Ολο και περισσοτερο ακουω στη δουλεια την προταση “…να φτιαξεις ενα εξελακι…” και ολο το αποφευγω. Με επιτυχια. Ως τωρα. Αν τελικα μπλεξω με αυτον τον μπελα, ειναι ο λογος για τον οποιο θα αλλαξω παλι δουλεια, οσο καλα κι αν πηγαινω.
Αν το έχω σκεφτεί καλά, χρειάζεται πρώτα factor analysis και στη συνέχεια clustering. Όταν βγω στη σύνταξη θα το δοκιμάσω.
Το βασικο προβλημα που αντιμετωπισα και εγω ηταν πως ο καθε χρηστης εβαζε στη φορμα τους δισκους με τον δικο του τροπο, αλλοι πρωτα το album και μετα τη μπαντα και τουμπαλιν, αλλοι παυλες του word, αλλοι εισαγωγικα, γνωστο αυτο εξ αρχης. Οταν ηταν να βγαλω τα αποτελεσματα, ομαδοποιουσα τις εγγραφες αλλα δεν προλαβαινα να διορθωσω τις φορμες…
Αυτο θελει χερατη δουλεια (μπολικη), μετα γινεται ευκολα το εξελακι…
Και για αυτο μετα εφτιαξα το κουιζ
2023
- Sacred Outcry – Towers of Gold
- Dodheimsgard – Black Medium Current
- War Dance – Sons of Thunder
- Receiver – Whispers of Lore
- March To Die - Tears of the Gorgon
Κενοτάφιον
- Heavy Load – Riders of the Ancient Storm
- Diamonds Hadder – Beyond the Breakers
- By Fire and Sword – Glory
- Air Raid – Fatal Encounter
- Century – The Conquest of Time
- Lankum – False Lankum
- Wings of Steel – Gates of Twilight
- Wytch Hazel – IV:Sacrament
- Blood Ceremony – The Old Ways Remain
- Metallica – 72 Seasons
Χωνευτήριον
- Thy Catafalque – Alfold
- Panopticon - The Rime Of Memory
- Tanith – Voyage
- Dawn Ray’d – To Know the Light
- Paramore – This Is Why
- Liturgy – 93696
- Trespasser – Αποκάλυψις
Cover Art
Εγώ πλέον, όταν σκέφτομαι όταν πχ έχω να πάω supermarket στις 19.00, στο μυαλό μου σχηματίζω ένα excel με όλες τις ώρες της μέρας και τις ημέρες τις εβδομάδος σε στήλες, καθώς δουλεύω ένα δεύτερο φύλλο με όλα τα πιθανά προϊόντα που θα χρειαστώ. Στο φύλλο αυτό υπάρχει δίπλα στη πρώτη στήλη (η οποία έχει όνομα και ποσότητα προϊόντος ενωμένα με ένα C868&" “&D868 από 2 κρυμμένες στήλες) μια επιπλέον στήλη που τραβάει στοιχεία από 2 άλλες στήλες, στο τρίτο φύλλο “πιθανά προϊόντα”, στο οποίο και έχω τοποθετήσει παρόμοια προϊόντα με έναν λογικό έλεγχο προτίμησης, πχ =if(ΟΛΥΜΠΟΣ<>”";ΟΛΥΜΠΟΣ;ΔΕΛΤΑ).
Εννοείται πως τα πάντα τραβάνε στο πρώτο φύλλο, με τις μέρες και ώρες τις εβδομάδας και στα αντίστοιχα κελιά, ώστε να προγραμματίσω το κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας μου.
Στη συνέχεια λοιπόν, παίρνοντας σαν βάση τη στήλη με τον λογικό έλεγχο, με μια ποταπή vlookup τραβάω από 3 επιπλέον διαφορετικά φύλλα, την τιμή ανά supermarket, πχ από Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλο ή το ΟΚ της γωνίας κάτω από το σπίτι (καθώς έχω τιμοκατάλογο περασμένο στο εκάστοτε supermarket), τα οποία υπάρχουν εκεί σε τρείς στήλες κάτω από το όνομά του κάθε supermarket.
Με μια =IF(AS3310<>“”;TEXT(AS3310;“0000000000”);IF(LEN(AO3310)=10;TEXT(AO3310;“0000000000”);IF(AND(AS3310=“”;AO3310=“”);TEXT(AK3310;“0000000000”);“”))) σε ένα τελικό κελί παραδίπλα, ορίζω με ποια σειρά θα ταξινομηθούν τα supermarket ώστε να αγοράσω το συγκεκριμένο προϊόν από το βέλτιστο supermarket και με τη προϋπόθεση ότι το έχει (ας πούμε στα κελιά AS3310=ΟΚ, ΑΟ3310=Σκλαβενίτης και ΑΚ3310 Βασιλόπουλος, ενώ πχ δεν βρίσκω και παντού τις λεπτές ρυζογκοφρέτες με αλάτι που μ’ αρέσουν)
Μετά γκρινιάζω γιατί συνέχεια πάω στον Βασιλόπουλο επειδή εκεί προτιμά η Λούπενα και κάπως έτσι τελειώνει αυτό το κεφάλαιο στις ''Kαθημερινές και Παλαβές Περιπέτειες στον τρελό και αλλόκοτο ψυχισμό του Lupin, που περιμένει διακαώς να βγει στη σύνταξη από τα 39 του"
Την επόμενη και σε άλλο topic θα εξηγήσω πως φτιάχνω budget/forecast και actual εσόδων/εξόδων της οικογένειας, εννοείται πάντα στο μυαλό μου - με ισχυρή πιθανότητα για εμετούς, ναυτίες και παρόμοιες αηδιαστικές και δυσάρεστες για τον οργανισμό συνέπειες. Συνεχίστε τώρα αυτά τα ωραία που λέτε για excel και το παιχνιδάκι μας, ευχαριστώ
(υγ. μπορεί να ξεχνάω κάτι παραπάνω ή να μην το περιγράφω επαρκώς, αλλά you get the point υποθέτω)
Το Excel γαμαει, δεν καταλαβαινω τι μαλακιες λετε
Εγώ δουλεύω τα google sheets. Πριν ένα χρόνο ούτε που τα ήξερα, τώρα είμαι εθισμένος. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα google sheet με λίστες από όλα τα google sheets που έχω ανοιξει.
Αν η πραγματικότητα ήταν aligned με το meme, ίσως να ήμουν οκ - όμως το 17.00 τόχω-δεν τόχω ζήσει 60 μέρες στα 10+ χρόνια μου στη μισθωτή σκλαβιά, οπότε με το πιο accurate 19.30-20.00 μ.ο. το ακούω καλύτερα
Θα πεταχτώ και εγώ από άλλο επαγγελματικό κλάδο και απλά θα πω πως φτάσαμε 2024 και ακόμα είναι Οδύσσεια το να θες να τυπώσεις από γαμημένα εξέλ. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και υπομονή.
Το έψαξα και το σκέφτηκα λίγο παραπάνω, το clustering θα σου δώσει παρόμοιους χρήστες, όχι ομοιότητα μεταξύ χρηστών (και δεν ξέρω πόσο θα δουλέψει με μια μεταβλητή μόνο δλδ το album).
Και το correlation που προσπαθεί ο @eviL δε νομίζω να είναι σωστό στη σκέψη, το correlation σου δείχνει αν αυξηθεί μία μεταβλητή (που αν καταλαβαίνω σωστά, εδώ η μεταβλητή είναι ο user και το τι album ψήφισε οι τιμές που παίρνει η μεταβλητή) αν θα αυξηθεί και η άλλη γραμμικά ή όχι, αφού παίρνει αποστάσεις (κάνει αφιαριεση η φόρμουλα μεταξύ των 0 και 1). Δείχνει μια ένδειξη βέβαια, αλλά νομίζω δεν είναι ο σωστός τρόπος.
Με έναν κατευθυνόμενο γράφο όπως είπα παραπάνω, θα βγει το σωστό αποτέλεσμα, αλλά μάλλον πρέπει να μπει και βάρος σε κάθε ακμή μεταξύ των κόμβων χρήστης->άλμπουμ (είτε οι βαθμοί είτε το ranking, πρέπει να δούμε πως το αντιμετωπίζει ο αλγόριθμος) για να ληφθεί υπόψιν και η κατάταξη (δλδ αν ο Κλερβογια ψήφισε st. Anger στην πρώτη θέση θα έχει περισσότερη ομοιότητα με τον Quintom που το έβαλε κι αυτός πρώτο, αντί για τον Παντελή που το έβαλε 3ο).
Ωραίο προβληματάκι
Τέλειο είναι για άπειρες χρήσεις, αλλά κλασσική περίπτωση overused, επειδή είναι πολύ απλό για τον καθένα. Αν ποτέ θέλετε να ρίξετε τον καπιταλισμό, το πιο βασικό βήμα είναι να καταργήσετε το excel
Δοκίμασες Ctrl + P?
Χαχ, τα δουλευω εδω και καπου 10 χρονια… απο τα καλυτερα πραγματα που εχουν βγει ποτε.
Εδω για παραδειγμα το ongoing project, που ειναι μια πληρης περιληψη του Star Wars saga, περιλαμβανοντας ολες τις ταινιες, τις σειρες, και τις animated σειρες, και προς το παρον βρισκομαι στην 4η σεζον του Clone Wars (τα εχω παρει χρονολογικα και τα βλεπω ολα απο την αρχη)
Θεωρητικά πάντα, με το factor analysis θα δημιουργηθούν 6-7 (η και λίγο περισσότεροι) factors που ο καθένας από αυτούς θα αποτελείται από «κοντινά» συγκροτήματα (λογικά θα μπορεί να βγει αυτό, αφού θα χρησιμοποιηθούν ordinal variables). Τώρα τι θα είναι αυτό το «κοντινό», θα το ξέρω μόνο αν κάνω την ανάλυση.
Και σε δεύτερη φάση, με το clustering ομαδοποιούνται οι χρήστες με βάση το ποσο κοντά βρίσκεται ο καθένας σε κάθε factor.
Για να έρθουμε πιο κοντά στο κλίμα του τοπικ, μπορούμε να βάλουμε σαν επιπλέον μεταβλητή το genre του κάθε album (ή καιμεταβλητές για να πιάσει διάφορα παρακλάδια και να έχουμε και ένα διάνυσμα για το κάθε genre που πιάνει το κάθε άλμπουμ) και μετά θα τρέξει μια χαρά το clustering που θα σου δείχνει παρόμοιους χρήστες με βάση το genre. Όπως επίσης και άλλες μεταβλητές, πχ πωλήσεις, θέσεις σε billboards, χώρα προέλευσης, αν εγκρίνεται απ’το φαμιλι κλπ, δλδ στην ουσία να έχουμε κατηγορικές μεταβλητές για κάθε άλμπουμ
Βέβαια μετά θα μαλώνουμε για το τι είναι μέταλ και τι όχι, αλλά μπορούμε να πάρουμε τα genres έτοιμα απ’το wiki για αντικειμενικότητα.
Ποταπή και σπαζαρχιδω όσο δεν πάει την αντικατέστησα με την xlookup και διαφύλαξα την ψυχική μου υγεία
Αν δεν με απατά η σχεδόν ανύπαρκτη μνήμη μου, ο @anhydriis το είχε δοκιμάσει αυτό κάπου κάποτε με το ChatGPT η κάτι παρόμοιο
διαφορετικο απο αυτο που κανουμε εδω αλλα σε αλλο community που ειμαι υπαρχει ενα sheet που βαθμολογουμε ολοι 0.5-5 καποια συγκεκριμενα αλμπουμ και βγαινουν αυτοματα διαφορα νουμερα οπως με ποιους αλλους χρηστες εχεις πιο κοινα γουστα κλπ
το ξερω οτι σε πολλους εδω δεν αρεσει να βαζουν βαθμο και συνηθως ουτε σε εμενα αλλα ειναι ενας ευκολος τροπος να γινει κατι τετοιο με τους 54 δισκους που πηραν την πρωτια
Νιε, και στα βρισκει και πολυ ευκολα, αρκει να μην βαλεις μεσα τους isis… πόση ωρα εφαγα για να καταλαβω οτι φταιει αυτο που με ελεγε τρομοκράτη το μπουρδελοΑΙ δεν φανταζεσαι…
I got the point 101%: εισαι εντελως τρελος. Επισης, ξερω ποιον θα καλεσω οταν σκασει η δυσκολη στιγμη που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μου. Περιμενεις τηλεφωνο μου αυριο. Τελος, πες στη Λουπενα οτι κανενα εξελ δεν θα σωσει τα εξοδα του σπιτιου, διοτι μεταξυ των τεσσαρων μεγαλων των σουπερμαρκετ, ο ΑΒ ειναι ο πιο ακριβος απο ολους.
Εξτρα: οι ριζογκοφρετες ειναι φελιζολ. Οποτε, οι ριζογκοφρετες με αλατι, ειναι φελιζολ με αλατι. Πιθανως να σου εσωσα χρηματα αν ψαξεις στα καταστηματα με ειδη μονωσης.