Nα τα λέμε όλα όμως…αν έπαιζαν οι pain idioglossia, king of loss, perfect element (που επιτέλους το έπαιξαν), trace of blood, rope ends, beyond the pale και περισσότεροι θα πήγαιναν και το κοινό πιο καυλωμένο θα ήταν…εγώ τους έχω δει 4 φορές…αυτήν δεν πήγα…το nightmist έχει κάνει το 5 στα 5…παίξε κάτι απο το entropia αλλά οχι το ίδιο…παίξε το stress ξερω γω…ashes και undertow συνέχεια…πόσες φορές πια?
Εγώ πιστεύω ότι η επιλογή των συγκροτημάτων ήταν αλλά αντί άλλων.
Βάλτε 4-5 prog συγκροτήματα μαζεμένα να έρθουν όλοι οι οπαδοί του είδους… τώρα έμπλεξαν λίγο prog, λίγο ατμοσφαιρικό, λίγο death και τελικά δεν υπήρχε καμία συσπείρωση του κοινού.
tyler ετοιμος
Οι Disillusion παρά τα λίγα προβληματάκια στον ήχο, ήταν εκπληκτικοί και ό,τι και να έπαιζαν ήταν σίγουρο ότι θα ξεσήκωνε τους 5-10 οπαδούς τους !
Αλλά ρε , BACK TO TIMES OF SPLENDOR. Τι να λέμε.
Φανταστικοί.
Για PoS τα παν και άλλοι. Οι Lake Of Tears, έπαιξαν μεγάλες κομματάρες, αλλά πολλά τα προηχογραφημένα.
Ωραίος ρε pumkin!είμαι και άρρωστος, καλύτερο γιατρικό δεν υπήρχε…
και πολύ καλη ποιότητα!thanx again…:thumbup:
Λοιπόν, όσο για μένα, οι Scar Of The Sun αρκετά καλοί, όχι τίποτα φοβερό, η φωνή δε μου καθόταν καλά…οι Disillusion ήταν κάτι πολύ διαφορετικό, δε τους είχα ξανακούσει κ μάλλον θα τους τσεκάρω…κάπου εκεί άρχισαν κ τα τεχνικά προβληματάκια κ μετά ήρθε η Anneke…πολύ όμορφη φωνή, αλλά να πώ τη μαύρη την αλήθεια, σε κάποια φάση βαρέθηκα και μετά…LAKE OF TEARS :bow2:…έπαθα την πλάκα μου μόλις βγήκαν στη σκηνή…αυτή τη μπάντα περίμενα καιρό να τη δώ κ πραγματικά το ευχαριστήθηκα, αφού στο τέλος φώναζα να γυρίσουν πίσω κ παίζει να ήμουν κ η μόνη που χτυπιόταν εκεί μπροστά ελπίζω να ξαναέρθουν σύντομα…κ τέλος, οι Pain Of Salvation ήταν άψογοι, φοβερή ενέργεια αυτός ο Daniel και ο Johan… :respect: αλλά γενικά ήμουν πτώμα και δε τους ευχαριστήθηκα όσο ήθελα…next time:wink:
ωραιος ρε αδερφε!!! να δουμε τι χασαμε εμεις που δεν πηγαμε…
να δώσω κι εγώ το στίγμα μου από τα χθεσινοβραδυνά… κατ’αρχήν με προβλημάτισαν 2 πράγματα: η μικρή προσέλευση και η νωχελική στάση του κόσμου ακόμη και όταν βγήκαν οι headliners. ok, είναι 7 ώρες σχεδόν, κανείς δεν θα μπορούσε να είναι όλη την ώρα στην τσίτα, αλλά τέτοια κατάσταση δεν την περίμενα.
για τους σκαρς οβ δε σαν, ισχύει ότι είπαν και οι προηγούμενοι. εκείνη την ώρα εγώ είχα και το άγχος μου με τον ΠΑΟΚ και δεν είχα και πολλά κέφια.
με το που τελειώνουν τα παιδιά και έρχεται η ώρα για τους dis όμως, όλα σταματούν. οι παίκτες, απλά δεν παίζονται. με μια κιθάρα από τον άντυ κι ένα session-ά της πλάκας, βγάλαν αψεγάδιαστα όλα τα κομμάτια. για μένα το highlight του show. τουλάχιστον μέχρι να βγούνε οι PoS. προσωπικά, θα τους ήθελα ψηλότερα στο billing. έβγαλα και είδηση δια στόματος άντυ, οτι μέσα στη χρονιά θα είναι έτοιμος και ο καινούριος δίσκος. αμήν.
