Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Λοιπον βαριεμαι να γραψω πολλα αυτην την εβδομαδα γιατι ειμαι κουρασμενος, αλλα

2017

1. Leprous - Malina
Αριστουργηματικο. Το 4ο δεκαρακι στην σειρα απο τα 6 συνεχομενα, και το σερι ειναι ενεργο.

Ulver-e1453731882827

2. Ulver - The Assassination Of Julius Ceasar
Δηλωνω πολυ λιγος για να εκφρασω με λογια το μεγαλειο αυτου του δισκου. Θεωρητικα ειναι αρκετα καλυτερο απο το Μαλινα, οπως και απο καθε αλλον δισκο του 2017, αλλα θα το βαλω στην δευτερη θεση γιατι ετσι γουσταρω. Κυριως γιατι σε Leprous θα δωσω μαλλον 5 συνεχομενες πρωτιες. Τεσπα, χωρις πολλα λογια… Nemoralia, So Falls The World, Southern Gothic, 1969, ολα τραγουδια που θα ηθελε να εχει γραψει καθε συνθετης που σεβεται τον εαυτο του. Το τελειο μιγμα ηλεκτρονικιλας και αμπιεντιλας, που επαναληφθηκε ως συνταγη και 3 χρονια αργοτερα, και ευχομαστε να επαναληφθει πεντε δεκα φορες ακομα.

3. Chelsea Wolfe - Hiss Spun
Δισκος 9.9 στα 10. Ξεπερναμε τα πανηλιθια φωνητικα του Aaron Turner στην κατα τα αλλα κομματαρα Vex, και απολαμβανουμε την τελειοτητα των υπολοιπων 47 λεπτων του δισκου, που ανεβαζει την Τσελσαρα της καρδιας μας σε νεα υψη. Την ειδα στην περιοδεια για το Hiss Spun για πρωτη φορα, και ηταν απο τις καλυτερες εμπειριες της ζωης μου οσον αφορα live events. Θα παω να την δω ξανα εκτος απροοπτου τον Μαρτιο, που αν θυμαμαι καλα παιζει στα μερη μου.

4. Perturbator - New Model
Απιστευτο πραγματικα το οτι μεταξυ του Uncanny Valley και αυτου εδω του μεγαλειου μεσολαβησε μολις ενας χρονος και 4 μηνες. Ο φανταστικος Γαλλος James Kent μας πεταει 6 τραγουδια στα μουτρα απο το πουθενα, δοκιμαζοντας κατι καινουριο και διαφορετικο. Αποτασσεται την ταμπελα του απλου synthwave και πλεον δημιουργει και επισημα το δικο του ειδος μουσικης. Κομματια οπως Vantablack και The God Complex δεν μπορει να γραψει κανενας αλλος ανθρωπος απο τα 8 δισεκατομμυρια που βρισκονται πανω στον πλανητη.

5. Sons Of Apollo - Psychotic Symphony
Δεν εχω αποφασισει ακομα αν μου αρεσει περισσοτερο αυτο ή το δευτερο τους. Δεν εχει και πολλη σημασια. Ενας βαθμος στην υπερτετραδα μουσικων που εκατσαν και εγραψαν κομματαρες. Αν ειχαν και καποιον πιο χαρισματικο τραγουδιστη απο τον Σωτο, οπως τον Ματς Λεβεν για παραδειγμα, ισως η δισκογραφια τους να ηταν πολλα σκαλια πανω, καθως οι συνθεσεις ειναι εξαιρετικες.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Sylvan Esso - What Now (δε θα το εκτιμησει κανενας εδω μεσα)
Mastodon - Emperor Of Sand (τους πηρε μια δεκαετια να αποκτησουν δομη, και χαιρομαι για αυτο)
Anathema - The Optimist (κυκνειο ασμα πριν τα θλιβερα δραματα… αξιοπρεπες)
Pain Of Salvation - In The Passing Light Of Day (δεν ξερω γιατι το ξεχασα, αλλα αυτο αποτελει μαλλον τον δισκο των POS που εχω ακουσει περισσοτερο απο καθε αλλον)

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Marilyn Manson - Heaven Upside Down (δε θυμαμαι ουτε νοτα, ωρες ωρες βγαζει μαλακιες χωρις λογο)
Paradise Lost - Medusa (ακολουθει γλαφυρη περιγραφη που δεν προτεινεται σε φανμποηδες)

