Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

2 Likes

Σιγά μην έχω και διαφωνίες.
Aπλώς εναρκτήριο riff “Kick Out the Jams” > σχεδόν όλο το rock. Γνώμη μου.

2 Likes

Έχω να παίξω Eldritch Horror 2-3 χρόνια, ευχαριστώ που μου θυμισες ότι είμαι εθισμένη, ίσως από τα καλύτερα board games που έχουν κυκλοφορήσει.

1 Like

Παιχνιδαρα σίγουρα, αν δεν έχεις παίξει mansion of madness 2nd edition δοκίμασε το, ταιριάζει τέλεια στο κοινό των Eldritch /Arkham horror.

2013

Universe217-“Never”

In Solitude-“Sister”

Daylight Misery-“The Great Absence”

Karnivool-“Asymmetry”

Enforcer-“Death By Fire”

31 Likes

'68 δεν είναι το Abbey Road ρε;

Ή κάνω λάθος;

Τέλος πάντων.

Κατά τ’ άλλα, εννοείται ότι δεν ασχολούμαστε με αυτούς που “δεν ασχολούνται με Zeppelin”. Don’t get me wrong, cute αυτή η “διαφορετικότητά” σας, αλλά.

2 Likes

Γνκ γίνεται ολοένα και πιο απάλευτα για μένα τα '10s για να βγάλω 20άδα αγαπημένων δίσκων, οπότε ακολουθεί 10άδα που οκ, δεν κάνω καμία έκπτωση -αγαπημένα όλα 100%.
(προφανώς βγαίνει και 20άδα και 50άδα, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να ψάξω τώρα + από όσα album είδα και άφησα εκτός, δεν είναι ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς κάποιο από αυτά και δεν θέλω να τα βάλω “απλά για να συμπληρώσω”)

1. The Next Day - David Bowie
image

2. Παύλος Παυλίδης - Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί
image

3. Κορε Υδρο - Συμφιλίωση
image

4. Σείριος Σαββαϊδης - Το Αξιακό Σύστημα Των Άστρων
image

5. Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City
image

1. The Terror - The Flaming Lips
  2. The Wire - Change Becomes Us
  3. The Ocean - Pelagial
  4. Ulver - Messe I.X-VI.X
  5. Mosquito - Yeah Yeah Yeahs

Cover
image

Soundtrack
Kλέβω εκκλησία αλλά οκ, παρά τις επιμέρους μικρές παραφωνίες
image

31 Likes

Νομίζω τότε ηχογραφήθηκε αλλά βγήκε 69? Όπως και να 'χει, όλο λάθος άλμπουμ αναφέρετε.

1 Like

Το '69 βγηκε και ηταν το τελευταιο που ηχογραφησαν. Το Let It Be βγηκε την επομενη χρονια, αλλα ειχε ηχογραφηθει πριν το Abbey Road.

1 Like

Oh I’m sure

1 Like

2013

BAD RELIGION- True North ποιος περίμενε ότι μετά από τόσα χρόνια θα είχαν τόση έμπνευση;

AVENGED SEVENFOLD-Hail To The King φοβερός δίσκος διασκευών!

ENFORCER- Death By Fire όχι τόσο καλό όσο το Diamonds αλλά γαμάτο

FIVE FINGER DEATH PUNCH- The Wrong Side Of Heaven volume 1 έχει κομματάρες; ναι, είναι αμερικανιλα μέχρι το κόκαλο; ναι! εμένα γιατί μου αρέσει τόσο; ναι

POWER TRIP- Manifest Decimation ΘΡΑΑΑΑΑΣ

εξώφυλλο

image

31 Likes

Καλά το “μίρλα” είναι δική σου προσθήκη, εγώ ούτε το είπα ούτε το βρίσκω σωστό :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Όσον αφορά το σχόλιο για την Μπίλι Αηλις και τον Weekend, μια χαρά κι αυτοί. Και πολλοί άλλοι και κυρίως άλλες. Ο δίσκος της Lana Del Rey για μένα ξεπερνάει κατά πολύ οποιονδήποτε δίσκο των δύο αυτών . Νομίζω η εμμονή σε “αντικειμενική” αξία γενικά που κυριαρχεί πολύ συχνά σε τέτοιες κουβέντες δεν βοηθάει και πολύ τον διάλογο.

Διαβάζουμε και για τον Κεντρικ Λαμαρ ξέρω γω, τις προάλλες κάποιος έλεγε στο Facebook ότι θα μπορούσε να διδάξει και μάθημα στο Πανεπιστήμιο όλη γύρω από τον Λαμάρ… Οκ… Για μένα η μουσική του είναι αισχρή, αδιάφορη, και άκυρη. Ούτε θεωρώ τίποτα ιδιαίτερο τους στίχους του. Περί ορεξεως.

