Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

“Δεν.Ειμαστε.Prog.Metal”. Δεν παρακολουθεις… Καλημερα.

2 Likes

Το μήνυμα ελήφθη

1 Like

Δεν είχε ξεκινήσει ήδη από το Sloe Gin? Δεν είμαι και σίγουρος… Ήδη βάραγε κορυφές στα blues charts παγκοσμίως πάντως εδώ και κάποιους δίσκους.

1 Like

Δεν βγαίνει πολύ μπλα μπλα, πάμε μια πεντάδα λιτά και περιεκτικά:

5. Funebrarum - The Sleep Of Morbid Dreams
4. Vektor - Black Future
3. Astra - The Weirding
2. Crescent Shield - The Stars Of Never Seen
1. The Protomen - Act II: The Father of Death

34 Likes

Τρία χρόνια, μας υπόσχονταν. Τρία χρόνια. :broken_heart:

2009

1. Long Distance Caling - Avoid The Light
    Ψηλά στη λίστα με τους πιο τέλεια ροκάδικους post δίσκους. Τότε. Τώρα. Για πάντα.

2. Gallows - Grey Britain
    Από τις τοπ επιλογές άλμπουμ που ακούγονται ακριβώς όπως ο συνδυασμός του τίτλου και του ονόματος της μπάντας που το έγραψε.

3. Florence + The Machine - Lungs
    Ο ορισμός του κλασικού από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σερί Kiss With A Fist/Girl With One Eye κάτι περισσότερο.

4. Chevelle - Sci-Fi Crimes
    Told to dissolve or choose to fade; or stay here, you’ll live. :heart:

5. Kylesa - Static Tensions
    Ιούνιος 2009, Βόλος. Πρωινό εγερτήριο για εξεταστική. Γράψιμο σε fast forward για το τίμιο πέντε. (Επετεύχθη!) Άφιξη στη Μαλακάσα με κτελ και τα πόδια στην πλάτη. Προσοχή στο πρώτο διπλό drum fill. Μετά από Torche και πριν από Down. Και δίκαιο ριπίτ κάτι μήνες μετά στη Σφεντόνα. Χρυσές μέρες.

+5:

• The Devil’s Blood - The Time Of No Time Evermore
    Χριστούλης - χιονάκι, διπλό ημίχρονο, διπλό τελικό.

• Karnivool - Sound Awake
    Ψάχνω πειστική δικαιολογία που δεν δίνω ψήφο σε τέτοιο αριστούργημα. Θα επανέλθω όταν τη βρω. Ποτέ.

• Mastodon - Crack The Skye
    Ογκόλιθος. Ανατριχίλες στο κλείσιμο με ομώνυμο (μαλάκα Κέλλυ) και Last Baron όσα χρόνια κι αν περάσουν.

• Mono - Hymn To The Immortal Wind
    Ακριβώς ίδια κατάσταση με Karnivool παραπάνω, όλα καλά παιδιά, όλα καλά. :smiling_face_with_tear:

• Paramore - Brand New Eyes
    - Ναι, αλλά ακούγεται πιο νευριασμένο από το αναμενόμενο.
    - Ναι, αλλά * δείχνει τα πάντα *.

Μπόνους:

• Poem - The Great Secret Show
    Το μόνο δισκάκι που έχω αγοράσει τρεις φορές, και νιώθω 100% οκ με αυτό το γεγονός.

Εξώφυλλο:

+1:

35 Likes

1. Isis - Wavering Radiant
image
Τελευταιος φουλ δισκος από μια από τις πιο επιδραστικες μπαντες των 00ς και προσωπικη αγαπημενη. Εχω ξαναγραψει στο παρελθον ότι ενώ ειμαι δηλωμενος φανμποις με ολες τις κυκλοφοριες τους και μετα από χιλιαδες plays ολων των δισκων, εχω παρατηρησει ότι το WR εχει μια μαγεια που με κανει κ επιστρεφω ξανα κ ξανα.
Το Ghost Key είναι καταπληκτικο, το Hall of the Dead ξεκιναει κ σε αρπαζει από τα αυτια, Stone to Wake a Serpent σε στελνει αλλου και οι μελωδιες του 20mins/40years σε ταξιδευουν.
Γενικα ολος ο δισκος μου βγαζει μια τρομερη νοσταλγια και κανει build up για τον συγκλονιστικο αποχειρετισμο με το Threshold of Transformation που προσωπικά ανατριχιάζω κάθε φορα που το ακουω.

2. Mastodon - Crack The Skye
image
Ο καλυτερος δισκος της υπερμπανταρας?Ναι… Ενας από τους καλυτερους της 10ετιας?Εε ναι!
Ενας δισκος βιωμα, με κομματαρες από την αρχη όπως Oblivion κ Divinations, μεχρι αριστουργηματα όπως το Czar (το καλυτερο τους τραγουδι?), Crack the Skye για να το κλεισουν εξαιρετικα με τον Last Baron. Ενας αρτιος δισκος.

3. Between the Buried and Me - The Great Misdirect
image

Το Great Misdirect ηταν το πρωτο αλμπουμ που με εκανε introduce στους ΒΤΒΑΜ και με εκανε die hard fan. Το βρισκω μια εξαιρετικη και ιδιαιτερη prog κυκλοφορια με πολλα θεατρικα στοιχεια το οποιο και θα εξελιξουν πολύ και σε επομενους δισκους. Obfuscation τρομερο χιτ, Fossil Genera και Swim to the Moon προγκοεπη.