οι agua, αν και η φωνή της anneke είναι καταπληκτική, δεν με ενθουσίασαν, άλλωστε δεν είναι του γούστου μου αυτού του είδους οι μπάντες. όπως, συμβαίνει και με τους lake of tears, που αν και σε σημεία είχαν κάτι να πουν, αυτό το james hetfield wannabe στυλ του τραγουδιστή, από ένα σημείο και μετά με κούρασε. προς το τέλος πήγα έξω και άκουγα τον αγώνα από το κινητό.
για τους PoS, το μόνο που έχω να πω είναι οτι έχουν ανέβει επίπεδο, συναυλιακά. πιο πωρωτικοί, πιο νευρωτικοί, πιο rock’n’roll feeling, πιο συναισθηματικοί, πιο επικοινωνιακοί, πιο, πιο, πιο… για μένα, το τέλειο live.
Πεστα ρε Αρχοντα το κερατο μου μεσα γιατι κοντευω να σκασω απο χθες. Πηγαινω συστηματικα σε συναυλιες πανω απο μια 10ετια τωρα και εχω συναντησει πολλες φορες κοινο και “οπαδους” καραγκιοζηδες και απαραδεκτους. Ομως το χθεσινο δεν το εχω ξανασυναντησει πουθενα ε. ΑΝΕΤΑ το πιο ΓΕΛΟΙΟ και ΑΜΠΑΛΟ κοινο ever σε live.
Αν και αδικεις τους LoT, αφου εχουν μοναχα 3 χρονακια χωρις δισκο!
Τελικα ο Ελληναρας οσα χρονια και αν περασουν, ο,τι μουσικη και να ακουει (ή καλυτερα ο,τι μουσικη και να κανει πως ακουει…) μια ζωη θα παραμεινει καγκουρας στην νοοτροπια και μεγας ΣΚΥΛΑΣ.
Δεν μπορει ρε μαγκα μου να εχεις παρει εισιτηριο για μια βραδια που παιζουν πεντε (5) μπαντες και να μην εχεις κανει πριν τον κοπο να ακουσεις ουτε ενα τραγουδι απο τις υπολοιπες 4… Και στην τελικη αν δεν θελεις ή δεν μπορεις να ασχοληθεις με τιποτα περισσοτερο απο αυτο που σου επιτρεπει η διανοητικη σου ικανοτητα, τουλαχιστον ασε τους υπολοιπους που εχουν πληρωσει οσο πληρωσες και συ να απολαυσουν αυτο που γουσταρουν και μην γινεσαι σπασαρχιδας και καραγκιοζης. Αλλα δεν ειναι τυχαιο πως η τοσο γνωστη διεθνως λεξη ΜΑΛΑΚΑΣ ειναι Ελληνικη…
Και επειδη θα αρχισουν τωρα τα γραφικα περι κολλημενου κλπ ας φερω μερικα παραδειγματα να γελασουμε αν και προσωπικα με τοσα νευρα δεν μπορω:
-
Ξεκινανε να παιζουνε οι Disillusion με το πανο των Lake of Tears απο το Headstones ως φοντο και ενας παραδιπλα που το παιζε “ψαγμενος” στην παρεα του ελεγε: Καλα ρε φιλε, πως καταντησαν ετσι αυτοι οι Lake of Tears? Παλια που τους ειχα δει (!!!) ηταν πολυ καλυτεροι!!!#-o:lol3: ΣΙΓΑ ΡΕ ΖΩΟ, σε ακουει κοσμος!!!
-
Agua de Annique και επικες στιγμες να ακολουθουν. Καγκουρια πισω μου να σχολιαζουν με τον πιο γελοιο και εμετικο τροπο αν ειναι καλο γκομενακι ή μπαζο η Anneke χωρις προφανως να εχουν ιδεα ποια πραγματικα ειναι. Οι συγκεκριμενοι δεν εβαλαν γλωσσα μεσα τους σε ολη τη διαρκεια της εμφανισης της…
Ο εβραϊκος οχλος κατα της διαρκεια της ακουστικης εκτελεσης του My Electricity αποτελει αλλο ενα δειγμα της ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ και του επιπεδου του “καλυτερου κοινου στην Ευρωπη”.:lol3::lol3::lol3:
Το οτι καποιοι αλλοι νομιζαν πως οι ΑΥΤΟΙ ηταν οι LoT και ανυπομονουσαν να τελειωσουν για να δουν την αγαπημενη τους μπαντα δεν νομιζω καν πως αξιζει σχολιασμου.#-o
Οσο για την εμφανιση των LoT τα περισσοτερα εχουν ειπωθει. Εγω γουσταρα πολυ, οσο τουλαχιστον μου επετρεψαν “τα αγαλματακια ακουνητα μερα ή νυχτα” γυρω μου. ΟΚ, δεν ζητησα απο κανεναν να συμμετεχει αλλα αν κουνησεις λιγο το χερακι σου να χειροκροτησεις εστω μια (1) φορα τι ακριβως θα παθεις? Και ας μου πει καποιος πως η εμφανιση των LoT δεν εξιζε εστω αυτο ως αναγνωριση. Με τετοιο ΝΕΚΡΟ κοινο απο κατω, μαγκια τους που επαιξαν εσστω και 1περιπου ωρα. Αν και φευγοντας απο τη σκηνη φανηκε να εχουν την προθεση να επιστρεψουν για 1-2 κομματια ακομα αλλα οι καλοι τεχνικοι φροντισαν να αρχισουν να τα ξηλωνουν ολα πριν καν ο Daniel και η παρεα του προλαβουν να στριψουν…:-k
Το οτι δεν ειχαν πληκτρα ειναι σαφως μειονεκτημα. Ομως ουτε το 2006 ειχαν αλλα η εμφανιση τους ηταν πολυ πιο μεστη και δυναμικη. Τοτε που ειχαν ακυρωσει οι DeathSS λογω ατυχηματος και ειχαν παιξει οι LoT headliners. Με πολυ λιγοτερο κοσμο ειχαμε περασει πολυ καλυτερα αφου οσοι ειχαν τελικα ερθει ηξεραν πως να περασουν καλα και μπορουσαν να εκτιμησουν αυτο που εβλεπαν…
Για PoS δεν θα πω και πολλα, αλλωστε “μιλησαν” οι “οπαδοι” τους… Ενταξει, τουλαχιστον μετα το Κυριακατικο live μπορει να εμαθαν πως υπαρχουν και αλλες μπαντες στον πλανητη που αξιζουν ισως προσοχης.
Οταν αρχισε το set των Σουηδων ειχα πολλα νευρα λογω ολων οσων ειχαν προηγηθει. Ομως η μπαντα δεν μου εφταιγε και τιποτα και ηθελα να τη δω (τους ειχα δει και στο Γκαζι σε μια ασχημη αλλα μη αντιπροσωπευτικη εμφανιση…). Ετσι αραξα προς τα πισω με τη μπυριστα μου και αφησα οσους γουσταρανε να περασουνε καλα. Και εδω ερχεται και η απορια μου: Τοσο δυσκολο ηταν ρε ΖΩΑ να κανετε και σεις το ιδιο στις προηγουμενες μπαντες αφου ουτε γουσταρατε αλλα ουτε καν τις ξερατε και να αφησετε οσους γουσταραν να τις δουν??? Αλλα τι να περιμενεις απο το “καλυτερο” (και πιο κομπλεξικο ισως) κονο στην Ευρωπη…
Το διαβασα το αρθρακι και εχω μια απορια. Το γραφεις για τους LoT, αλλα η ερωτηση ειναι γενικοτερη: πως θα μπορουσε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μπαντα να κερδισει οπαδους απο το χθεσινο κοινο? Ακομα και οι Bathory να ειχαν ερθει για support αλλα να μην ηταν γνωστοι, οι αλλοι παλι τα… αυτια τους θα ξυνανε.
Hey, που τη βρηκες αυτη?
Συμφωνώ εν μέρει. Δεν υπήρχει καμμία συνοχή ανάμεσα στο κοινό, που αποτελούνται απο μικρά ποσοστά οπαδών των πρώτων 4 συγκροτημάτων και κατά ένα τεράστιο ποσοστό από φίλους των POS. Έτσι εξηγείται και η “νέκρα” μέχρι τους Lake Of Tears, αλλά και η μαζική προσέλευση του κόσμου αμέσως μετά τους Αgua De Annique. Αν ο κόσμος έμενε όσος ήταν μέχρι εκείνη την στιγμή, η συναυλία θα πάτωνε από πλευράς προσέλευσης.
ποια νέκρα??? σε αυλή σχολείου την ώρα του διαλείμματος έχει λιγότερη φασαρία. πάντως ούτε στους Pοs το κοινό ήταν θερμό. Ελάχιστον κόσμος κουνιόταν. Εγω δίπλα μου είχα 2 κλώσες που νόμιζαν ότι είχαν πάει στο μέγαρο και ήταν φανερά ενοχλημένες που ένα άτομο μπροστά στους έκανε headbanging (παίζει και να ήταν ο μόνος σε όλο το χώρο). που να άνοιγε και pit δηλαδή :lol::lol:
Thorgal το κειμενάκι σου τα σπάει :thumbup:
τη φωτογραφία θα ήθελα να την έχω τραβηξει εγώ, αλλά δεν είναι δικιά μου. πάντως είναι ωραία φωτο και είπα να την μοιραστώ
“νέκρα” από άποψη εκδηλωτικότητας κοινού, όχι βουητού. Το βουητό πάντα υπήρχε και θα υπάρχει στην Ελλαδα, όπως και ο καπνός σε κλειστά μέρη όπου απαγορεύεται, κοκ.
Pit στους POS είναι υπερβολικό.
Δυστυχώς παιδιά στην Ελλάδα ζούμε…παίρνουμε αυτό που μας αξίζει…Ας μην περιμένουμε και τίποτα καλύτερο…Στους LoT πραγματικά ντράπηκα για το κοινό…Στη θέση τους δε θα ξαναπατούσα εδώ…
αδερφέ, είχα πολύ όρεξη να δω Lake Of Tears. Δεν είμαι ο οπαδός, αλλά έχω ακούσει αρκετά και λατρεύω το Forever Autumn.
η εμφάνισή τους δεν ήταν για να κερδίσει κάποιον ουδέτερο. η καλή live μπάντα κερδίζει το κοινό με την εμφάνισή της. αντικειμενικά κανείς δεν μπορεί να ενθουσιαστεί ούτε με ηχογραφημένα μέρη, ούτε με τόσο μέτρια φωνητικά.
το ελληνικό κοινό είναι μια μεγάλη συζήτηση - το συγκεκριμένο live ίσως είναι μια καλή αφορμή.
Μπορεί η εμφάνιση των LoT να μην ήταν και κάτι το τρομερό - αν και οι δίσκοι τους μου αρέσουν αρκετά(κυρίως οι παλαιότεροι)- αλλά βασικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αρνητικό το θέμα με τα προηχογραφημένα στο συγκεκριμένο live και τονίζεται τόσο πολύ…Και οι Draconian πχ. έτσι δεν έπαιξαν;; Δεν αναφέρθηκε ως…μελανό σημείο εκείνης της βραδιάς…και δεν ήταν φυσικά!!
Τελοσπάντων, το ζήτημα είναι πως, γενικά, ελληνικό κοινό(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν…“υπάρχει”[-X
έχεις δίκαιο σε αυτό. Και οι draconian με προηχογραφημένα πλήκτρα έπαιξαν όπως και πολλές άλλες μπάντες παίζουν με προηχογραφημένα. Στη συναυλία των draconian γιατί δε χαλάστηκε τόσο πολύ το κοινό; και πέρα από αυτό όταν έπαιζαν τα support στους draconian, τα οποία ήταν όλα ελληνικά συγκροτήματα και τα οποία δεν τα ήξερε ούτε η μάνα τους, δεν γινόταν αυτός ο χαμός. Τι να λέμε τώρα. Προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων, ότι έφταιγε το ένα και ότι έφταιγε το άλλο και για αυτό έκαναν φασαρία και συμπεριφέρονταν σαν τρίχρονα.
Και επίσης ένα πιο τρανταχτό παράδειγμα: PARADISE LOST…πώς παίζουν τόσα χρόνια;;
Δεν ηθελα να γραψω αλλα δεν αντεχω μετα απο αυτα που ειδα στο principal στην θεσ/νικη.Καλα ρε!!!ποσες φορες επρεπε να σας κανει ςςςςςςςς ο Daniel Gildenlow για να βγαλετε τον σκασμο;Δεν γουσταρετε;Τον πουλο!!!Αφηστε εμας που γουσταρουμε να παρακολουθησουμε!!!Ελεος δλδ.Να προσπαθει ο αλλος να αποδωσει συναισθηματικα και να εχει απο κατω το καθε βλαμμενο να λυνει το κυπριακο και να χασκογελαει!!!Πολυ σοβαρο κοινο…και για να μην πω για την μικρη προσελευση κοσμου!!!τι θελατε δλδ;;;Να σας βαλουν και κουτρα μεσα;5 groups 38 ευρω!!!τοσα πολλα σας φανηκαν;Στα μπουλουκομαγαζα για να κανετε φιγουρα στις γκομενιτσες πηγαινετε,και μετα μας το παιζετε και μεταλαδες.ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΛΕΜΕ!!!