… ναι, τετοια σχολια θα δουμε πολλα… 1ον γενικα οποιος πεταει μπουκαλια σε οποιοδηποτε συγκροτημα ειναι μαλακας 2ον αυτο το τρεντυ και ποσο true ειναι οι LP η οχι αστο να το κρινουν φανς που τους ακουνε απο την nu-metal era. Οι LP εχουν παλεψει για τον ηχο τους. Ειμαι σιγουρος πως δεν ξερεις παρελθον και τι παιζοταν με τις δισκογραφικες κτλ. Και βεβαια μου τη σπαει να εχει καποιος φραντζα αλλα δε θα κατσω σαν μαλακας, αλητης, καφρος πες το οπως θες να πεταω μπουκαλια στο καθε συγκροτημα επειδη δεν μου αρεσει. Γιατι και μονο που βλεπω τη λεξη “τρεντυ” νευριαζω κοιτα να δεις πως εχει το θεμα. Ζουμε στην Ελλαδα. Το 80% της νεολαιας ειναι τρεντουλες και γενικα οτι κυκλοφορει (δεν εχω προβλημα με κανεναν, απλα εμενα δεν μ’αρεσουν αυτα, το λεω και ευγενικα…). Αν ο καθε τρεντυς καθεται και λεει μου αρεσουν οι LP δε σημαινει πως οι LP ειναι αυτο που ειπες παραπανω. Δηλαδη τοσοι φλωρουμπες που ακουνε Slipknot? Τι με αυτο? Σημαινει πως
οι Σλιπκνοτ ειναι φλωρουμπες??? (δεν τους ακουω αλλα ετσι ειναι) Οταν δηλαδη οι LP το 2001-2004 που δεν ηταν και πασιγνωστοι (μουσικα εννοω και παντα για την Ελλαδα) και επαιζαν σε Ozzfest, Summer Sanitarium, Rock Am Ring κτλ δεν ηταν τρεντυ τωρα εγιναν? Ακουω rock μουσικη απο τα 8 μου. Το 2002 δεν ειχα ιδεα για τους LP. Ακουγα System, Stratovarius, Slayer και ακομα ακουω. Aκουσα LP και πωρωθηκα. Ειχε το κατι. Και γενικα εχουν ενα fusion στοιχειο που τo κανουν hate it or love it για μερικους. Οχι ομως αυτο που ειπες. Και οπως ειναι τωρα πανε αυτα που σου ειπα, μιλαμε για τα 2 πρωτα αλμπουμ. Τα νεα τραγουδια ειναι τελειως rock/alternative rock. Για να κρινεις 1 συγκροτημα κοιτα τα παγκοσμια δεδομενα οχι του Ελλαδισταν που ζουμε… Φιλικα.
To New Divide ειναι 100% απο τα στανταρ στο σετλιστ. Θα το ακουσουμε!!!
Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα, πραγματικά μου τη δίνει που μιλάνε για τους LP έτσι και που θεωρούν το ΜΤΜ κακό album… Έλεος ρε παιδιά, μια χαρα είναι…
Εγώ που ήμουν πωρωμένος την περίοδο 2002-2004 έχω δικαίωμα να κρίνω δηλαδή;
ΝΑΙ οι LP είναι trendy μπάντα της εποχής μας. Επειδή σας αρέσουν δηλαδή είναι ανάγκη να είναι κάτι ψαγμένο “fusion” και πρωτοποριακό όπως λέτε; Γιατί οι Linkin Park δεν έχουν τίποτα απ’όλ’αυτά. Είναι απλά μια πολύ δημοφιλής rock μπάντα με πολύ εύπεπτη μουσική που κερδίζει πολύ εύκολα κοινό που μόλις αρχίζει να ψήνεται στο rock. Τόσο προσβλητικό ακούγεται αυτό για τους fans του συγκροτήματος;
Το παράδειγμα με τους Slipknot καλό είναι αλλά εστιάζει σε άλλο πράγμα απ’αυτό που ήθελε να πει ο φίλος από πάνω. Όταν λέμε ότι οι Linkin Park είναι “trendy” δεν εννοούμε απαραίτητα σαν προσωπικότητες, σαν άνθρωποι. Εννοούμε ότι αυτό που παίζουν το ακούει πάρα πολύς κόσμος και κυρίως άτομα στις ηλικίες 14-20. Ε και με τους Slipknot περίπου το ίδιο συμβαίνει.
