Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Κι εγώ.

1 Like

είναι αυτος ο σοδομισμός στο ride που μου ανάβει τα λαμπάκια (τα χριστουγεννιάτικα). Όπως και όλες αυτές οι διασκευές των χριστουγεννιάτικων ασμάτων σε αυτό το ύφος…

Η χρονιά πάντως έχει πολύ ψωμί…

αρχείο λήψης (1)

Εγώ! Αν και δεν είναι “απόλαυση”, είναι περισσότερο βαθιά παρατήρηση που μοιάζει να ενεργοποιεί πράγματα μέσα στο κεφάλι μου.

Oh God

Ήρωας

2 Likes

1960

Γενικά στα πρώτα χρόνια των ‘60s είμαι εντελώς άσχετος, σκέφτηκα ως τέτοιος να μην ψηφίζω αλλά τελικά αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια βασισμένος κυρίως στις προτάσεις σας και σε μίνι έρευνα στο net. Προφανώς εδώ ο όρος μου ότι δεν βάζω δίσκους που ακούω τώρα πρώτη φορά πάει περίπατο γιατί αλλιώς θα είχα ένα με δύο δίσκους τη χρονιά…

1) Lonnie Johnson And Elmer Snowden - Blues And Ballads

Ο μοναδικός δίσκος του 1960 που έχω ακούσει παραπάνω, δεν έχω κριτήριο για το συγκεκριμένο μουσικό πλαίσιο αλλά μου αρέσει αρκετά το blues που ακούω εδώ μέσα.

2) B.B. King - King Of The Blues

3) Miles Davis - Sketches Of Spain

4) Chuck Berry - Rockin’ At The Hops

5) Joan Baez - Joan Baez

Υ.Γ. Ρε λείπουν δίσκοι από τη φόρμα, δεν έχω και πολλές επιλογές οπότε αν μου κόβει κι η πλατφόρμα δε θα βγαίνει πεντάδα με τίποτα!

13 Likes

Οτι λειπει μην ανησυχείς θα το συμπληρωσω…

@Meldinor εισαι σιγουρος οτι λειπει κάτι??

Παντως δεν ειναι λειτουργικη αυτη η φορμα, θα γυρισουμε στο παλιο καλο τροπο απο του χρονου

3 Likes

Το bb king λείπει (το king of the blues), τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα!

1 Like

1960

Τα ακουσματα μου απο αυτη τη χρονια ειναι παρα πολυ λιγα, εχω δυο (+1) δισκους που αγαπαω απο παλια και καποιους ακομα που ακουσα τις τελευταιες 1-2 εβδομάδες για να αποφυγω το επικειμενο “που πας ρε Kαραμητρο”, αλλα σε ενα εσωτερικο plot twist θα αγνοησω τους δευτερους και θα ψηφισω μονο τους δυο δισκους που γνωριζω καλα (και special mention εναν ακομα).

Παρολο που το εικονιδιο του Μπομπ ηδη το γλιτωσαμε, παμε για τις δυο μοναδικες ψηφους μου για αυτη τη χρονια για τη χαρα της συμμετοχης:

1. The Everly Brothers- A date with the Everly Brothers: ομορφο ποπ/ροκ, ομορφες φωνες, φανταστικα τραγουδια. Οι ιδιοι οι μεγαλοι Beatles τους αναφερουν σαν επιρροη τους, και αν καποιος ακουσει αυτο το δισκαρο απο 64 χρονια πριν θα καταλαβει γιατι.

2. Joan Baez- Joan Baez: Αυτη η φωνη με αυτα τα τραγουδια πιστευω πως ανηκει στη σφαιρα του διαχρονικου. Πολυ αγαπημενο αλμπουμ, ενα κι ενα ολα τα τραγουδια.

Special mention στα πλαισια επανεκτελεσεων αποθανοντων συνθετων μιας και αναφερθηκαν, η φανταστικη ηχογραφηση The Chopin Ballades του Φεβρουαριου του 1960 από τον Artur Rubinstein. Αν σας αρεσει ο Σοπεν, επενδυστε αφοβα, καταπληκτικη μουσικη σε αυτες τις 4 ιστορικες συνθεσεις.

Εξώφυλλο Miles Davis

20 Likes

Ουπς !! Μπηκε κατω κατω :sunglasses:

1 Like

Ηθελα να ρωτησω (και εννοω,“σοβαρα”) αν μετα απο τα 60’ς θα φτασουμε τοσο πισω οσο παει η κλασικη μουσικη, αλλα ρε μπαγλαμαδες, παιζουμε με δισκους κλασικης μουσικης που απλως ηχογραφηθηκαν στα 60ς; Μου μοιαζει σαν να βαζαμε δισκους με διασκευες στο 52 εβδομαδες, που προφανως επιτρεποταν αλλα δεν νομιζω οτι για προφανεις λογους το εκανε κανεις. Ενιγουει, αλλαζει το πλανο ετσι, ξηγηθειτε οσο ειναι νωρις για να δω αν θα μπω.

