Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Θα χωρίσω σε επίπεδα, η κατάταξη εκτός του νο.1 αλλάζει κάθε μέρα, (φταίει το 52 βδομάδες). Επίσης, σίγουρα δεν έχω κατασταλλαξει καλά (αυτό το νο.7 με τρώει) αλλά λογω λιγοστού χρόνου αφομοίωσης…
Αναφέρω και κάποια άλμπουμ που σε άλλες χρονιες δε θα έμπαιναν μάλλον αλλά το βλέπω σαν ανασκόπηση του '23 αυτό το ποστ.
Εν συντομία, μια πραγματικά φοβερή χρονιά που αναμένω να ανατρέχω συνέχεια στους δίσκους της. Και πολλά άλμπουμ 1που ακόμα περιμένουν να ανακαλύψω.

Αριστούργημα:
1) Ed Motta - Behind the Tea Chronicles

Πολλές φορές, when you face greatness, το αντιλαμβάνεσαι κατευθείαν. Δίσκος που σε καταπίνει αν τον αφήσεις. Χάνεσαι μέσα σε έναν κόσμο όπου η jazz, η soul και η pop, συναντούν την κινηματογραφική μουσική, ή ακόμα και τα musical. Μόνο αν κάτσεις να τον αναλύσεις, διακρίνεις την μεγάλη αγάπη για τους Steely Dan (Royal Scum, Aja vibes) αλλά και όσα σπουδαία έφερε ο Larry Carlton (κιθάρα) σε αυτούς, ή τον Stevie Wonder με τις απίθανες μελωδικές του επιλογές, τις jazzy αλλαγές, τα funky clavinets, κτλ. Όταν ξεκινά το verse του Safely Far (“Truth, it was never truth…”), μου δημιουργείται ο ίδιος ενθουσιασμός που μου προκαλούσε το Isn’t She Lovely πριν 11-12 χρόνια. Όλα αυτά συνδυάζονται μέσα στα ίδια τραγούδια, το μυαλό του Motta λειτουργεί σαν το τέλειο χωνευτήρι ιδεών, επιρροών και χρωμάτων, οι ενορχηστρώσεις του πολύ πυκνές αλλά με μια τέλεια παραγωγή που αναδεικνύει τον κάθε ήχο, κάθε άγγιγμα στα drums, κάθε φωνητική αρμονία.
Ίσως είναι νωρίς να το πω αλλά δεν ξέρω αν έχω ακούσει καλύτερο δίσκο στην νέα δεκαετία. Αριστούργημα, στέκεται δίπλα σε κλασικούς δίσκους δεκαετιών πίσω, όντας ισότιμο. Καθόλου τυχαία η παγκόσμια αποθέωση.

Υπερδισκάρες:

2) Margo Cilker - Valley Of Heart’s Delight

Μου σηκώνει την τρίχα στις πρώτες νότες του Lowland Trail και ξανακάθεται στο τέλος του All Tied Together. Υπέροχο άλμπουμ, americana που με γεμίζει γλυκύτητα και ομορφιά.

3) Robert Jon & The Wreck - Ride Into The Light

Πιθανόν πλέον το αγαπημένο μου άλμπουμ τους. Southern rock/ hard rock υψηλής ποιότητας από μια από τις 2-3 καλύτερες σύγχρονες μπάντες του ιδιώματος. Σκληρό, μελωδικό, πιασάρικο, ανεβαστικό. Και έρχεται σύντομα και το νέο άλμπουμ. :grin:

4) Jason Isbell - Weathervanes

Μεγάλο κατόρθωμα να κυκλοφορείς έναν από τους 2-3 καλύτερους δίσκους σου μετά από τόσα χρόνια καριέρας και να γεννάς τέτοιον ενθουσιασμό στο φανατικό σου κοινό. Σε σημείο κάποιοι να το ονομάζουν τον καλύτερο, με το οποίο διαφωνώ αλλά οκ.
Δεν ξέρω αν το αδικώ, κάτι χρονιές που ακούω πολλά νέα πράγματα, συχνά “υποτιμώ” αγαπημένους μου καλλιτέχνες και με τον καιρό they come and bite me in the ass και η τάξη αποκαθίσταται. Αλλά σίγουρα απαραίτητο άλμπουμ, κάποιες από τις πιο όμορφες στιγμές του βρίσκονται εδώ, (Vestavia Hills, King of Oklahoma…).