Ε και με τα παγκόσμια δεδομένα που λες να κρίνουμε, τι πρέπει να πούμε; Ότι πρόκειται για μία μπάντα που αναμφισβήτητα πρόκειται για πολύ μεγάλο όνομα, εμπορικά. Το αν είναι ποιοτικοί όχι, το κρίνει ο καθένας με τα standards του. Για τα δικά μου standards οι Linkin Park δεν έχουν τίποτα το αξιοπρόσεκτο μουσικά. Για σένα μπορεί να είναι θεοί. Ε αν θες και κάτι παραπάνω σαν άποψη, δεν πιστεύω πως ένα άτομο που έχει ακούσει αρκετά πράγματα και κυρίως μπάντες που δεν τις ξέρει πολύς κόσμος και πραγματικά καινοτομούν, θεωρεί τους συγκεκριμένους κάτι το ιδιαίτερο μουσικά.
Δεν θέλω να μακρυγορήσω άλλο γιατί θεωρούμαστε ήδη off topic. Αν θέλετε να το συνεχίσετε, υπάρχει και το thread για την μπάντα στο section Groups & Artists. Αν και αυτή η κουβέντα έχει ξαναγίνει, νομίζω, και μάλιστα πολλές φορές.
Ο φίλτατος Leviathan είπε πολλά σωστά. Και δεν κρίνω χωρίς να ξέρω, δεν εκρινα καν τους ΛΠ. Τους έμαθα όταν είχε βγει το Hybrid Theory και είχα πορωθεί άσχημα μάλιστα. Επίσης, δεν είπα ποτέ τους ΛΠ φλώρους κλπ κλπ. Απλά εννοούσα ότι και εδώ και παγκοσμίως τους ακούει πάρα πολύς κόσμος, ακόμα και τελείως άκυρος κόσμος που θα πηγαίνει κ στον Πετρέλη π.χ. Ε όπως και να το κάνουμε θεωρούνται mainstream. Εκεί επικεντρωνόταν το post μου. Επίσης το “Και βεβαια μου τη σπαει να εχει καποιος φραντζα” είναι ολίγον τραγική σαν άποψη όπως και να το κάνουμε. Γιατί αν δεν είχε γίνει όλος ο χαμός με τα emo μπορεί όταν το βλεπες να το θεωρούσες κ γαμάτο.
Εχεις δικιο ψιλοβγαινουμε εκτος τοπικ αλλα θελω να συμφωνησω και να διαφωνισω μαζι σου στα παραπανω.
