ρε, άντε πόσταρε να πάρουμε μάτι νούμε. σαδιστή…
Ναι. Ειμαστε ματακιδες.
Καλά, εγώ θα σας την σπάσω και θα στείλω τα δικά μου 8)
Audioslave, 4 track live EP
Alice Cooper, “Dragontown Limited Tour Edition”, υπογεγραμμένη στο booklet
Blackmore’s Night, “Fires At Midnight Limited Edition”, σε υπέροχη - σαν βελούδινη - συσκευασία (πάνω από 100 Ευρά πλέον)
Pink Floyd, “Is There Anybody Out There - The Wall Live” limited edition
Savatage, “The Wake Of Magelan Limited Edition”, For Real Sava Fans!!!
Deep Purple, “Rapture Of The Deep”, περιορισμένη έκδοση 5.000 αντιτύπων σε μεταλλικό κουτάκι!!!
Edit: Όλες οι φωτογραφίες είναι από e-bay κτλ…να δω πότε θα πάρω ψηφιακή!!!
εκτός από τα χρώματα του εξωφύλλου και την υπογραφή έχει κάποια άλλη διαφορά με την στάνταρ έκδοση;
Το εξώφυλλο που βλέπεις είναι χάρτινη θήκη. Το booklet μέσα είναι ίδιο με της κανονικής.
Οι διαφορές είναι ότι έχει ένα bonus track, και το video το “Gimme” από το “Brutal Planet”.
το live The wall (is there anybody out there) πινκ φλόυδ το έχω κι εγω α8)
Ξεκινάω!
Η ποζεριά θα χτυπήσει κόκκινο! 8)
Δεν θα ποστάρω το κάθε limited που έχω, γιατί είναι πολλά και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος!
Και δεν θα βάλω κανένα demo-tape, γιατί τότε θα ξεφύγουμε… :lol:
Θα αρκεστώ σε αγαπημένα συλλεκτικά κομμάτια (πασίγνωστων μέχρι εντελώς άσημων συγκροτημάτων) που χαίρομαι που τα έχω στη δισκοθήκη μου!
Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κανένα καλό…
[SIZE=“4”]Limited / Special editions βινυλίων:[/SIZE]
Στα τέλη 1993 / αρχές 1994, η Osmose κυκλοφόρησε το παρακάτω βινύλιο.
Καθώς το είχα σε κασέτα και μου άρεσε πολύ, το αγόρασα χωρίς σκέψη!
10 χρόνια αργότερα, μια βραδιά στο texas club τα πίνω με τον Σάκη Τόλη και του ζητάω να μου το υπογράψει! Αφού επί ένα μισάωρο με παρακαλούσε να του το χαρίσω, γιατί δεν το έχει ούτε ο ίδιος, έμεινα έκπληκτος όταν πληροφορήθηκα ότι “κόπηκε” σε 500 μόνο αντίτυπα! Ultra rare, λοιπόν!
Rotting Christ - Thy Mighty Contract (1993)
Το τέταρτο album των Twisted Sister κυκλοφόρησε σε 2 εκδόσεις!
Την απλή και την special!
Αυτή η special αρχικά δεν φαίνεται για κάτι το ιδιαίτερο!
Twisted Sister - Come Out and Play (1985)
Όταν όμως σηκώσεις το καπάκι του υπονόμου, ξεπροβάλλει μια θρυλική φιγούρα από μέσα!
Αρχικά δεν είχε θεωρηθεί limited!
Όταν όμως πέρασαν τα χρόνια και το συγκεκριμένο EP δεν ξαναεκδόθηκε, απέκτησε σίγουρα συλλεκτική αξία!
Η υπογραφή του Lars, του δίνει ένα επιπλέον credit!
Metallica - [COLOR=“Indigo”]The $5.98 E.P. Garage Days Re-Revisited /COLOR
Το μοναδικό full-length των Αμερικάνων power metallers εκδόθηκε από την Massacre Records σε αριθμημένη έκδοση 1000 αντιτύπων blue vinyl.
Το συγκεκριμένο είναι το Νο. 541!
Ritual - Trials of Torment (1993)
Σχετικά περιορισμένη έκδοση pictured disc του 4ου album των Φινλανδών, αλλά όχι και τίποτα το τραγικά σπάνιο!