Η Μεντουσα με Λιγα Λογια

Το εκπληκτικο με αυτον τον δισκο, ειναι οτι κανονικα δε θα επρεπε να αποτελει απογοητευση, αφου μετα το Plague Within δεν περιμενα με τιποτα να βγαλουν κατι χειροτερο. Βασικα, δεν τους ειχα ικανους να βγαλουν κατι χειροτερο. Θα επρεπε να μιλαμε για καποια ευχαριστη εκπληξη ή στην χειροτερη για εναν αδιαφορο δισκο. Αλλα απο οτι φαινεται, αυτη η μπαντα ειναι τοσο ικανη να εκπλησσει αρνητικα, οσο και θετικα. Εδω μιλαμε για ενα τρισαθλιο αποτελεσμα, με 8 τραγουδια που δε θα επρεπε να εχουν γραφτει ποτε, και με οποιες ωραιες ιδεες να μην μπορουν να διασωθουν απο το ναυαγιο, κυριως λογω του οτι ακομα και ο ηχος και η παραγωγη ειναι εντελως σκατενια. Το οποιο δυστυχως ειναι και συνειδητη επιλογη.

Γι αυτο λοιπον και αυτος ο δισκος για μενα ειναι μακραν ο χειροτερος της μπαντας, και τον βαζω ακομα πιο κατω κι απο το Lost Paradise, που αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινεις, δεν πολυακουγεται. Το Medusa παρολα αυτα, δεν εχει την δικαιολογια ελλειψης τεχνολογιας ή/και μπατζετ. Τουλαχιστον το ντεμπουτο τους εχει μια τιμιοτητα και μια πρωτοπορια που δινουν μερικους ποντους στον δισκο. Αυτο το εκτρωμα που εβγαλαν το 2017, ειναι αποριας αξιο πως γινεται να πηρε το οκ να τυπωθει σε CD και αλλες μορφες. Εγκληματικη αποφαση.

Θα του δωσω εναν ποντο, ο οποιος ειναι για την απολυτως επιτυχημενη επιλογη ονοματος για τον δισκο. Θα προτιμουσα οντως να μετατραπω σε μια πετρινη μορφη απο το να εκτεθω σε οπτικοακουστικο υλικο σχετικο με το Medusa των Paradise Lost ξανα στην ζωη μου. Ποντο που πραγματικα σκεφτομαι να αφαιρεσω λογω των εμετικων και απαραδεκτων φωνητικων του Χολμς, που θα επρεπε να του απαγορευτει δια νομου να τραγουδαει με growls στο παρον. Σορρυ νοτ σορρυ, απολυτο μηδεν στα δεκα και ελπιζω να μην ξανασυμβει ποτε.

27 Likes

Οριακή ψήφος για το 2017 γιατί μας έφαγε η προετοιμασία για το 2023 (ερχόμαcτε ή και όχι, συντονιστείτε)

Οπότε, 5δα στα μπαμ:

Summary

1. Dodecahedron – Kwintessens (through bodies measureless to man)

Ένα από τα κορυφαία και ανεπανάληπτα avant-garde metal άλμπουμ όλων των εποχών. Η συνέχεια υπό άλλο καλλιτεχνικό όχημα εξίσου υπερβατική, εδώ όμως μιλάμε για ένα ηχόχρωμα που στον πυρήνα του γελάει με το dissonant κύμα.
2. Akercocke - Renaissance In Extremis

Συγκινητική επιστροφή, με ανανεωμένη και ομολογουμένως πιο prog διάθεση, γεμάτη όμως από τραγουδάρες σε ένα ύφος που σπάνια εξερευνάται στον ακραίο ήχο.
3. Wolves In The Throne Room - Thrice Woven

Εδώ, ας κάτσουμε με τη φάση. Δεν ξέρω αν μπαίνει καν στην τριάδα των κορυφαίων τους δίσκων, αλλά το κοσμικό παγανιστικό black metal των WitTR εδώ ηχεί ανεπανάληπτα μνημονικό και μεγαλειώδες.
4. Satyricon - Deep Calleth Upon Deep

Munch, ποικιλία, εξέλιξη, συναίσθημα, ουσία, γοητεία, ρομαντισμός, σκοτάδι. Ένας από τους καλύτερους δίσκους των Satyricon ήρθε όταν δεν το περίμενε κανένα. Μέχρι σήμερα δεν βρίσκω αδύναμη ή περιττή στιγμή.
5. Converge - The Dusk In Us

Πιασάρικο mathcore; Απροκάλυπτα γοητευτικό metallic hardcore; Slayer & Disfear riffs in plain sight? Στιχάρες και δουλεμένα καθαρά φωνητικά; Όλα αυτά και τίποτα; Η μεγαλύτερη μπάντα του ακραίου ήχου στον 21 αιώνα λέμε…