ΥΓ. Η Λανα γαμαει αντικειμενικά (!)

1 Like

Ωχ αυτό το χάσαμε!! Ωραίος δίσκος καμία σχέση βέβαια με τα προηγούμενα τρία αλλά κάπου στη λίστα θα έμπαινε, πφφφ…

Και έψαχνα έψαχνα το birds & buildings και τελικά ήταν κρυμμένο στα μένσιονς!

Εξώφυλλο το πρώτο, δηλ, ουάου ο.Ο

'69 τρεις δίσκοι ccr να θυμίσω :smiling_face_with_tear:

3 Likes

Να και κάτι που δεν περίμενα να δω!

Πάμε και για το γνωστό, καμένο ανέκδοτο τώρα:

Summary

-Πώς λέγεται η αθηναϊκή αυτοοργανωμένη post-rock μπάντα που είναι και πολύ ευγενική όμως;
-Incognita Καλη-sperans.

2 Likes

Τι παίζει με Σείριο Σαββαϊδη; Με έχετε ιντριγκάρει φουλ

1 Like

2013

1.Avatarium – Avatarium

O Lief Edling είναι ο κορυφαίος doom συνθέτης.Δε μετράμε Iommi.Εδώ κάνει και πάλι το θαύμα του και εκμεταλεύεται στο έπακρο την φωνάρα της Jennie Ann Smith.Με τα riffs που έχει μέσα μόνο το εναρκτήριο Moonhorse, άλλοι θα έχτιζαν ολόκληρο άλμπουμ.Ο Lief τα βάζει όλα στο ίδιο κομμάτι απλά γιατί μπορεί.

2. Clutch – Earth Rocker

Δεν έχει να ζηλέψει κυριολεκτικά τίποτα από το Blast Tyrant.Μια εκπληκτική stoner-party αναβίωση, με τον Φάλλον να κρατάει την σημαία ψηλά, και την υπόλοιπη μπάντα, απόλυτα πιστή στο όραμα του frontman της, να ακολουθεί από κοντά.Το live στην Ιερά Οδό για την προώθηση του δίσκου, ήταν από τα πιο feelgood που έχει πάει ποτέ.

3.Blood Ceremony – The Eldritch Dark

Συνεχίζοντας στα ίδια δυσθεώρητα ψηλά επίπεδα του προηγούμενου.Οι δύο κυκλοφορίες έχουν πάρα πολλά κοινά στοχεία, σε σημείο να μπορείς να τα πεις δίδυμα.Occult rock, Psych Rock, λίγο από doom, όλα με καθαρή παραγωγή και μυσταγωγική ατμόσφαιρα τελετής, στην οποία κολλάει εξαιρετικά το φλάουτο και η ταξιδιάρικη φωνή της Ο’Brien.

4. Ghost – Infestissumam

H μπάντα που οι πιο παραδοσιακοί τρουμέταλοι λατρεύουν να μισούν, συστήθηκε μεν με το προηγούμενο, με αυτό εδώ όμως άρχισε να εδραιώνεται και να δημιουργεί buzz γύρω από το όνομα της.Δεν το έκανε μόνο επειδή έβαζαν μάσκες (έχουν βάλει και άλλοι), αλλά με την ποιότητα του υλικού της, και την μοναδική ικανότητα του Τομπάιας να δένει αρμονικά, τις μπόλικες διαφορετικές μουσικές επιρροές του.

5.Middle Class Rut – Pick Up Your Head

Μικρή μπάντα από το Sacramento των ΗΠΑ, μπόλικες δυσκολίες στην καριέρα τους.Βασικά είναι ντουέτο 2 φίλων και δεν γνώρισαν καμία τρελή επιτυχία, παρότι ήταν σεβαστό όνομα σε μικρά alt rock festival για κάποια χρόνια.Παίζουν κλασσική αμερικανική early 00s rock, και είναι φανερά επηρεασμένοι από μπάντες στυλ Blink 182.Κεφάτη φάση, με χαζοκωμωδίες τύπου Scary Movie στο μυαλό.

Cover

27 Likes

Αν ποτέ γίνει για το 69, 68 κτλ, θελω ενα μηνα για να γράψω. Ή απλά name dropping.

1 Like

Αυτό ήταν το ριβιού του Κώστα:

Αν θες όμως να επεκταθώ, μπορώ…

Καλύτερα βέβαια απλώς να το ακούσεις!

Μην σε βάζω να γράφεις, θα ακούσω, πιο πολύ ήθελα να καταλάβω τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό για να είναι στην λίστα σου και στου @Lupin