1961 και συνεχίζω με προφανέστατες επιλογές για κάποιον που δεν είχε ποτέ πολύ επαφή με τα πιο avant garde - jazz/r’n’b/soul κτλ επικρατέστερα ιδιώματα της περιόδου - και βγάζω και 5άδα 
1. The Shadows - The Shadows

Aυτή η φασούλα, λίγο surf, λίγο γλυκανάλατα 60s, λίγο Tarantino-esque υπόγεια cool instrumentals μου αρέσει πολύ - το πρώτο album των Shadows έχει τα παραπάνω και στο έπακρο
2. John Coltrane - My Favorite Things

Yep, το έχω αγορασμένο -δεν το βρίσκω τώρα, να πόσταρα και photo.
3. The Ventures - Another Smash!!!

Surf φάση συνέχεια, αυτός ο ήχος γενικά με τρελαίνει - Ventures διαχρονική εγγύηση
4. Les Baxter - Jewels of the Sea

Έχασα την ευκαιρία να το παίξω εξυπνάκιας γμτ με τον @jtn που το κέρασε πρώτο-πρώτο νωρίτερα. Λοιπόν το συγκεκριμένο, για ένα περίεργο λόγο το έχω σε κασέτα (!), προφανώς καβατζωμένο από γονείς or something. Πολλές παιδικές αναμνήσεις, αλλά και πέρα από αυτό, easy listening με φοβερά ταξιδιάρικες συνθέσεις γεμάτες πραγματικό συναίσθημα!
5. Art Blakey & the Jazz Messengers - A Night In Tunisia

Υes, άλλο ένα album που έχω αγοράσει κάποια στιγμή στο παρελθόν, με φοβερά σόλο και ένα balls to the wall -και πολύ-ακουσμένο- 12λεπτο εναρκτήριο κομμάτι
Cover

Soundtrack
Nταξ φοβερές soundtrack-ικές κυκλοφορίες το 1961 (Breakfast at Tiffany’s, Yojimbo, Lola, 101 Dalmatians κτλ κτλ κτλ) αλλά κλέβω εκκλησία άκοπα τώρα, χωρίς να κοιτάω πίσω