Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

2007

MACHINE HEAD-The Blackening δεν ξέρω αν είναι το Master Of Puppets της γενιάς του, σίγουρα είναι ένας πολύ σπουδαίος δίσκος

BARONESS- Red Album εκπληκτικό ντεμπούτο, sludge, stoner, prog και αυτό είναι μόνο η αρχή

PARADISE LOST -Ιn Requiem δισκος σύντροφος στο στρατό μαζί με το Minutes To Midnight το οποίο χρησιμοποιούσα κατά της αυπνίας ωστόσο (κακία αλλά μια χαρά δίσκος)

BAD RELIGION-New Maps Of Hell ας συμφωνήσουμε ότι οι Bad Religion γαμάνε, δεν χρειάζονται πολλά λόγια

FIVE FINGER DEATH PUNCH- The Way Of The Fist μάλλον θα ειμαι ο μόνος που θα τους ψηφίζει εδώ μέσα, οπότε ας πούμε ότι είναι ένα φοβερό ντεμπούτο αμερικάνικου metal

εξώφυλλο
image

36 Likes

Μεγάλη αγάπη ο Glen Hansard! Βγάζει νέο δισκο σε ένα μηνα και θα αξιωθώ να τον δω live για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο.

3 Likes

ωμσγ, αναμένουμε ανταπόκριση somehow
το This Wild Willing πάντως ήταν :ok_hand:

1 Like

Εντωμεταξύ, στις ΗΠΑ είναι τεράστιος, προφανώς κι εδώ στην Ιρλανδία, στην Ελλαδα όμως είναι οριακά άγνωστος. Τον γουστάρουν όλοι, μέχρι κι ο αχώνευτος (Bob Dylan).

1 Like

Ψήφισα αλλά δεν ανέβασα 2006.
Εδώ μαζί με 2007.
Οι χρονιές δυστυχώς παραμένουν πιο δύσκολες απ 'ό,τι υπολόγιζα.

2006 λοιπόν

Summary

Arctic Mokeys -Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not : Ντεμπούτο δεκαετίας. Αν έπρεπε να διαλέξω έναν μόνο δίσκο τους και οι υπόλοιποι να εξαφανιστούν, αυτός θα ήταν.

Celtic Frost – Monotheist: Η μεγαλύτερη ίσως επιστροφή στην ιστορία του metal. Για κάποιους από εμάς, ό,τι πιο κοντά θα ζήσουμε ποτέ στη Δευτέρα Παρουσία.

Tool - 10,000 Days: Γράψατε διάφορα για το αν είναι όσο καλό όσο τα προηγούμενα. Εγώ λέω είναι. Απλώς πλέον απουσιάζει το στοιχείο της έκπληξης. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία όμως που καθόρισαν τους Tool είναι εδώ.

mewithoutYou - Brother, Sister: Μάλλον η κορυφαία τους στιγμή. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν απέχει ιδιαίτερα απ’ ό,τι έκαναν πριν και μετά.

Muse - Black Holes And Revelations: Ο πιο ώριμος – με την καλή έννοια- δίσκος τους και η τελευτάια πραγματικά ενδιαφέρουσα στιγμή τους.

TV On The Radio - Return To Cookie Mountain: Με χιλιάδες τρόπους και για χιλιάδες λόγους, οι TV On The Radio αποτέλεσαν το σημαντικότερο νέο σχήμα της εποχής τους. Θα τολμούσα να πω δηλαδή πως ό,τι κατάφεραν οι Talking Heads για τα ‘70s, κατάφεραν οι TV On The Radio για τα ‘00s. Δεν βγαίνουν κάθε μέρα τέτοιες μπάντες. Κρίμα που εδώ και πολλά πλέον χρόνια παραμένουν ανενεργοί.

Brand New - The Devil And God Are Raging Inside Me: Emo; Αlt rock; Indie; Κάτω από οποιαδήποτε ταμπέλα και αν βάλουμε το δίσκο, χωρίς αμφιβολία μιλάμε για μια από τις κορυφαίες στιγμές του εναλλακτικού rock της δεκαετίας.

The Killers - Sam’ s Town: Δεύτερος δίσκος και ο καλύτερος τους. Λιγότερα hits, περισσότερη ουσία. Για λίγο νομίζαμε πως ίσως βρήκαμε τους επόμενους U2. Ευτυχώς μάλλον, δεν τους είχαμε βρει. Δυστυχώς, οι Killers μετά από αυτό δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Ούτε καν να τους ξαναπλησιάσουν βασικά.

