Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

1 Primordial To The Nameless Dead
2 Cage Hell Destroyer
3 Hour Of 13 Hour Of 13
4 Doomsword My Name Live On
5 King Diamond Give me your soul please

22 Likes

2007

5. Pig Destroyer - Phantom Limb

Όλεθρος, καταστροφή, ισοπέδωση. Όσο στενά και αν είναι τα περιθώρια για πειραματισμούς στο grindcore, εδώ αποδεικνύεται πως υπάρχουν και είναι διαολεμένα ευφυές πως εντάσσονται όλα αυτα εδώ. Υποκλίνομαι για μια ακόμη φορά. Σας ευχαριστώ.

4. Gogol Bordello - Super Taranta

Αδίκησα τον προηγούμενο τους (Gypsy Punks Underdog World Strike) αλλά όχι το Super Taranta βρήκε τον δρόμο για την 5αδα. Άξια και βουκολικά, επαναστατικά και βλάσφημα (τι πανέμορφους στίχους έχει το Supertheory of Supereverything). Κάπου λίγο πιο μετά τους έχασα μα εδώ το αποτέλεσμα είναι άψογο.

3. Serj Tankian - Elect the Dead

Δεν μπήκα στη διαδικασία να ξανακούσω το δίσκο. Δεν χρειάζεται. Έχει υποστεί τόσο λιώσιμο που τα mp3 από 320 kbps πρέπει να έφτασαν στα 40. System of A Down χωρίς τα τρία τους τέταρτα. Ε και?

2. Parkway Drive - Horizons

Καλώς τα ΑΥΣΤΡΑΛόπαιδα! Καγκουρό παραδίδουν μαθήματα metalcore στον χώρο σας. Carrion, Boneyards, Idols and Anchors κτλ κτλ. Ας αφήσουμε τις γραφικότητες με τέτοια δισκάρα προφανώς και γίνεσαι τοπ μπάντα. 15 χρόνια περίπου μετά headliners σχεδόν παντού.

1. Machine Head - The Blackening

To Aesthetics of Hate είναι το τραγούδι που γράφτηκε ως απάντηση σε κάποιον υπάνθρωπο που είχε όρεξη να κάνει νούμερα πάνω στο όνομα του αδικοχαμένου Dimebag. Μπορεί να έχασε το Grammy από τους Slayer (?) μα κατα βάθος νομίζω κέρδισε γίνοντας instant classic. Όπως και ολόκληρος ο δίσκος. Ατόφιο δεκάρι.

Εξώφυλλο της Χρονιάς

αρχείο λήψης

Machine Head - The Blackening

34 Likes

απο το 13 που εκανα τον λογαριασμο μου στο last.fm δεν εχω ουτε ενα scrobble και γι’ αυτο παροτι μου αρεσε και μου ξυπνησε πολλα οταν το εβαλα να το ακουσω πριν δυο εβδομαδες, δεν ημουν σιγουρος αν θα το ψηφιζα. Τελικα το εβαλα να το ακουσω αλλη μια και οχι μονο κλειδωθηκε αυτοματα αλλα πηδηξε και μια θεση

αυτο το Falling Stars, τι φωναρα θεε μου

8 Likes

Ο δισκος αυτος ειναι μεγαλειωδης. Ειναι απο εκεινους που οταν βαλω μια φορα, σπανια ΔΕΝ παιζει και δευτερη (τουλαχιστον). Συνθεσεις, στιχοι, φωνη, ενα κραμα ηχων που λιγοι περηφανευονται οτι εχουν στο παλμαρε τους. Το θεμα ειναι οτι το ονομα σκετο (Σερζ) δεν εκανε γκελ, οπως θα εκανε αν ηταν π.χ. SOAD ή καποιο μεγαθηριο της μουσικης μας, για να μπορει να παρει τα credits που του αξιζουν.