4. OM - God Is Good
image
Τρομερος, τι να λεμε τωρα – εχω γινει γραφικος. Μπορω να τον εχω σε λουπα για παντα.
Είναι το Meditation is the Practice of Death από τα καλυτερα τους τραγουδια (μαζι με το State of No Return)?Nαι … Ποσο με τρελαινει η ανατολιτικη εισαγωγαρα του Cremation Ghat I … Highlight και φλεξ προσωπικο να ακουω τον δισκο μονος σε κατι εγκαταλελειμμένους βουδιστικους ναους στη Bagan της Μυανμάρ.

5. Kylesa - Static Tensions
image

Aλμπουμαρα και μπανταρα, παλεψε πολύ σκληρα για τη 5η θεση και την κερδισε.
Στα τοπ 2 αγαπημενα μου αλμπουμ από Κylesa, με τρομερα και φαν favourite κομματια όπως Scapegoat, Said and Done, Running Red, Unknown Awareness …etc

6. Church of Misery - Houses of the Unholy
Αν βαλουν κατι στο μυαλο τους οι Ιαπωνες θα το κανουν τελειο.
Ετσι εγινε και με το doom.

7. Lamb of God – Wrath
Αλμπουμαρα που ξεχειλιζει αλητεια. Ακομα θυμαμαι το τρομερο λαιβ εκεινουν του τουρ στην Αθηνα πριν μπω φανταρος.

8. Converge - Axe To Fall
Λατρεμενος δισκος, με ένα από τα πιο συγκλονιστικα opening tracks. Εχω δωσει πολύ αγαπη στους Converge, οποτε ειπα να γινω δικαιος στη 5αδα.

9. Russian Circles – Geneva
Μια πολυ ολοκληρωμενη κυκλοφορια κ πολύ αγαπημενη με κλασσικα κομματια όπως Geneva, Melee, Malko. When the Mountain comes to Muhammad από τα πρωτα μου κολληματα των RC.

10. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
Τρομερα feel good δισκος οπου οι FF συνεχιζουν ένα πολύ καλο σερι.
Από τα πιο ευχαριστα 42 λεπτα με πολλα χιτς και ανθεμς.

Αλλα πολυ αγαπημενα:

Muse - The Resistance
Arctic Monkeys - Humbug
The Prodigy- Invaders must die
Pelican - What We All Come to Need
YOB - The Great Cessation

36 Likes

Παράταση μεχρι αύριο ζητάμε

4 Likes

Στο λεωφορείο γυρνάω από το μπάνιο πάω να ψηφίσω… αλλά πριν. Τοπ5 2009.

1 Heaven & Hell - The Devil you know
2 Cauldron - Chained to the Nite
3 Futures End - Memoirs of a Broken Man
4 Jack Starr’s Burning Star -Defiance
5 While Heaven Wept - Vast Oceans Lachrymose

31 Likes

2009

χωρίς λόγια:

1) Every Time I Die - New Junk Aesthetic
2) Mastodon - Crack the skye
3) Lamb Of God - Wrath
4) Alice In Chains - Black Gives Way To Blue
5) Converge - Axe to Fall

Εξώφυλλο: Every Time I Die - New Junk Aesthetic

35 Likes

Λες? Κατσε να δουμε πως θα παει… εχουμε και εκλογικους αντιπροσωπους?

Νομιζω πως ναι.

Ενταξει, καπου να μπει ενα φρενο επιτελους στα σχολια αυτου του φορουμ.

8 Likes

Εφορευτική…

6 Likes

Πιθανό να είναι και το “Sloe Gin” αν και νομίζω ότι κι αυτό το κεφαλαιοποίησε περισσότερο με τα επόμενα άλμπουμ.

3 Likes

Έχουμε 2 νεογέννητα και με τα περα δώθε, δεν προλαβαίνουμε.
:grin:

12 Likes

Χτυπάς 40άρι μεροκάματο όμως.

2 Likes

Το ξέρω. Αν είχα την επιλογή, το χάριζα για να μην πάω.

3 Likes

Καιρός ήταν όμως να αρχίσουν να πληρώνονται και οι μέχρι πρότινος “μαλάκες” της εφορευτικής.

Ο @drenie όταν τρέχει στα εξωτερικα για τους Metallica ξεχνάει ότι έχει παιδιά, όταν είναι να γράψει μια 5άδα στο παιχνίδι τότε ψηφίζουν ακόμα και τα νεογέννητα. :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::metal:

13 Likes

Εννοείται. Επόμενο βήμα, η εκπληκτική ψηφιοποίηση του κράτους που έκανε ο Πιερρακάκης να επεκταθεί ώστε να ενημερώνονται οι μαλάκες πριν πάνε να ψηφίσουνε.

7 Likes

1. The Devil’s Blood - The Time Of No Time Evermore
2. Vektor - Black Future
3. Mastodon - Crack the Skye
4. Baroness - The Blue Record
5. Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion

+5
Ulcerate – Everything Is Fire
Alice in Chains - Black Gives Way to Blue
Architects - Hollow Crown
Converge - Axe To Fall
Aggression - Moshpirit