Στα bold συμφωνω, για το “τρεντυ” θεμα αν το εννοεις ετσι, και μονο ετσι, τοτε ναι εχεις δικιο. Επισης συμφωνω και το δεχομαι πως εσενα και σε οποιονδηποτε μπορει να μην λενε κατι μουσικα οπως δεν μου λενε εμενα πολλα αλλα ονοματα. Δεν γινεται ολοι να αγαπαμε τα ιδια. Αλλα θα διαφωνισω μαζι σου στην 2η προταση σου. Αυτο το συγκροτημα εχει κατι το ψαγμενο και εχει fusion (παντα για Hybrid Theory, Meteora) που το κανει ξεχωριστο. Το να βγαινεις το 2000 και να εχεις 1 cd και να κανεις perform live το Hybrid Theory, ε… δεν ειναι και το τιποτα. Το να βγαινεις το 2007 μετα απο 7 χρονια και να αλλαζεις τη μουσικη σου ΡΙΖΙΚΑ, οπως εγινε με το MTM και να το καταφερνεις επιτυχως? Το να εχεις στο συγκροτημα μια lead φωνη που μπορει να ερμηνευει τα παντα και να στο λενε αυτο ανθρωποι οπως ο Rick Rubin (που ολοι ξερουμε τι ειναι στο χωρο της μουσικης…)? Να μπαινουν στο στουντιο 6 τελειομανη ατομα και να εχουν βγαλει μεσα σε 6-7 μηνες, 5-6 μελωδιες στην κιθαρα που πιστευουν πως θα μπορουσαν να μπουν στο αλμπουμ και να γραφουν για το Leave Out All The Rest πανω απο 1000000 lyric versions και να κανουν 1μιση χρονο για να εχουν εναν τελειο και χωρις καμια σχεση με το παρελθον τους δισκο παλι δεν ειναι λιγο. Και στο Meteora για το Breaking the habit για την ενορχηστρωση, για τα lyrics κτλ o Mike προσπαθουσε 6 χρονια να το τελειοποιησουν. Tραγουδια οπως Breaking The Habit, The Little Things Give You Away, No Roads Left, No More Sorrow και αλλα που ειναι μουσικη, ε δεν μπορω να ακουω τετοια…
Καλα αυτο το τελευταιο που μου ειπες δεν παιζει μια, δεν με ξερεις, γι’αυτο το εγραψες… Εγω δεν ειπα πως εσυ εκρινες, γενικα μιλησα και φιλικα παντα. Ε ναι αφου εχουμε γεμισει… αστο με τι… Αλλα στο εξωτερικο δεν παιζει κατι τετοιο, τουλαχιστον οχι σε μεγαλο ποσοστο. Εχω μιλησει με πολλα παιδια απο εξω σε LPU, LPN, σε αλλα φορουμς κτλ για LP και πιστεψε με καμια σχεση με εδω τα δεδομενα εξω.
Κατι που βγηκε μολις τωρα στο μπλογκ του Μαικ
We had a big band meeting this week to get caught up on album progress. With all the New Divide and Transformers stuff going on, we’ve been distracted for a while
In our weekly meetings, we listen to each song, give it a grade (A+ to F-), and write notes. The grades get tallied (10 points for an A+, 9 for an A, and so on). The written notes are things like “the music in the first half loses my attention a little bit,” or “I like the chorus, but the verse is a little weak.” My favorite note from this week: “Sometimes it’s nice to have balls.” (thank you Dave)
The songs all have working titles like “Robot Boy,” “Rygar,” and “Underbite.” Usually the working titles don’t sound anything like the song (the name usually comes before we’ve written a note). All of those titles are going to change, but we need to name stuff to keep it organized. “Robot Boy” got the highest grade so far, at about an 8.75. “Voyage” got the lowest, with a cumulative 3.5 and notes like “sleepy time.” LOL
We listened to about 18 song ideas, and I think we’ll have another session to listen to another 10-15 songs in a week or two.
Ε δεν ισχυει πως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο μουσικα για πολλους λογους (πω πω θα τα δει και ο Wise αυτα…)
Βγαινουμε οφ-τοπικ… :D:p
Ψαγμένο? Έχει ακούσει deftones,refused,korn για να καταλάβεις πως φτιάχτηκε η μουσική των lp?
Τι εννοείς, οτι ήταν δύσκολο να παίξουν τα τραγούδια live?
Αφού κατάλαβαν οτι το nu metal πέθανε το γύρισαν στο u2core. Μέχρι και metalcore τραγούδι έχει μέσα το mtm. Άμα στο καινούριο album πετάξουν και κανα post-rock riff δεν θα με φανεί περίεργο.
Με λίγα λόγια καλοί οι lp για την τρυφερή ηλικία των 14-18 (και εγώ στα 16 μου lp και slipknot άκουγα όλη μέρα) αλλά πιστεύω πως κάποτε πρέπει να πας (όχι εσύ συγκεκριμένα, γενικά μιλάω) παρακάτω.