Amorphis - [COLOR=“Indigo”]Tuonela /COLOR
Oι περισσότεροι γνωρίζουν το κομμάτι “Defender” από το “Fighting the World” album!
Oι οπαδοί των Manowar όμως ξέρουν ότι το αυθεντικό “Defender” δεν υπάρχει σε album, αλλά στο ομώνυμο single, που κυκλοφορησε το 1983!
10 χρόνια αργότερα η Geffen Records το επανα-κυκλοφόρησε σε περιορισμένα pictured disc αντίτυπα!
Το παρόν κοσμεί η υπογραφή του καταστροφέα τυμπάνων, Scott Columbus!
Manowar - Defender (1993)
[SIZE=“4”]Limited / Special editions Cds:[/SIZE]
H πρώτες εκδόσεις των παρακάτω albums κυκλοφόρησαν σε μέγεθος “κασετίνας”!
Το Iced Earth είναι καταπληκτική κυκλοφορία, το Gamma Ray αρκετα καλή για την εποχή της, ενώ το Iron Savior δεν κάνει ούτε για τα μπάζα!
Ιron Savior - [COLOR=“Indigo”]Unification /COLOR (limited to 5000 copies)
Iced Earth - [COLOR=“Indigo”]Dark Genesis /COLOR (limited to 3000 copies)
Gamma Ray - [COLOR=“Indigo”]Powerplant /COLOR (limited to 5000 copies)
Το 2002 οι Helloween κυκλοφόρησαν αυτό το περιορισμένο τριπλό box set που περιείχε μεταξύ άλλων και πολλά b-sides από παλιά singles!
Helloween - [COLOR=“Indigo”]Treasure Chest /COLOR
Δεν ξέρω πόσο limited είναι, αλλά τον Απρίλη του 1998 κυκλοφόρησε μια έκδοση αυτού του album σε slipcase και με poster!
Ο Michael Weikath το έχει περιποιηθεί!
Helloween - Better Than Row (1998 )
Το δεύτερο album των Hammerfall κυκλοφόρησε αρχικά σε περιορισμένη κασετίνα με αυτοκόλλητο, photos υπογεγραμμένες και πένα!
Hammerfall - Legacy of Kings (1998 )
Η δισκάρα των Gargoyle του 1988 κυκλοφόρησε σε cd το 2002 σε hand-numbered edition 1000 αντιτύπων!
Αυτό είναι το Νο. 874.
Gargoyle - Gargoyle (2002)
To 1992 η Μetal Blade κυκλοφόρησε τα πρώτα 4 albums των Fates Warning σε περιορισμένης κοπής “παλιού τύπου” διπλά cds!
Το 1994 (αν θυμάμαι καλά) είχε ήδη εξαντληθεί αυτό το format!
Ο Jim Matheos με τις υπογραφές του κάνει τα συγκεκριμένα κομμάτια ακόμα πιο συλλεκτικα!
Fates Warning - Night On Bröcken
Fates Warning - The Spectre Within
Fates Warning - Awaken The Guardian
Fates Warning - No Exit
Noέμβριος 1995!
Σχεδόν τυχαία πέφτει στα χέρια μου ένα αμερικάνικο fanzine που ήταν ειδικευμένο στο heavy / power!
Tα σχόλια του για ένα νέο σουηδικό group, τους Nocturnal Rites, με κάνουν να πάω στην τράπεζα, να αγοράσω σουηδικά kronors (το νόμισμά τους) και να τα στείλω καλά κρυμμένα σε φάκελο!
Λίγες εβδομάδες αργότερα ένα πακέτο από την Umea καταφθάνει και το limited, και διακινούμενο αρχικά μόνο μέσω της μπάντας, cd είναι πια στην κατοχή μου!
Nocturnal Rites - [COLOR=“Indigo”]In a Time of Blood and Fire /COLOR
Τον Οκτώβριο του 1994 είχα πρήξει τον ιδιοκτήτη του μοναδικού δισκάδικου της Λαμίας να μου φέρει το νέο album των Megadeth! Μετά από ένα μήνα μου το έφερε!
Μετά από λίγους μήνες, το πούλησα (χαχα!), γιατί ήθελα να αγοράσω την παρακάτω διπλή έκδοση με bonus cd!
