Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Γιατί υποθέτεις πως αυτοί που θα πάνε να κάνουν κομπίνα θα είναι και αρκετά έξυπνοι για να μη δώσουν και σε άλλα άλμπουμς βαθμούς, παρά μόνο να ψηφίσουν αυτό που θέλουν γιατί το πλήθος των ατόμων που θα κάνουν κομπίνα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετά μικρότερο από το συνολικό πλήθος που ψηφίζουν.

Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε άλμπουμ, το παράδειγμα για το Somewhere In Time και το Master of Puppets μπήκε για κάποια γκιφακια και likes που είδα χθες προχθες, αλλά να το μέλι να και οι αρκούδες. Θα βάζω από εδώ και πέρα ειρωνία να για να μην παρεξηγιόμαστε

1 Like

Ρε σεις, καλά δεν περνάμε; Γιατί τρωγεστε;

6 Likes

Για να περασουμε καλυτερα

7 Likes

Διακινδυνεύω να είναι και αυτό ειρωνία, αλλά δε γμτ; Δεν νομίζω ότι ισχύει για οποιοδήποτε άλμπουμ, αφού το MOP, ως ένα από τα πανθομολογούμενα φαβορί για την πρωτιά του 1986, θα χρειάζεται πιθανότατα [ειρωνια] αλλου μεγέθους κομπίνα σε σχέση με το σάουντρακ του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν της ΕΡΤ «Το Έλατο» την ίδια χρόνια.

1 Like

Θα γαμούσε το παιχνίδι αν αποκλειόταν η οποιαδήποτε ψήφος σε Metallica/Maiden μέχρι και το 2023 :stuck_out_tongue: , να συνεχιστεί στα εκατέρωθεν topic το -διασκεδαστικότατο δε λέω- μαδομούνι και εδώ να πορευτούμε όμορφα και ωραία όπως κάναμε μια δεκαετία τώρα

14 Likes

Οχι θελω να δω ποσο χαμηλα θα πεσουν, ποσο αστεια θα επιχειρηματολογησουν ποσο θα γαμησουν το παιχνιδι

Μέχρι τη θέση 1, δεν πάει πιο κάτω ειρωνία

Μην απορειτε πάντως που κάποιοι πλακώνονται για τις ομάδες στο γήπεδο…

Γιατι ειναι κακο αυτο;

Γιατί θεωρείτε ορισμένοι ότι η όλη κουβέντα γίνεται για το maiden/Metallica και όχι για τα mechanics του παιχνιδιού αυτού καθαυτού; όχι ειρωνία

2 Likes

4 Likes

Εγώ μετά το Black Side of the Moon το 1983 θα ψηφίσω Kill of Mind…

Πριν ρίξω τις ψήφους για το 1979, θα ρίξω μία “άτυπη” δεκάδα για τα άλμπουμ που μου χάρισε η δεκαετία τους τελευταίους δύο μήνες:

1. Miles Davis - Bitches Brew
  2. Carole King - Tapestry
  3. Nick Drake - Pink Moon
  4. New York Dolls - New York Dolls
  5. Kraftwerk - Autobahn
  6. Elton John - Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy
  7. The Modern Lovers - The Modern Lovers
  8. Television - Marquee Moon
  9. Bruce Springsteen - Darkness on the Edge of Town
  10. Blackfoot - Strikes

Για το 1979…

1. The Clash - London Calling
    Βlues, glam, reggae, και early rock ολα μαζί σε κάτι που δεν έχει ξαναπαιχτεί αλλα θα παιχτεί παμπολες φορές στο μέλλον.

2. The Cure - Three Imaginary Boys
    Σίγουρα όχι ο καλύτερος τους δίσκος αλλά εδώ είναι όλα… Μαγνητισμός, μουσικος αντικομφορμισμός. Άξια παιδιά του Low του Bowie.

3. Germs - GI
    One hit but it hits hard. Τραβάμε το πανκ στα άκρα με αρκετή δόση τρέλας και κληρονομούμε τον Pat Smear αφού ο Darby Crash αποφάσισε να αυτοκτονήσει μία μέρα πριν τον John Lennon, μένοντας στα πίσω ράφια της ιστορίας.

4. Pink Floyd - The Wall
    Δυο απίστευτα επιδραστικά δίσκοι… Ένας που είναι στα γούστα μου, που δεν μου βγάζει καμία μεγαλομανία, δίσκος pivotal για πολλους, δίσκος μαιντανός για άλλους.

5. Joy Division - Unknown Pleasures
    Και ένας που μπορεί να μην είναι κοντά μου (εντελώς αναπάντεχα) αλλά τερμα γενεσιουργός. Δεν ξέρω τι μου φταίει ρε γαμώτο, ίσως το ότι τον έβαλα να παίζει ενώ μασουλούσα πακοτίνια.

