Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Χαχαχα πραγματικο δεν ξερω τι του φταει και τον τελευταιο καιρο ολο κατι τετοια μου κανει… μεχρι και της @Sh_Wo_f ο καραφλας εγινε μελαχρινη εργαζομενη

Να και το ξιφος του @nnnkkk ασπρισε

3 Likes

Τώρα που τελειώνουμε με τα ‘70s να πω πως πολύ καλά έχω περάσει καθώς μέσα από τη διαδικασία έκλεισα τρύπες, αξιολόγησα με φρέσκια ματιά πράγματα που είχα απορρίψει πριν μπόλικα χρόνια και αρκετά από αυτά τα εκτίμησα πολύ, ξανάκουσα σημαντικούς δίσκους που λατρεύω αλλά είχα πολύ καιρό να τους βάλω να παίξουν, έφτιαξα και μια ωραιότατη προσωπική λίστα με τα καλύτερα 150 άλμπουμ της δεκαετίας, και, γενικά, όλο αυτό μου έχει αφήσει μια αίσθηση πως με έκανε καλύτερο ακροατή απ’ό,τι ήμουν πριν δυο μήνες.

Κλείνω με τη λίστα μου για το 1970 που, από το άγχος μην ξεχάσω κάτι, δεν κατέθεσα ποτέ και τώρα μοιάζει μια καλή στιγμή να το κάνω. Καθώς αυτή τη στιγμή κλείνω το 1982, επιβεβαιώνω πως δεν θα ξαναγίνουν τέτοια λάθη.
1970 λοιπόν…

• Black Sabbath - Paranoid
  • Miles Davis- Bitches Brew
  • George Harrison - All Things Must Pass
  • John Lennon/ Plastic Ono Band - John Lennon/Plastic Ono Band
  • The Stooges - Funhouse
  • The Velvet Underground - Loaded
  • The Beatles - Let it Be
  • Manos Hatzidakis and New York Rock & Roll Ensemble - Reflections
  • Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water
  • Neil Young - After the Gold Rush
  • The Kinks -Lola Versus Powerman and the Moneygoround
  • James Brown - Sex Machine
  • Curtis Mayfield - Curtis
  • Deep Purple - In Rock
  • Randy Newman - 12 Songs

Καλή δεκαετία του 1980 να’ χουμε. Ελπίζω χωρίς Pink Floyd αυτή τη φορά. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue_closed_eyes:

13 Likes

Για Pink Floyd δεν μπορώ να προβλέψω, σίγουρα όμως σε κανα δίμηνο θα ξαναγίνει poll μήπως και θέλουμε να αυξηθούν οι επιλογές από 5 σε 7 ή όσες! :stuck_out_tongue:
Εμένα πάλι δεν με… ενοχλούν ούτε οι οι Pink Floyd, ούτε κανείς βασικά, ελπίζω όμως να μην ξαναδούμε γραμμένες αστειότητες περί “αξιωματικά καλύτερου” δίσκου (να που μάθαμε πως στην τέχνη όχι μόνο υπάρχει αντικειμενικότητα αλλά και αξιώματα που εξ ορισμού δεν χρήζουν αποδείξεως!)

7 Likes

Καλά προφανώς πλάκα έκανα για τους Floyd.
Όπως ξανάγραψα δεν βρίσκω το παιχνίδι ανταγωνιστικό και, συνεπώς, όποιος και να κερδάει, για μένα μικρή σημασία έχει. Αλλά, εντάξει, δεν θα το άφηνα ασχολίαστο… :innocent:

5 Likes

Με αυτα που θα δουν τα ματια σου για Maiden, θα αναπολήσεις τους Floyd.

7 Likes

Α, εννοείς την καλύτερη χρονιά έβερ.

Και λίγα λέω :speak_no_evil:

2 Likes

82 ειπε, όχι 91

:upside_down_face::upside_down_face::upside_down_face::upside_down_face:

2 Likes

Το '82 στο μυαλό μου συγκρίνεται μόνο με το '77.

Ωπ, είδες τι έκανα εδώ;

1 Like

In my book, μονοmaiden > μονοpinkfloyd.
Κυρίως γιατί οι πρώτοι δεν παίρνουν τόσο στα σοβαρά τους εαυτούς τους.

Edit: Στην πραγματικότητα δλδ κανένας μεηντενας δεν θεωρεί τους maiden το «καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών και όσοι διαφωνείτε είστε άσχετοι που δεν πιάσατε τα ψηλά νοήματα». Απλα τους λατρεύει.

1 Like

Μπορεί να εννοούσα την ποιότητα αντοχής κατασκευής και όχι στα περιεχόμενα του δίσκου, κι έτσι να κάνω εγώ την αξιολόγησή μου όταν ψηφίζω, αλλά δε με ρώτησε και κανείς.

Για τελευταία φορά, γιατί υπάρχει πρόβλημα στην κατανόηση μάλλον, οι κανόνες ενός παιχνιδιού μπορεί να είναι αντικειμενικοί, αλλά τα αποτελέσματα του να μην είναι. Εγώ μίλαγα για το πρώτο και δε με απασχόλησε καν το 2ο.

Ολοι ωχριουν τότε μπροστά στους μόνοtool…

5 Likes

Καλά προφανώς!
Αλλά οι τελευταίοι αποδείχθηκαν λιγότερο ανθεκτικοί στο χρόνο!

2 Likes

Υπάρχουν ακόμα φίλε κι είναι αρκετούτσικοι.

