Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

είναι το μόνο σίγουρο… :stuck_out_tongue_winking_eye: :laughing:

1 Like

Το ίδιο συνέβη και σε εμένα. Αν και θα «έπρεπε» να μου αρέσει πολύ περισσότερο—όσο μου άρεσαν οι προκάτοχοι του—κάτι (μου) λείπει. Ίσως είναι απλά κορεσμός και στη δική μου περίπτωση. Σίγουρα όμως δεν είχε το ίδιο impact με τις προηγούμενες δουλειές τους.

2 Likes

Fuck I thought we had till this weekend

TOP FIVE 2024

1. The Cure – Songs of a lost world
  2. Selofan – Animal mentality
  3. New Model Army – Unbroken
  4. Judas Priest - Invincible Shield
  5. Clan of Xymox - Exodus

Honorable

Fontaines D.C. – Romance

Merry X-mas to all / χρονια πολλα σε εορταζουσες και εορταζοντες!

24 Likes

Βάζω κι εγώ τα δικά μου, αφού άκουσα μερικές εκκρεμότητες

2024

Tommy Richman - Coyote
Kendrick Lamar - GNX
Cage the Elephant - Neon Pill
Tyler, the Creator - Chromakopia
Charlie XCX - Brat

Summary

Κόπηκαν στο Τσακ

MGMT - Loss of Life
Justice - Hyperdrama
Doechii - Alligator Bites Never Heal
Glass Animals - I Love You So F***ing Much
Future Islands - People Who Aren’t There Anymore

10 Likes

Λοιπόν @anhydriis, ΕΣΥ που είσαι και ο user που τόνωσε το συλλογικό forum-ικό ενδιαφέρον των χρηστών εδώ όπως κανείς άλλος τα τελευταία δεν-θυμάμαι-ούτε-εγώ-χρόνια, που έχεις και όρεξη και τα σχετικά - πότε θα το μοντάρεις το παιχνιδάκι με ταινίες; :stuck_out_tongue:

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου σπάνε μπάλες “διάφοροι” :stuck_out_tongue: ανά τακτά χρονικά διαστήματα (με διάφορα pm, στο τετ α τετ, μέσω viber, μέσω messenger, με περιμένουν κάτω από το σπίτι μου, στη δουλειά, εκεί που πάω να πετάξω τα σκουπίδια κτλ) να το ξεκινήσω εγώ → και έχω βαρεθεί να εξηγώ πως δεν παίζει ούτε μια στο εκατομμύριο να κάνω την δουλειά που έκανες εσύ (με νούμερα, γραφήματα, λίστες, excels κτλ κτλ κτλ, εδώ καλά καλά την actual δουλειά μου που έχει να κάνει με νούμερα, γραφήματα, λίστες, excels δεν θέλω να κάνω :stuck_out_tongue: ).

ΛΟΙΠΟΝ αρκετά ξεκουράστηκες, τέλη Γενάρη φτάσαμε, ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ! :smile:

υγ. Εννοείται αν ξεκινήσει στηρίζω από 1940 μέχρι και σήμερα: χονδρικά, αφενός μεν τα '40s είναι η άτυπη αφετηρία του σύγχρονου σινεμά όπως τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι (οι βουβές ταινίες είναι πλέον παρελθόν, το Technicolor είναι γεγονός, γίνονται established τεχνικές που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα/ή εξελίσσονται ακόμα κτλ κτλ κτλ) αφετέρου δε… Citizen Cane, Casablanca, The Bicycle Thief, Double Indemnity, The Maltese Falcon, The Great Dictator, It’s A Wonderful Life, The Treasure of the Sierra Madre, Notorious, The Big Sleep, The Third Man, Rebecca και πολλές ακόμα κλασσικές ταινίες που γυρίστηκαν τότε, όχι μόνο δεν γέρασαν αλλά κρατάνε το ίδιο μέχρι και σήμερα/και πιστεύω πως αρκετά παιδιά θα θέλουν να “γεμίσουν κενά” ή τεσπά να εξερευνήσουν τα υπερβολικά πλούσια και ενδιαφέροντα 40s-50s-60s.
Προφανώς και τα 30s ή 20s έχουν πολύ πράμα και φοβερό ενδιαφέρον, όμως θεωρώ πως εκεί θα είναι πολύ δύσκολο για τους περισσοτέρους να κάνουν commit - ενώ από 40s και μετά είναι πολύ πιο εύκολο

Αντιλαμβάνομαι όμως εννοείται την πρακτική δυσκολία του πράματος (οι 52 εβδομάδες να γίνουν 84 δηλαδή) και το όποιο level of comitment θέλει αυτό - εκτός αν το πράγμα πάει στον αυτόματο, με πολύ βασική “δουλειά” (μια απλή καταγραφή πχ) τα 30 χρόνια μέχρι πχ το '70 -και από εκεί και μετά πάμε σε πιο κλασσικό format, παρόμοιο με αυτό του “52”.