5 Likes

:smiling_face_with_tear:

1 Like

Ζηταω την αδεια να ψηφισω αυριο για το 08 απο τον θρεντ μαστερ

Ωχ, το ξέχασα τελείως αυτό! Πολύ ωραίος δίσκος, αν και για μένα απογειώνονται στο επόμενο…

1 Like

Ναι μα…

Η αληθεια ειναι απο εδω και περα ξεφεύγουν, καθε δισκος προσφερει και κατι ακόμη, τυχεροι που τους προλαβαμε λαιβ

Αντε να ερχονται και οι επομενοι σιγα σιγα…

2 Likes

2007:

#5+2

Eddie Vedder - Into the Wild

Το soundtrack της φυγής, της φύσης, εκεί όπου έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα σου και τις πιο ακραίες σκέψεις σου, σχεδόν ανύμπορος. Η βελούδινη φωνή του Vedder ντύνει τις υπέροχες συνθέσεις μίας iconic ταινίας - γλυκόπικρης ιστορίας που θα είναι χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας.

The Pax Cecilia - Blessed are the Bonds

Δίσκος που έχει την ορμή και το τσαγανό εφήβων που κάνουν τα πρώτα μουσικά τους βήματα και ταυτόχρονα ωριμότητα και ατμόσφαιρες μιας φτασμένης και αναγνωρισμένης μπάντας. Εκπληκτικό ξεκίνημα με Tragedy και Tomb Song, υπερπόρωση με Progress, προσγείωση με Machine, μεγαλείο με Water Song. Ο δίσκος κυλάει εκπληκτικά και περνάει από γνωστούς και άγνωστους ήχους με τρομερή ευκολία και ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Minsk - The Ritual Fires of Abandonment

Υπεραγαπημένο, υπερέπος. Είναι δύσκολος ο ήχος των Minsk, εδώ καταφέρνουν έναν φανταστικό συνδυασμό του ήχου τους με την προσβασιμότητα. Τα 3 μεγάλα κομμάτια του δίσκου μαζί με το White Wings πιάνουν απίστευτες κορυφές, με το σημείο στο Orphans of Piety που μπαίνει το σαξώφονο να αποτελεί μία από τις ομορφότερες μουσικές στιγμές ever.

Machine Head - The Blackening

Όπως πολύ σωστά γράφτηκε instant classic και μεγάλο κοκομπλόκο τότε που βγήκε. Δεν γίνεται να ακούσεις τα Clenching και Beautiful Mourning και να κάτσεις στα αυγά σου ή να μην βρείς την καλύτερη έκφανση από 10 τουλάχιστον subgenres του σκληρού ήχου στο Aesthetics. Ή να μην προσκυνήσεις το κλέισιμο με Halo και a Farewell to Arms. Είναι φοβερό ότι ο δίσκος αρέσει σε ακροατές που βρίσκονται πολύ μακριά από όσα είχαν κάνει έως τότε οι Machine Head και αυτό λέει πολλά για την οικουμενική αποδοχή του.

Radiohead - In Rainbows

Φανταστικός Radiohead δίσκος, προσωπικά αγαπημένος. Το σερί μέχρι και το πανέμορφο All I Need είναι μαγικό, Reckoner & Jigsaw είναι classics και τo Videotape είναι ένα αριστούργημα με έναν από τους ομορφότερους στίχους να κλείνει το κομμάτι και τον δίσκο.
No matter what happens now
You shouldn’t be afraid
Because I know today has been
The most perfect day I’ve ever seen

Crippled Black Phoenix - A Love of Shared Disasters

Αυτός ο δίσκος δεν ακούγεται. Είναι βίωμα. Είναι τρομακτικό αυτό που έχουν χτίσει εκεί μέσα. Απόμακρο, σχεδόν απόκοσμο αλλά με ήχους οικείους, σε εποχές μακρινές. Μοντέρνο και παλιακό, θρησκευτικό και αμαρτωλό σε σκεπάζει με μια θαλπωρή και σε ρουφάει μέσα σε μία ασφυκτική δείνη. Πραγματικά δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια ατμόσφαιρα σε δίσκο, είναι τρομακτικά εκλυστικό. Μοναδικό δημιούργημα, ευτυχώς υπήρξε ανάλογη συνέχεια, ίσως λίγο εις βάρος της ατμόσφαιρας αλλά με περίσσεια ομορφιά.