1 Like

Λες το 2019 να κρύβει εκπλήξεις;

1 Like

Νομίζω πως οι ίδιοι οι Tool τους ξεπερνάνε όλους αυτούς στον ψηλομύτισμο :sweat_smile:

3 Likes

Καλά, προφανώς παιζει χαβαλές σε όλο αυτό, οκ το αναγνωρίζω, αλλά, έτσι από περιέργεια, ποσοι νομίζετε ότι είναι οι μονο-ο,τιδηποτε στο συγκεκριμένο φόρουμ (ποσο μάλλον στο συγκεκριμένο τοπικ);;
Κάπου πιστευω οτι προβάλλετε κ την εικόνα που έχετε αποκομίσει από τα σοσιαλ, αλλά νομίζω ότι εδώ είναι -συνήθως- λιιιιγο διαφορετικη η φάση (γι αυτό κ μου είναι, προσωπικα, αρκετά πιο ευκολο κ θεμιτό να συμμετεχω εδώ απ ότι πχ στις διάφορες αντιστοιχες φεϊσμπουκικες ομάδες).

Επίσης, ειδικά το μόνο μέιντεν δε νομίζω να το έχω συναντησει μέσα στο φορουμ, εδώ κ ποοοολυ καιρό.
Νταξει, με Metallica παίζουν κατα καιρους θεματάκια απόπειρας πρηξιματος εδώ περα( :stuck_out_tongue:), αλλά από μένα it’s totally fine.

Η συγκεκριμένη μπάντα ειναι αφενός αιώνια αγαπημένη, για μένα (για κάποιες πτυχες της), αφετέρου -εδώ κ πολλα χρονια- παντελως αδιάφορη, παλι για μενα προφανως (για άλλες πτυχες της), σε σημείο που νιώθω πως ο,τι κι αν γραφτεί δεν θα κάνει την διαφορά.

Κ στην τελική, η αίσθηση που έχω αποκομίσει εγώ για την φασουλα Maiden - Metallica, πέρα από τον προαπαιτουμενο χαβαλέ που την συνοδεύει, ειναι οτι ,τουλάχιστον μέσα στα πλαισια του συγκεκριμένου θρεντ, δεν αφορά κ τοσο πολυ κανέναν/καμία, μαλλον, περα απο μια μικρη μειοψηφία, ισως, που μπορει κ να μην έχει κ κανεναν τρελό καημό να μιλήσει για μουσική, εκει που οι υπόλοιποι λιωνουμε με δίσκους, λίστες, νέες ανακαλύψεις κ παλια ξεθαψιματα (τώρα αν αυτό είναι καλο ή κακο, ε δε νομίζω ότι μας νοιάζει κιόλας :grinning:) .

Νταξει, προφανως όταν έρθει η ώρα, θα πω κ γω ένα δυο πραγματάκια, αλλά σίγουρα δεν είναι κ η μεγάλη μου καψα, να μιλήσουμε για ΧΙΛΙΟΣΤΗ φορά για τα ίδια, σε μια δεκαετία που έγινε ο κακός χαμός.

Κ κάτι τελευταίο, που το φυλαγα για αργότερα, αλλά, ας ειπωθεί κ εδώ.

Ποτε μου δεν καταλαβα (κ μουσικα μου φαινόταν παντοτε τέρμα άκυρο) , ακόμα κ σε καφενειακο επίπεδο, γιατί το δίπολο να είναι Maiden - Metallica.
Τερμα ξεκάρφωτο μου φαινόταν παντα, προσωπικα, κ άδικο (κ για τις δυο μπάντες).
Είμαι ο, τι πιο μακρινό υπάρχει σε οποιουδήποτε είδους ισαποστακια, κ δεν κρυβω ότι είμαι ποτέ-μονο-μέιντεν-αλλά-οπως-κ-να-χει -παντα-μέιντεν.
Αλλά από κει κ περα, λατρεύω ένα σκασμό πραγματα στους Metallica, κ θα μου παρουσιαζε πολυ μεγαλύτερο ενδιαφέρον- έστω κ στο χαβαλε- μια κοντριτσα Sabbath-Priest-Maiden,
κ, αντίστοιχα, Metallica-Megadeth- Slayer.

Όλα αυτά, έτσι για να πεταξω κ γω το teaser μου για τα 80ς.

(κατα τ αλλα, έτσι κ γινοταν πραγματικότητα η προταση- πλακιτσα του Lupin για κοινο αποκλεισμό κ των δυο συγκροτηματων-ετσι, για να μιλήσουμε κ λιγο για ΜΟΥΣΙΚΗ, εγώ υπερψηφιζα ΧΘΕΣ :smile:)

10 Likes

Εδω δεν ψηφισαμε αποκλεισμο με ντισκαλιφιε των Deep Purple, Judas Priest & Blue Oyster Cult απο τα 70ς παρα το πρηξιμο που φαγαμε, θα αποκλεισουμε μπαντες στα 80ς που τουλαχιστον βγαζουν καλη μουσικη? Χοντρο…

Νομίζω θα έπρεπε να κάνεις έστω ένα φέηκ ακκάουντ για να ισχύσει ο πληθυντικός και περίπου 50 για να πετύχαινες τον συγκεκριμένο στόχο.

9 Likes

Δεν είχα κανέναν στόχο προσωπικά, δεν ξέρω τι λες (!)
Απλά βρίσκω αστείο το να ενοχλείται κάποιος που άλλοι θα ψηφίσουν μεταλλικομεηντεν, move along

Νομιζω οτι ψηφιζουμε τα αγαπημενα μας,
Με βαση αυτο σιγα μην νιωσω ασχημα που θα ψηφισω μεηντεν μεταλλικα σαμπαθ πριστ μεγκαντεθ φλουντ και σλειερ

2 Likes