Για τη συμπλήρωση της δεκαπεντάδας

Summary

6. Enslaved – E
Επιστροφή στη φόρμα στον πιο '70s δίσκο τους, με εμπνευσμένα φωνητικά και φολκ σημεία, με μεγάλα τραγούδια (και μια διασκευάρα), ένα άλμπουμ - σύντροφος για τα κρύα πρωινά.
7. Amenra - Mass VI
Ας κάτσουμε με τη φάση vol.2. Ναι, ο δίσκος που τους έδωσε εκτόπισμα. Τα τελευταία 25 λεπτά του φλερτάρουν με τα καλύτερα που ακούστηκαν εκείνη τη χρονιά.
8. Godspeed You! Black Emperor - Luciferian Towers
H κορύφωση του “Anthem For No State” είναι ένα από τα πιο λυτρωτικά πράγματα που μου έχει προσφέρει η μουσική. Το σκοτάδι του ρεαλισμού και των δύσκολων αποφάσεων που εκπέμπεται είναι το πιο ειλικρινές ελπιδοφόρο πρόταγμα που μπορεί να δώσει αυτή η μουσική.
9. Pyrrhon -What Passes for Survival
Θέλουμε να παίξουμε Mathcore, sludge και tech-death metal μαζί. Μην μου λες δεν γίνεται. Κάτσε εδώ να σου μάθω μπαλίτσα. Ένα από τα κορυφαία death metal σχήματα της εποχής του, στο μέχρι πριν λιγα χρόνια magnum opus του.
10. Extinction Of Mankind – Storm Of Resentment
Βρετανοί stench/crust punks από τα '90s πιστοί στο γνήσιο ύφος, που απλά εδώ παραδίδουν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών στον ήχο. Μιλάμε για φριχτά και κοφτερά riffs, κοψίματα και φωνητικά…
11. Queens of the Stone Age – Villains
Αυτή η μπάντα δεν έχει ούτε καν μέτριο δίσκο. Αναγκαστικά εδώ.
12. Aosoth - V The inside Scriptures
Δεν ξεπερνά το σοκ του προκατόχου, αλλά παραμένει εντυπωσιακά κορυφαίο με πληθωρικές ιδέες.
13. Integrity - Howling, for the Nightmare Shall Consume
Ο δίσκος με τον οποίο αγάπησα το αδυσώπητο metallic hardcore των Integrity, και αυτούς μαζί.
14. Immolation – Atonement
Βγάζουν ένα από τους καλύτερους δίσκους της καριέρας τους οι Αιμολέισο; Μπαίνουν λίστα.
15. Ulver - The Assasination of Julius Caesar + Sic Transit Gloria Mundi EP
Ε, τα έχουμε πει, μια καλλιτεχνική στροφή που δικαίωσε το όραμα των συντελεστών της.

Άλλα 25 πολύ σημαντικά άλμπουμ για μένα:

Summary
  1. Grave Pleasures – Motherblood
  2. The Great Old Ones - EOD A Tale Of Dark Legacy
  3. Chelsea Wolfe - Hiss Spun
  4. Rebirth Of Nefast – Tabernaculum
  5. Ofermod - Sol Nox
  6. Venenum - Trance of Death
  7. Ruins of Beverast – Exuvia
  8. Attic – Sanctimonious
  9. Ashenspire - Speak Not of the Laudanum Quandary
  10. Hellkrusher – Human Misery
  11. Conspiracy of Denial / Λήθη - Split
  12. Morrow - Fallow
  13. Sorcerer - The Crowning of the Fire King
  14. Thantifaxath - Void Masquerading as Matter EP
  15. Wolfbrigade - Run with the Wolves
  16. All Pigs Must die - Hostage Animal
  17. Myteri – Ruiner
  18. Procrastinate – Procrastinate
  19. Propagandhi – Victory Lap
  20. Heresiarch - Death Ordinance
  21. Gnod - Just Say No to the Psycho Right-Wing Capitalist Fascist Industrial Death Machine
  22. Protomartyr – Relatives In Descent
  23. Wode - Servants of Countercosmos
  24. Incendiary – Thousand Mile Stare
  25. Oxbow - Thin Black Duke

Χύμα δίσκοι που κρατάω από τη χρονιά:

Summary

Pagan Altar - The Room of Shadows
Hyena – Hyena
Light of the Morning Star - Nocta
Dephosphorus – Impossible Orbits
Solstafir - Berdreyminn
Deszcz – Deszcz
Hive – Parasitic Twin
Abigor/Nightbringer/Thy Darkened Shade/Mortuus - S/t
Hellkeeper – A World Within Flesh
Throane - Plus une main à mordre
Verge - The Process of Self Becoming
Necroblood - Collapse of the Human Race
Der Weg Einer Freiheit – Finisterre
Artificial Brain - Infrared Horizon
Slagmaur - Thill Smitts Terror
Inferno - Gnosis Kardias
Battle Dagorath - II Frozen Light of Eternal Darkness
DSKNT - PhSPHR Entropy
Algiers – The Underside Of Power
Robert Plant – Carry Fire
Jess And the Ancient Ones - The Horse and other Weird Tales

Εξώφυλλο χρονιάς:

31 Likes

Xωρίς λόγια γιατί έπεσε ξύλο αυτή την βδομάδα και μετά από καιρό ποστάρω λίστα στο παρά 5.

1. Mastodon - Empreror of Sand
  2. Caligula’s Horse - In Contact
  3. Dyscarnate - With All Their Might
  4. Pain of Salvation - In The Passing Light of Day
  5. Leprous - Malina

Εξαιρετικά κοντά στα παραπάνω σε σημείο οι θέσεις 4-5 να μπορούν να αλλαξουν πολύ άνετα με τα παρακάτω:

Sons of Apollo - Psychotic Symphony
Sorcerer - The Crowning of the Fire King
Immolation - Atonement
Portrait - Burn The World

32 Likes

Δεν ξερω γιατι, αλλα το ξεχασα, εκανα edit και πηγα και το προσεθεσα τωρα στις αναφορες, οχι στην πενταδα μου. Ο αγαπημενος μου δισκος POS. Δεν ειμαι τεραστιος φαν αλλα τους εκτιμω. Βασικα η αγαπημενη μου τριαδα δισκων τους (χωρις συγκεκριμενη σειρα) ειναι τα BE, ITPLOD και Panther :smiling_face_with_tear: Τα “κλασικα” τους δεν μου λενε και τοσο πολλα πλεον, ουτε τα ειχα αγιοποιησει και ποτε δηλαδη.

Δωσε μισαωρο και λιγο ακομα πλιζ.

5 Likes

Πιστευω ακραδαντα οτι αν δεν ειχες γραψει αυτο:

… μεχρι τις 00:30 θα ειχε ανεβασει τα παντα.

