Πσσσσσ γαμάτο ρε πού το θυμήθηκες
Εμμμμμ το pt. 1;
Πσσσσσ γαμάτο ρε πού το θυμήθηκες
Εμμμμμ το pt. 1;
Δεν ξέρω πώς καταφέρνω κάθε εβδομάδα να τρέχω νυχτιάτικα για λίστες, νομίζω ότι βάζω πολλά στο πρόγραμμά μου. Στα γρήγορα λοιπόν, για μία χρονιά που (πάλι) έπιασα αργά και αρκετά τα έμαθα πολύ πρόσφατα. Αυτό φυσικά με μπέρδεψε στην κατάταξη και, για να μην ξεχνιόμαστε, #ξερωποιοιειστε που θέλατε μόνο πέντε ψήφους.
1. Avenged Sevenfold - Nightmare
Τρομερές συνθέσεις, γεμάτες συναίσθημα και εκπληκτική ατμόσφαιρα.
2. Volbeat - Beyond Hell/Above Heaven
Είχα ακούσει κάμποσα, αλλά δεν είχαν δώσει σημασία. Κάπου εδώ με άρπαξαν στη φωλιά τους και μου έδειξαν νέους δρόμους.
3. Ghost - Opus Eponymous
Έφεραν τα πάνω κάτω με το καλημέρα. Ακόμη και τώρα μου φαίνονται catchy σε πολλά σημεία, αλλά αδυνατώ να πω κάτι κακό. Είναι μπαντάρα.
4. Atlantean Kodex - The Golden Bough
Εδώ μιλάει το μέταλ. Αν θέλετε να μην βγαίνουν πρώτα τα μέταλ, να στρατολογήσετε τους φίλους σας για να γίνουμε Μπακογιάννηδες.
5. Serj Tankian - Imperfect Harmonies
Δεν είναι σαν τον πρώτο, αλλά έχω τεράστια αδυναμία στον Σερζ. Εδώ μέσα έχει διαμάντια που με άγγιξαν και με αγγίζουν ακόμη.
Χονόραμπλ 15άδα αλφαβητικά, τα πέντε θα μπορούσαν να είναι από πάνω.
Accept - Blood of the Nations
Alter Bridge - AB III
Deftones - Diamond Eyes
Heathen - The Evolution of Chaos
Helloween - 7 Sinners
Flotsam and Jetsam - The Cold
Gamma Ray - To the Metal
Killing Joke - Absolute Dissent
Melvins - The Bride Screamed Murder
Parkway Drive - Deep Blue
Pain of Salvation - Road Salt One
Therion - Sitra Ahra
The Sword - Warp Riders
Triptykon - Eparistera Daimones
Spock’s Beard - X
Είχε βγει στη λίστα του 2007
"Tales of Medusa – Triumphant Serenade
Ό,τι έχει βγάλει το συγκεκριμένο μυστηριώδες επικό/heavy συγκρότημα είναι καταπληκτικό. Μοναδικός ήχος και προσέγγιση. To επικό heavy metal που αναζητώ."
Αααα πες το έτσι μωρέ
Κρίμα, μου στέρησες την χαρά να του το πω εγώ.
Είμαι εκτός βάσης για εκδρομουλα οπότε πολύ επιγραμματικα και με ελαχιστη ερευνα (πλεηλιστ αυριο)
Εξαιρετικο το 2010 και δυσκολευτηκα με τη πεντάδα μου, αλλα επελεξα το δρομο του “ποιους δίσκους ακούω ακόμα, 13 χρόνια μετά”.
RIP Μidas Fall και Bring Me The Horizon.
1. The Gaslight Anthem - American Slang
Δεν ειναι το αγαπημενο μου της μπαντας, αλλα ειναι εκείνο που με εκανα και κολλησα μαζί τους. Βιωνα τον old school ρομαντισμό τους έντονα. Βιωνα το πληγωμενο και παραγνωρισμενο σκληρο αλητακι έντονα. Ο Φάλλον υπηρξε λογος που αποφασισα να γράψω τραγουδια.
2. Arcade Fire - The Suburbs
Δεν ξερω ακριβως που στεκόμαστε με δαυτους από άποψη κανσελαρίσματος, αλλά τουτος εδώ ο δίσκος ειναι αυτό που λέει ο κοσμος Masterpiece. Συνθετική δεινότητα σε όλο της το μεγαλειο, και ενώ στη στιγμή έτρωγε χιπστερ ριτσινιές, ο συγκεκριμενος δισκος εμεινε.