Ulver - Shadows of the Sun

Το Shadows of the Sun είναι ο δίσκος με το μεγαλύτερο index ever στο “φτιαγμένος με τα πιο απλά υλικά” / “στιγμα που αφήνει στην ψυχή”. Είναι τόσο λιτός και ταυτόχρονα εντυπωσιακά όμορφος και έντονος. Προσωπικά μου δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες και με ηρεμεί σε απίστευτο βαθμό. Τα παραπάνω γίνονται ακόμα πιο δυνατά λόγω της φανταστικής ροής και φυσικά του τρομερού εξωφύλλου, μιας εικόνας στην οποία κυριαρχεί η δυναμική συμμετρία των γήινων και μη γηίνων στοιχείων που προκαλεί σε ασύλληπτο βαθμό τόσο το μυαλό όσο και τις αισθήσεις.

29 Likes

Ισως η καλυτερη λιστα ως τωρα για το 2007 απο οσες εχει τυχει να δω, παιζει να εχω 4 δισκους κι εγω στην δικη μου πενταδα. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα για το CBP, αλλα Ulver, Radiohead και Blackening δεν βγαινουν με τιποτα εκτος πενταδας.

2 Likes
  1. ULVER - Shadows of the Sun
  2. Wolves in the Throne Room - Two Hunters
  3. Grinderman - Grinderman
  4. Eddie Vedder - Into the Wild soundtrack
  5. Justice - Cross

image

33 Likes

:heartpulse: :heartpulse: :heartpulse:

Κι εγώ το έχω στη λίστα για την 5αδα μου

1 Like

1.Pain Of Salvation - Scarsick (+cover)

Ενα πολυ μικρο κλικ πιο κατω απο τις προηγουμενες 3 κυκλοφοριες αλλα το μεγαλειο τους ειναι και παλι εδω…

2.Dream Theater - Systematic Chaos

Γενικως δεν τον εχουν πολλοι σε εκτιμηση αλλα για εμενα ειναι απο τους καλυτερους τους…

3.Coheed and Cambria - Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow

Το “The Hound” ηταν το 1ο τραγουδι που ακουσα ποτε και τους αγαπησα απο την 1η ακροαση.

4.Riverside - Rapid Eye Movement

Στα κλασικα σταθερα ποιοτικα τους υψη

5.Deadsoul Tribe - A Lullaby for the Devil

dst

Τελευταιος δισκος τους (για την ωρα) και δεν λειπουν για αλλη μια φορα οι κομματαρες οπως το Goodbye City life…

27 Likes

Ομαδική αμνησία πάλι το φόρουμ . Δεν έχει αναφερθεί ακόμα ΥΠΕΡΔΙΣΚΟΣ. Για να δούμε…

1 Like

Ρε συ Κουκουβάγια, αν είναι σαν αυτά που ακούς εσύ, παίζει να το ξέρουν άλλοι 4-5

Στον κόσμο

4 Likes

Ώπα, λάικ ο ΚρισΠ

Μου μυρίζει ψόφια συναγωγή

Όχι, είναι λάηκ αγωνίας.

Του χρόνου αυτό.

2 Likes

Α ναι

Δίσκοι του 2007 που άκουσα πρόσφατα και σχεδόν με απογοήτευσαν:

Velvet Revolver - Libertad
Rotting Christ - Theogonia
Alter Bridge - Blackbird

Για τους Christ απλά επιβεβαίωσα την άποψή μου.
Τα άλλα δύο ήταν νέες ακροάσεις, είχα υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν επαληθεύτηκαν.

1 Like

προσυπογράφω

ειδικότερα για τους christ, αδυνατώ να “κατανοήσω” οτιδήποτε συνέβη μετά το “dead poem” δισκογραφικά

εξαιρείται η συνεργασία με την Θεά και με τον Αρχηγό obviously