2 Likes

πάμε stoppage time για όσους ακόμη το σκέφτονται

@Silent_Winter @tom7
@Rigas @Clairvoyant @bostonflesh

4 Likes

Πολύ καλή μουσική χρόνια το 2017 όπως και το 2016.
Εξαιρετικοί δίσκοι που ίσως δεν μπαίνουν λίστα κάποιοι γιατί δεν τους άκουσα όσο τους έπρεπε:
Warbringer - Woe to the vanquished
Solstafir- Bendreymin
Night demon - Darkness remains
Terrifier - Weapons of thrash destruction
Madrost - The essence of time matches no flesh (vektor admirers pt 1 - με πιο death metal προσέγγιση)
Hazzerd - Misleading evil
Jaq panzer - Deviant chord. Φοβερός δίσκος.
20 έως 11
20 Elder - Reflections of a floating world. Μετά από δύο σερί δισκαρες πήγαν σε ακόμα πιο stoner/ψυχεδελικά μονοπάτια και κάπου με έχασαν. Αυτό το ευχαριστήθηκα πάντως και έχει καλά τραγούδια με τη σφραγίδα της μπάντας. Επίσης , live στο Αn ήταν ισοπεδωτικοι.
19 Kawir - Εξιλασμος. Αυτό μου ήρθε από το πουθενά και κάπου εκεί άρχισα να ψάχνω τη δισκογραφία τους. Σχεδόν μοναδικό folk/black metal .
18 Harlott - Extinction. Όποιος θέλει να ακούσει Slayer χωρίς να ακούει Slayer εδώ μπορεί να ρίξει μια αυτιά . Thrash metal από τύπους που ξέρουν τη δουλειά.
17 Evil invaders - Feed me violence. Speed/thrash metal καταιγίδα με κομματαρες. Εδώ τους έβγαλα το καπέλο και τα καλύτερα έρχονται.
16 Pain of salvation - In the passing light of day
15 Striker - Striker . Σταθερή αξία γιαενα καθώς κάθε τους κυκλοφορία έχει μέσα τουλάχιστον 4-5 κομματαρες αγνού Heavy metal.
14 Integrity - Howling, for the nightmare shall consume. Άλμπουμ που ήταν εκτός των ακουσμάτων μου. Το άκουσα λόγω του εξωφύλλου. Μόλις έπαιξε το Serpents on the crossroads εκεί πήγα για βρούβες. Τα σόλο που παίζονται εδώ μέσα είναι ανατριχιαστικά.
13 Unleash the archers - Apex. Ότι λέει ο τίτλος. Κορυφή για τη μπάντα. Με γυναικεία φωνητικά που έχουν λίγο γρεζι και μπόλικο χρώμα, αλλά και τρομακτικές δυνατότητες να ανεβαίνουν στα ύψη. Το δυνατό σημείο όμως εδώ είναι ότι γράφουν συμφωνικό power metal που δεν ξεφεύγει στην τυριλα και βγάζει δυναμική και συναίσθημα. Ακούστε Matrirch ή ten thousnd against one και πείτε μου.
12 Droid - Terrestrial mutation. Vektor admirers pt 2. Πιο γήινα (έως αδιάφορα φωνητικά), αλλαγές σε ριφ και μουσική κατεύθυνση που προδίδουν Vektor (ίσως λίγο παραπάνω και πιο απενοχοποιημενα Voivod). Ενώ ξεκινά απίστευτα, μετά τη μέση κάνει λίγο κοιλιά και θέλει ίσως λίγο μάζεμα. Όπως και να έχει αξίζει να παίζει για κανένα μήνα στο repeat.
11 Antichrist - Sinful birth. Thrash metal το αγνό το μπουνταλαδικο, με τα καρφιά στα χέρια. Αυτό.
10 The devil and the almighty blues - II. Περισσότερο blues rock , λιγότερο stoner, το ίδιο βαρύ και αργό με το ντεμπούτο, το ίδιο εμπνευσμένο. Και τα τρία άλμπουμ της μπάντας είναι ιδανικά να μου κρατάνε παρέα όταν είμαι μόνος και βάζω ένα τσιπουρακι/ουισκσκι να χαλαρώσω.
9 Leprous - Malina. Είχαν αρχίσει να γίνονται rock star. Δισκάρα έστω και με λιγότερο μέταλ. Κλασσικό. Χαίρομαι που τους ακούω στην εποχή τους.
8 Pagan altar - The room of shadows. Ίσως το αδικώ εδώ. Εξαιρετικό. Heavy metal defining. Με τρομερό εξώφυλλο.
7 Antioch - III. Κάπου εδώ τους πήρε το αυτί μου τους τρελοκαναδους. Εντάξει οι επιρροές από Priest, Accept και Maiden βγάζουν μάτι αλλά έχουν μοναδική ικανότητα να γράφουν τραγούδια και ριφ που σου κολλάνε στον εγκέφαλο ρε φίλε για μέρες. Ειδική μνεία στον τραγουδιστή τηςπσντας ο οποίος αν και δεν πιάνει τη στρατόσφαιρα επουδενί με τη φωνή του, είναι τόσο τίμιος και ταιριαστός με ότι γίνεται εδώ μέσα που δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο. Ένα κι ένα τα τραγούδια. Το είχα γράψει σε cd στο αμάξι για να συμπληρώσω το Deviant chord των Jaq panzer και έφτασα να ακούω αυτό περισσότερο.
6 Vexovoid - Call of the starforger. Vektor admirers pt 3. Ο,τι πιο κοντινό έχει βγει σε Vektor (εποχής terminal redux) και δε φέρει την υπογραφή τους. Sci-fi αισθητική, τεχνικό/progressive thrash με σχιστά φωνητικά που δεν έχουν την ιδιατεροτητα του DiSanto και για αυτό ίσως είναι πιο προσβάσιμα. Ριφαρες και μελωδίες παντού. Τρομερή παραγωγή.
Δισκάρα .
5 Aherusia - Prometheus. Τα προηγιυμε μου άρεσαν αρκετά αλλά κάπου με κούρασαν.
Εδώ έχουμε ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης. Μουσικά, στιχουργικά. Ελληνικό black metal στα καλύτερα του. Άσχετο αλλά θυμάμαι είχε υπάρξει ένα beef με το metal hammer εκείνη την εποχή που για κάποιο λόγο το περιοδικό δεν το παρουσίασε, ο καλλιτέχνης είχε στραβωσει, βέβαια κάποια στιγμή όλα λύθηκαν και όλα καλά.
4 Exquirla - Para quinen aun viven. Για όσους ακόμα ζουμ η μετάφραση για τους μη ισπανόφωνους. Στα φωνητικά ο Ισπανός Χατζής ( ο τύπος είναι γνωστός φλαμένκο τραγουδιστής κιθαρίστα ς), με τους Toudra από πίσω. Τραγούδια που αν θυμάμαι μιλάνε για το σκοτάδι της χούντας που έζησαν. Τους ανθρώπους που εξαφανίστηκαν. Χωρίς πολλά λόγια, βάλτε να ακούσετε το Destruidnos juntos και τα λέμε . Πολύ συναίσθημα.
3 Hellripper - Coagulating darkness. Να πω κάπου εδώ ότι τους Hellripper τους είδα σε κάποια λίστα του @Vic. Είναι από τα αγαπημένα μου thrash/speed album της δεκαετίας και όχι μόνο. Μπράβο στον παλαβό Σκοτσέζο που δημιούργησε μια τέτοια δισκάρα.
2 Need - Hegaiamas. Έχοντας βρει τη συνταγή και με αρκετή εμπειρία πια οι Need έβγαλαν τον πιο ώριμο και καλύτερο δίσκο τους. Οι επιρροές τους πια είναι πλήρως αφοσιωμένες. Live είναι τρομακτικοί. Νιώθω τυχερός που του είδα τότε στην επίσημη παρουσίαση του δίσκου, όπου είχαν κάνει υπερπαραγωγή και ένα μαγαζί στο τέλος τραγουδούσε bow to hegaiamas . Ανατριχιλα.
1 Satan’ s hallow - Satan’ s Hallow. Heavy metal και τα μυαλά στο μπλέντερ. Γυναικεία φωνητικά από τα καλύτερα που υπάρχουν στην πιάτσα. Μια μπάντα που γουστάρει heavy metal και συνθέτει μόνο ύμνους. Δεν θα ξαναπώ το γραφικό ότι αν είχαν κυκλοφορήσει το 1985 αυτό το δίσκο σήμερα θα παραμιλουσαμε όλοι. Αλλά ισχύει. Το άλμπουμ που έχω ακούσει όσο κανένα άλλο το 2017 και το 2928 ίσως. Κρίμα που το διαλυσαν.
Εξώφυλλο
image
Δεν έχω ακούσει νότα από αυτό το άλμπουμ αλλά το αγόρασα το βινύλιο όταν το βρήκα σε τιμή ευκαιρίας μόνο και μόνο για το εξώφυλλο.

35 Likes

Ωωωωω μπράβο ρε μπράβο μπράβο και γαμώ τους δίσκους, το ξέχασα τελείως

Να ξέρεις 38άρη όταν τελειώσει το παιχνίδι είσαι από τους βασικούς χρήστες που θα ανατρέχω στις λίστες τους τα επόμενα χρόνια για να ανακαλύψω πράγματα, είναι πολύ κοντά τα γούστα μας

4 Likes

Σε περίπτωση που ακόμα δεν το έχεις ακούσει, είναι death metal δισκάρα. Αν το θυμόμουν θα το είχα συμπεριλάβει σίγουρα στα honorable.

2 Likes

Ανταποδίδω να ξέρεις.
Βασικά τώρα ακούω Leggionaire.

1 Like

Πες μου μετά πόσο ΓΑΜΑΝΕ

1 Like

Σκοπεύω να το ακούσω κάποια στιγμή είναι η αλήθεια. Τους είχα άκουσει σαν μπάντα και ξέρω πάνω κάτω τι παίζουν απλά δεν έκατσε.

1 Like

Επίσης κάτι άλλο, πέρα από τον κουμπάρο μου , που δεν πολυακουει black metal,όπως κι εγώ,τους Aherusia είσαι από τους λίγους που υπάρχουν - ξέρω και του αρέσουν τόσο. Ειλικρινά θα έπρεπε ειδικά εντός της χώρας μας να έχουν μεγαλύτερο κοινό και εκτόπισμα.
Αν οι Rotting Christ μετά το Aello μπορούσαν να γράψουν κάτι τέτοιο, θα είχαν βγει όλοι στα μπαλκόνια να πανηγυρίζουν.