3. Avenged Sevenfold - Nightmare
Τα ειπαν άλλοι. Για μένα η μεγαλυτερη στιγμη της μπαντας και ίσως η τελευταια φορά που εκανα devil horns μη ειρωνικα. Εκτοτε με απογοητευσαν (χωρις να εχω ακουσει το φετινο), αλλα τουτο απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι φοβερο.
4. Crippled Black Phoenix - I, Vigilante
Θυμαμαι οταν βγηκε υπηρχε ενα δραμα για το αν ηταν EP ή οχι. ΕP ξε-EP - είναι εκεινο το πυροτεχνημα το τελευταιο στην ανασταση, εκεινο που κρατανε για το φιναλε. Έτσι εσκασε δαυτο και πραγματικα σε ποιον να το βαλεις και να μη χαζεψει.
5. My Chemical Romance - Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys
Εγκληματικα υποτιμημενο άλμπουμ. Στη σκια του Black Parade δεν ειχε καμια τυχη, αλλά - hot take - από αποψη χιτακίων το Danger Days ειναι καλυτερο. Μελωδιαρες παντου και γενικά φιναλε για τη μπαντα που δεν εκανε τιποτα λαθος και έχτισε το μυθο της.
Honorourable Mention + Εξώφυλλο το Alcest - που ακομα και τωρα ειναι ο go-to δισκος που θα βαλω οταν ψαχνω κατι να στρωθω στη δουλεια και δεν ξερω τι να βαλω.
2 γενικές παρατηρήσεις:
Λίγο λακωνική απόψε ελέω χρόνου, μια πολύ ευχάριστη χρονιά να βγάλω πεντάδα, dreading αυτό το 2013 που πλησιάζει.
Crippled Black Phoenix- I, Vigilante
Ένας από τους καλύτερους δίσκους της ιστορίας που με έχει σημαδέψει, με κάθε του κομμάτι και που φυσικά με έκανενα αποκτήσω μια περίεργη λατρεία προς το Young Poisoner’s Handbook.
The Ocean - Anthropocentric
Με το δίσκο αυτο κατάλαβα ότι το ποστ μεταλ είναι κάτι που εν δυνάμει θα μου κάνει καλό στην υγεία - μείνετε συντονισμένοι στους δέκτες σας. Μια από τις καλύτερες μπάντες των καιρών μας και ο σύγχρονος ήχος τους θεσμοθετήθηκε εκείνη ακριβώς τη στιγμή.
The Pineapple Thief - Someone Here Is Missing
Ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα. Πάει στο καλό, θα το ψηφίσω κιόλας. Αλτ προγκ ροκ γεμάτο στιγμάρες, χιτάρες, συνειδητοποίησα πως ακόμη, το θυμάμαι όλο απ’ έξω.
Alter Bridge - AB III
Το αγαπημένο μου Alter Bridge, αυτή είμαι. Πως να μη σου αρέσει κάτι που ξεκινάει με το Slip To The Void;
Pendulum - Immersion
Ο Wilson δεν κυκλοφόρησε κάτι τρομερό το δυοχιλιάδεςδεκ…χαχαχαχ. Το κομμάτι “The Fountain” μέσα από την ατελείωτη δισκάρα των Αυσταλών (και τελευταία τους, alas, όμως, η επανένωση ήρθε), είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Συνεργασία με In Flames σε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς, η μια κομματάρα μετά την άλλη. Εϊμαι σίγουρη πως στα χρόνια που έφτασα πλέον, ενώ θα ήθελα να το χορέψω ασταμάτητα, θα τα έφτυνα κάπου στο ένα τρίτο αλλά δεν έχει καμία σημασία.
Special mention εκτός λίστας
Against Me - White Crosses
Είναι κάπως περίεργο εδώ το ζήτημα. Ένας δίσκος που λατρεύω, με έχει βοηθήσει να βρω νόημα στην πολιτική μου κατεύθυνση, δεν γνωρίζω αν ωστόσο η βασική δημιουργός του νιώθει καλά μέσα στο δέρμα της με το να ακούει μία δημιουργία που έφτιαξε όντας άλλος άνθρωπος. Από τα καλύτερα πανκ ροκ που γράφτηκαν ποτέ.