1 Like

Φιλτατε @jonkyr δεν το ψήφισα, το έγραψα μόνο σαν special mention.

Ούτε στο “κανονικό” 52 δεν ψήφιζα επανεκτελέσεις, tribute albums, live albums κτλ κτλ

Αν θες να μπεις στο παιχνιδι εστω και ψηφιζοντας επανεκτελεσεις παλιοτερου υλικου εγω δεν εχω κανενα θεμα, come as you are, κατι θα μαθουμε και απο αυτο. Ουτως η αλλως, οπως εγω αντιλαμβανομαι το game ο στοχος του δεν ειναι μια στειρα και εγκυκλοπαιδικη αποτυπωση καθε χρονιας, αλλα το να μοιραζομαστε την αγαπη μας για καποιους δισκους και να μαθαινουμε κανεναν καινουριο απο τους υπολοιπους μερακληδες του φορουμ.

7 Likes

Αν μπορείς επειδή στη φόρμα μου έχω αφήσει “άλλο” στο δύο βάλτο κι αυτό στις ψήφους! (Το έχω γράψει και στη σημείωση της φόρμας). Θενξ!!!

2 Likes

Εν τω μεταξύ, ενώ είναι απολύτως κατανοητή η σκοπιμότητα της νέας φόρμας για την ευκολότερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων και την αποφύγή λαθών, δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν έμπαινε τέτοια φόρμα στις ψηφοφορίες για τις επόμενες δεκαετίες, όταν στο 1960 παρατηρούνται ελλείψεις!

3 Likes

Ναι ρε, εννοειται οτι δεν υπηρχε καμια μομφη. Περισσοτερο χαρηκα επειδη μπορει και να βρω τροπο να ασχοληθω. Κι αν το εβαζες τριτο στη λιστα σου, σο φακιν γουατ (που λενε και οι Αιρο Μειντε). Φυσικα μπορω να παρω τις προτασεις των παιδιων, να ακουσω και να φτιαξω μια λιστα, αλλα το 95% θα ειναι νεοι ηχοι και μουσικες. Ενω με την κλασικη και την οπερα εχω μια παλια, επιφανειακη (και ισως σαπισμενη, αν και προσπαθω να αποκαταστησω τη σχεση μας τα τελευταια δυο χρονια) σχεση, ειναι διαφορετικο.

Υ.Γ.1: Χρονο δεν βλεπω να εχω και για αυτο, αλλα η ερωτηση μου ισχυει.
Υ.Γ.2: Αν δω Μπομπ διπλα στο ονομα μου στην παλια λιστα, βρειτε βουλκανιζατερ.

4 Likes

image

3 Likes

Που ξέρεις, μπορεί και να ήταν για το καλύτερο…

Στο μυαλο μου εισαι… Δεν θα μπορούσε να γινει σε κανενα συμπαν… Στην επετειακη εκδοση του παιχνιδιου το 2030 ομως… :wink::grin::sunglasses:

4 Likes

Η φάση πάντως που ακούς Aretha Franklin, Frank Sinatra και Dinah Washington και η γυναίκα σου σε κοιτά σαν εξωγήινο προσπαθώντας να βγάλει κάποιο νόημα από αυτό είναι πραγματικά μοναδική…

15 Likes

1960)
Ποιο είναι το ζητούμενο; Αγαπημένοι δίσκοι από τα sixties; ωχ αυτό δεν θα πάει καλά!

1)John Coltrane - Giant Steps
Μνημείο της μουσικής του 20ου αιώνα. Στο ομότιτλο κομμάτι αναρωτιέσαι πότε αυτός ο άνθρωπος προλαβαίνει να πάρει ανάσα.

2)Charles Mingus - Blues & Roots
Ίσως ο σπουδαιότερος συνθέτης της Jazz μουσικής. To Moanin’ κλέβει την παράσταση αλλά μιλάμε για τέλειο δίσκο.

3)Wes Montgomery - The Incredible Jazz Guitar of Wes Montgomery
Ο τίτλος τα λέει όλα. Α, και οι πένες είναι για τους φλώρους κιθαρίστες!

4)Joan Baez - Joan Baez
Υπέροχη πρόταση απ’ τους συμφορουμίστες! Kάτι ήξερε τελικά ο Metal God και την διασκεύασε!

5)Johnny Cash - Ride This Train
Eνώ καλά καλά δεν έχουμε ακόμη την έννοια του album, o Μan in Black κυκλοφορεί concept album και μάλιστα με αφήγηση του ίδιου -και τον ήχο του τρένου-ανάμεσα στα κομμάτια. Και ψήφος στο cover γιατί έτσι!
RideThisTrain
και δυστυχώς άκυρο στον Miles γιατί το Sketches δεν μου αρέσει και τόσο σε σχέση με άλλες αλμπουμάρες του.

18 Likes

Ωραίος για Montgomery, επίσης ωραίος για Johnny Cash! Δεν πρέπει να έχω ένα μήνα που το αγόρασα, φανταστικό.

1 Like