Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Έπρεπε να γράψω σε όλο…μαλακία :stuck_out_tongue:

2 Likes

Σε καμία περίπτωση η παρατήρηση μου δεν γίνεται σαν κατηγορία, αλλά σαν πιθανή προτροπή σε όλους για να ζωντανέψει το thread! Ίσως και με ένα νέο Let’s Play : Τhe Let-Down!

2 Likes

Θα καταλήξει να βάζουμε κονσέρβες 5άδες από αυτό

1 Like

Diplomacy & Vampire: The Masquerade :ok_hand:

1 Like

Χαλαρά παίρνεις νόμπελ σχολίου.
Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου.

:heart:

Για να μην τα λέω μόνο εγώ.

2 Likes

Χαρτη βλεπω και ψηθηκα ηδη!! :nerd_face:

1 Like

Δεν παίζει να υπάρχει άλλο παιχνίδι με περισσότερα πισώπλατα μαχαιρώματα και προδοσίες! Όπως είπε και ο ιδιοκτήτης της Καισσας στο Μαρούσι όταν το αγοράζαμε, «μην παίξετε με πολύ κοντινούς σας φίλους, γιατί ενδέχεται μετά από ένα και μόνο παιχνίδι να γίνουν μακρινοί και αν!»

1 Like

100% ολοσωστο σχόλιο , απλά να προσθέσω ότι το πρώτο τους έχει πολλές δικαιολογίες για το πόσο χάλια είναι, όπως επίσης έχει και μια πρωτοπορία που του δίνει ιστορική αξία τουλάχιστον.

Και τώρα κάνει πλάκα στο μισό death doom, ίσως και σε ολόκληρο το doom death. Your point? :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Φτηνή αντιγραφή επιπέδου κάλτσας abibas.

2 Likes

Cosmic Encounter, παιχνίδι που χαλάει σπίτια. Προσωπικά δεν παίζω για κανένα λόγο, προτιμάω να βλέπω τους άλλους να “παίζουν”…

1 Like

2015 λοιπόν, θα ήθελα να είχα ακούσει λίγο περισσότερο τα άλμπουμ που θα ψηφίσω, το ίδιο κ για αυτά που έμειναν έξω αλλά αύριο πετάω για Μπέργκεν οπότε λίγος ο χρόνος.

1. Dødheimsgard - A Umbra Omega

Πολύ δύσκολο άλμπουμ, απαιτητικό. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις πάνω από μιας ώρας μουσική, χωρισμένη σε μόλις πέντε κομμάτια (η ενός λεπτού εισαγωγή εξαιρείται) κ να υπάρχει συνοχή. Όπως κ το να δέσεις τόσα ετερόκλητα στοιχεία μεταξύ τους χωρίς να γίνεσαι φλύαρος ή να επικρατήσει μπάχαλο. Βέβαια εδώ δεν έχουμε τυχαίους μουσικούς κ ειδικά κάποιον με το στάτους του Βικότνικ οπότε το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό.

1. Wiegedood - De doden hebben het goed
    image

Ντεμπούτο για τους Βέλγους, όπου πέρα από τον καταιγισμό των ριφφς, υπάρχει πολύ μελωδία συν το συγκλονιστικό κλείσιμο του Onder gaan.

1. Steven Wilson - Hand. Cannot. Erase.

Μπήκα πολύ πρόσφατα στον μουσικό κόσμο του Γουίλσον αλλά με εντυπωσίασε αυτό το άλμπουμ με την πρώτη ακρόαση. Παρόλο που έχω πολλά ακούσματα στον χώρο του progressive rock/metal, ένιωσα μαγεμένος και από την πολυπλοκότητα διάφορων συνθέσεων αλλά κυρίως από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί μέσω των πιο μελωδικών τραγουδιών. Μου αρέσει πολύ η φωνή του, ζεστή, χωρίς υπερβολές, η υπέροχη χρήση των πλήκτρων, πιάνο, γυναικεία φωνητικά… τόσα πολλά συναισθήματα γεννιούνται από την ακρόαση του άλμπουμ. Απλά μαγευτικό.

1. Enslaved - In Times

Αυτό το άλμπουμ το αγόρασα κ το άκουσα πρόσφατα. Ενώ δεν ασχολιόμουν με την μπάντα, δεν ξέρω γιατί αλλά με άφηνε αδιάφορο, έχοντας ακούσει μόνο το ντεμπούτο κ το Monumentum, αυτό εδώ το άλμπουμ μου άλλαξε όλη μου την γνώμη για αυτούς. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ακούω αρκετό prog rock/metal τώρα τελευταία κ βρήκα στο εν λόγω άλμπουμ πολλά στοιχεία που μου έκαναν κλικ.

1. Code - Mut

Δίσκος γεμάτος συναισθήματα. Υπέροχες φωνητικές ερμηνείες από τον Wacian, σε ένα άλμπουμ progressive/post-rock.

Εξώφυλλο Paradise Lost - The Plague Within

31 Likes

Καταπληκτική χρονιά το 2015, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά και για μουσικούς.
Πλούσια χρονιά με φοβερές κυκλοφορίες σε διάφορα ήδη, με την ειδοποιό διαφορά να την κάνει το προγκ. Πάμε λοιπόν:

1. Caligula’s Horse – Bloom. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι εδώ, εκτός από το πολύαγαπημένο μου Bloom. Oκ, το έχω τόσο ψηλά γιατί έχει συνδεθεί με μη μουσικά γεγονότα, αλλά ξεκάθαρα μουσικά μιλώντας, ο δίσκος είναι αριστούργημα από την αρχή μέχρι το τέλος. Λιγότερο μεταλλικός από τους επόμενους δίσκους τους(αλλά και από το προηγούμενο), διαθέτει φοβερές μελωδίες οι οποίες αρκετές φορές ταξιδεύουν σε alt μονοπατια. Ο Gray εδώ δίνει ρεσιταλ ερμηνείας και συγγραφής εκπληκτικών φωνητικών γραμμών, που δένουν ιδανικά με τα σπαστικά ριφφ του Vallen, που ο ανθρωπος εδώ μας έδωσε κάποια από τα καλύτερα riff που έχουμε ακούσει ποτέ. Αιώνια καρδούλα από μένα.

2. Leprous – The Congregation. Φοβερός δίσκος, βουτάει ακόμα περισσότερο στο προσωπικό ύφος που έχουν δημιουργήσει από το Coal και μας χαρίζουν 70 λεπτά τελειότητας. Τα έχει πεί πολύ καλύτερα ο Quintom.

3. Parkway Drive – IRE. Στο άλλο αγαπημένο παιχνίδι, μου έτυχε αυτός ο δίσκος, με τον οποίο πλέον έχουμε πολύ στενή σχέση. Το ιδανικό πάντρεμα metalcore και μελωδίας(In Flames trademark). Εξαιρετικά στημένα τραγούδια, τα οποία ακούγονται με το ίδιο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως και ολόκληρος ο δίσκος. To Crushed είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια που έχουν γραφτεί.

4. Periphery -Juggernaut:Alpha/Omega. 2 δίσκοι, αλλά ένα κονσεπτ, δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις. Οι Periphery συνεχίζουν από εκεί που μας άφησαν από το περσινό EP τους. Πολύ ουσιαστικοί, έστιαζουν πάρα πολύ στο τραγούδι και την ατμόσφαιρα και μας δίνουν ένα φοβερό αποτέλεσμα. Ίσως μακριά από τους κλασσικούς δίσκους τους, καθώς εδώ δεν έχουμε περιττές ακροβασίες, αλλά ότι ακριβώς χρειάζεται.