Ten more that are beyond my heart
The Dillinger Escape Plan - Option Paralysis
Cough - Ritual Abuse
Pain Of Salvation - Road Salt One
Rosetta - A Determinism Of Morality
Enforcer - Diamonds
Intronaut - Valley Of Smoke
The Ocean - Heliocentric
Kvelertak - Kvelertak
Anathema - We’re Here Because We’re Here
Dax Riggs - Say Goodnight To The World
Name drop
Downfall Of Gaia - Epos
Igorrr - Nostril
The Gaslight Anthem - American Slang
Atlantean Kodex - The Golden Bough
Agalloch - Marrow Of The Spirit
Alcest - Ecailles De Lune
Gorillaz - Plastic Beach
The National - High Violet
Triptykon - Eparistera Daimones
Crystal Castles - Crystal Castles (III)
Blind Guardian - At The Edge Of Time
Toundra - II
Ufomammut - Eve
Grand Magus - Hammer Of The North
Samsara Blues Experiment - Long Distance Trip
letlive. - Fake History
The Menzingers - Chamberlain Waits
Gazpacho - Missa Atropos
Year Of No Light - Ausserwelt
Dalek - Untitled
Kylesa - Spiral Shadow
Brant Bjork - Gods And Godesses
The Secret - Solve Et Coagula
The Sword - Warp Riders
Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers Of Wood And Drawers Of Water
Les Discrets - Septembre Et Ses Dernieres Pensees
Celeste - Morte(s) Nee(s)
High On Fire - Snakes For The Divine
Julie Christmas - The Bad WIfe
Alpinist - Lichtlaerm
Lazerhawk - Redline
Dead Letter Circus - This Is The Warning
Karma To Burn - Appalachian Incantation
Hammock - Chasing After Shadows… Living With The Ghosts
Nevermore - The Obsidian Conspiracy
October Falls - A Collapse Of Faith
Pianos Become The Teeth - Old Pride
White Wizzard - Over The Top
Kayo Dot - Coyote
Eluveitie - Everything Remains As It Never Was
Darkthrone - Circle Of The Wagons
Coheed And Cambria - Year Of The Black Rainbow
Rolo Tomassi - Cosmology
Stone Sour - Audio Secrecy
My Chemical Romance - Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys
The Soundtrack
Daft Punk - Tron: Legacy
τα απαγορευμένα
Daughters - Daughters
Arcade Fire - The Suburbs
Δε θα τολμούσα ποτέ να ισχυριστώ κάτι τέτοιο!
Ασφαλιστής δεν είμαι, θα αυτοκτονούσα αν έπρεπε να κάνα κάτι τέτοιο (no offence). Αλλά δεν πέφτεις και μίλια μακριά…
περιμένοντας τον Τύρναβο…
@ARIAN @bostonflesh @Chaos @intrance @Ironman1 @LesAnTz @Moonchild92 @nikatapi
Δώσε μια μέρα παράτα…ακόμα θρηνούμε τον Μπακογιάννη που πήγε άκλαφτος.
Νταξει ρε σεις, καθεται ο ανθρωπος να βγαλει τα αποτελεσματα, να κανει τα κολπα του και θα τον κρατησουμε κι αυριο βραδυ να κανει το ιδιο επειδη σημερα ειχε εκλογες της πλακας; Ακομη και η τηλεοραση ελληνικες ταινιες εχει, σχολασε ο γαμος. Αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος, σιγα την παραταση.
Για τα παιδιά το πρότεινα, αλλά, όπως το θέτεις, έχεις δίκιο. Έχει επωμιστεί όλο το βάρος, μόνος του.
χααχαχαχχα!!! Κρίμα να μην έχουμε πολιτικές εφημερίδες επιπέδου αθλητικών!!! Να βγει εξωφυλλάρα αύριο με πηχυαίους τίτλους “ήρθε ο Δούκας των Αθηνών!!!”
(οφτοπικ τέτοιο μπουρδελο με ονοματεπώνυμο (Δ.Αθηναίων) δεν το σώζει ούτε ο αρχηγός με το μπειμπι όιλ)
οντοπικ πάμε για μεγάλη έκπληξη σήμερα, εφάμιλλη αυτών που ανέφερε χτες ο @Leper_Jesus
Έκλαψα λίγο.
Για Avenged Sevenfold το βλέπω κι όντως θα 'ναι έκπληξη.
