Μεγάλη παράλειψη. Μπράβο που το ανέφερες.
Να πουμε σ’ αυτο το σημειο οτι ο @Meldinor ειναι σε cheat mode.
Ξεκινησε να ψηφιζει το 1991 και στις 5αδες του υπαρχει παντα ο νικητης της χρονιας Με την εξαιρεση των ετων 2006 (Celtic Frost) και 2014 (need). 22 στα 24.
Οποτε να ριχνετε μια κλεφτη ματια στη λιστα του… βλεπει το μελλον…
(Δεν εχω παρατηρησει αν και καποιος αλλος εχει τετοιο σερι, αυτο το επιασα καθως εφτιαχνα τα “τι ειπαν για τον δισκο”, τον εβλεπα μπροστα μου παντα…)
Επισης μας εχει βαλει στα αιματα με τα επιτραπεζια… ουτε νεφρο δεν θα μεινει…
Εγώ θέλω το αντίθετο στατιστικό, κάποιον που ΔΕΝ έχει ψηφίσει κανέναν δίσκο της χρονιάς
Σίγουρα έχει ψηφίσει τουλάχιστον μερικούς δίσκους που στο τέλος βγήκαν
edit
In fact, αν μου δώσεις λίγο χρόνο μπορώ να το αποδείξω
Yep
Έχει ψηφίσει Stained Class για το '78, σταματάω να ψάχνω οπότε
Νομίζω έχω και ίδιο no.1 με το Chemical.
Kατά τ’ άλλα, εγώ και οι πεντάδες μου παίζουμε σε παράλληλο σύμπαν.
Εψαχνα για τον χρηστη με τις λιγοτερες προβλεψεις, καθως δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ενας με κανεναν νικητηριο δισκο σε καμια πενταδα του
Ούτε καν ο Αποστόλης.
Καλά bottom of that list (που βέβαια μπορεί να ερμηνευθεί και ως top of the list, ανάλογα και με την αντιληψάρα του καθενός) είναι σίγουρα ο χοπέτο, άντε με δυο-τρεις ακόμα ίσως
Κάναν JTN π.χ.
JTN ειναι φαν Leprous και σιγουρα εχει ψηφισει αρκετα στανταρακια στο παρελθον
Λυπαμαι που το λεω, οσο κι αν στεναχωρησει καποιους, αλλα κανενας δεν ειναι τοσο ξεχωριστος και μοναδικος
2015
1. Leprous - The Congregation
Σχεδον λυπαμαι οποιον δεν εχει ακουσει ή δεν εχει καταλαβει αυτον τον δισκο. Ενα magnum opus στον χωρο του progressive metal, το οποιο δεν μοιαζει με τιποτα αλλο, και το οποιο ειναι κατ’εμε ο καλυτερος prog metal δισκος της χιλιετιας με αστρονομικη διαφορα απο το δευτερο. Και τα 11 τραγουδια ειναι διαμαντια, διχως καμια απολυτως εξαιρεση. Ο τεραστιος χαμος γινεται φυσικα στην πρωτη τετραδα του δισκου, η οποια περιεχει :
-
(Α) το The Price, που ειναι το μεγαλυτερο χιτακι των Leprous εως τωρα
-
(Β) μια ωδη στον Third Law του Νευτωνα με ενα απο τα πιο πιασαρικα ριφφακια που εχουν γραψει ποτε
-
(Γ) εναν αδυσωπητο συνδυασμο μελωδιαρων και κοπανηματος με το Rewind που σε κανει να θελεις οντως να το κανεις rewind 3-4 φορες καθε φορα που το ακους, και
-
(Δ) το The Flood, δηλαδη το καλυτερο τους μεγαλοπρεπες και δυσθεωρητο επικο τραγουδι, ναι, ακομα καλυτερο κι απο τα Valley, The Sky Is Red και Echo, που ειναι φυσικα ολα δεκαρακια.