2 Likes

Ε, ντάξει, τα έχει αυτά η σκηνή, από παλιά ακόμα

2 Likes

48η εβδομάδα - 2017
58 συμμετέχοντες

Παρουσιολόγιο:

Παρακάτω όλες οι προτάσεις και η βαθμολογία:

Leprous - Malina 55
Pain of Salvation - In the Passing Light of Day 45
Need - Hegaiamas : A song for freedom 41
Mastodon - Emperor of Sand 40
Amenra - Mass VI 32
Powertrip - Nightmare logic 26
Pagan Altar - The Room Of Shadows 22
Trivium - The Sin and the Sentence 22
While She Sleeps - You Are We 21
Mother of Millions - Sigma 19
Caligula’s Horse - In Contact 18
Royal Blood - How Did We Get So Dark 14
Allochiria - Throes 13
Converge - The Dusk in Us 13
Idles - Brutalism 11
Paradise Lost - Medusa 11
Queens Of The Stone Age - Villains 11
Ulver - The Assassination of Julius Caesar 11
Chelsea Wolfe - Hiss Spun 10
Wolves In The Throne Room - Thrice Woven 10
Motorpsycho – The Tower 9
Wolf Alice - Visions of a Life 9
Aherusia - Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible 8
Akercocke - Renaissance In Extremis 8
Jason Isbell and the 400 Unit - The Nashville Sound 8
King Woman - Created in the Image of Suffering 8
Moonspell - 1755 8
Slowdive - Slowdive 8
Crusades – This Is a Sickness and Sickness Will End 7
Gov’t Mule - Revolution Come… Revolution Go 7
Hallas - Excerpts from a Future Past 7
Igorrr - Savage Sinusoid 7
Portugal. The Man - Woodstock 7
Propagandhi - Victory Lap 7
Hellripper - Coagulating Darkness 6
Threshold - Legends Of The Shires 6
Tori Amos - Native Invader 6
Abigor/Nightbringer/Thy Darkened Shade/Mortuus - Collaboration 5
Arcane Roots - Melancholia Hymns 5
Brutus - Burst 5
Der Weg Einer Freiheit - Finisterre 5
Dodecahedron – Kwintessens (through bodies measureless to man) 5
He Is Legend - Few 5
Jess And The Ancient Ones - The Horse And Other Weird Tales 5
King Gizzard & The Lizard Wizard - Flying Microtonal Banana 5
LCD Soundsystem - American Dream 5
øjne - Prima Che Tutto Bruci 5
Oxbow - Thin Black Duke 5
Puta Volcano - Harmony Of Spheres 5
Satan’s hallow - Satan’ s Hallow 5
Steven Wilson - To the bone 5
Stone Sour - Hydrograd 5
The Afghan Whigs - In Spades 5
The Dream Syndicate – How Did I Find Myself Here? 5
The Lillingtons – Stella Sapiente 5
Turnpike Troubadours - A Long Way From Your Heart 5
Wrath From Above - Beyond Ruthless Cold 5
Anathema - The optimist 4
Arc Of Ascent - Realms Of The Metaphysical 4
Bicep - Bicep 4
Black Country Communion - BCC IV 4
Cigarettes After Sex - Cigarettes After Sex 4
Enslaved - E 4
Eschatos - Mære 4
Grave Pleasures – Motherblood 4
Integrity – Howling, for the Nightmare Shall Consume 4
Kendrick Lamar - DAMN. 4
Legionnaire - Dawn of Genesis 4
Lorde - Melodrama 4
Sarkrista - Summoners of the Serpents Wrath 4
Sorority Noise - You’re Not As _____ As You Think 4
The Third Eye Rapists - Deathtrip Transcendence/Magicians of the Holocaust 4
Spidergawd - IV 4
Algiers - The Underside of Power 3
Anal Veritas - Happy Estella 3
Benighted - Necrobreed 3
Code Orange - Forever 3
Deep Purple - Infinite 3
Dodsengel - Interequinox 3
Dyscarnate - With All Their Might 3
Exit order - seed of hysteria 3
Exquirla - Para quienes aún viven 3
Havok - Conformicide 3
Mutemath - Play Dead 3
Necrowretch - Satanic Slavery 3
Old Heavy Hands - Old Heavy Hands 3
Paramore - After Laughter 3
Satyricon - Deep Calleth Upon Deeep 3
Sólstafir - Berdreyminn 3
Sons Of Apollo - Psychotic Symphony 3
Spectral Voice - Eroded Corridors of Unbeing 3
Sun Of The Sleepless - To The Elements 3
Troubled Horse - Revolution On Repeat 3
1476 - Our Season Draws Near 2
Accept -The Rise Of Chaos 2
Acercocke - Renaissance in extremis 2
Bathsheba - Servus 2
Counterparts - You’re Not You Anymore 2
Dead Cross - Dead Cross 2
Doomocracy - Visions & Creatures Of Imagination 2
Exquirla - Para quines aun viven 2
GOLD – Optimist 2
Horisont - About Time 2
Impalers - cellar dweller 2
Jordablod - Upon my Cremation Pyre 2
Kreator - Gods of Violence 2
Loss - Horizonless 2
Lucky Souls - Hard Lines 2
Mutoid Man - War Moans 2
Myrkur - Mareridt 2
Pallbearer - Heartless 2
Perturbator - New Model 2
Soen - Lykaia 2
Susanne Sundfør - Music For People In Trouble 2
The Menzingers - After The Party 2
Vant - Dumb Blood 2
Μ3ΜΦ1Σ - Ο Ιχνηλάτης Που Κυνηγούσε τον Θάνατο 1
Below - Upon a Pale Horse 1
Body Count - Bloodlust 1
Brand New - Science Fiction 1
Buckingham McVie - Buckingham McVie 1
Chon - Homey 1
Emerald - Voice for the Silent 1
Ex Eye - Ex Eye 1
Immolation - Atonement 1
Locust Leaves - A Subtler Kind of Light 1
Lunar Shadow - Far from light 1
Obituary - Obituary 1
Overkill - The Grinding Wheel 1
Protomartyr - The Agent Intelect 1
Shaarimoth - Temple of the Adversarial Fire 1
Steve Earle - So You Wannabe an Outlaw 1
The Night Flight Orchestra - Amber Galactic 1
White Ward - Futility Report 1
Wobbler – From Silence to Somewhere 1