2010
Deftones - Diamond Eyes
Bullet for my Valentine - Fever
The Sword - Warp Riders
Stone Sour - Audio Secrecy
Sully Erna - Avalon
Slash - Slash
Kvelertak - Kvelertak
Coheed and Cambria - Year of the Black Rainbow
Parkway Drive - Deep Blue
Accept - Blood of the Nations
My Chemical Romance - Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys
Samsara Blues Experiment - Long Distance Trip
High on Fire - Snakes for the Divine
Exodus - Exhibit B: The Human Condition
Godsmack - The Oracle
Disturbed - Asylum
Black Label Society - Order of the Black
Airbourne - No Guts. No Glory
Pro Pain - Absolute Power
Motorhead - The World is Yours
Audrey Horne - Audrey Horne
Soundgarden - Telephantasm
The Pretty Reckless - Light Me Up
Buckcherry - All Night Long
Black Country Communion - Black Country Communion
Εξώφυλλο: The Sword - Warp Riders
Αυτοί τρελό hype αλλά ξεφουσκωσε, ε?
Ετσι ακριβώς
Καταρχάς ΜΕΓΑΛΗ μπάλα από ChrisP, Αποστόλη και Death.Eternal· απανωτά posts που πέρα από το να περιέχουν κάθε δίσκο που θα βάλω κι εγώ (νομίζω), έχουν άλλα τόσα albums που μπορεί να μην τα αναφέρω, αλλά σίγουρα τα εκτιμώ πολύ και χάρηκα που τα είδα ενώ δεν το περίμενα (π.χ. Dispirit, Agnes Vein, Downfall of Gaia, I Want you Dead).
Η δική μου πεντάδα:
Crippled Black Phoenix “I, vigilante”
Πώς γίνεται να έχεις γράψει ήδη ένα κομμάτι που μπαίνει στην κατηγορία του και-μόνο-γι’-αυτό-άξιζε-που-ασχολήθηκες-με-τη-μουσική-ρε-φίλε (για το “Burnt Rheynolds” μιλάω προφανώς), και με το νέο σου δίσκο να έχεις ένα τραγούδι που ξεπερνάει; Ναι, τόσο τρένο πήγαιναν οι CBP τότε, τόσο πολύ έδειχναν ότι τίποτε δεν μπορεί να πάει λάθος, ότι εδώ έχουμε ΤΗ μουσική αποκάλυψη της εποχής μας. Κι αν το “We forgotten who we are” (δικαίως) ξεχωρίζει με τη μία μες στο album, ας μην ξεχνάμε ότι και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κομμάτια (ναι, μιλάω και για τη διασκευή σε Journey και για το «χαρούμενο» outro του “Burning bridges”) είναι κομμάτια που θα έκαναν το “I, vigilante” τουλάχιστον 9-άρι ακόμα και με την απουσία του προαναφερθέντος άσματος. Μιλάμε μάλλον για τα βαρύτερα (σίγουρα μέχρι τότε τουλάχιστον) κομμάτια των CBP που τους έφεραν επικίνδυνα κοντά στον metal ήχο, αλλά προσέδωσαν και στις συνθέσεις έναν «βαρύ» συναισθηματικά αέρα. Το τελευταίο αριστούργημά τους, αν και παρέμειναν μπαντάρα και για το αμέσως επόμενο (αλλά από εκεί και πέρα το χάος).
A Forest of Stars “Opportunistic thieves of spring”
ΤΕΡΑΣΤΙΑ εξέλιξη από ένα ούτως ή άλλως καταπληκτικό ντεμπούτο. O ορισμός του δίσκου-μουσικού ταξιδιού, τεράστιες σε διάρκεια συνθέσεις που όμως δε θέλεις ποτέ να σταματήσουν. Πραγματικά μεγάλο επίτευγμα, για ‘μένα οι A Forest of Stars εδώ κρατάνε ψηλά τη σημαία που είχαν καρφώσει χρόνια πριν οι Arcturus, οι Ulver κ.ά. όσον αφορά την επιχείρηση «ξεβλαχέβουμε το black metal».
Masakari “The prophet feeds”
Πάρε τον όγκο του stenchcore, μπόλιασε τον με neo-crust μελωδίες, χώσε και λίγη Japan-ίλα (αισθητικά και μουσικά), μη φοβάσαι ακόμα και την επιμετάλλωση του ήχου, και ιδού το μαγικό μίγμα των Masakari. Άψογοι κι εδώ, και στο split με τους Alpinist, και γενικά μπάντα που μας λείπει.
The Estranged “The subliminal man”
Νομίζω ότι οι όλες οι περιγραφές μέχρι τώρα συγκλίνουν στο ότι εδώ είναι το album που ΟΡΙΣΕ (τουλάχιστον ηχητικά) το πώς θ’ ακούγεται ο post-punk revival ήχος, κι αυτό αρκεί. Κάτι τέτοια συγκροτήματα απενοχοποίησαν τον χορό (και όχι το pogo) για τους πάνκηδες.