5. Zierler – ESC. Δίσκος που δεν έχω ιδέα γιατί τον έχω ακούσει, δεν ξέρω πως βρεθηκε στον σκληρό μου, δεν έχω ιδέα. Σε κάθε περίπτωση. Εντυπωσιακό prog metal, σύγχρονο με τις djent πινελιές του, πολλά θεατρικά και cinematic στοιχεία από τον mastermind της μπάντας (πληκτράς ο φίλος), με μια φωνή η οποία εκτός από απόλυτα ταιριαστή, είναι και εντυπωσιακά καλή στο πως ανταπεξέρχεται σε όλες τις ανωμαλίες που γίνονται εδώ. Οκ, δεν είναι και avant guarde(edit σιγά μην είναι και point guard), αλλά you get the point. Πραγματικά απορώ που δεν αναφέρεται αυτός ο δίσκος (όχι εδώ μέσα, γενικά).

Μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι το IRE είναι του ’15, την θέση την είχε το εξαιρετικό Drones των Muse. Οι Symphony X με το πάρα πολύ καλό Underworld είναι από κοντά. Αυτός ο δίσκος για μένα, είναι πολύ κοντά σε παλιές εποχές για τον Allen, όπου δεν γκάριζε μόνο και για αυτό τον έχω πολύ ψηλά. Όχι βέβαια ότι το υπόλοιπο υλικό υπολείπεται. Οι Amorphis κάνουν ένα μεγάλο step up με το Under A Red Cloud και αρχίζουν και διαφοροποιούνται από τον ήχο τους, παραμένοντας όμως 100% Amorphis (funny story: 4 Νοεμβρη νόμιζα ότι ήταν Κυριακή και είχαμε κανονίσει εκδρομή εκείνο το ΣουΚου, με την προυπόθεση ότι θα γυρίσουμε ώστε να προλάβω να παω. Γελάει ο κόσμος). Oι Clutch με το Psychic Warface σχεδόν ματσάρουν το Earth Rocker σε γαμηστερότητα. Οι Faith No More βγάζουν την συνέχεια που όλοι θα περιμέναμε αν είχε βγεί ο δίσκος λίγο μετά το ’97. Αλλά βγήκε περίπου 15 χρόνια και πολλοί ξενέρωσαν γιατί ήθελαν επανάσταση. Εγώ τον ακούω και τον ευχαριστιέμαι, είναι εξαιρετικός δίσκος. Οι Ghost με έκαναν να τους ακούσω πρώτη φορά σοβαρά στο πολύ καλό Meliora. Οι Κilling Joke συνεχίζουν να είναι μια κατηγορία από μόνοι τους στο Pylon και οι Sacral Rage με κατάφεραν να με κάνουν να ακούσω υψίφωνο speed metal, γιατί πολύ απλά ο δίσκος γαμάει.
Είναι η πρώτη χρονιά που δεν υπάρχει death metal δίσκος στην λίστα μου, ούτε στα ονοραμπλ.
Εξωφυλλο? Ας μην αστειευόμαστε.

Caligula's_Horse_-Bloom(2015)

29 Likes

Τωρα το ειδα αυτο, και μπορω να πω οτι διαφωνω πληρως! :smiling_imp:
Παρα πολυς κοσμος συχνα ποσταρει τις απογοητευσεις της χρονιας…

3 Likes

Να ξεκινήσω από αυτό? (δεν ξέρω αν έχω ρωτήσει ξανά, έχω χάσει την μπάλα με τόση μουσική τώρα τελευταία)

Αν ρωτάς με ποιο δίσκο να ξεκινήσεις τους Caligula’s Horse εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις από το τελευταίο (Rise Radiant) που είναι μακράν το καλύτερο τους για μένα.

2 Likes

Ο περισσότερος κόσμος θα σου πεί για το Rise Radiant. Είναι δίσκαρος ξεκάθαρος και αυτός, πιο μεταλλικό και πιο πυκνό. Το Bloom είναι λιγότερο σκληρό, πιο alt prog σε φάσεις και πιο φωτεινό.
To The Tide από την άλλη είναι και αυτό εξαιρετικός δίσκος.
Ξεκίνα ίσως με το Rise Radiant, μετά The Tide και μετά Bloom.
Bέβαια πάντα μπορείς να βάλεις το Marigold στο youtube και να απολαύσεις ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους.

