2013
1) Altar Of Plagues - Teethed Glory & Injury
Θες να ακούσεις κάτι ιδιαίτερο? Θες να ακούσεις κάτι που δεν υπάρχει ομοιό του ΠΟΥΘΕΝΑ? Θες να ακούσεις κάτι που είτε θα λατρέψεις είτε θα σε αφήσει παγερά αδιάφορο ? (σπανίζουν οι ενδιάμεσες καταστασεις γι αυτό το αλμπουμ). Θες να ακούσεις κάτι που έχει την δυνατότητα να σου αλλάξει τα γούστα στη μουσική? Ε λοιπόν μη πας παραπερα. Εδώ οι Ιρλανδοί έχουν δημιουργήσει ένα διαμάντη (κατ ’ εμε ) του ακραίου ήχου ,ο black/post/doom και σχεδόν industrial ήχος τους έχει την δυνατότητα να διευρύνει την έννοια “μουσική” στο μυαλό σου και να σε οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα βαθυ του ψυχισμού σου (ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ). Οχι απλά το προτείνω , θέλω να βγώ απο τις οθόνες σας και να σας αναγκάσω να το ακούσετε (με αγάπη ). Αν δεν είναι αυτό 10/10 τότε δεν υπάρχει 10/10. Αλμπουμ της χρονιάς.
2) Ævangelist - Omen Ex Simulacra
Μα την παναγία . Δεν υπάρχει τίποτα πιο έντονο. Δεν υπάρχει τιποτα πιο σατανικό. Οταν είχε πρωτοβγεί είχα παθει ΣΟΚ και ήμουν σίγουρος πως αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσει η μεταλ, " δεν υπάρχει περίπτωση όλοι θα θέλουν να ακούγονται ΕΤΣΙ!!!" σκεφτόμουν .Δυστυχως λίγοι το τόλμησαν και κανένας εξ αυτών δε το πλησίασε. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ… “Ο ΣΑΤΑΝΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ” ,ακούστε το όσοι δεν έχετε!!!
3) Wędrujący Wiatr - Tam, Gdzie Miesiąc Opłakuje Świt
Ο καλύτερος ατμοσφαιρικός μπλακ μετακ δίσκος θαμένος κάτω απο την χειρότερη παραγωγή. Εμένα μου αρέσει για κάποιο λόγο αυτό το θαψιμο σε άλλους θα μπορούσε να είναι αποτρετικό στο να απολαυσουν το δίσκο. Οπως και να έχει μιλάμε για έναν εξαιρετικό άλμπουμ με εθιστικές μελωδίες και
μαγευτικά μυστικιστική ατμόσφαιρα.
4) Riverside - Shrine Of New Generation Slaves
5) Rivers Of Nihil - The Conscious Seed Of Light
Ταλέντο. ΤΑΛΕΝΤΟ ΟΜΩΣ .Αγουρο ναι, δεν είναι διάχυτο (ακόμα) είναι κάπου στο παρασκήνιο και ελλοχεύει άλλα είναι ξεκάθαρα εκεί και στα επόμενα αλμπουμ θα ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ… ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΛΕΜΕ!!! Οπως και να έχει ενα πολύ καλό αλμπουμ που αξίζει τοπ 10 και ένας προάγγελος των μεγαλείων που που έποντε.
6) Everything In Slow Motion - Phoenix
Μια περίεργη μίξη προγκ ροκ/ποστ ροκ με μεταλκορ που αν μου τη περιέργαφες πριν ακούσω το άλμπουμ θα ήμουν τουλάχιστον διστακτικός να το ακούσω, μη πω πως θα το απόρριπτα με την μία ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… Μιλάμε για μια εξαιρετική δουλειά με την ποστ μελωδία να εναλλάσεται και να εναρμονίζεται τέλεια με τις πιο “σκληρές” Μεταλκορ στιγμές, το ένα χιτμετά το άλλο , μεγάλος δίσκος.
7) Nero Di Marte - Nero Di Marte
Ακους αλτερνατιβ/ προγκ μεταλ απο Ιταλία και αυτομάτως σκεφτεσαι “Κατά 99% θα είναι πατάτα” . Να όμως που εδώ έχουμε να κάνουμε με το 1% , με την εξαίρεση . Το άλμπουμ αυτό έχει τομληρές συνθέσεις που σου κρατούν το ενδιαφέρον καθόλη την διάρκειά του με πολύ λίγες “κοιλίες” και με 3-4 σούπερ κορυφές. 8/10
8) Universe217 - Never
9) Leprous - Coal
10) Haken - The Mountain
Εξώφυλλο της χρονιάς: