Εσείς που είδατε το Μάη του '89 τη συναυλία του Springsteen ήσασταν χτες και στους Linkin Park? Προσωπικά μου άρεσε το πρώτο post σχετικά με αυτή από τον dazmaniak, κυρίως ως ιστορικό αρχείο όμως. Οι εποχές όμως αλλάζουν και στην τελική “δεν είμαι υποχρεωμένος να τρώω όλο το φαγητό μου επειδή κάποτε η γιαγιά μου πέρασε κατοχή”, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Οι συγκρίσεις με Metallica που αποσκοπούν; Κατά τη γνώμη μου είναι ανούσιες, πέρα από τα συγκριτικά αριθμητικά δεδομένα που μπορούν να εξαχθούν και να ενδιαφέρουν κάποιους. Τι νόημα έχει δηλαδή να πεις “φίλε, καλά ήταν Linkin Park, αλλά έπρεπε να είχες έρθει Metallica να δεις τι εστί βερύκοκο” σ’εναν βαμμένο fan των πρώτων; Το πόσα pits έγιναν έχουν να κάνουν με το κοινό και τη μουσική της μπάντας. Το πόσος κόσμος πήγε έχει να κάνει με το πόσοι είναι φαν του συγκροτήματος στην εκάστοτε χώρα μια δεδομένη περίοδο. Το πόσο ικανοποίησε τον καθένα η κάθε συναυλία έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο. Πάντως τίποτε από αυτά δε θα αποδείξει κάτι όσον αφορά το ποιος είναι καλύτερο συγκρότημα, γιατί απλά αυτό είναι όποιο γουστάρει περισσότερο ο καθένας.
Υ.Γ. 1. Πέρυσι το καλοκαίρι όταν είδα Metallica για πρώτη φορά, στο Sanitarium και στο Orion επίσης συγκινήθηκα. Οπότε αφήστε τον Wise στη χαρά του!
Υ.Γ. 2. Καταλαβαίνω και συμφωνώ με τον παραλληλισμό του φίλου (με το Morningrise για avatar) των Linkin Park με τους Nirvana. Κυρίως για το vibe που εκπέμπουν και το fanbase.
Y.Γ. 3. Στη συναυλία δεν πήγα, αν και ήθελα πολύ. Εξεταστική γαρ…
Gamistero avatar file mou. “Xanomai” mono pou to blepo…
Greywind, Wise and the rest of the guys…I’m on your side. Ayto itan to yfos tou post mou.
Oxi xthes den imouna sti synaylia. Tous exo dei 2 fores omos. Kamia sygkrisi, apla parallilismoi pou eixan sxesi me tersastia dipsa gia live apo Elliniko koino pou dikaiologouse mexri kai yperboles alla kai problimatismo gia to pou pigainoun ta mellontika live, otan oi megales bands tou simera pou gemizoun stadia den exoun doulepsei akoma toso sklira oste na dikaiologoun tin “theopoiisi”. Ton sebasmo mou ton exoun kerdisei oi LP alla oxi to kati parapano. Episis eimai antithetos me tin nea pagkosmia logiki ton live. Ayta 8)
τι εννοεις νεα παγκοσμια λογικη των live???κακα τα ψεμματα ολα εχουν εμπορικοποιηθει,ετσι ειναι το σημερα…
ενα μπουκαλι νερο ηθελα να παρω και επρεπε να παω απεναντι να παρω μαρκες!!
H nea logiki leei akriba (tis perissoteres fores mono stin timi tou eisitiriou) kai “stimena” live xoris yperbaseis , polly pre-recorded stuff kai periorismeno xronos. Gia mena ena live gia na me kanei na gino trelos opados tha prepei i na dinei tin psyxi tou o kallitexnis i an estiazei sto poso artios tha bgei na prosferei analogo yliko me ta lefta pou plirono. Ayta isxyoun gia tis megales bands tou simera. Prepei na zitate perissotera i gnomi mou einai giati tha kataliksoume se kathimerina show tis mias oras etsi opos pame.
Eipothike gia Metallica kati. Kserete pos xtistike o mythos tou Black Album? Paizontas se ekeini tin periodeia aribos 2 ores kai 45 lepta like there is no tomorrow…
O Bruce Springsteen exontas ta dekaplasia lefta apo osa exoun oi LP paizei se ilikia 59 xronon 29 tragoudia stin teleytaia tou gig an tsekareis kai se mia tour me pano apo 60 poleis. Ayto apo mono tou empnei sebasmo. Otan ton deis kiolas…ton apokaleis “Boss”. Ton titlo ton kerdise den tou ton dosane.
Greywind i proti synaylia pou eida apo Boss itan to 1977. H synaylia tou 89 ontas PANAKRIBH paragogi me panakribo eisitirio gia tin epoxi anikei stous Pink Floyd kai fysika dikaiologouse tin yperboli tou kathe Ellina pou eide ayto to theama. Nomizete oti 7 xronia einai megali prosmoni? Den nomizo.
Omos yparxei to thetiko tis ypothesis oti paizoun stin Ellada bands sto peak tous. Einai thetiko.
Nomizo aksize ena debate kai den sas leo na min eiste enthousiasmenoi alla sas leo, oxi yperboles oso ginetai. An ginetai…
Λογικα αυτο ειναι το Thread με τις περισσοτερες σελιδες στο rocking.gr
Ακομα και εαν ερχονταν μαζι και επαιζαν την ιδια ημερα, Iron Maiden-Metallica-GNR , αμφιβαλλω εαν θα ειχε τοσες πολλες σελιδες( ασχετα εαν οι περισσοτερες ηταν ανουσιες).
Ημουν στην συναυλια , οχι γιατι ειμαι φιλος των LP, ουτε λογω του rocking, αλλα γιατι θεωρω οτι εφοσον ερχονται μεγαλα group και θεωρουνται απο τα καλυτερα στον χωρο τους καλο ειναι να τους δεις…
Καταρχην δεν περιμενα τοσο πολυ κοσμο…Επειδη το Terra Vibe το εχω δει και στα καλα του και στα κακα του υπολογιζω οτι ημασταν περιπου 1.5 φορα περισσοτερoς κοσμος απο τους KISS δηλαδη γυρω στους 12000.
Μου εκανε τρομερη εντυπωση ο ηχος… Σε οσες συναυλιες εχω παει στο Terra Vibe δεν εχω ακουσει καλυτερο…
Τωρα για το group:-k . Δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα… Τους ειδα μια φορα και μου ειναι αρκετη… Οχι οτι δεν επαιξαν καλα , αλλα οπως και καποιος αλλος ανεφερε κατι ελλειπε…
Και για να αναψω λιγο τα αιματα…υπαρχει κανεις που να ειχε δει τους Korn και να ειδε και τους Linkin Park…στα live τους στην Ελλαδα; Εαν ναι, που ειχε περασει καλυτερα;;
Παρων… ειχα παει και το 2005 στους KoRn στον ιδιο χωρο, και ημουν και προχθες στους LP. Απ’ ολες τις αποψεις θεωρω την συναυλια των Linkin Park ανωτερη. Και πολυ περισσοτερο κοσμο ειχε, και οι LP ηταν αψογοι σε αυτο που προσεφεραν σε αντιθεση με τους KoRn που καλοι ηταν, αλλα μαλλον ηρθαν σε μια δυσκολη εποχη τους (μολις ειχε φυγει ο ενας κιθαριστας, και ο αντικαταστατης του, επαιζε απο τα παρασκηνια + οτι ο τραγουδιστης Davis ειχε αναπνευστικο προβλημα)
Οποτε τους KoRn τους θυμαμαι σαν μια καλη συναυλια, αλλα τους Linkin Park σαν μια απο τις καλυτερες που εχω παει
ΥΓ KoRn ειδαμε, Linkin Park ειδαμε, σειρα να παιρνουν οι Deftones παρακαλω:)
Συμφωνώ μαζί σου και όπως ξαναείπα βρήκα άκρως ενδιαφέρον το post σου. Τους Metallica τους σέβομαι ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που μου προσέφεραν το μεγαλύτερο σε διάρκεια live που έχω δει, εν αντιθέσει με πολλά σύγχρονα συγκροτήματα που παίζουν με χρονόμετρο.
Tα bold γιατί αναφέρονται σ’εμένα; :-k
edit: ok, κατάλαβα τελικά.
+1
Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος που δε βαριέται να γράψει τις σκέψεις μου… Είναι γελοίο σε αυτή την ηλικία να μη μπορούν να προσφέρουν πάνω από 1,5 ώρα live. Τη 1,5 ώρα τη μπορούν μέχρι και ετοιμοθάνατοι παππούδες και δε μπορούν οι linkin και οι Evanescence?