1 Like

Το άκουσα πριν λίγο το Rise Radiant. Όπως έγραψα κ στο ανάλογο νήμα, μου άρεσε, παρόλο που προτιμώ πιο 90’ς prog ήχους. Επίσης με ενόχλησε ελάχιστα η φωνή του τραγουδιστή, αυτές οι “ψεύτικες” που χρησιμοποιεί. Δεν είναι τόσο έντονες όσο του Solberg βέβαια, ώστε να μην μπορώ να τον ακούσω. Γι’ αυτό προτιμώ “αληθινούς” τραγουδιστές, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το εννοώ, σαν τον Alder, Tate, Labrie με τις κορώνες που χρησιμοποιούν, head voice. (τόσα reaction videos να μην πάνε χαμένα… :grin:) Είναι πως κάθεται στα δικά μου αυτιά. Θα τους ακούσω πιο προσεχτικά.

λιστουλα 2015

1 Ghost Meliora
2 Батюшка Литоургиiа
3 Mgła Exercises in Futility
4 Terminus The Reaper’s Spiral
5 Ambush Desecrator

29 Likes

:heart:

Fuckin’ finally

3 Likes

2015

στα γρήγορα…

5. Midas Fall - The Menagerie Inside
Midas Fall - The Menagerie Inside

εξαιρετικό σχήμα που από το νησί, που ήμουν αρκετά τυχερός να δω ζωντανά και μάλιστα δωρεάν, σε μπαράκι στην θεσσαλονίκη, χωρίς να γνωρίζω τι με περιμένει. Κεραυνοβόλος έρωτας: η μουσική πατάει στο alternative, οι κιθάρες κοιτάνε προς το post rock, μελαγχολική/θλιμμένη ατμόσφαιρα, φοβερό songwriting και πολύ πολύ όμορφα γυναικεία φωνητικά.

4. Thy Catafalque – Sgurr
Thy Catafalque – Sgurr

o σεσημασμένος Ούγγρος δημιουργεί έναν ακόμα ιδιαίτερο δίσκο. Αναμειγνύει ένα κάρο επιρροές και ήχους με τέτοιον τρόπο που για κάποιους(including τον υπογράφοντα) τον τοποθετούν στην κορυφή. Κάποιοι άλλοι βέβαια έχουν αντίθετη άποψη :stuck_out_tongue:. Εχω την εντύπωση πως το Sgurr είναι λιγότερο πειραματικό και περισσότερο προσιτό από άλλες κυκλοφορίες του.

3. Leprous - The Congregation
Leprous - The Congregation

ε δεν έχω να γράψω και κάτι που δεν έχει γραφτεί σε αυτό το φόρουμ για αυτούς τους νορβηγάρες. Μόνο το ότι σε μια άκρως εντυπωσιακη καριέρα, στη δική μου συνείδηση, στο συγκεκριμένο δίσκο πιάνουν το peak τους.

2. Terrible Feelings – Tremors
Terrible Feelings – Tremors

τι ώραια περίοδος που ήταν εκείνη! σχεδόν όποιος δίσκος ερχόταν από σκανδιναβία και έγραφε στην περιγραφή μελωδικό πανκ, post punk, κλπ, ήταν εγγύηση για απολαυστικές ακροάσεις. Από τους “οδηγούς” της σκηνής οι από πάνω. Υποψιάζομαι θα τα γράψει άλλος καλύτερα μέχρι την κυριακή :grin:

1. Dødheimsgard - A Umbra Omega
Dødheimsgard - A Umbra Omega

…ξέρει κανείς τι θα γίνει με εκείνη την συναυλία που μας υποσχέθηκαν τον σεπτέμβριο και ακόμα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση τι θα γίνει με τα εισιτήρια? :triumph: :triumph:

27 Likes