόμενο είναι καλύτερο, αλλά αν θέλω να βάλω κάτι για να μου φτιάξει το κέφι, αυτό θα το καταφέρει πάντα. Ποοολλά ναρκωτικά οι στίχοι, η αισθητική και τα στυλ που αναμιγνύει, αλλά όλα έχουνε μείνει κλασικά!

The Gathering “ Home”
Κι αυτό στο κλάσιμο το είδα, αλλά εγώ το γουστάρω όσο και το “Souvenirs” σχεδόν.

Deftones “Saturday night wrist”
Χαίρομαι που το είδα, νομίζω γενικά θεωρείται αδύναμο, αλλά εμένα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή γιατί μου φάνηκε σαν το πιο ατμοσφαιρικό τους μέχρι τότε. Πολύ σκοτάδι και συναίσθημα και λιγότερος όγκος, με άλλη παραγωγή θα ήταν σχεδόν alternative rock κάποια κομμάτια.

Εξώφυλλο : Mastodon

(Sorry για το τηλεγραφικό του πράγματος, δυστυχώς δεν υπολόγισα καλά τους χρόνους μου)

24 Likes

Τελικά χειρότερα ψηφίζουμε ή οχι?

Κελτικ Φροστ - Συνεχόμενη Πίπα Νούμερο 5 ή όσο είναι

Περνά το στην φόρμα με τα χειρότερα πλιζ @anhydriis thanks

Ξεχασα το gathering ρε γμτ στα 5 μου

ίσα ρε πρωτοδισκάκια ελιτιστή χιπστερά :stuck_out_tongue:

το 2003 κάποιοι το έκαναν

9 Likes

Καλησπέρα στους Σερίφηδες.

9 Likes

Καλησπέρα κι από μένα στους δύο μπάτσους αποπανω!! Έσπευσαν!

Ουφ, ξεχασα τους Σλαγιερ για τα χονοραμπλ. Πολυ δυνατο.

@GRACCHUS_BABEUF εδω δε μιλας ε; Μονο σε εμενα.

image

3 Likes

@storm εδώ ή σε συνεχές όπως και εγώ με Ashoka ?

Θα πάρουμε προαγωγή κύριο όργανο;

1. Tool - 10,000 Days
Το ό,τι είναι μισό βήμα μπροστά σε σχέση με τα προηγούμενα δύο, δεν αναιρεί το ότι είναι πολλά βήματα μπροστά σε σχέση με την υπόλοιπη πλεμπαρία.

2. Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
Ο τελευταίος τους μεγάλος δίσκος, δε συμμερίζομαι τα περί πολλών fillers, σχεδόν όλα από τα 28 κομμάτια έχουν κάτι να πούνε, απλώς δεν έχει κάποοια ξεδιάντροπη σινγκλάρα εκτός του Dani California. Υπέροχα τα δύο νο.13, δηλαδή Wet Sand και Turn It Again. Α ρε Frusciante παικτούρα.

3. The Answer - Rise
Hard rock δισκάκι που είχα ευχαριστηθεί πάρα πολύ τότε και το ακούω και σήμερα μια χαρά. Δυστυχώς, μετά από αυτό έσβησαν. Είχαν παίξει και support στους AC/DC εδώ.

4. Muse - Black Holes And Revelations
Το μπετονάρισμά τους στο rock stardom. Γεμάτο κομματάρες. Και η φωνή είναι σούπερ ρε, τι λέτε;

5. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not
Μάλλον η τελευταία μεγάλη rock μπάντα χρονικά. Τεράστιο ντεμπούτο (που είχε κάνει και μεγάλο χαμό τότε, θυμάμαι).

Honorable mentions:
Amy Winehouse - Back to Black
Μια εκπληκτική καλλιτέχνιδα (έγραφε μόνη της τα κομμάτια της) και μοναδική φωνή που έφυγε πολύ νωρίς.

Isobel Campbell & Mark Lanegan - Ballad Of The Broken Seas
Ο Mark το ρίχνει για πολλά χρόνια στις συνεργασίες και χρωματίζει με τη φωνή κάθε τι στο οποίο συμμετέχει.

Sonic Youth - Rather Ripped
Οι πιο τελευταίοι δίσκοι των μεγάλων Νεοϋορκέζων έχουν διαμάντια όπως αυτό εδώ. Γαμάτοι ως το τέλος.

Pearl Jam - Pearl Jam
Ο πιο καλός τους δίσκος από το Roskilde και μετά. Και η καλύτερη συναυλία που έχω δει ποτέ, φυσικά.

Mastodon - Blood Mountain
Εξελίσσονται και μου αρέσουν όλο και περισσότερο.

Gov’t Mule - High & Mighty
Descent προσπάθεια, από τους καλούς τους δίσκους.

Audioslave - Revelations
Μεταθανάτιος δίσκος με ορισμένα ποιοτικότατα κομμάτια - δύσκολο να αποτύχεις όταν έχεις το καλύτερο λαρύγγι της rock.

Iron Maiden - A Matter of Life and Death
Ο πιο ισορροπημένος τους δίσκος από το 1988.

David Gilmour - On an Island
Πολύ καλή αναλαμπή από έναν κιθαρίστα που δε “μιλάει” συχνά πια.

The Killers - Sam’s Town
Ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με το ντεμπούτο, πολύ ωραίος δίσκος.

33 Likes

Χαχαχα ούτε που το πρόσεξα

Του 38άρη πάντως μπορεί να σωθεί, ας πούμε 15+1, 15, 14 κ.ο.κ.

Σόρι :sweat_smile:

2 Likes

4 Likes

Ρώτα τον ανθυπολοχαγό σου, εγώ είμαι απλά πολίτης εδώ μέσα! Δεν τολμάω να μιλήσω, πέφτει ο φασισμός με τη μία :sweat_smile:

Ενδιαφέρον, έτσι θα είναι.

1 Like

Δεν είναι έτσι δηλαδή ε? Εσύ δεν μου απάντησες απευθείας με το που είδες άποψη μου με την οποία διαφωνείς? Τα καπνογόνα έτοιμα?

Με μονόθειστ 1ο σίγουρα ρίχνουμε το φασισμό της μετριότητας.

7 Likes

Δεν πληςιαζει καν τα τριπτυχον. Συνεχίστε

1 Like

ξεκάθαρα έτσι, τι λέμε τώρα. Αυτό είναι μια πίπα.

Νούμερο;

Τα EP τα μετράμε;

ΟτEPείτε.

2 Likes