Μegadeth - Youthanasia + Hidden Treasures (1995)
Φετινή limited έκδοση, ο χρόνος θα δείξει σε πόσο καιρό θα θεωρείται δυσεύρετη!
Mεταλλική θήκη και δερμάτινο digipak!
Manowar - [COLOR=“Indigo”]Gods of War /COLOR
Για το παρακάτω είμαι πολύ περήφανος!
Είναι το αυθεντικό πρώτο cd των Ελλήνων θεών InnerWish κομμένο σε μόλις 500 αντίτυπα παγκοσμίως!
Aυτό με τον παπαροκά στα φωνητικά, ε!
Υπάρχει και επανέκδοση, αλλά άλλο το original!
Αρχικά ειχα 6 κόπιες από αυτό (δηλαδή το 1,2% σε παγκόσμιο επίπεδο! Χαχα!), όλες από ένα δισκάδικο στο New Jersey, που δεν είχε πάρει χαμπάρι πόσο σπάνιο είναι!
Υπογεγραμμένο από Θύμιο Κρίκο και Μανώλη Τσίγκο, το καλύτερο κιθαριστικό δίδυμο της Ελλάδας δηλαδή!
InnerWish - Waiting for the Dawn (1998 )
[SIZE=“4”]Japanese Cds:[/SIZE]
Έχω μερικά, όχι πολλά, αλλά δεν είναι limited!
To παρακάτω όμως είναι ειδική περίπτωση!
Κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία και είναι κάτι σαν best of από τα πρώτα δύο albums των θεών Fair Warning! Μου αρέσει που το εσωτερικό του δεν έιναι ούτε μαύρο, ούτε διάφανο, ως συνήθως, αλλά άσπρο!
Fair Warning - Early Warning '92 - '95 (1997)
[SIZE=“4”]Limited / Special editions Dvds:[/SIZE]
Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με DVDs, αλλά έχω αρκετά!
Δύο special είναι τα παρακάτω!
Oι Crashdïet κυκλοφόρησαν την περασμένη άνοιξη ένα DVD προς τιμή του αείμνηστου Dave Lepard!
Αποκλειστικά σε 1000 κόπιες και με υπογεγραμμένη αφίσα, το πουλούσαν οι ίδιοι!
Τον Μάϊο ήταν ήδη εξαντλημένο!
Crashdïet - Rest in Sleaze Tour (2007)
Το 2002, ο κιθαρίστας των θεών Jag Panzer “έκοψε” και πουλούσε μόνος του (χωρίς διανομή) 1000 DVDs region 1 (μόνο για την αμερικάνικη αγορά)!
Όταν εξαντλήθηκε αυτή η έκδοση, η Century Media το ξανατύπωσε για την αγορά της Ευρώπης!
Αυτή εδώ είναι η πρώτη περιορισμένη “Region 1” έκδοση, αγορασμένη απο τον ίδιο και υπογεγραμμένη face to face!
Jag Panzer - [COLOR=“Indigo”]The Era Of Kings And Conflict /COLOR
[SIZE=“4”]Limited / Special VHS:[/SIZE]
Δεν είχα ποτέ video, αλλά αυτή την βιντεοκασέτα δεν γίνεται να μην την είχα!
Limited του κερατά! Χαχα!
Warlord - [COLOR=“Indigo”]And The Cannons Of Destruction Have Begun… /COLOR
[SIZE=“4”]Αction Figures: [/SIZE]
Πριν περάσω στις 2 τελευταίες κατηγορίες, κάνω ένα μικρό διάλειμμα και ποστάρω κάτι διαφορετικό!
Limited και αυτό και έχει σχέση με την μουσική μας! Απλά δεν είναι audio / video!
Είναι action figures και έχω φτιάξει μια μπάντα από αγαπημένους μουσικούς!
Κάτι σαν dream-team!
Πιο αναλυτικά, ο ρυθμικός κιθαρίστας είναι ο James Hetfield και στα solos, φυσικά, ο Slash!
Τραγουδάει ο Ozzy, στα drums είναι ο Tommy Lee
και στο μπάσο ο Gene Simmons!
[SIZE=“4”]Κατηγορία Iron Maiden:[/SIZE]
Έχω ότι γράφει πάνω Iron Maiden και έχει κυκλοφορήσει επίσημα! (όχι bootlegs!)
