2019
από τις χρονιές που άκουσα πολλή μουσική και ήταν πραγματικά φανταστική χρονιά για το heavy metal όσον αφορά την ποσότητα και ποιότητα νέων μπαντών . Δεχθήκαμε ανελέητη επίθεση . Τα περισσότερα εν τω μεταξύ θα τα βλέπαμε UTH αλλά ο κοβιντ είχε άλλα σχέδια και όχι τις μπαντάρες , ούτε τη μάνα μας δεν βλέπαμε
Με εξαίρεση τα 2 πρώτα , οι υπόλοιπες επιλογές ήταν ζόρι
HONOURABLE MENTIONS
- White Ward - Love Exchange Failure
είναι τόσο παρανοϊκό που στο τέλος μου άρεσε
μέχρι και σ’ εμένα που δεν μου αρέσει το μπλακ , το εκτίμησα
-
Hypno5e - A Distant (Dark) Source
-
Dream Theater - Distance Over Time
-
King Gizzard & The Lizard Wizard - Infest The Rats’ Nest
-
Devin Townsend - Empath
-
Borknagar - True North
-
Blood Incantation - Hidden History of the Human Race
πόσο ωραίο τεχνικό death !!
τελικά δεν έκατσε καλά στην πλειοψηφία, εμένα μου άρεσε και τότε αλλά και σήμερα
είναι ένας πολύ καλός δίσκος με το Sky is Red να δεσπόζει
δισκάρα και αναπάντεχη
παλιομοδίτικο blues rock , ακούς να μικροφωνίζει ο ενισχυτής , το fuzz τους μου βγάζει μια βρετανίλα για αμερικάνικη μπάντα του Σιατλ , δεν ξέρω γιατί
φοβερό speed metal , old school και " υπόγειο " , νιώθεις ότι το ηχογράφησαν σε κανά κελάρι
- Vulture - Ghastly Waves & Battered Graves
ομοίως πολύ δυνατό speed metal , επιθετικό , ξύνουν ωραία και αυτοί και οι Chevalier απο πάνω
αυτός εδώ είναι ένας εξαιρετικός σε όλα του μελωδικότατος με έντονα 70ς στοιχεία δίσκαρος
- Smoulder - Times Of Obscene Evil And Wild Daring
το μεταλ του 2019 δίνει καυτό επικό ατσάλι
- Critical Defiance - Misconception
ανακάλυψη του τρομερού σκάουτερ στο thrash @Alejandro.m που με κέρδισε με την μια . Το ωραίο ΜΟΝΟΘΡΑΣ
- Crypt Sermon - The Ruins of Fading Light
εκπληκτικό doom , σε σημείο να απορείς που βγήκε μπάντα το 2013 και με 2 δίσκους το '15 ( παίζει και να το ξέχασα τότε ) και το '19, γίνεται να παίζει τόσο τέλειο ΝΤΟΥΜ . 5δατο
TOP 5
5. Green Lung - Woodland Rites
Στη λίστα του rocking.gr για το 2019 μπήκε στην 30η θέση , ψήθηκα να το ακούσω . 4 χρόνια μετά είναι πολύ αγαπημένη μπάντα και αυτό το ντεμπούτο ένα διαμάντι σαμπαθικού stoner/doom φολκλορικού χαρακτήρα και σε αυτό το στυλ για τα αυτάκια μου ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να πάει λάθος αν έχεις ωραίες ιδέες
4. Traveler - Traveler
Η επίθεση ήρθε από τον Καναδά και ήταν καταιγιστική , αυτοί μειντενίζουν σε κάποια ριφφάκια τόσο όμορφα ( χωρίς τις χαρακτηριστικές δισολίες ώστε να σε ξενίσει κάποια ομοιότητα ) . Μεγάλος δίσκος και ντεμπούτο
3. Riot City - Burn The Night
Έχουμε ακούσει κι αν έχουμε ακούσει ωραίο Heavy metal από νέες μπάντες στα 10’ς, αλλά τέτοιο πράμα δεν βγαίνει και κάθε μέρα , Όλεθρος και βαλλόμεθα πανταχόθεν και από πάσα κατεύθυνση από καναδικό ατσάλι , αυτή τη φορά Priestικο . Βγάζει και μια speedια helloweenική να το πω ; Σα να τραγουδάει ένας πολύ καλύτερος Hansen του 1985 ; Μπορεί να λέω και βλακείες τώρα . Ωραία καθαρή παραγωγή αλλά ακούγεται και παλιακό , δεν ξέρω πιο σιχαμένο μυαλό το πέτυχε σε τόσοκαλό βαθμό αυτό . Σα να έκαναν ένα τέλειο remaster κάποιον 80’ς δίσκο . Μνημειώδες ντεμπούτο , σωστά τα έγραψε ο @GRACCHUS_BABEUF . Δεν πεθαίνει το Heavy Metal όσο υπάρχουν άνθρωποι και βγάζουν τέτοια μουσική
2. Rival Sons - Feral Roots
Oh my, oh my baby
Devil’s gonna get you if I don’t first
Take my body, take my body and do your worst
Μεγάλε Scott Holiday , είσαι σύγχρονος guitar hero
1. Atlantean Kodex - The Course Of Empire
Δεν βρίσκω καλύτερη μπάντα σε αυτό το είδος , σήμερα . Προσωπικό γούστο , φυσικά . Από τότε μου άκουσα αυτή τη μπάντα που τίναξε τα μυαλά στον αέρα , τα μάζεψε και τα πέταξε και στο μπλέντερ με το πόσο επικολυρική μπορεί να γίνει , με το πως συνδυάζει manowar , candlemass , bathory , δλδ όλα τα στυλ επικού ντουμ μεταλ και να βγάζει κάτι τόσο δικό της παράλληλα . Και αν με εντυπωσιάζει κάτι περισσότερο από αυτά που προανέφερα είναι ότι η μπάντα αποτελείται από ανθρώπους όπως εμείς , που δεν φαίνεται να μπορούν ή να επιδιώκουν και κάτι εξωπραγματικό σαν καριέρα , έχουν τη ζωή τους , τις δουλειές - καριέρες τους , κάνουν ένα σύντομο τουρ στα γνωστά “δικά” μας φεστιβαλ , γυρνούν και ο Manuel Trummer πχ είναι ξανά professor και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και η ζωή είναι ωραία . Ε, αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν (μάλλον) απλά την καύλα τους παράλληλα με την καθημερινότητα τους , έχουν τόσο μεράκι και ταλέντο που για μένα είναι η κορυφή του παγόβουνου σε έναν ωκεανό με τρομερές και άξιες μπάντες ( σε αυτόν τον χώρο πάντα)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