Προσωπικά μου αρέσει η υλοποίηση… Μοιάζει και στην Ακρόπολη.
2023
1)Avenged Sevenfold - Life Is But A Dream…
2)Foo Fighters - But Here We Are
3)Rival Sons - Darkfighter
4)Queens of the Stone Age - In Times New Roman…
5)Maneskin - Rush
Άλλα 5 για πάγκο
-In Flames - Foregone
-Metallica - 72 Seasons
-Sleep Token - Take Me Back To Eden
-Paramore This Is Why
-Rival Sons - Lightbringer
Εξώφυλο:
Με τα λόγια δεν το έχω και πολύ οπότε θα πω απλά καρδούλες σε όσους μοιράστηκαν το γούστο τους έστω και με μια λίστα και special big καρδούλα στον @anhydriis για την εξαιρετική ιδέα
- Therapy? - Hard Cold Fire
- Metallica - 72 Seasons
- JAAW - Supercluster
- Obituary - Dying Of Everything
- Melan Selas - Zephyrean Hymns
Ενα μαραθωνιο παιχνιδι ερχεται στο τελος του…
Απο τις καλυτερες ιδεες και στιγμες του φορουμ τα τελευταια χρονια που μας εκανε να ακουσουμε πολυ μουσικη σε βαθμο μανιας.
Ενας χρονος που ακολουθησαμε εξελιξη της μουσικης και των διαφορων ειδων, στα ορια ενος ερευνητικου πειραματος.
Μου αρεσει πως ο καθε χρηστης δημιουργησε μια προσωπικη ιεροτελεστια καθε βδομαδα η οποια παραλληλα ομως ηταν και μια κοινη εμπειρια για ολους.
Καθε βδομαδα τη βιωνα σαν ταξιδι στο παρελθον - κατω στο memory lane - ξαναζωντας σκηνικα, καταστασεις, ανθρωπους.
Μας εδωσε επισης απειρο υλικο ατελειωτων κουβεντων και σκεψης ειτε μεταξυ συμφορουμιτων αλλα ακομα και οταν το ανεφερνα σε κοσμο ασχετο.
Ενδιαφερον επισης ειχαν οι ομοιοτητες στα ακουσματα των χρηστων, οι οποιες ανα δεκαετιες μπορει και να αλλαζαν.
Προσπαθησα γμτ να φτιαξω μια φορμουλα για το similarity αλλα αποδειχτηκε πολυ δυσκολο, εαν θελει καποιος να δοκιμασει μπορω να μοιραστω τι εχω μαζεψει (οτι μου ειπαν στο Reddit δλδ).
Φυσικα ευχαριστουμε πολυ @anhydriis για αυτη τη πρωτοβουλια, τρομερη!
Καποιες σκορπιες σκεψεις που μου σκασαν:
-
Περιμενα περισσοτερη απηχηση σε καποιες μπαντες οπως: Cannibal Corpse, Lamb of God
-
Χαρηκα πολυ με καποιες πρωτιες τυπου ISIS, Mastodon, Turnstile και ξενερωσα πολυ με αλλες
-
Τρομερη εντυπωση του ποσο ωραια γραφουν καποιοι χρηστες! (απο ενα σημειο κ μετα ενοιωθα οτι ειμουν επαναλαμβανομενος)
-
Ποσο prog μπορει να χωρεσει σε ενα μουσικο παιχνιδι? ΝΑΙ
-
Το ποια μπαντα ειναι μεταλ, αλλαζει πολυ απο χρηστη σε χρηστη
2024
1. GEL - Only Constant
2. KEN mode - VOID
3. Sprain - The Lamb as Effigy
4. Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - Land of Sleeper
5. Protomartyr - Formal Growth in the Desert
Eπομενα αγαπημενα:
DRAIN - Living Proof
Quiet Man - The Starving Lesson
Zulu - A New Tomorrow
SPY - Satisfaction
Swans - The Beggar
Full of Hell and Nothing - When No Birds Sang
HEALTH - RAT WARS
Hey Colossus - In Blood
Bruxa Maria - Build Yourself a Shrine and Pray
Jesus Piece - …So Unknown
Harms Way - Common Suffering
Year of the Knife - No Love Lost
Tomb Mold - The Enduring Spirit
Khanate - To Be Cruel
Kruelty - Untopia
Portrayal of Guilt - Devil Music
Grave Pleasures - Plagueboys
Buggin - Concrete Cowboys
Squid - O Monolith
Militarie Gun - Life Under the Gun
EPs
Entry - Exit Interview
Maruja - Knocknarea
Scowl - Psychic Dance Routine
Tropical Fuck Storm - Submersive Behaviour
Αυτό.
Κι εγώ επαναλαμβανομουν. Αλλά είναι δύσκολο μες στο χαμο της καθημερινοτητας να κάτσεις να γράψεις τόσα κειμενάκια. Συν την κούραση από ένα σημείο και μετά.
Εγω ειμαι περηφανος που δεν πρεπει να εγραψα πανω απο 10 “γαμει” σε καμια 400-500αρια κειμενακια που ειχα συνολο
Για δώσε ινφο αν μπορείς
Βασικά το είχα στο μυαλό μου, λογικά με το παρακάτω θα δώσει καλά αποτελέσματα similarities
Πρέπει να φτιαχτεί ένας γράφος, η σκέψη μου είναι κάθε user να είναι node και μετά είτε κάθε album θα είναι node και θα φτιαχτεί μια directed relationship user_node → album_node, είτε κάθε album που έχει ψηφίσει θα είναι property του user_node, και μετά θα πρέπει να τρέξεις ένα similarity algorithm στην built in βιβλιοθήκη
Θέλει λίγο χαρτί και μολύβι για το τι είναι πιο γρήγορο, αφού θα υπάρχουν 60+ nodes για τους χρήστες και είτε 52x5 properties για τον καθένα με τον πρώτο τρόπο, είτε ~5000 nodes για τα albums με το δεύτερο, άρα σίγουρα θα σκάσει η αναζήτηση κάποια στιγμή (ειδικά αν θέλουμε ομοιότητα του κάθε χρήστη με τον κάθε χρήστη και όχι top5 ξέρω γω)
Αν βρω χρόνο και όρεξη θα το κάνω, δεν το έχω δουλέψει όμως ποτέ το neo4j σοβαρά, ενώ σίγουρα είναι βαρετό να φτιάχνεις τα csv, γιατί πέρα απ’τα σκριπτάκια, θέλει και manual δουλειά. Δοκίμασα λίγο να παίξω με το 2022 και βλέπω κάτι τέτοια
Και πες ντάξει τα κενά κελιά ή τα διάφορα delimiter, τα φτιάχνεις, αλλά τι αλμπουμάρα το αÏιθμός Ï„ÎσσεÏα των Culprate
Αν κάποιος ξέρει και έχει όρεξη, so be it
Καταρχας μου ειπαν οτι κατι τετοιο ειναι προτιμοτερο να γινει σε καποιο προγραμμα στατιστικης οπως Stata, η με μια προγραμματιστικη γλωσσα οπως R / Python με δυνατοτητες data analysis.
Στο Excel ειναι μανουρα, αλλα αυτο που προτεινει ειναι:
Το εφτασα μεχρι ενος σημειου, αλλα δε καταφερα να βγαλω αυτο το correlation.
Είναι και γαμώ που σας αρέσει να παίζετε με το excel στον ελεύθερο σας χρόνο, εγώ όταν -και αν- πάρω ποτέ σύνταξη, ένα σεβαστό ποσό αυτής θα πηγαίνει κάθε μήνα σε ψυχίατρο, μπας και καταφέρω να το διαγράψω εντελώς από τη μνήμη μου
Εγώ πάντως άνοιξα excel μόνο για 1 λεπτό, γιατί είδα τα αλαμπουρνέζικα και ήθελα να σιγουρευθώ ότι έφταιγε το csv. Μπράβο anhydriis, ένα πράγμα δεν μπορείς να κάνεις σωστά σε αυτό το παιχνίδι.
Επίσης έψαχνα τρόπο (καλά 1 λεπτό, ούτε που το σκέφτηκα παραπάνω αφού δε βρήκα τη λύση στο πρώτο λινκ) για να μπορώ να κατεβάσω τα sheets από το drive οοοολα μαζί, γιατί αν πατήσεις download σου κατεβάζει μόνο το μαρκαρισμένο.
Ολο και περισσοτερο ακουω στη δουλεια την προταση “…να φτιαξεις ενα εξελακι…” και ολο το αποφευγω. Με επιτυχια. Ως τωρα. Αν τελικα μπλεξω με αυτον τον μπελα, ειναι ο λογος για τον οποιο θα αλλαξω παλι δουλεια, οσο καλα κι αν πηγαινω.
Αν το έχω σκεφτεί καλά, χρειάζεται πρώτα factor analysis και στη συνέχεια clustering. Όταν βγω στη σύνταξη θα το δοκιμάσω.