chart (29)

κατανομή πόντων στον νικητή βάσει των διαθέσιμων ψήφων :

Artist Album ΠΟΣΟΣΤΟ
1970 Black Sabbath Black Sabbath 54,81%
1971 Led Zeppelin Led Zeppelin IV 57,65%
1972 Deep Purple Machine Head 39,43%
1973 Pink Floyd The Dark Side Of The Moon 51,67%
1974 Blue Öyster Cult Secret Treaties 33,33%
1975 Pink Floyd Wish You Were Here 53,33%
1976 Judas Priest Sad Wings of Destiny 50,95%
1977 Pink Floyd Animals 39,02%
1978 Judas Priest Stained Class 36,67%
1979 Pink Floyd The Wall 40,85%
1980 Black Sabbath Heaven and Hell 40,43%
1981 Rush Moving Pictures 37,60%
1982 Iron Maiden The Number Of The Beast 46,12%
1983 Iron Maiden Piece Of Mind 45,00%
1984 Metallica Ride The Lightning 61,13%
1985 Celtic Frost To Mega Therion 25,88%
1986 Metallica Master Of Puppets 51,85%
1987 Helloween Keeper of the Seven Keys Pt 1 36,73%
1988 Queensrÿche Operation: Mindcrime 40,73%
1989 Savatage Gutter Ballet 45,96%
1990 Judas Priest Painkiller 52,00%
1991 Metallica Metallica 44,67%
1992 Dream Theater Images And Words 33,55%
1993 Savatage Edge Of Thorns 33,87%
1994 Dream Theater Awake 20,97%
1995 Paradise Lost Draconian Times 44,19%
1996 Tool Ænima 29,67%
1997 Fates Warning A Pleasant Shade Of Gray 25,52%
1998 Bruce Dickinson The Chemical Wedding 37,14%
1999 Dream Theater Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory 27,30%
2000 Nevermore Dead Heart In A Dead World 31,75%
2001 System Of A Down Toxicity 44,59%
2002 Audioslave Audioslave 22,33%
2003 Linkin Park Meteora 20,34%
2004 Isis Panopticon 24,41%
2005 System Of A Down Mesmerize 29,31%
2006 Celtic Frost Monotheist 26,78%
2007 Machine Head The Blackening 18,62%
2008 Gojira The Way Of All Flesh 21,02%
2009 Mastodon Crack The Skye 38,03%
2010 Avenged Sevenfold Nightmare 19,67%
2011 Foo Fighters Wasting Light 14,43%
2012 Gojira L’ Enfant Sauvage 19,33%
2013 Leprous Coal 12,00%
2014 Need Orvam: A Song for Home 14,24%
2015 Ghost Meliora 21,05%
2016 Metallica Hardwired… to Self-Destruct 24,00%
2017 Leprous Malina 18,97%

τίτλοι τέλους για το 2017

2018…

και εξελάκι

credits and love to all :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

32 Likes

martian έχει να ψηφίσει 6 βδομάδες??

1 Like

chart (29)

^ Επρεπε να ψαξω λιγακι να δω που ειναι οι λεπροι… :sweat_smile:

1 Like

Αλλοίωση, να γίνει ξανά καταμέτρηση.

Top 5 2018

1. Zeal & Ardor - Stranger Fruit
  2. Cloud Castle Lake - Malingerer
  3. Anna von Hausswolff - Dead Magic
  4. shy kids - in a state