Ruined Families “Four wall freedom”
Πώς να μην είχα κολλήσει με τον συγκεκριμένο δίσκο που η παραγωγή του, κάποιες μουσικές πατέντες και τα φωνητικά του φέρνουν τόσο πολύ στο “Passion” των Catharsis; Δυστυχώς οι όποιες ομοιότητες περιορίστηκαν μόνο σ’ αυτό το ντεμπούτο, τον πιο ακραίο (θεωρώ) και ενδιαφέροντα δίσκο των Αθηναίων που μετά συνέχισαν σ’ άλλα μονοπάτια, εξίσου καλά αλλά πιο μακριά από τα προσωπικά μου γούστα. Αλλά για εκείνη τη χρονιά, ο συνδυασμός στίχων και μουσικής μ’ έκανε να πιστεύω ότι είχα βρει τους σύγχρονους D.I.Y. ήρωές μου.
Στον πάγκο:
Darkthrone “Circle the wagons”
Εγώ Enforcer δεν έχω ακούσει, οπότε δεν ξέρω αν ο απόλυτος 80’s heavy metal revival δίσκος του 2010 είναι αυτός ή το “Diamonds”, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ακούγοντας κάθε κομμάτι του “Circle the wagons” φαντάζομαι τον εαυτό μου με μαλλιά και πέτσινα ξανά, να αγκαλιάζω άλλους ιδρωμένους τύπους και να υψώνουμε μαζί τις γροθιές μας δίνοντας όρκο στο μεγαλείο, την πόρωση και την αμεσότητα του απλού RIFF (που τελικά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου απλό). “I am the black wizards” έλεγε το νορβηγικό black metal των 90’s, αλλά οι Darkthrone το αλλάξανε λίγο βγάζοντας το δικό τους μανιφέστο (για 3η-4η φορά στην καριέρα τους).
Sun of Nothing “The guilt of feeling alive”
Ο πιο λιτός δίσκος τους, από μία μπάντα που ξεπήδησε με πολύ πληροφορία και θόρυβο και σιγά-σιγά έφτασε ν’ απλοποιήσει όσο έπρεπε το ψυχεδελικό της μίγμα. Το βάζεις κι είναι σαν ν’ ακούς ένα ύπουλο τζαμάρισμα που δειλά-δειλά τελικά σου κατατρώει την ψυχή.
Ένα EP:
Despite Everything “With my bear hands” EP
Σοβαρή υποψηφιότητα για το πιο αγαπημένο μου ελληνικό punk rock EP όλων των εποχών! Αν και όλα τα κομμάτια είναι κυριολεκτικά 1+1 (ή μάλλον 1+1+1+1), εγώ θα βάλω στην κορυφή το “Dynamite”, αν και καταλαβαίνω και τον Death.Eternal με δικό του “Under the gun”, μιας και αναπαράγει το ίδιο riff με το “The worst” των Lagwagon!
Κι ένα demo:
Terrible Feelings demo
Οι Terrible Feelings είναι ένα συγκρότημα για το οποίο θα φάτε spam από εμένα, και μιλάμε για μία μπάντα (διαλυμένη πλέον) που αξίζει να τσεκαριστούν από οποιονδήποτε την ψάχνει με post-punk μέχρι 70’s hard rock φάση. Το demo τους συνεχίζει ν’ αποτελεί την αγαπημένη μου κυκλοφορία τους, κι αυτό όχι γιατί είμαι πρωτοδισκάκιας, απλά εδώ ηχούν πιο τσιτωμένοι, τραχείς κι αγνοί από ποτέ! Τα ίδια τραγούδια υπάρχουν και σε μετέπειτα κυκλοφορίες τους, αλλά κατά τη γνώμη μου εδώ υπάρχουν οι καλύτερες εκτελέσεις τους. Και πώς να μην ερωτευτείς αυτήν τη φωνή!
Για εξώφυλλο πάλεψαν μεταξύ τους οι Sword με τους Atlantean Kodex, κάπου εκεί ξεπήδησε ο μοϊκανός των Darkthrone για να τους σκοτώσει με τα βέλη του, αλλά χέστηκε πάνω του μόλις είδε τα διαόλια των Triptykon, τα οποία βέβαια έπεσαν για ύπνο μόλις τυλίχτηκαν στον ονειρόκοσμο των Alcest. Και κάπως έτσι έμεινε μόνος, κατάμονος, να κοιτάει βλοσυρά αυτός ο τύπος:
Τελικά το τρομαχτικό είναι πολύ πιο κοντινό, πεζό και γνώριμο απ’ ό,τι πιστεύουμε.