Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Κρίνοντας κυρίως από τις αναμνήσεις μου από το forum εδώ ή γενικά περιοδικά/ίντερνετς, περισσότερο θα πόνταρα σε Kvelertak (που ήταν το “αναπάντεχο/καινούριο”) ή Enforcer (που είχε γίνει χαμός με την πάρτη τους τότε).

3 Likes

Αυτό και για μένα. Πίστευα πως τράβαγε πιο ψηλά. Άκομη και το Triptykon θα μπορούσε με βάσει τα των προηγούμενων ετών.

Πάντως είναι όντως ενδιαφέρον αυτό που έγραψε χτες ο @Leper_Jesus . Κάποια στιγμή θα σχολιάσω, προς το παρόν να πω πως για μένα μπήκαμε στην πιο ιντριγκαδόρικη δεκαετία (δεκατετραετια)

1 Like

Fair enough

Εγώ βλέπω ότι σχεδόν όλες τις χρονιές, το Ν. 1 είναι αρκετά mainstream για να χαρακτηριστεί έκπληξη

Έκπληξη ήταν το Isis ίσως

Top 5 2011

η πρώτη χρονια που ασχοληθηκα με νεες κυκλοφοριες και ειχα ετοιμη λιστα απο τοτε (για το 10 ειχα κανει μια το 19) αν και η πενταδα αλλαξε. Αν σας αρεσουν οι Μεταλικα, ακουστε τα. Αν δεν σας αρεσουν, παλι ακουστε τα. Το ειπε ο αρχηγος αλλιως θα ερθει η αστυνομια. Μιλαμε εχουν σφραγιδα ποιοτητας. Παω να κατουρησω.

1. Matana Roberts - Coin Coin Chapter One: Gens de Couleur Libres
  2. Universe217 - Familiar Places
  3. La Dispute - Wildlife
  4. PJ Harvey - Let England Shake
  5. Steven Wilson - Grace for Drowning
εξώφυλλο

Chelsea Wolfe - Ἀποκάλυψις

29 Likes

Έχασα κάτι?

Αυτό είναι το πρώτο ποστ μετά τα αποτελέσματα, έγραψε κάνεις πιο πάνω ότι θα ήταν έκπληξη? Βαριέμαι να πάω να τσεκαρω. Απολύτως αναμενόμενο νομίζω το A7X.

1 Like

@Giasonas + AlbumExchange = :heart_eyes:

1 Like

Εγω!!! χιχιχι!! Δεν τους είχα να έχουν τέτοιο γκελ

2 Likes

Θελεις δουλιτσα ακομη, αλλα το πας καλα. Απλως φοβαμαι οτι εγραψες πριν τον @hopeto και ισως μπερδεψεις το ranking της google. Θα το φτιαξουμε, μην ανησυχεις.

8 Likes

Avenged Silicone

1 Like

Δεν έπρεπε, δεν ήταν σωστό :stuck_out_tongue:

1 Like

αχαχαχαχαχ!! και φαντάσου τους είχα 5αδα…

Ισως το ότι άνοιξε η παλετα των ακραίων ήχων να άφησε χώρο σε πιο μεινστριμ ( ; ) (τοσο μεινστριμ που δεν τους χαρήκαμε ποτέ) που λέει και ο @Rebel

Το εξώφυλλο του 2010 προφανώς και είναι αφιερωμένο από τον @pantelis79 (και άλλους)

1 Like

Τι έκανα πάλι μωρέ :stuck_out_tongue:

απλά έβρεχε…

1 Like

2011

Septicflesh-“The Great Mass”

Universe217-“Familiar Places”

Iced Earth-“Dystopia”

Primordial-“Redemption at the Puritan’s Hand”

Machine Head-“Unto The Locust”

34 Likes

Το 2010 υπήρχε επίσης ένα πολύ καλό ελληνικό που δεν θυμάμαι να αναφέρθηκε, το “Verba Time” των Tango With Lions.

1 Like

Δεν ειδα την μια ψηφο που εδωσα για κατι πανκια απο την Καβάλα αλλα το 11 έχουμε την επανακυκλοφορια οποτε θα παιχτει αλλη μια ψηφος.

2 Likes

Καλημέρα, υπάρχουν στους βαθμούς οι A forest of stars με 19 βαθμούς και πιο κάτω οι Forest of stars με 5 βαθμούς. Να υποθέσω ότι συνολικά το Opportunistic thieves of spring πήρε 24 βαθμούς και είναι δεκάδα ε?

4 Likes

Ουπς! Εννοείται! Θα διορθωθει παραυτα οπως κ του @Ixnay

4 Likes

Ετσι για νσ δεις οτι διαβάζουμε με προσοχή τις λιστες.

2 Likes

2011

Honourable mentions: Blood Ceremony, Blut Aus Nord, Bill Calahan, Dale Cooper Quartet & the Dictaphones, Florence & The Machine, Grails, Haken, Horrible Crows, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Lunatic Soul, David Lynch, Mastodon, The Necks, Opeth, Phideaux, Radiohead, Ulver, Unexpect, Uneven Structure, Virus

Παραλίγο λίστα: The Devil’s Blood, Fucked Up, Tigran Hamasyan, Negative Plane, Colin Stetson, SubRosa

TOP 15

15. Ulcerate - The Destroyers of All

Το πρώτο μεγάλο άλμπουμ μιας πολύ μεγάλης μπάντας.

14. Fleet Foxes - Helplessness Blues

Για μένα ένα τσικ πιο κάτω από το ντεμπούτο αλλά, και πάλι, ένας θαυμάσιος indie folk δίσκος.