Τα περισσότερα είναι σχετικά δυσεύρετα, αλλά όχι limited!
Εδώ ποστάρω κάποια αγαπημένα limited!
Βαθιά ανάσα… πάμε!
Women in Uniform: Γερμανικό EP, υπογεγραμμένο από Paul DiAnno!
Live!! + One: Ελληνικής κοπής, το κυκλοφόρησε το 1984 ο Μάνος Ξυδούς (μετέπειτα συνεργάτης των Πυξ Λαξ) με τον Γιάννη Κουτουβό, τον άνθρωπο που κυκλοφόρησε το πρώτο metal περιοδικό στην Ελλάδα, το Heavy Metal (μετέπειτα Metal Hammer). Συλλεκτικό!
Η συγκεκριμένη edition του From Here to Eternity είναι limited…
…και ξεδιπλώνεται σε αφίσα!
The Reincarnation of Benjamin Breeg: Limited 10ιντσο clean vinyl!
Infinite Dreams: Limited shaped disc 7ιντσο!
Best of the Beast:
Το απόλυτο best of!
4 βινύλια, 34 τραγούδια, το ακυκλοφόρητο τέταρτο κομμάτι απο το demo του 1978, photo-album με άπειρο υλικό, πληροφορίες και ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί σε ένα “ψαρωτικό” πακέτο!
Limited to 10.000 copies!
Τhe Trooper: Limited και pictured, είναι φτιαγμένο για να κοσμεί τον τοίχο μου!
Δεν γράφουν τη φράση “limited”, αλλά είναι όντως δυσεύρετα!
Κάποια από τα αγαπημένα μου Maiden 7ιντσα:
Bring Your Daughter … To The Slaughter: Limited edition 7ιντσο, με χαραγμένες υπογραφές πάνω στο βινύλιο!
Fear of the Dark: Limited στα 10.000 κομμάτια…
…και αυτό ξεδιπλώνεται σε αφίσα!
Οut of the Silent Planet: Limited red 7inches vinyl
The Number of the Beast: Limited red 7inches vinyl
The Trooper: Limited blue 7inches vinyl
Different World: Limited pictured 7inches vinyl
Toν Νοέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε αυτό το box set ως δώρο για τους φανατικούς σε 10.000 numbered edition!
Eξαντλήθηκε μέσα σε 10 μέρες!
Iron Maiden - Eddie’s Archive
Επειδή υπήρξε μεγάλη πίεση να το επακυκλοφορήσουν για να το “χαρούν” και οι υπόλοιποι, οι Irons δέχτηκαν!
Η δεύτερη έκδοση όμως έχει κόκκινη επένδυση αντί για μπλέ, δεν είναι αριθμημένη, και την έχει πια ο καθένας σε αυτόν τον πλανήτη…
Ηallowed Be Thy Name: Από τα ελάχιστα singles των Maiden, ίσως και το μόνο, που το cd-single είναι πολύ πιο limited και σπάνιο από το αντίστοιχο 7ιντσο και 12ιντσο!
Περιέχει 4 tracks!
H πρώτη limited έκδοση σε “παλιού τύπου” διπλό cd, με το αυθεντικό εξώφυλλο φυσικά!
Ιron Maiden - Live at Donington
No More Lies: Limited edition special EP με περιβραχιόνιο Iron Maiden!
To απόλυτο collector’s item! Το θρυλικό 7ιντσο των Iron Maiden!
Ένα από τα 5000 που υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη!
Αυθεντικό φυσικά (γιατί κυκλοφορούν αμέτρηρες μαϊμούδες) και υπογεγραμμένο από Steve Harris, Dave Murray και Paul DiAnno!
Τεράστια η τιμή, η χαρά και η ικανοποίηση που έχω μια κόπια του!
Ιron Maiden - The Soundhouse Tapes
[SIZE=“4”]Κατηγορία Guns N’ Roses:[/SIZE]
Ισχύουν τα ίδια με Maiden!
Ποστάρω κάποια από τα αγαπημένα limited!
Welcome to the Jungle: Limited 12ιντσο…
… που γίνεται poster!
Sweet Child O’ Mine: Ειδική έκδοση που φαινομενικά δείχνει απλή, αλλά αν πέσει φώς λειτουργεί σαν καθρέφτης!