Εξώφυλλο της χρονιάς

Αλήθεια τώρα… υπάρχει αμφιβολία; Το απόλυτα συναυλιακό κλικ…

21 Likes

Από εμένα:

Pink Floyd-The wall
Scorpions-Lovedrive
The Clash-London calling
Crass-Stations of the Crass
Stiff Little Fingerfs-Inflammable material

Είναι η πρώτη φορά (ναι, έφτασε κι αυτή η στιγμή!) που δε χώρεσε album που ήθελα να βάλω, το “Entertainment!” των Gang of Four -μπράβο σε όποιον/όποια το θυμήθηκε!

Αντιλαμβάνομαι ότι το (κανονικό) ντεμπούτο των Crass σνομπάρεται λίγο, ίσως λόγω του σοκ του πρώτου EP, της ιδιατερότητας του “Penis envy” που ακολουθεί και της αδιαμφισβήτητης ανωτερότητας του “Christ-the album” σε όλα τα επίπεδα… Ωστόσο μιλάμε για άλλη μία δισκάρα: εδώ αρχίζει και φαίνεται η πιο πειραματική φύση των Crass (βλέπε “Darling”, “Walls” κλπ.), αρκετές αργές ταχύτητες, γενικά πιο ενδιαφέρουσες συνθετικές δομές (ίσως χάνουν σε αμεσότητα κάποιες στιγμές ΟΚ) κι έχει και κομμάτια που μείνανε κλασικά, ε (“Mother earth”, “White punks on hope” και ΙΔΙΩΣ αυτό το απίστευτο “I ain’t thick, it’s just a trick”).

Πάντως αν λείπανε οι Γερμανοί (που πολλοί χαίρομαι που, επιτέλους, θα πιάσουνε μία αρκετά υψηλή θέση προβλέπω), η βρετανική κυριαρχία στη λίστα μου θα ήταν αδιαμφισβήτητη. Και γενικά ενδιαφέρον το ότι οι δύο πρώτες θέσεις (τώρα στο περίπου, δεν κάθομαι να μετράω ψήφους, μπορεί να κάνω και λάθος) της χρονιάς μάλλον θ’ ανήκουν στο “The wall” και το “London calling”, δηλαδή δύο δίσκους που τους χωρίζει μία άβυσσος όσον αφορά τουλάχιστον το τι κατέληξαν να συμβολίζουν.

Εξώφυλλα υπήρχαν πολλά ωραία αυτήν τη χρονιά (“Overkill”, “Lovedrive”, “Unknown pleasures”), αλλά η φωτογραφία του Paul Simonon να σπάει το μπάσο του ΕΙΝΑΙ το punk εικονοποιημένο.

(Και η αλήθεια είναι ότι μ’ απογοήτευσε οικτρά όταν είχα αγοράσει το album, γιατί με είχε προϊδεάσει για κάτι πολύ-πολύ σκληρότερο… Άκουσα το “London calling” πάνω-κάτω την ίδια περίοδο με το “Christ-the album”, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι στ’ αυτιά μου μού ακούστηκε σαν κλασικό rock ξέρω ‘γώ, ενώ το εξώφυλλο σε προδιαθέτει για ένα μουσικό ολοκαύτωμα. Άργησα να τον εκτιμήσω τον δίσκο).

14 Likes

Ρε μάν μου, είσαι σε μια χρονιά που γουστάρεις 2 δίσκους μόνο που τους θεωρείς αγαπημένους ή για κάποιο λόγο, είτε δεν έχεις ακούσει κάτι άλλο από εκείνη την χρονιά, είτε δεν σου αρέσει κάτι τόσο πολύ για να το βάλεις στην λίστα ή whatever.
Με ποιον ακριβώς τρόπο δεν μπαίνουν αυτομάτως στις θέσεις 1 και 2? Πες δηλαδή ότι βάζεις, τον ένα δίσκο στο 1 και τον άλλο στο 3. Το τίποτα λοιπόν είναι καλύτερο από το 3. Με την ίδια λογική, το τίποτα είναι 3 φορές καλύτερο από το 4 και το 5? Ε τότε απλά δεν βάζεις κάτι.
Οκ, μαθηματικως καταλαβαίνω το πρόβλημα, αλλά λογικά δεν βγαζει κανένα νόημα.

3 Likes

1979 top 5

Marianne Faithfull - Broken English
Prince - Prince
CHIC - Risqué
Θάνος Μικρούτσικος - Ο Σταυρός του Νότου
Arachnoïd - Arachnoïd

Εξώφυλλο Clash αλλά μου άρεσε και το Arachnoïd

9 Likes

Ω μπω ξεχασα την μαριαν… πφφφ… αι τωρα ραντεβου το 87… αν χωρέσει :man_facepalming:t3:

Αφηνω και αυτο εδω…

12 Likes

Παρατηρήστε πως φαίνεται το άβαταρ δεξιά του The Black League στη φωτό που ανέβασε ο Anhydriis και πως φαίνεται στη φωτό που ανέβασα εγώ.

Μαφιόζικες πρακτικές επειδή είπαμε μια κουβέντα για το παιχνίδι…

5 Likes

Δεν θυμάμαι να είπε τιποτις ο Αποστόλης :stuck_out_tongue:

2 Likes

Κι αν έχει πει ο Αποστόλης!

7 Likes