Thom Yorke - The Eraser: Ναι, οκ, ακούστε In Rainbows εσείς. Η κορυφαία στιγμή τους πάντως τα τελευταία 20 χρόνια θα βρίσκεται σε αυτό το δίσκο (άντε και στους Smile αλλά έχουμε χρόνια μπροστά μας για να τα πούμε αυτά).

The Roots – Game Theory: Το σημαντικότερο hip hop συγκρότημα της δεκαετίας συνεχίζει ακάθεκτο με μια ριζοσπαστική κυκλοφορία που κινείται εκατομμύρια σκαλοπάτια πάνω από το “average rap album” της εποχής του.

Isis - In the Absence of Truth: Κάπου όπα κάθε χρόνο με τους Isis αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Αδιανόητο άλμπουμ. Και κάποιοι λένε πως “ε, δεν ήταν και τόσο καλό”. Αστειότητες.

Fall of Efrafa – Owsla: Ζωτικός και συνάμα αψεγάδιαστος δίσκος από ένα συγκρότημα που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο εκεί έξω και μας ταξίδεψε για άλλη μία φορά στο λόφο του Γουότερσιπ

The Hold Steady - Boys and Girls in America: Υπέροχο παράδειγμα του πως να κρατήσεις το κλασσικό rock επίκαιρο και φρέσκο σε μια δεκαετία που κυριαρχούν οι πειραματισμοί και τα revivals.

Head Control System - Murder Nature: Μαλάκες, σοβαρά τώρα; Όντως, δεν το ανέφερε κανείς; (Edit: Καλά το αναφέρατε, συγγνώμη!)Τι φάση; Δεν είναι τόσο καλό όσο κάτι μετριότητες που τις βάλατε και 10αδα; Γίγαντας Garm σε ιδιαίτερα προσβάσιμες avant-prog συνθέσεις που πατάει κάτω όλους τους Nevermore αυτού του θλιβερού κόσμου.

Beirut - Gulag Orkestar: Ένας δίσκος, όλος μουσικάρες που ξεχειλίζει αγάπη και έμπνευση. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως να προσεγγίσεις την ηχητική σου παράδοση, χωρίς να ξεφτιλίζεσαι και χωρίς να ξεφτιλίζεις. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν οι Gogol Bordello και οι VIC.

article-2006-covers-04

Και τώρα 2007

Summary

The Dillinger Escape Plan - Ire Works: Για κάθε άλμπουμ των TDEP έχω επιχειρήματα σχετικά με το γιατί αυτό είναι το καλύτερο τους. Αυτό είναι και το μεγαλείο τους. Αυτό είναι το καλύτερο τους άλμπουμ. Μέχρι το επόμενο.

Nine Inch Nails - Year Zero: Ναι, οκ, έχουμε κι αδυναμίες αλλά το άλμπουμ είναι έπος από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα. Ίσως το τελευταίο τους πολύ μεγάλο αριστούργημα (καθαρό 10αρι δηλαδή).

The National - The Boxer: Το τέλειο άλμπουμ υπάρχει.

LCD Soundsystem - Sound Of Silver: Το ντεμπούτο άφησε υποσχέσεις. Η συνέχεια είναι αφοπλιστική. Το κορυφαίο και, ίσως πιο επιδραστικό, συγκρότημα της εποχής μας είναι εδώ.

Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare: 2/2. Προχωράμε.

Machine Head - The Blackening: Επιστροφή που ακούστηκε μέχρι τον Κρόνο με αλμπουμάρα που δεν έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα.

Baroness - Red Album: We Have Arrived. Δεν σηκώνω πολλά- πολλά για Baroness. Ανοιχτά το λέω πως ίσως να είναι η σημαντικότερη heavy μπάντα των καιρών μας.

Grinderman – Grinderman: Μουστάκι και σολίδια. Τι άλλο θες; Ο καλύτερος Cave από δεν ξέρω πότε.

Jesu – Conqueror: Δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε αυτό και το προηγούμενο. Νομίζω αυτό κερδίζει στα σημεία. Τεράστιος δίσκος.

A Place to Bury Strangers - A Place to Bury Strangers: Σε μια εποχή που είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης του θορυβώδη ηλεκτρικού ήχου, οι A Place To Bury Strangers με αυτό το δίσκο έγιναν το αγαπημένο μου νέο συγκρότημα. “Το Fix the Gas in Your Head”, σοβαρή υποψηφιότητα για τραγούδι δεκαετίας.