13. Tesseract - One

Εκπληκτικό ντεμπούτο ενός γκρουπ που φαινόταν πως θα κατακτήσει τον κόσμο. Δεν το πέτυχε, αν και φέτος η κουβέντα ξανάνοιξε!

12. Matana Roberts - Coin Coin Chapter One: Gens De Couleur Libres

Avant jazz έπος αλλά και ένα πραγματικά ξεχωριστό αφηγηματικά έργο. Αυτή είναι η εκκίνηση, θα ολοκληρωθεί σε 12 άλμπουμ. Γνωρίστε την Matana!

11. Liturgy - Aesthetica

Μου πήρε 10 χρόνια να αποφασίσω αν αυτή εδώ είναι ιδιοφυία ή παλαβή. Τώρα ξέρω. Οι Liturgy είναι το καλύτερο black metal γκρουπ της εποχής μας και το Aesthetica ήταν το πρώτο και πολύ τολμηρό βήμα προς αυτή την καταξίωση. Άλμπουμ - game changer.

10. O’Brother - Garden Window

Θα το πω απλά: κάντε την χάρη στον εαυτό σας και ανακαλύψτε την καλύτερη alternative/uncategorised rock μπάντα που δεν ακούσατε ποτέ. Αυτό είναι το πρώτο τους άλμπουμ, ένας λυρικός δυναμίτης, λίγο πιο σκληρό από τα επόμενα.

09. Cynic - Carbon-based Anatomy EP

Εδώ οι Cynic άγγιξαν την τελειότητα ενός ethno-progressive metal. Φαινόταν ότι χτίζουν κάτι πολύ μεγάλο, δυστυχώς όμως το πράγμα έγειρε αλλιώς… Αυτό το EP είναι πάντως μεγαλειώδες.

08. Leprous - Bilateral

Τεράστιο άλμπουμ! Ξέροντας όμως τι έπεται τα επόμενα χρόνια, το κρατάω σχετικά χαμηλά. Επίσης οι επιρροές τους είναι ακόμα αρκετά φανερές (ναι ρε, οι Pain Of Salvation αναφορές είναι άπειρες…), όμως τα μεγαλεία πλησιάζουν.

07. Tinariwen - Tassili

Μάλλον το καλύτερο τους άλμπουμ, ένα ατελείωτο desert blues πανηγύρι. Θα επιχειρηματολογούσα ότι όλο το δυτικό rock ακούγεται σαν τσιχλόφουσκα δίπλα στους Tinariwen αλλά δεν χρειάζεται, όποιος ξέρει, ξέρει.

06. Pain Of Salvation - Road Salt Two

Πιο άνισο από το πρώτο μέρος αλλά, και πάλι με μερικές απίστευτες κομματάρες. Συνολικά, πιστεύω πως θα κούραζαν αν συνέχιζαν σε αυτό το ύφος, τα δυο Road Salts είναι όμως τέλεια γι αυτό ακριβώς που είναι.

TOP 5

06. Tenhi - Saivo

Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό το ταξίδι. Οι Tenhi είναι ένα από τα ωραιότερα μυστικά της ευρωπαικής μουσικής, κι αυτό εδώ ίσως το καλύτερο τους πέρασμα σε αλλόκοσμους. Πονάει η καρδιά σου από την μαγεία του.

04. La Dispute - Wildlife

Για μένα λοιπόν που είμαι μάλλον περαστικός από το είδος, το “Wildlife” φαντάζει ως το καλύτερο screamo άλμπουμ που άκουσα ποτέ. Η ειλικρίνεια, η ροή, τα συναισθήματα του είναι τέτοια που δυσκολεύεσαι να μην γονατίσεις. Ένα απίστευτα εμπνευσμένο έργο.

03. 40 Watt Sun - The Inside Room

Εκείνο το μέσα δωμάτιο είναι δύσκολο ν’ανοίξει, το γαμημένο. Και μετά έρχονται τέτοιοι δίσκοι και στο ανοίγουν με το ζόρι. Και μετά δεν λέει να κλείσει.

02. Puscifer - Conditions Of My Parole

Unpopular opinion n. 87589: αυτό εδώ είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που τραγούδησε ποτέ ο Maynard, θα έλεγα ίσως σε μια κλειστή τριάδα μαζί με 13th Step και Lateralus. Ένα απίστευτο άλμπουμ, γεμάτο τραγουδάρες, γεμάτο μουσική ελευθερία και τρομερές αντιθέσεις. Το λάτρευα από την μέρα που βγήκε, έβαλα πάλι να το ακούσω προχτές και μου έπεσε το σαγόνι. Μιλάμε για εκπληκτικό πράγμα.

1. Gevende - Sen Balik Degilsin Ki

Νομίζω η δεύτερη φορά στο παιχνίδι που δίνω πρωτιά σε κάτι τόσο λίγο γνωστό. Έχω σπαμάρει ξανά στο φόρουμ για τους Τούρκους Gevende, έχω βάλει τον @JTN να γραψει γι αυτο και θα επιμείνω ξανά: ένα τέλειο μίγμα από λίγη ψυχεδέλεια, λίγο από prog, λίγο από jazz fusion, λίγο από eastern ήχους και voila, ένα από τα εξυπνότερα και πιο αρτίστικ rock συγκροτήματα εκεί έξω. Οι Gevende σε εμένα άνοιξαν νέους ορίζοντες στο πως βλέπω την μουσική και θεωρώ πως αξίζουν να ανακαλυφθούν, αν δεν σας πειράζει η τούρκικη γλώσσα.

Best cover: Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα αλλά, να με συγχωρείτε, είναι προσωπικό θέμα να ψηφίσω αυτήν την βάρκα.

38 Likes