5) Rival Sons - Lightbringer

Θα έλεγα στα επίπεδα του Feral Roots (αν και πολύ μικρότερο) και ελαφρώωως καλύτερο του εξαιρετικού Darkfighter. 3-4 από τα καλύτερα τραγούδια τους επίσης εδώ (Darkfighter, Mercy, Mosiac, και και…). Μια τελειότητα.

6) Brandy Clark - Brandy Clark
image

Τέλεια τραγουδοποιία με pop & country στοιχεία κυρίως.Ή μήπως απλά americana? Απίθανα όμορφος δίσκος.

7) Allison Russell - The Returner

Soul, folk, pop, ακόμα και disco, μια φανταστική συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών σε μια κυκλοφορία σημαντική, με στίχο κοινωνικοπολιτικό, με άποψη και ποιότητα. Και σε σημεία συγκινητική. Άλλος ένας δίσκος πεντάδας που άκουσα αργά.

8) Dirty Honey - Can’t Find The Brakes

Από τις λίγες μπάντες που μπορώ να λέω “τις άκουγα από τα demo”. Συμφωνώ με την κριτική θεωρώντας πως έχουν να δώσουν παραπάνω. Αλλά, γράφουν κομμάτια διαφορετικά από το ντεμπούτο (φοβερό Rome), με τη στόφα του κλασικού (εναρκτήριο Don’t Put Out the Fire), Aerosmith worshippers σαν τα Won’t Take Me Alive, Ride On, που στο 2ο άκουσμα τα θυμάσαι και προσωπικά με κάνουν να τους ξεχωρίζω από τους περισσότερους της γενιάς τους.

9) Lucero - Should’ve Learned By Now

Οι Lucero γαμούσαν πάντα. Αλλά με τα τελευταία αρκετά άλμπουμ οι οπαδοί τους ένιωθαν σαν μια alt/country μπάντα που πια πειραματίζεται. Αυτός ο δίσκος μοιάζει με επιστροφή. Σαν σε κάθε στάση τους να μάθαιναν κάτι για να γυρίσουν φέτος στον ήχο τους και να συγκινήσουν. Με το punk να υποβόσκει, με τους E-Street Band παρόντες, με όλα.

10) Ghost Hounds - First Last Time
image

Πιθανόν το καλύτερο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα. “Μοντέρνο” και παραδοσιακό, δυναμικό bluesy rock/ hard rock, απροβλημάτιστο, με southern άρωμα, όμορφες μελωδίες και πιασάρικο όσο δεν πάει.

11) Charles Wesley Godwin - Family Ties

Νέα ανακάλυψη. Φανταστικός country/ folk τραγουδοποιός με μελαγχολικές ιστορίες και μελωδίες πανέμορφες. Φιλόδοξος, θα ροκάρει, θα παίξει με τα tempos, θα φορτώσει την ενορχήστρωση για να δώσει σε κάποια τραγούδια μια έξτρα διάσταση ή θα την κρατήσει minimal για να θυμίσει μέχρι και το θεϊκό Nebraska του Bruce. Υπέροχος δίσκος, ανεβαίνει με τον καιρό γιατί παρά τα πολλά τραγούδια του, δεν κάνει κοιλιά.

12) Rival Sons - Darkfighter
image

Αν και προτιμώ ελαφρώς το 2ο μέρος της δουλειάς τους, αποδεικνύουν κι εδώ πως είναι στις 2-3 καλύτερες μπάντες του σήμερα. Μόνο κομματάρες.

13) The Cold Stares - Voices

Τα ξανάγραφα, σύγχρονο blues rock, σκληρό, riff-ατο, με γαμάτα hooks, πιθανόν το καλύτερο τους. Δισκάρα.

14) The Pink Stones - You Know Who

2η σερι δισκάρα. Συνεχίζουν με το φοβερό half Grateful Dead/ half late Byrds country rock τους και μαγεύουν. It feels like 1970 again…

Πολύ καλοί δίσκοι:

Dewolff - Love, Death & in Between

Αν κι έχουν μια μεγάλη πορεία ως τώρα με συχνές κυκλοφορίες άλμπουμ, φέτος έκανα τον κόπο να τους πιάσω (αφού τους είδα live). Ο ήχο τους θυμίζει πολλά πράγματα. Blues rock, southern rock (ιδιαίτερα όταν τζαμάρουν, όπως και Santana), soul, 70’s hard rock, περνάνε από το ένα στο άλλο ιδίωμα με χαρακτηριστική άνεση. Ακόμα καλύτερα, μου θυμίζουν ασύλληπτες μπάντες του τότε σαν τους Electric Flag, τις απίστευτες συνεργασίες του Al Kooper με τον Mike Bloomfield, Blood, Sweat & Tears, Delaney & Bonnie, Chicago (χωρίς το jazz στοιχείο), τέτοιες διαγαλαξιακές μουσικές δλδ. Είναι μεγάλο σε διάρκεια, έχει ένα jam feel, hammond να δίνει πόνο, percussion, απ’ όλα. Θέλει ακούσματα αλλά είναι πολύ καλό.

Foo Fighters - But Here We Are
image

Έχω πολλά κενά στη δισκογραφία τους αλλά αυτό είναι σίγουρα δισκάρα και ανεβαίνει με κάθε ακρόαση.

Rhiannon Giddens - You’re the One

By far ο πιο “ανάλαφρος” δίσκος της αλλά και ο πιο γλυκός, ο πιο soul (χωρίς να απαρνιέται την φολκ ρίζα, κτλ κτλ.). Κι έτσι τον κρίνω, ένα πανέμορφο άλμπουμ.

Wood Brothers - Heart is the Hero

Μπάντα εγγύηση. Στο ίδιο επίπεδο με τις τελευταίες τους δουλειές, μικρές διαφοροποιήσεις στην παραγωγή κυρίως και ένα φανταστικό σετ τραγουδιών, με “θα κλάψω πάλι ρε” στιγμές όπως την φυσαρμόνικα του ομώνυμου, ή την μελαγχολική αύρα του Kitchen Floor που κλείνει τον δίσκο.

Derrick Dove & the Peacekeepers - Rough time

Είμαι απλός άνθρωπος. Βλέπω το εξώφυλλο, λέω μου κάνει. Και πραγματικά. Το southern rock τους είναι πολύ καλό, με έμφαση στο blues στοιχείο, τους laid back ρυθμούς και τις κιθάρες να δίνουν τον απαραίτητο πόνο, με wah wah solos και μελωδίες φουλ στο συναίσθημα. Φοβερό άλμπουμ.

Parker Barrow - Jukebox Gypsies

Τους είδα σε διαφήμιση και μου φάνηκαν πολύ προσποιητοί, πολύ clean cut παρουσίες για southerners. Αλλά η αλήθεια είναι πως το bluesy southern rock τους είναι πολύ ωραίο, δυναμικό, και κάτι κομματάρες σαν το Long Black Train αφήνουν υποσχέσεις.

Erik Truffaz - Rollin’

Αυτή είναι jazz για να βάλεις σε αμύητους φίλους για να το παίξεις ψαγμένος αλλά αρκετά προσιτή για να μην τους διώξεις. Μια ομορφιά.

The Gaslight Anthem - History Books

Αν και μάλλον θεωρείται αμφιλεγόμενο, το απολαμβάνω περισσότερο από τα 2 (!) προηγούμενα. Και μου γεννά vibes παρόμοια με American Slang για κάποιο λόγο αν και ηχητικά διαφέρουν αρκετά. Ειδικά από το Autumn και μετά νιώθω και κάποιες ανατριχίλες. Aπολαυστικό κι ας υπάρχουν κάποια fillers.

The Baseball Project - Grand Salami Time!
image

Απολαυστικό άλμπουμ, ιδανικό για να περάσεις όμορφα με το ανέμελο alternative/ garage/ punk-ish rock τους. Και παρόλο το “ασόβαρο” concept τους, η μουσική δεν είναι αστεία.

Cowboy Junkies - Such Ferocious Beauty

Κάποτε πρέπει να ακούσω αυτή τη μπαντάρα όπως της αξίζει. Πολύ μελαγχολικό και σκοτεινό το φετινό άλμπουμ αλλά και απίστευτα όμορφο.

Brent Cobb - Southern Star

Ζεστός, πανέμορφος δίσκος, βασισμένος σε ακουστικές κιθάρες, γλυκές μελωδίες, ελαφρώς bluesy, easy grooves, a funky swampy feel που θυμίζει τις σπουδαιότερες δουλειές του JJ Cale, μια εξαιρετική δουλειά σε σύλληψη και εκτέλεση, εκτός τόπου και χρόνου.

Gov’t Mule - Peace…Like A River

Δίσκαρος. Μου λείπει λίγο το πιο heavy rock ύφος των πρώτων χρόνων αλλά όπως αποδεικνύει ο Haynes εδώ και 30 χρόνια, ξέρει να γράφει πανέμορφες μελωδίες και δυνατά hooks που σου μένουν. 2 filler σε άλμπουμ άνω των 70 λεπτών συγχωρούνται. Grower δίσκος, ίσως ανέβει κατηγορία με τον καιρό.

Daddy Long Legs - Street Sermons

Τι κι αν έχουν γίνει πιο μελωδικοί (μέχρι και γλυκοί) με τα χρόνια? Είναι απολαυστικό το βρώμικο blues τους. Μακάρι να τους έβλεπα κάποτε live, πρέπει να είναι ο ορισμός της διασκέδασης.

Lydia Loveless - Nothing’s Gonna Stand in My Way Again

Dammit! Αναβολή στην αναβολή, διάβαζα συνεχώς για το πόσο καλή είναι η Loveless και πόσο καλός είναι αυτός ο δίσκος της και είχαν δίκιο. Η alternative pop/ rock μουσική της Loveless είναι εξαιρετική. Αλλού λαμπερές μελωδίες που μου φτιάχνουν την διάθεση και τις τραγουδώ, αλλού πιο φθινοπωρινές αλλά super catchy. Και ενορχηστρωτικά φοβερό, με τον μεταλλαγμένο rootsy ήχο της να κρύβει πολλά σημεία που ανταμείβουν την προσοχή σου. Υπέροχη και ίσως την αδικώ.
Πάλι βρήκα μπελά, πρέπει να ακούσω τα προηγούμενα.

Lukas Nelson + POTR - Sticks and Stones

Ένα σκαλί κάτω από το A Few Stars Apart αλλά 2ος σερί θρίαμβος δύσκολα επιτυγχάνεται ακόμα και τον Nelson που έχει μόνο καλές δουλειές να επιδείξει. Πάντως και το φετινό southern/ country rock του σε κερδίζει και μεγαλώνει ακρόαση με την ακρόαση. Μεγάλη μουσικάρα χωρίς να στηρίζεται στις πλάτες του τεράστιου πατέρα του.

Καλοί δίσκοι:

Rolling Stones - Hackney Diamonds

Δεν είναι Η δισκάρα. Κάτι πρώτες θέσεις σε λίστες με τα άλμπουμ της χρονιάς που είδα απλά με κάνουν να απορώ. Eίναι πολύ καλό όμως, έχει ένα Some Girls feel σε σημεία, ακούγεται μονορούφι αλλά πολύ γυαλισμένος για τα γούστα μου (με μια Dave Cobb τύπου παραγωγή θα κάναμε άλλη συζήτηση). Είναι όμως και ο δίσκος με τα Dreamy Skies και Sweet Sounds of Heaven (υπέροχη Gaga), τόσο καλά που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε παλιότερους σπουδαίους δίσκους των Stones και δεν θα ήταν οι μέτριες στιγμές αυτών. Εγώ ικανοποιήθηκα.

Chris Stapleton - Higher

Ποτέ δεν καταλάβαινα γιατί θεωρείται country μουσικός, έχει τόνους blues, r&b, soul και rock το υλικό του.
Αν κάποια στιγμή βγάλει άλμπουμ που η μουσική είναι αντίστοιχη της φωνής/ ερμηνείας του, θα είναι ο καλύτερος δίσκος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όχι πως κανένα άλμπουμ του είναι κακό, ούτε καν, το Higher είναι πανέμορφο. Αλλά πάντα νιώθω πως κάτι λείπει για να περάσει από το πολύ καλό στο τέλειο. Και μακάρι να βγάλει κάποτε κι έναν pure rock δίσκο να γουστάρουμε (με κομματάρες σαν το White Horse!). Το αφήνω στους “Καλούς δίσκους” με ερωτηματικό.

Turnpike Troubadours - A Cat in the Rain

Γαμώτο. Κάτι του λείπει. Λίγο νεύρο ίσως, κάτι. Δεν συμμερίζομαι κάτι αποθεωτικές κριτικές που είχα διαβάσει. Ακόμα όμως συγκινούν με τις τέλειες country μελωδίες τους.

The Hold Steady - The Price of Progress

Όπως και στο προηγούμενο, οι συνθέσεις είναι πιο μελωδικές και ήσυχες, έχει τόνους χαρακτήρα. Και με χτυπάνε στο συναίσθημα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, λίγη περισσότερη ενέργεια. Μένουν κάποια κλασικά κομμάτια πάντως όπως σε κάθε δίσκο.

Danava - Nothing But Nothing

Αυτό νιώθω πως είναι ΔΙΣΚΑΡΟΣ αλλά πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε heavy metal μουντ… Σε κάποια χρόνια ίσως ανέβει.

Duane Betts - Wild & Precious Life

Αισθάνομαι περίεργα με αυτό το άλμπουμ. Αν ακούσω ξεχωριστά tracks, γουστάρω φουλ. Είναι όλα πανέμορφα, οι μελωδίες, οι κιθάρες είναι εξαιρετικές, όπως πρέπει για τον γιο ενός Dickey Betts. Αλλά μετά από κάποιες ακροάσεις, δεν μου μένουν πολλά. To αφήνω εδώ γιατί θα το ξαναπιάσω σίγουρα.

Cordovas - The Rose of Aces

Δεν ξέρω αν το αδικώ κι αυτό. Δεν είναι μουσική που θα σου δώσει τα μυαλά στο χέρι. Αλλά είναι μουσική που με κάνει να νιώθω όμορφα, γλυκιά, με υπέροχες μελωδίες, λίγο rootsy, λίγο soft rock, μικρά πιασάρικα τραγούδια, δεν καταλαβαίνεις πότε πέρασε η ώρα…

Wilco - Cousin

Γαμώτο. Καλό άλμπουμ αλλά στο bottom 3-4 τους νομίζω. Όταν γίνονται πολύ catchy pop, τους βγαίνει τόσο καλά όσο πάντα. Αλλιώς, ανάμεικτα συναισθήματα…

36 Likes

Αισθανομαι περηφανος για τον εαυτο μου.Ηξερα μερικα απο την λίστα του Hopeto :joy:

12 Likes

Κι εγώ, αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι ήταν από προηγούμενα ποστ hopeto.

Ή από αναφορές που έγιναν σε τσατ… Τα προνόμια της ζωής…

2 Likes

Έλα ρε, αρκετά είναι γνωστά και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.

Εντάξει ναι. Σχήμα καθ’ υπερβολή.

1 Like

2023

healthyliving-“Songs of Abundance, Psalms of Grief”

Aetherian-“At Storm’s Edge”

Spurv-“Brefj​æ​re”

Riverside-“ID. Entity”

Sleep Token-“Take Me Back To Eden”

34 Likes

2023

Baroness-Stone καλύτερο από το προηγούμενο δεν φτάνει τα επίπεδα του Purple ωστόσο, τους αγαπώ
Host-IX δισκάρα είναι, έχει περάσει καιρός που βγήκε, το άκουσα ξανά όμως και ναι είναι δισκάρα.
In Flames-Foregone ακόμα καλύτερο από το Ι, The Mask, επιστροφή σε πιο heavy φόρμες όπως και επιστροφή στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια…φέρτε τους πάλι!
Metallica-72 Seasons εντάξει δεν είναι και Master Of Puppets ούτε καν Load, είναι όμως καλό και συμπαγές με όλα τα γνωστά Metallica προβλήματα των τελευταίων 30 χρόνων…τους αγαπάμε γιατί δεν θα τους έχουμε και για πάρα πολύ ακόμα
Obituary-Dying Of Everything Ol’ Skool

προφανώς η μουσική που ακούω πλέον είναι και λιγότερη και κυρίως από μπάντες που αγαπώ από την εφηβεία μου και ακολουθώ ακόμα. Το 23 ήταν μια περίεργη χρονιά, ειδικά το δεύτερο μισό, μετά το καλοκαίρι βασικά, δεν μου έκανε κέφι για σχεδόν τίποτα. Εύχομαι το 24 να είναι καλύτερο για όλους μας…αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Αυτό το παιχνίδι ζωντάνεψε το forum οπότε ένα μεγάλο μπράβο στον @anhydriis για όλο τον κόπο του.

εξώφυλλο

image

31 Likes

1.Green Lung - This Heathen Land
2.Margarita Witch Cult - Margarita Witch Cult
3.Mutoid Man - Mutants
4.Blood Ceremony - The Old Ways Remain
5.Skindred - Smile

32 Likes

wtf είναι αυτή η εξωφυλλάρα??!!

1 Like

Blood Ceremony - Old Ways Remain to cover

1 Like

Και δισκάρα!

1 Like

Μερακλής.

1 Like

Χωρίς να το ξέρω, θα έπαιρνα όρκο ότι η εικόνα ανήκει στο ίδιο σύνολο εικόνων που κοσμούν αυτό το άρθρο:

2 Likes

εμένα μου θύμισε Hugo Pratt στο πρόσωπο, την έκφραση και το όλο στήσιμο του καρέ για να είμαι ειλικρινής, εξού και το τριγκάρισμα - το ακούω τώρα παράλληλα, μπαμπάτσικη οκαλτίλα :love_you_gesture:

1 Like

Έχει και τραγούδι για λίστα της χρονιάς ε…

4 Likes
  1. Για να δουμε, το Rocking forum τι θα αποφανθεί για τους Sleep Token οέο;
  2. @hopeto περίμενα να δω το κάτωθι στη λίστα σου:

προλαβαίνεις να κάνεις έντιτ :stuck_out_tongue:

1. Πάω να περάσω την πεντάδα μου τυπικά και στην φόρμα, αλλά δεν άλλαξε και τίποτα από το σεντονάκι μου σε παραδίπλα νήμα για το πως έζησα μουσικά το 2023. Οπότε μην τα ξανασπαμμάρω εδώ.

2. Πάρτε γκρίζα (κυριολεκτικά) διαφήμιση για να φάτε brainwashing (we’re still adding to it though):

1. Εξώφυλλο χρονιάς, από ένα από τα πιο ακραία πολιτικά μανιφέστα της χρονιάς:
22 Likes

Δεν έχω ακούσει νότα! Το είδα όμως σε διάφορες λίστες του rocking και αλλού και είναι στα “to do”.

1 Like

Κρίμας, περίμενα να διαβάσω την αποψάρα σου για δαύτο, μην κοιτάς που δεν σχολιάζω κάθε λίστα στο παιχνίδι που με ενδιαφέρει μέρος της έστω και περιφερειακά, αλλά ναι :face_in_clouds:

1 Like

Top 5 2023

1. Portugal. The Man - Chris Black Changed My Life
  2. Le Cri du Caire - Le Cri du Caire
  3. Einar Solberg - 16
  4. Sprain - The Lamb as Effigy
  5. Bear Ghost - jiminy
εξώφυλλο

Nebulae Come Sweet - De lumière

25 Likes

Περίεργο το 2023 μουσικά. Νομίζω ήταν η χρονιά που άκουσα τις λιγότερες νέες κυκλοφορίες, ενώ επίσης και όσα άκουσα, ανήκουν σε συντριπτικό βαθμό στον heavy/power ήχο, ελάχιστα extreme, ακόμα λιγότερα μη metal. Έχω κρατήσει και αρκετές κυκλοφορίες που πιθανότατα θα μου αρέσουν πολύ, αλλά δεν ασχολήθηκα. Η δεκάδα μου προβλέπεται πάντως να μου κρατήσει συντροφιά για πολύ καιρό ακόμα, τα έχω ευχαριστηθεί όλα τους.

1. Sacred Outcry - Towers of Gold

2. Heavy Load - Riders of the Ancient Storm

3. Wings of Steel - Gates of Twilight

4. Century - The Conquest of Time

5. High Spirits - Safe on the Other Side

6. Jag Panzer - The Hallowed

7. Lucifuge - Monoliths of Wrath

8. Gridlink - Coronet Jupiter

9. Air Raid - Fatal Encounter

10. Wytch Hazel -IV: Sacrament

Τιμητική αναφορά στο Poison Ru​ï​n, με 2-3 ακροάσεις με κέρδισε και με το παραπάνω.

EP της χρονιάς:

Spectre - Lonesome Gambler

Split της χρονιάς:

Dream Unending/Worm - Starpath

Ευχαριστούμε @anhydriis για το στήσιμο, την υπομονή και την οργάνωση του παιχνιδιού, νομίζω κύλησε εξαιρετικά (ναι, βάζω και τις αψιμαχίες μέσα)!

35 Likes