Υou Could Be Mine: Limited clear vinyl
Don’t Cry: Eιδικό εξώφυλλο και εδώ, που κανονικά δεν φαίνεται κάτι, αλλά με φώς πάνω στο ειδικό σημείο εμφανίζεται το λογότυπο των Guns!
Live and Let Die: Limited orange vinyl!
November Rain: Ειδικό εξώφυλλο που δείχνει σαν σπασμένο τζάμι και etched βινύλιο με χαραγμένο πάνω του το logo Guns!
Yesterdays: Limited pictured disc!
Civil War: Limited to 15.000 copies! Aπολειστικά σε cd!
Estranged: Το promo κυκλοφόρησε λογοκριμένο!
Σχεδόν όλες οι χώρες δεν το κυκλοφόρησαν καν σαν single!
Mόνο 2 χώρες!
Η Αυστραλία και η Γαλλία!
Χωρίς λογοκρισία!
Αριστερά είναι το αυστραλέζικο sleeve cover και δεξιά το γαλλικό με κανονική θήκη cd-single!
14 Years και Dead Horse:
2 singles που δεν κόπηκαν ποτέ για την παγκόσμια αγορά, αλλά για ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεγάλα περιοδικά κ.τ.λ.
Ότι πρέπει για συλλέκτες!
Pretty Tied Up: Από τα πιο σπάνια κομμάτια των Guns N’ Roses!
Mόνο promo και μάλιστα limited, αποκλειστικά για μεγάλους DJs της εποχής!
Συσκευασία όλα τα λεφτά, καθώς μοιάζει με πακέτο ταχυδρομείου με το σκοινί του και με τα όλα του! 8)
G N’ R Lies: Αυτός ο τίτλος λογοκρίθηκε πριν καλά καλά βγει στην αγορά!
Η ευρωπαϊκή έκδοση είναι διαφορετική και όλες οι επόμενες αμερικάνικες!
Αυτή εδώ, η πρώτη και αυθεντική αμερικάνικη, σε 2 σημεία του εξωφύλλου, λέει άλλες φράσεις (που φάγανε ban!) από το cd που έχετε οι περισσότεροι και φυσικά το στήθος της τύπισσας στο εσώφυλλο φαίνεται κανονικά και όχι λογοκριμμένο όπως σε όλες τις άλλες εκδόσεις!
Τελευταίο και καλύτερο, άφησα το πρώτο και πανσπάνιο Live?!*@ Like A Suicide B[/B] των Guns N’ Roses!
Αρχές Δεκεμβρίου 1986 κυκλοφόρησε και πριν αλλάξει η χρονιά είχε ήδη εξαντληθει!
10.000 αντίτυπα πουλήθηκαν σε 20 μέρες και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!
Και αυτό ο ορισμός του collector’s item, αν σκεφτεί κανείς πόσα εκατομύρια κόσμος έχουν ασχοληθεί / ασχολούνται με τους Guns N’ Roses!
Αισθάνομαι ιδιάιτερα ευτυχής που το έχω και η υπογραφή του Steven Adler στο οπισθόφυλλο με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο!
Αυτά είχα να πω! Καλό σας βράδυ! :drunk: :rockon:
Οκ πάω για χαρακίρι τώρα…
:lol:
Ωραια πραγματα Maiden!!!
Aλλα περιμενα να εχεις το Eddie’s Head και το πακετο Fisrt Ten Years…!!!Πως και δεν τα’χεις αυτα??
Δεν τα χω αλλα θα τα χτυπησω στανταρ καποια στιγμη…
@ Maiden:
Η εννοια του ρηματος “προσκυνω” εχασε πλεον τη σημασια της…
Σκατά …
κατάθλιψη … :? :? :? :?
Δημητρη για αλλη μια φορα ρισπεκτ ρε μαν.
Πολυ χαιρομαι οταν βλεπω ατομα που πραγματικα ζουνε τη μουσικη που ακουν και το καθε αποκτημα της δισκοθηκης τους εκτος απο συλλεκτικη η οποιαδηποτε χρηματικη αξια ειναι μαζι και ενα καρο αναμνησεις.8)
Xaxaxa θεός ο Maiden!! Προσκυνάμε!!
Τούτο δω το 'χω κι εγώ!! 8)
Σε cd ντε… χεχεχε :oops:
Αυτο ακριβως!!!