Καπου εδω να αναφερθει οτι το drop στο 6:07 του Flood μαζι με το ριφφαρισμα που ακολουθει, ειναι ισως το αγαπημενο μου μουσικο σημειο των τελευταιων 15 χρονων, απο οποιαδηποτε μπαντα, σε οποιοδηποτε υφος. Η τελειοτητα ομως δεν τελειωνει εδω. Εκτος απο τα υπεροχα Red, Moon και Down που τραβανε κουπι στο δευτερο μισο του δισκου, το The Congregation εχει μεσα του κι ενα SLAVE, που μπορει κανεις να ακουσει σε μια απο τις πιο τεραστιες live στιγμες ολων των εποχων στον χωρο της σκληρης μουσικης εδω . Περαν της κυριολεκτικα αψεγαδιαστης ερμηνειας του Einar Solberg που ειναι απο τα αναμενομενα, ειναι εκπληκτικο το ποσο συγχρονισμενοι ειναι ολοι τους, με κερασακι στην τουρτα εμφανεστατα τους δυο ντραμερ. Νιωθω πραγματικα αφανταστα τυχερος που τους ειδα για πρωτη φορα ζωντανα σε ενα μικρο κλαμπακι στη Νεα Υορκη με κοινο βαρια 100 ατομα, και καθε φορα που συγχρονιζονταν και οι 4 στο headbanging οπως στο GIF αποπανω, ευθυγραμμιζοταν και ολοι οι πλανητες του ηλιακου συστηματος, ενω καθε τριχα στο σωμα μου γινοταν κάθετη με το δερμα. Οταν εχεις καταφερει μια υπεροχη τραγουδαρα οπως το Within My Fence να ειναι το χειροτερο τραγουδι στον δισκο σου, μαλλον εχεις κυκλοφορησει εναν generational δισκο. Το The Congregation ειναι οχι απλα ο καλυτερος δισκος του 2015, αλλα ο καλυτερος δισκος των 2010ς. Δεν ξερω αν ο ξανθος Νορβηγος ειναι κλαψομουνης ή φλωρος συμφωνα με καποιους (εχουμε ακουσει και χειροτερα takes απο σκληρους αντρακλες), αυτο που ξερω ειναι οτι οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
2. Susanne Sundfør - Ten Love Songs
Γινεται να ερωτευτεις μια γυναικα μονο και μονο λογω της φωνης της? Μα φυσικα και γινεται. Το Ten Love Songs εχει μεσα Ten Songs I Love, και ειναι για μενα το καλυτερο αλμπουμ της Σουζαναρας. Παιζουμε δυνατα μπαλιτσα με Νορβηγια για το 2015, αλλα δεν φταιω εγω που εβγαλαν τις καλυτερες δισκαρες για το ενα-δυο. Τυχαιο που το 2015 ξεκινησε την καριερα του στην μπαλιτσα ο Erling Haaland? Delirious, Fade Away και Accelerate τεραστια τραγουδια.
3. Muse - Drones
Διαφωνω πληρως με @nnnkkk που λεει οτι ο δισκος ειναι μετριος, και η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω σε αυτην του την κατασταλαξη (ναι το ξερω οτι μαλλον δεν ειναι λεξη, αλλα θα ηθελα να ηταν και να σημαινει αυτο που ολοι καταλαβατε) ειναι πως μαλλον βγηκε σε μια εποχη που ως τρελος Muse fanboy ειχαν ανεβει στον θεο οι απαιτησεις του. Που δεν ειναι κακο, αφου πιστευω οτι για τετοιες generational μπαντες πρεπει παντα να εχουμε πανυψηλες απαιτησεις, απλα το Drones εμενα μου φαινεται ως φανταστικη δισκαρα. Οταν στον 7ο σου δισκο εχεις καταφερει να γραψεις τραγουδια οπως Dead Inside, Psycho, Reapers, The Handler και The Globalist, κατι εχεις κανει ΠΟΛΥ καλα.
4. Chelsea Wolfe - Abyss
Ναι, το ξερω οτι η Τσελσαρα δεν ειναι Νορβηγιδα. Παρολα αυτα, εχει καταγωγη απο Αγγλια, Σουηδια, Γερμανια και… Νορβηγια. Οποτε μπαινει η σημαια αντι για την πανεμορφη φατσα της, για να δωσει εμφαση στο ποσο νορβηγικη ακουγεται η μουσικη της, οτι κι αν νομιζετε οτι σημαινει αυτο. Αλλωστε Wolfe = Wolf = Λυκος = Ulver = = 23 + 15 + 12 + 5 = 55 = Spiritually, 55 signifies a period of transformation, adaptability, and embracing the flow of life = το ταξιδι της Chelsea Wolfe μεσω της μουσικης της, τυχαιο δε νομιζω. Για να μην πολυλογουμε, ενας απο τους καλυτερους δισκους της Τσελσαρας. Ακομα μια γυναικαρα που εχουμε ερωτευτει μεταφορικα, και επονται κι αλλες για το 2015.
5. Conjure One - Holoscenic
Μπορει στην πρωτη θεση να βαλαμε ΜΕΤΣΑΛ και λιγο πιο πανω επισης να βαλαμε Εγγλεζικο Ροκ με τους Λεπρους και τους Muse, αλλα επιστρεφουμε δυνατα σε πιο ηλεκτρονικα synthpop στοιχεια μετα την Σουζαναρα και την Τσελσαρα. Επισης, μπορει οι Conjure One να ειναι ενα απο τα πιο πετυχημενα εμπορικα projects του λατρεμενου Καναδου Rhys Fulber, αλλα η μαγεια της μουσικης του οφειλεται σε τεραστιο βαθμο στις γυναικειες αιθεριες φωνες με τις οποιες συνεργαζεται σε αυτο το project. Ευχαριστουμε λοιπον την Hannah Ray για το ατρομητο Kill The Fear, την Leigh Nash για το φονικο Under The Gun, την Leah Randi για το φανταστικο (και ισως καλυτερο του δισκου) All You Leave Behind, την Aruna για το υπεροχο Still Holding On, τις υπεροχες Kristy Thirsk και Kerli για το στοιχειωτικο Ghost, και τελος την παντοτε μοναδικη Jeza για το ταξιδιαρικο Brave For Me.
ΕΡΩΤΕΥΣΙΜΕΣ ΔΙΣΚΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ
CHVRCHES - Every Open Eye (α ρε Λορεν, τα σπας ολα)
Adele - 25 (Hello from the other side)
Lana Del Rey - Honeymoon (σταθερη αξια Λαναρα)
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ
God Is An Astronaut - Helios Erebus (απο τα καλυτερα τους, δεν σηκωνω κουβεντα)
Protomen - The Cover Up (οταν ολες οι διασκευες ειναι καλυτερες απο τα οριτζιναλ)
Baroness - Purple (το αγαπημενο μου απο αυτους, μακραν)
Ghost - Meliora (εδω ξεκιναει η κατακτηση του συμπαντος)
Ozric Tentacles - Technicians Of The Sacred (λεγκασι δισκος, με κουλ τιτλο)
Marilyn Manson - The Pale Emperor (τοπ 3 δισκογραφιας του, δεν μπαινει πενταδα λογω του οτι ειναι καριολης)
ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Slayer - Repentless (δε λεω, τιμιος τελευταιος δισκος, αλλα forgettable - το ομωνυμο σπερνει βεβαια)
Disturbed - Immortalized (δεν θυμαμαι ουτε ενα τραγουδι)
Blind Guardian - Beyond The Red Mirror (ο μονος τους δισκος που με κουραζει)
Amorphis - Under The Red Cloud (δεν ηταν της μοδας το κοκκινο μαλλον το 2015, χάλια)
Paradise Lost - The Plague Within (θεε μου τι σκουπιδι, παρα τις 3-4 καλες στιγμες)
Helloween - My God Given Right (τρισαθλιος δισκος)
Κάθετη εννοούσα, είχα γράψει παράλληλη γιατί έγραφα άλλη πρόταση αρχικά, και μετά ξέχασα να το αλλάξω
Χαχα, μάλλον είναι πολύ mainstream οι δίσκοι που ψηφίζω
Επειδή δυο χρονιές συνεχόμενες δεν έβαλα τοπ 5 επιτραπέζια λόγω έλλειψης χρόνου θα τα βάλω τώρα μαζί και για τις δύο.
2014
1) Abyss (push your luck με χτίσιμο του δικού σου ταμπλό σε ένα πλαίσιο που το βγάζεις πολύ εύκολα στο τραπέζι και ολοι θα γουστάρουν τόσο πολύ που θα το ξαναζητησουν σίγουρα)
2) Dead Of Winter (Συνεργατικό με μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης προδότη, zombie game που πραγματικά είναι σα να παίζεις το walking dead)
3) DnD Attack Wing (από τα πιο streamlined και cost controlled miniature war games που υπάρχουν, δε θα δώσεις μια περιουσία και θα παίζεις με έτοιμες βαμμένες μινιατούρες σε DnD θέμα)
4) Arcadia Quest (από τα πιο fun to play simplified war games με ταμπλό που όλα είναι σε ένα κουτί, τέλειο)
5) Alchemist (φοβερό deduction game με worker placement, πολλά euro στοιχεία και καταπληκτικό artwork)
2015
1) Blood Rage (εκπληκτικό παιχνίδι, card drafting, area control, action management, φοβερές μινιατούρες και artwork με θέμα vikings ragnarok, τι άλλο να θες…)
2) TIME Stories (επανάσταση στα επιτραπέζια, παίζεις ιστορίες σα να είσαι ήρωας σε ταινία που προσαρμόζεται στις επιλογές σου, φοβερό)
3) Horus Heresy: Betrayal At Calth (αν θες να παίξεις warhammer in a box, χωρίς να πληρώνεις για να φτιάξεις στρατό, τραπέζι, τερέν, game room, ρομποτικους φίλους, εικονική γυναίκα, πλαστικά σκατα, μαλλιαρά ανδρείκελα κτλπ εδώ είσαι, παιχνιδαρα που την έχουμε λιώσει με τη γυναίκα μου)
4) Seven Wonders Duel (υπέροχο, φθηνό, καλοφτιαγμένο σε όλα του two player game που δίνει πλήρως την αίσθηση ενός civilization building σε πολύ μαζεμένο πλαίσιο)
5) Mysterium (πάρα πολύ όμορφο συνεργατικό παιχνίδι που βγαίνει εύκολα ακόμα και σε τραπέζι με αρκετά άτομα που δεν έχουν καμία εμπειρία από επιτραπέζια, κάτι σαν πιο spooky dixit αλλά co-operative και με ενδιαφέρον gameplay)
Special mention Kingdom Death: Monster , αν είσαι πλούσιος και θες να πάρεις το πιο ατμοσφαιρικό συνεργατικό παιχνίδι με τις καλύτερες μινιατούρες σε board game που θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε rpg από εκεί και πέρα… Αλλά θέλει σοβαρά λεφτά για να το πάρεις…
Δεν ξερω αν υπαρχει ηδη τοπικ, αν δεν υπαρχει πρεπει να γινει αμεσα… Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω τοση επαφη ωστε να ξερω τα παιχνιδια με το ετος κυκλοφορίας αλλα τα περισσοτερα που εχεις βαλει ακούγονται λιγουρευτα!! Ειδικα το mysterium εχει περασει πολλες φορες απο μπροστα μου χωρις ομως να ενδωσω… εως τοτε ticket to ride, dix it κ.α.
Παιχνιδαρες και τα δυο, ατελειωτες ωρες καποτε
No Hope In Sight για σένα
Εν τω μεταξύ οι “3-4 καλές στιγμές” είναι ο μισός δίσκος πρακτικά
Όχι μωρέ , αν με το καλή στιγμή εννοεί ένα ριφφ ένα κουπλέ και ένα ρεφρέν τότε μπροστά σε ολόκληρο δίσκο δεν είναι πολλές