Χωρίς βέβαια να εννοώ το ό,τι ακούω εγώ είναι σωστό.
Εχω ακουσει Deftones και λιγο Korn και δεν μου λενε κατι…
Οχι, εννοω πως δεν ειχαν πολλοι αυτη τη μουσικη.
u2core? Και ποιο τραγουδι ειναι metalcore απο το καινουριο? To Given Up εννοεις? Αν και βασικα και οι ιδιοι αυτη τη στιγμη το παραδεχονται πως το nu ειναι τοσο 2004. Αλλα δεν νομιζω πως σταματησαν επειδη καταλαβαν οτι πεθανε. Ετσι κι αλλιως πιστευω ηθελαν να εξελιξουν τον ηχο τους. Δες http://www.mikeshinoda.com/blog/linkin_park_/nu_metal
Το ακουω συνεχεια αυτο που λες αλλα προσωπικα δεν προκειται να αφησω τους LP. Σιγουρα δεν ακουω μονο LP, αλλα εμενα αυτοι μου αρεσουν περισσοτερο.
ναμαι και γω…τι εχουμε εδω??α τα κλασσικα…οι μισοι προσπαθουν να αποδειξουν οτι οι λπ ειναι ενα τπτ οι αλλοι οτι πηδανε!χεχε!
εντι μην τρελαινεσαι και μην απαντας σε ολα…ετσι γινεται συνηθως εδω…
ρε μην τσακωνεστε…σε λιγο καιρο εχουμε το λαιβ!γιαυτο πρεπει να μιλαμε!
επισης βγηκε στο my space και το making of τοu new divide.και εγω ειμαι σιγουρος οτι θα παιχτει τον ιουλη…ο τσεστερ ειχε πει οτι πολλοι θαναι τυχεροι που θα το ακουσουν στην τουρ τους.
Εφοσον οι συναυλιες θα ειναι μονο Ευρωπη κ Ασια φετος, θα ειναι πιο προσεγμενα τα σετλιστ (καλα, αν δεν παιξουν κανενα καινουριο τραγουδι, θα πεσει πολλη γκρινια :lol:)Εχω περιεργεια για το Robot Boy, απ’ ο,τι φαινεται ειναι σιγουρο για το αλμπουμ!!!
xexe!ντα3ει ρε συ δεν ειναι και παραλογο να μην παι3ουν νεο κομματι…σε ενα μηνα σχεδον ειναι το λαιβ.και το νεο σιντι προκειται να κυκλοφορησει αρχες 2010.μπορει απλα να εχουν καποιες ιδεες και οχι ολοκληρωμενα τραγουδια.
παντως δεν νομιζω να κρατησουν αυτον το τιτλο (robot boy)…χεχε!
Οχι ρε σεις, αυτα ειναι τα working titles, λιγα απ’ αυτα δεν τ’αλλαζουν. Και στο ΜΤΜ dvd τα working titles ηταν ασχετα. Το No More Sorrow λεγοταν Drum song και αλλα τετοια. Και Wise το διαβασα το απο πανω σου comment. Εχεις δικιο… Αντε σε μια βδομαδα new divide video!!!
8)

W nai!!! To exw dei!!! Tha einai teleia fetos!! An exei kai videowall sto background opws eixe sto Road To Revolution kai othones dexia-aristera se syndiasmo me to lightshow twn LP tha einai theika!!!
γμτ 8α τα σπασουμε!!!
Της πουτανας θα γινει!!!
Ωχ… Σορρυ για τα γκρικλισ παραπανω… Ξεχαστηκα τελειως…
Εγώ παλι δεν θέλω να έχει Video πίσω από τους LP, προτιμώ να έχει τις οθόνες που τους δείχνει στα πλάγια! Προτιμώ το πανό και το καλό light show :)