Unkle - War Stories: Κανένα άλλο άλμπουμ πριν και μετά από αυτό δεν έθεσε καλύτερα το πως μπορεί ο ηλεκτρονικός ήχος να συνδυαστεί με το rock.

Saul Williams - The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!: Aδιανόητη δισκάρα με πανέξυπνο concept και άρωμα Trent Reznor. Industrial rock και hip hop μπλέκονται περίτεχνα σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμ της εποχής.

Deathspell Omega - Fas - Ite, Maledicti, In Ignem Aeternum: Άλμπουμ- σταθμός, υπέρβαση για τους ίδιους αλλά και για όλη τη σκηνή.

Menomena - Friend And Foe: Λίγο πεσμένα σε σχέση με το ντεμπούτο αλλά, ακόμη, άκρως εντυπωσιακοί. Για μένα το καλύτερο συγκρότημα της εποχής του που δεν έπιασε την καλή. Επίσης, εξωφυλλάρα από τον τεράστιο Craig Thompson.

Between The Buried And Me – Colors : Ηχητικός ογκόλιθος. Σημείο αναφοράς και για το core, και για το death, και για το prog. Πραγματικά απίθανο.

30 Likes

:raised_hands:

1 Like

Μπράβο, όχι μπράβο.

Head Control System ανεφερα σαν honourable ρε. Αφού ειμαστε Garm-ιτσες.

1 Like

Μου ξέφυγε και με συγχωρείτε.
Τα παίρνω όλα πίσω.

2 Likes

Έτσι κι αλλιώς ψιλοάπατο είχε πάει και τότε που βγήκε, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το θυμηθώ 100% αλλά το ακούσαμε (όσοι το ακούσαμε) λόγω Γιοβανίτη υποθέτω. Και η “φάση Garm/Ulver” άρχισε να τσουλάει σε πιο διευρυμένα ακροατήρια νομίζω από το (καλή ώρα) “Shadows of the Sun” και μετα…

4 Likes

Eγώ 2007 Metal Hammer σίγουρα δεν αγόραζα αλλά, εντάξει, υπήρχε πια το internet ρε, μαθαίναμε!

Μια πρόταση αληθής και 16 χρόνια μετά

1 Like

Ε από ότι είδες μάλλον δεν μαθαινόταν και πολύ το συγκεκριμένο.

Εγώ σίγουρα δεν το είχα πετύχει κάπου και ένα νήμα που είχα ανοίξει κάποτε εδώ μέσα έχει τον συγκλονιστικό αριθμό των 9 ριπλάηζ. :smiley:

1 Like

2007

1. Dream Theater - Systematic Chaos, γιατί ήταν ο πρώτος μεταλ δίσκος που άκουσα.

2. Paradise Lost - In Requiem

3. Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold

4. Linkin Park - Minutes To Midnight

5. Atreyu - Lead Sails Paper Anchor

6. Chevelle - Vena Sera

7. Serj Tankian - Elect the Dead

8. Paramore - Riot!

9. Primordial - To the Nameless Dead, προβλέπω πρωτιά.

10. Electric Wizard - Witchcult Today

11. Swallow the Sun - Hope

12. Fall Out Boy - Infinity on High

13. Universe217 - Universe217, μπράβο ρε @The_Black_League, φοβερό.

14. Dark Tranquillity - Fiction

15. The Angelic Process - Weighing Souls With Sand

38 Likes

2007

Honourable Mentions

Summary
  • Airbourne - Runnin’ Wild
  • Amorphis - Silent Waters
  • Arcade Fire - Neon Bible
  • Baroness - Red Album
  • Cavalera Conspiracy - Inflikted
  • Clutch - From Beale Street to Oblivion
  • Eagles - Long Road Out of Eden
  • Fall Out Boy - Infinity on High
  • Five Finger Death Punch - The Way of the Fist
  • Linkin Park - Minutes to Midnight
  • Paramore - Riot!
  • Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
  • Riverside - Rapid Eye Movement
  • Rush - Snakes & Arrows
  • Smashing Pumpkins - Zeitgeist
  • The Dillinger Escape Plan - Ire Works
  • Velvet Revolver - Libertad

10-6

Summary

10)The White Stripes - Icky Thump
Ωραίο σφηνάκι. Αν και 47 λεπτά νεράκι φεύγει και περνάς καλά
9)LCD Soundsystem - Sound of Silver
Αρκετά πειραματικό άλμπουμ και ταυτόχρονα εκτόξευση μιας μπάντας που κατάφερε να θεωρείται πλέον κλασική παρά την μικρή δισκογραφία
8)Nightwish - Dark Passion Play
Γερή τζούρα και νοητό ταξίδι στην χώρα των χιλιάδων λιμνών με την βοήθεια συμφωνικού μέταλ και υπέροχων γυναικίων φωνητικών
7)Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
Πατάς play, ξεκινάς με pretender που σε παίρνει απ τα μούτρα, περνάς από άσματα και 50 λεπτά μετά λες ναι Dave είσαι μεγάλος παίχτης
6)Alter Bridge - Blackbird
Ωραία ριφ χαρακτηριστική φωνή και ποιοτικό μοντέρνο hard rock. Βάζει τικ σε πολλά κουτάκια

Top 5
5)Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Fun δίσκων συνέχεια. Εμπορικά χάνει απ τα επόμενα με κάτω τα χέρια αλλά ποιος νοιάζεται τα μουσικά μας μετράνε. Και εγώ προτιμώ σίγουρα αυτή την βερσιόν της μπάντας, την πιο χύμα και την πιο ροκ εν ρολ.
4)Volbeat - Rock the Rebel / Metal the Devil
Πως χώρεσαν οι τρελοί σε έναν δίσκο τόσα είδη (και φαινομενικά άκυρα μεταξύ τους) και έβγαλαν τέτοια δισκάρα που καλοπερνάει ο οποιοσδήποτε ακούγοντας τον;
3)Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold
Τελευταίο βήμα των A7X αυτή την δεκαετία για να κατακτήσουν την επόμενη και κάθε δίσκος ανώτερος απ τον προηγούμενο. Almost Easy, Critically Aclaimed, Afterlife για κοπάνημα και μετά το wtf A Little Piece of Heaven και Dear God για σβήσιμο. Εν αναμονή των πιο σπουδαίων
2)Machine Head - The Blackening
Τελικά μήπως αυτοί είναι οι Metallica των 200’s και όχι οι A7X; Ρητορικό ερώτημα ποτέ δεν μου άρεσαν αυτές οι ταμπέλες και οι Machine Head κέρδισαν να είναι οι Machine Head και όχι οι νέοι tallica or whatever. Δίσκος δυναμίτης με ριφάρες και αρκετά ενδιαφέροντες στοίχους θα προσθέσω
1)Serj Tankian - Elect the Dead
Δίσκος που φέρνει σε SOAD αλλά δεν είναι από έναν καλλιτέχνη που φαίνεται πως έχει πολλά ακόμα να πει. Όπως είπα και στην αρχή διαφέρει από SOAD αλλά ο πανέξυπνος στοίχος και η ανατριχίλα σε κομμάτια όπως το Empty walls είναι εκεί.

Εξώφυλλο
image

32 Likes

Επιτέλους κάποιος.

1 Like

Διακρίνω ήδη την απουσία Τους από τις λίστες.
Ξέρω ήδη ότι είναι γραφτό - να πέσει σε μένα το φορτίο, να κτίσω με το πηλοφόρι του σεμνού προλετάριου τον ύμνο της Εργατικής Βαλχάλλα.
2007.
Ένα ακόμα χτύπημα στην καρδιά του παρασιτικού imperium.
Ναι, ναι, ξέρετε που αναφέρομαι.
Θα πω μόνο, για το λιτό, δωρικό, hypervorean μήνυμα που έλαβα σε προφιλ “δημιουργίας περιεχομένου” που διατηρώ για emergency communications:
“Giati Paizoyme Apo Tin Karntia”.
2007.
Ως άλλη Άγρια Συμμορία του Pekinpa ή 90s post-modern μπουλούκι του Guy Ritchie, οι Θεοί του Βορρά ζωντανεύουν μέσα από την σεμνή πένα και το demon piccolo μπάσο.
Η εβδομάδα αυτή θα στείλει αυστηρά ένα μήνυμα ενότητας για την μεγάλη επική παράταξη.

7 Likes

Ούτε 1,10 δεν έδινε στο στοίχημα, φίλε μου :grin:

1 Like

ναι ρε γμτ, για αυτο προσπαθησα να λειανω τον δρομο της προβλεψιμης μου διαδρομης με μια εσανς ποιησης και impromptu fabulosity

1 Like

I wouldn’t have it any other way…

Μεταξύ μας τώρα, ο δίσκος είναι πάτος ε.

2 άντε 3 κομμάτια διασώζονται.

2 Likes