Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

αβασάνιστα…

2 Likes

5 . Rainbow - Rising
το χασιμο χρονου στο Light in The Black με κουραστικοτατα σόλο και το Do You Close Your Eyes ? ( Blackmore πας να χτισεις στην αμμο παλατια και κάτι Run With the Wolf σε κάνουν συντρίμμια-κομμάτια) δεν αρκούν για να ρίξουν από την τελειότητα αυτό το έπος. Η πρώτη πλευρά ( με το κατάλληλο σκιπ) είναι υπεραγαπημένη,στη δευτερη πλευρα το Stargazer αθάνατο. Ερμηνειάρες, μεγάλη παραγωγή και μαλλον η αγαπημένη μου performance απο κeyboard ever se rock μουσική στo Tarot Woman.

4 . Camel - Moonmadness
Τελευταίο essential σε αυτή τη δεκαετία για αυτή την γκρουπάρα και δεν περισσεύει δευτερόλεπτο εδώ. Το δίδυμο Latimer/Bardens φυσικά κλέβει την παράσταση ( και μάλλον ο δεύτερος ελαφρώς παραπάνω). Lunar Sea τι γίνεται ? :smiling_face_with_tear:

3 . Thin Lizzy - Jailbreak
Θα μπορούσε στη θέση του εδώ αλλά κια σε άλλη θέση στη λίστα να είναι και το Johnny The Fox , αλλα επέλεξα την ποικιλία στα ονόματα. Δεν έχει σημασία, δισκαρα κι εκείνο, δισκαρα και αυτό. Γεμάτο ριφφάρες, σολίδια και τρομερές ερμηνείες απο τον ποιητή Phil. Μεγάλος δίσκος.

2 . Judas Priest - Sad Wings of Destiny
Τα πάντα εδώ έχουν σφραγίδα heavy metal. Απίθανος frontman και έπη όπως Genocide, Island of Domination, Victim of Changes.

1 . Rush - 2112
είναι γεγονός, η δεύτερη πλευρά είναι κάτω ποιοτικά από την πρώτη, κομματάρες όμως σαν το Something from Nothing και Twilight Zone ( τι ανατριχίλα στα whispered lyrics!) δεν γράφονται κάθε μέρα. Για την πρώτη πλευρά τι να πούμε, πόσα ριφφς ξεπήδησαν από εκεί μέσα, όλη η ατμόσφαιρα. 1.000.000/10

edit : @pantelis79 κατα λάθος απάντησα σε εσένα, δεν βαριέσαι, ψιλά γράμματα.

14 Likes

1)Kiss - Destroyer
1η επαφή με τον σκληρό ήχο χάρη σε Αυστραλό θείο μου που είχε τρέλα με Kiss. Για το συναισθηματικό του πράγματος δεν γινόταν να μην είναι νο1
2)Rainbow - Rising
3)AC/DC - High Voltage
4)Queen - A Day At The Races
5)Rush - 2112

Μερικά που δεν μπήκαν στο νήμα

Summary

ΑC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Eagles - Hotel California
Boston - Boston
Kansas - Leftoverture
Aerosmith - Rocks
Thin Lizzy - Jailbreak/Johnny The Fox
Judas Priest - Sad Wings of Destiny
Camel - Moonmadness

Και μερικά ακόμα. Kansas και Eagles πονέσαν το περισσότερο που έμειναν εκτός

Edit: Εξώφυλλο εννοείται πάλι Kiss

12 Likes
  1. Judas Priest - Sad Wings of Destiny
  2. Rory Gallagher - Calling Card
  3. David Bowie - Station to Station
  4. Rainbow - Rising
  5. Blue Öyster Cult - Agents of Fortune

bonus: (ψιλοχοντρο τυχαία σειρά)
6. Boston - Boston
7. Van der Graaf Generator - Still Life
8. Thin Lizzy - Jailbreak
9. Bob Dylan - Desire, ήμουν ανάμεσα σε Dylan και Tom Waits

14 Likes

Πες ότι τα έβαλες και τα 2 , αφού σου περισσεύει μια θέση :smiley:

2 Likes

Και στη 5η θέση ψήφισα δύο, τα Blue Öyster Cult - Agents of Fortune και Boston - Boston, ελπίζω να καταμετρηθούν και τα δύο :joy: :rofl: Άρα, μου περισσεύουν δύο για να συμπληρωθεί 10αδα.

5 Likes

Ξαναψήφισα κανονικά.

2 Likes

Αρεσε και στους Manowar :stuck_out_tongue:

5 Likes

Συμπτωση :stuck_out_tongue:

ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ!

*αυτά παθαίνετε όσοι βιάζεστε να ψηφίσετε, ξεχνάτε πράγματα, μπερδεύεστε και στέλνετε 2 και 3 φορές, θα τον τρελάνετε τον θρεντσταρτερ ;p

**εγώ ας πούμε που παίρνω τον χρόνο μου όσο να πει κανείς, τώρα κοπανάω το κεφάλι μου γιατί θα ήθελα να έχω αλλάξει το ρανκινγκ στα χτεσινά μου.

***ΤΡΟΜΑΖΩ με αυτά που έχει το 76. Η φάση δυσκολεύει και ο χρόνος μου τελειώνει - δικό σας.

5 Likes

Έχουμε και διάβασμα, για να σε προσγειώσω και λίγο.

1 Like

Σωπα καλε :rofl::rofl::rofl: ψηφιστε ακοπα

1 Like

Το παιχνίδι μέχρι στιγμής κυλούσε υπέροχα. Ο περιορισμός που είχα θέσει στον εαυτό μου, να ψηφίζω μόνο ένα δίσκο άνα μπάντα, μου είχε λύσει τα χέρια. Κάπου εδώ έρχεται το 1976 να μου ρίξει μια γερή σφαλιάρα, καθώς οι Rainbow, AC/DC, Thin Lizzy, Tangerine Dream, Eloy, Alan Parsons έχουν βγάλει τους αγαπημένους μου δίσκους στην δισκογραφία τους τότε, χωρίς να υπολογίζω Sad Wings (που μάλλον θα το ψηφίσω), Kansas (50-50 με Point το Leftoverture) και 4-5 ακόμα διαμαντάκια (γνωστότερα αλλά και πιο θαμμένα) που υπεραγαπώ. Με κόβω για σεντονάρα και ένα σκασμό τιμητικές αναφορές.

12 Likes

Εγώ έχω σχεδόν καταλήξει. Δεν την ξαναπατάω να περιμένω πάλι τελευταία στιγμή :joy:

3 Likes

αρχείο λήψης (2)

Εκει που εσκασε μυτη ο bruce με τεσσάρι λεω δε μπορει θα βαλω ποτακι :rofl::rofl:

1 Like

Θα ψηφίσουμε Misfits το ‘82 να εξιλεωθούμε. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Υποθέτω εννοείς το album που δημιούργησε το πολιτικοποιημένο punk. Τυπικά είναι ΕΡ, αλλά υποθέτω αφού ο anhydriis αφήνει live albums, θα επιτρέπει και EPs.

2 Likes

Αν δεν επιτρέπει, αποχωρώ από το παιχνίδι.

1 Like

12ιντσο EP διάρκειας 31 λεπτών και 18 κομματιών, έτσι να καούν τα μυαλά των τυπολατρών.

Ναι, φυσικά και εννοώ αυτό. Αλλά έχουμε μέχρι τότε.

1 Like