2014 αισίως.
Απλή αναφορά σε Bullet - Storm of blades, Skelator-King of fear, Ancient Empire-Ancient Empire, Stallion - Rise and ride, οι οποίοι έβγαλαν εξαιρετικές heavy metal κυκλοφορίες, η κάθε μπάντα με το δικό της χαρακτήρα. Ειδικά Ancient Empire πιστεύω θα βάλω σε λίστες στο μέλλον.
Επίσης, καλές κυκλοφορίες από Body count-Manslaughter, Wo fat - The conjuring, Ripper - Raising the corpse (καταιγιστικό λατινοαμερικάνικο thrash με βάση τους πρώιμους Kreator), Insomnium-Shadows of the dying sun, Saor - Aura, Admiral sir cloudless shovel - Check em or leave em (κλασσικό rock από ανθρώπους που ξέρουν και το τιμούν αναλόγως)
Ειδική αναφορά στους βετεράνους Riot που κυκλοφορούν άλλη μια δισκάρα με το Unleash the fire, αν και κατώτερο του προηγούμενου. Και άλλη μία στην τελευταία κυκλοφορία των Sanctuary και όχι μόνο για αυτό το λόγο.
15 Primordial - Where greater men have fallen. Τότε μου άρεσε περισσότερο από τώρα. Έχει filler. Παρόλα αυτά είναι αρκετά καλό.
14 Mausoleum gate - Mausoleum gate. NWOBHM με τζουρες από Pink floyd. Δύσκολο αλλά εδώ το καταφέρνουν τα παλικάρια. Ιδιαίτερη μπάντα. Το ομότιτλο τραγούδι τους έβαζε στη λίστα μου από μόνο του . Κρίμα μετά άλλαξαν πορεία στη μουσική τους.
13 Ambush - Firestorm. Πατάει σε Accept/Judas priest με πινελιές Maiden,έχουν υψηλά τις ταχύτητες, είναι παικταραδες (Σουηδοί γαρ) και γράφουν ωραία τραγούδια. Heavy/speed metal από τα καλύτερα που θα συναντήσετε σε αυτή τη δεκαετία.
12 John garcia- John garcia. Δεν είναι μόνο το σύνδρομο έλλειψης από Kyuss. Είναι ότι εδώ γράφονται κομματαρες από την έρημο με αυτή τη φωνή να είναι το κερασάκι.
11 Joe Bobamassa- Different shades of blue. Σταθερά καλός. Δεν έχει μέτρια κυκλοφορία και η θέση στη λίστα μου είναι καπαρωμενη για το blues /rock του. Εδώ λίγο κλίνει παραπάνω στο blues αλλά οκ.
10 Royal blood - Royal blood. Album που άκουσα πριν τρία χρόνια και έμεινα χαζός. Φοβερός ροκ δίσκος με κομματαρες (figure it out, little monster πρέπει να παίζονται σε όλα τα ροκ ραδιόφωνα) που πατάει τόσο σε blues όσο και σε πιο εναλλακτικά μοτίβα. Κρίμα που δεν συνέχισαν έτσι.
9 VIC - Riza. Τα είπαν όλοι καλύτερα παραπάνω. Το feeling που βγάζουν είναι τρομερό και εμένα που μου αρέσουν πολύ τα παραδοσιακά με είχε στείλει τότε το στυλ τους. Οκ είναι λίγο “τεμπέληδες” όσον αφορά τις κυκλοφορίες τους (μπορεί και ναην προλαβαίνουν δεν ξέρω) αλλά αυτό εδώ είναι δισκάρα.
8 1000mods - Vultures. Είναι δισκάρα και αυτό. Μόνο ελλατωμα ότι διαρκεί λίγο. Ούτε 30 λεπτά νομίζω. Έχει μόνο κομματαρες (she, low, vultures, horses green) που live είναι ακόμα καλύτερες, πιο hard rock φάση που τους ταιριάζει, πιο καθαρή παραγωγή. Ίσως το πιο πολυακουσμενο από μένα άλμπουμ της λίστας.
7 Panopticon - Roads to the North. Είναι μεγαλειώδες από όπου και να το πιάσεις. Λίγο πιο κάτω από το Kentucky ίσως και λόγω της διάρκειας του, αλλά έχει ωραία τραγούδια και είναι πιο σκοτεινό.
6 Midnight - No mercy for mayhem. Speed metal ωμό, που μυρίζει αίμα, με punk διάθεση. Κομματαρες μόνο. Και ξύλο…
5 Psycrence - A frail deception. Μια αρκετά υποτιμημένη κυκλοφορία από μια ελληνική μπάντα που δυστυχώς δεν συνέχισε. Ίσως το αδικώ γιατί έχει μέσα εδώ φοβερές μελωδίες και συναίσθημα. Παίζουν ένα progressive metal που μοιάζει πολύ με ύστερους Fates warning, με πινελιές από Nevermore και Dream theater, όλα αυτά τόσο αρμονικά που στο τέλος δεν καταλαβαίνεις τίποτα παρά μόνο ότι έχουν γράψει μοναδικά μελωδικά τραγούδια, με μπόλικο συναίσθημα και φωνητικά ζεστά που σε καρδιζουν αμέσως. Δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω γιατί δεν έγιναν γνωστοί. Με τίποτα όμως.
4 Striker - City of gold. Εδώ αυτοί οι τρελοί οι Καναδοί έχουν βρει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ catchy hooks, μελωδίας και τραχύτητας. Εκεί που λες ρε φίλε αυτοί είναι aor έρχονται και με ένα ριφ πιο βαρύ κι από εμένα σε επαναφέρουν. Η πιο ώριμη κυκλοφορία τους και από εκεί που θα πρότεινα σε όλους να ξεκινήσουν. Αν δεν κολλήσετε τα λέμε.
3 Need - Orvam . Μην πολυλογω τα είπαν όλα και καλύτερα παραπάνω. Και έπονται τα καλύτερα…
2 Solstafir - Otta. Είναι δισκάρα και ίσως έχω επηρεαστεί από το live, αλλά νομίζω ότι αξίζει αυτή τη θέση το Otta. Υπάρχουν μελωδίες που σου βγάζουν φοβερά συναισθήματα.
1 Rival sons - Great western valkyries. Η καλύτερη ροκ μπάντα της εποχής μας στον καλύτερο δίσκο τους. Δε ξέρω γιατί τα τραγούδια τους δεν παίζουν στα ραδιόφωνα , στα ροκομπαρα κλπ. Δε ξέρω γιατί άλλες μπάντες δυόμιση καλούς δίσκους απολαμβάνουν τέτοια προώθηση σε σχέση με αυτούς (γκουχ γκουχ arctic monkeys). Τέλος πάντων. Hard rock με αρκετό blues και τζουρες Zeppelin. Άντε να έρθουν Ελλάδα.
EDIT : Πρώτη θέση στους Deaf dealer για τη δισκαρα
Journry into fear. Όλα ένα κλικ κάτω γιατί δεν το ξαναπειραζω αυτό.
Εξώφυλλο:
Και πολύ καλή κυκλοφορία. (Mare cognitum γιατί κι εγώ όσες φορές κάποιος δεν βάζει όνομα τα ξυλαράκια δε τα βγάζω)
ΥΓ: Ευχαριστώ τους χρήστες που επιμένουν και βάζουν τους Drive-By trackers και Mael Mordha στις λίστες τους με επιμονή και έχω βρει ακούσματα για πολύ καιρό.
ΥΓ2 : Γαμημενε covid του χρόνου θα ξαναπροσπαθήσω για Μαραθώνιο.