ΑΥΤΑ :hot_face:

11 Likes

Ας οργανωθούμε και ας δούμε το ενδιαφέρον και μετά βλέπουμε τα διαδικαστικά, δλδ τρόπο διεξαγωγής, χρονολογίες κτλ κτλ.

Είμαι μέσα. Θα μπορούσα να βοηθήσω και στο οργανωτικό αν χρειαστεί κάτι, απλά όλο το κομμάτι με τα stats κτλ κτλ μου είναι εντελώς, μα εντελώς, άγνωστο. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να συνεισφέρω, count me in.

1 Like

Ksekiniste apo 1974 gia na vgoun ta noumera, kai osoi thelete mporeite na pate meta na kanete to 1930-1970, deka atoma tha eiste outos i allos (to poly) :stuck_out_tongue:

Vevaia tora poy “xasame” enan mina (aka 5 vdomades), mallon prepei na ksekinisoume apo to 1979 gia na sugxronistei me to telos tou 2025…

1 Like

Συμφωνώ, '79 έχω έτοιμη δεκάδα.

1 Like

Θα μπορούσε να γίνει μια βδομάδα εικοσαετία ολόκληρη 1940-1959 μετά δεκαετία 1960-1969 …και μετά να πέφτει σε πενταετίες 1970-1974, 1975-1979 … μέχρι να φτάσει να πηγαίνει έτος έτος.

1 Like

Κατεβάζω νέο πλαίσιο εκκίνησης του παιχνιδιού από το 1930, να γίνει λιγος διάλογος, να είναι και λίγο σοβαρό, και ας βάζουμε τοπ3 ξέρω γω, ή τοπ10 δεκαετιών, μέχρι αργότερα, στην τελική 1971 uber alles.

Αδιαφορούμε για τα ημερολογιακά έτη κατά τα άλλα, ξεκινάμε και πάει οποτε.

3 Likes

Η αλήθεια είναι πως αν δεν αρχίσει στο 30 Σούπα πάπιας και Le Jour se leve δεν θα έχει. Όχι πως έχω δει πολλές από τη δεκαετία. :confused: Μήπως… Αρχή κινηματογράφου έως 1949 πρώτη βδομαδα;; ( 1950-1959, 1960-1964, 1965-1969, 1970-1972, 1973-1975, 1976-1977, 1978-1979, 1980, 1981…)

@anhydriis φτιαξε γρηγορα νεο νημα, διοτι με αυτους τους παλαβους εδω μεσα νομιζα οτι τελειωσε το 2025 κιολας, ενω επαθα και “Ozzy thread” απο τον αριθμο των νεων ποστ εκει που δεν επρεπε να υπαρχουν.

3 Likes

το καινούριο hammer εχει αφιερωμα στισ κυκλοφορίες του 1995.
πόσο φτωχο αφιερωμα μου φαινεται οταν πριν εχουν γραφτει εδω μεσα τοσα κ τοσα για τισ κυκλοφορίες εκείνες…

6 Likes

Suck it you little hammer bitches :sunglasses:

2 Likes

Δεν το εχω διαβασει, αλλα σοβαρα, αν δεν τα γραφουν με ΑΙ ή με copy/paste απο παλαιοτερα κειμενα τους, ποσο δυσκολο ειναι να κανεις μια αναζητηση στο google; Εκτος απο τις εκατονταδες ή χιλιαδες σελιδες που υπαρχουν στα αγγλικα για καθε χρονια, ειμαι σιγουρος οτι καποιο απο τα αποτελεσματα θα εμφανισει και αυτο το νημα. Μονο απο πλευρας εμπνευσης και διαφορετικης (προ)οπτικης, σιγουρα θα σε βοηθησει. Αλλα για να τα κανεις ολα αυτα, πρεπει να εισαι πραγματικος επαγγελματιας, το οποιο δεν ξερω αν ισχυει για τους συντακτες του ΜΗ (εννοω αν βιοποριζονται απο το περιοδικο ή ειναι συμπληρωμα/χομπι).

Είναι όντως σοκαριστικά φτωχό, λες και έχουν κουραστεί και οι ίδιοι από τα αφιερώματα τόσα χρόνια και το έκαναν γιατί έπρεπε να γεμίσει η ύλη του περιοδικού.
Μιλάμε τώρα για μια παρουσίαση που περιλαμβάνει 60 δίσκους από το 1995 σε… 15 σελίδες - τέσσερις ανά σελίδα δηλαδή που δεν είναι και ολόκληρη σελίδα, αφού υπάρχει και φωτο! Στο Διαδίκτυο δεν υπάρχουν περιορισμοί σε λέξεις, έκταση κλπ, αλλά και πάλι η σύγκριση με το μεράκι όσων έγραφαν εδώ κάθε βδομάδα για διαφορετική χρονιά, δεν κολακεύει τους συντελεστές του εντύπου.

2 Likes