Το βασικο προβλημα που αντιμετωπισα και εγω ηταν πως ο καθε χρηστης εβαζε στη φορμα τους δισκους με τον δικο του τροπο, αλλοι πρωτα το album και μετα τη μπαντα και τουμπαλιν, αλλοι παυλες του word, αλλοι εισαγωγικα, γνωστο αυτο εξ αρχης. Οταν ηταν να βγαλω τα αποτελεσματα, ομαδοποιουσα τις εγγραφες αλλα δεν προλαβαινα να διορθωσω τις φορμες…
Αυτο θελει χερατη δουλεια (μπολικη), μετα γινεται ευκολα το εξελακι…
Και για αυτο μετα εφτιαξα το κουιζ
2023
- Sacred Outcry – Towers of Gold
- Dodheimsgard – Black Medium Current
- War Dance – Sons of Thunder
- Receiver – Whispers of Lore
- March To Die - Tears of the Gorgon
Κενοτάφιον
- Heavy Load – Riders of the Ancient Storm
- Diamonds Hadder – Beyond the Breakers
- By Fire and Sword – Glory
- Air Raid – Fatal Encounter
- Century – The Conquest of Time
- Lankum – False Lankum
- Wings of Steel – Gates of Twilight
- Wytch Hazel – IV:Sacrament
- Blood Ceremony – The Old Ways Remain
- Metallica – 72 Seasons
Χωνευτήριον
- Thy Catafalque – Alfold
- Panopticon - The Rime Of Memory
- Tanith – Voyage
- Dawn Ray’d – To Know the Light
- Paramore – This Is Why
- Liturgy – 93696
- Trespasser – Αποκάλυψις
Cover Art
Εγώ πλέον, όταν σκέφτομαι όταν πχ έχω να πάω supermarket στις 19.00, στο μυαλό μου σχηματίζω ένα excel με όλες τις ώρες της μέρας και τις ημέρες τις εβδομάδος σε στήλες, καθώς δουλεύω ένα δεύτερο φύλλο με όλα τα πιθανά προϊόντα που θα χρειαστώ. Στο φύλλο αυτό υπάρχει δίπλα στη πρώτη στήλη (η οποία έχει όνομα και ποσότητα προϊόντος ενωμένα με ένα C868&" “&D868 από 2 κρυμμένες στήλες) μια επιπλέον στήλη που τραβάει στοιχεία από 2 άλλες στήλες, στο τρίτο φύλλο “πιθανά προϊόντα”, στο οποίο και έχω τοποθετήσει παρόμοια προϊόντα με έναν λογικό έλεγχο προτίμησης, πχ =if(ΟΛΥΜΠΟΣ<>”";ΟΛΥΜΠΟΣ;ΔΕΛΤΑ).
Εννοείται πως τα πάντα τραβάνε στο πρώτο φύλλο, με τις μέρες και ώρες τις εβδομάδας και στα αντίστοιχα κελιά, ώστε να προγραμματίσω το κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας μου.
Στη συνέχεια λοιπόν, παίρνοντας σαν βάση τη στήλη με τον λογικό έλεγχο, με μια ποταπή vlookup τραβάω από 3 επιπλέον διαφορετικά φύλλα, την τιμή ανά supermarket, πχ από Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλο ή το ΟΚ της γωνίας κάτω από το σπίτι (καθώς έχω τιμοκατάλογο περασμένο στο εκάστοτε supermarket), τα οποία υπάρχουν εκεί σε τρείς στήλες κάτω από το όνομά του κάθε supermarket.
Με μια =IF(AS3310<>“”;TEXT(AS3310;“0000000000”);IF(LEN(AO3310)=10;TEXT(AO3310;“0000000000”);IF(AND(AS3310=“”;AO3310=“”);TEXT(AK3310;“0000000000”);“”))) σε ένα τελικό κελί παραδίπλα, ορίζω με ποια σειρά θα ταξινομηθούν τα supermarket ώστε να αγοράσω το συγκεκριμένο προϊόν από το βέλτιστο supermarket και με τη προϋπόθεση ότι το έχει (ας πούμε στα κελιά AS3310=ΟΚ, ΑΟ3310=Σκλαβενίτης και ΑΚ3310 Βασιλόπουλος, ενώ πχ δεν βρίσκω και παντού τις λεπτές ρυζογκοφρέτες με αλάτι που μ’ αρέσουν)
Μετά γκρινιάζω γιατί συνέχεια πάω στον Βασιλόπουλο επειδή εκεί προτιμά η Λούπενα και κάπως έτσι τελειώνει αυτό το κεφάλαιο στις ''Kαθημερινές και Παλαβές Περιπέτειες στον τρελό και αλλόκοτο ψυχισμό του Lupin, που περιμένει διακαώς να βγει στη σύνταξη από τα 39 του"
Την επόμενη και σε άλλο topic θα εξηγήσω πως φτιάχνω budget/forecast και actual εσόδων/εξόδων της οικογένειας, εννοείται πάντα στο μυαλό μου - με ισχυρή πιθανότητα για εμετούς, ναυτίες και παρόμοιες αηδιαστικές και δυσάρεστες για τον οργανισμό συνέπειες. Συνεχίστε τώρα αυτά τα ωραία που λέτε για excel και το παιχνιδάκι μας, ευχαριστώ
(υγ. μπορεί να ξεχνάω κάτι παραπάνω ή να μην το περιγράφω επαρκώς, αλλά you get the point υποθέτω)
Το Excel γαμαει, δεν καταλαβαινω τι μαλακιες λετε
Εγώ δουλεύω τα google sheets. Πριν ένα χρόνο ούτε που τα ήξερα, τώρα είμαι εθισμένος. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα google sheet με λίστες από όλα τα google sheets που έχω ανοιξει.