H γνώμη μου είναι πως είναι συντηρητικοί αλλά όχι ρατσιστές.Νομίζω πως έχουν ζητήσει (ο Van Zant συγκεκριμένα) στα πρώτα τους χρόνια μαύρο κιθαρίστα να μπει στην μπάντα. Απλά πρέπει να κοιτάξουμε λίγο και την Αμερικανική ιστορία για να δούμε πως οι κάτοικοι των Νότιων πολιτειών παραδοσιακά αγαπούσαν τον τόπο τους όσο τίποτα,ακόμα και ριγμένοι ένιωθαν συγκριτικά με των βορείων πολιτειών.Ισχύει πως είναι ρατσιστές σε τεράστιο βαθμό.Στην Αλαμπάμα που μίλαγα με ένα φίλο μου gay,μου έλεγε πως είχε φάει δύο φορές ξύλο χωρίς να προκαλεί ή οτιδήποτε και πως το να είσαι αφροαμερικάνος είναι επίσης μεγάλο πρόβλημα.Μου έλεγε για παιδιά 19-20 χρονών ατο πανεπιστήμιο που χτυπάγανε την confederate flag για τατουάζ.
Αλλά δεν είναι όλοι έτσι προφανώς.
Ο πατέρας του Levon Helm μιλούσε με τον γιο του και τον Robertson (και οι δύο των The Band) για το Νότο και τους έλεγε μια ιστορία που ενέπνευσε τον Robertson να γράψει το The Night They drove All Dixie Down. Τελείωσε την ιστορία του λέγοντας [I]The South will Rise Again[/I]. Ο ίδιος άνθρωπος θα μπορούσε κάποιος εύκολα να υποθέσει πως είναι ρατσιστής ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.Ο ίδιος άνθρωπος πήγε να σκοτώσει λευκό που κακομεταχειριζόταν έναν μαύρο.
Με αυτό θέλω να πω πως όταν δεν ξέρουμε ακριβώς πως είναι τα πράγματα ας μην βγάζουμε ασφαλή συμπεράσματα για να δημιουργούμε εντυπώσεις…
βασικά σωστά το λες, με τον τρόπο που τα γράφεις φαίνεται και η αντίθεση από άνθρωπο σε άνθρωπο και από πολιτεία σε πολιτεία γιατί δεν είναι όλοι στην αμερική έτσι.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από μας, γνωρίζουμε για αυτά μέσα από ταινίες, μουσική, βιβλία και (κακά τα ψέμματα) από την wikipedia. Ποιός ξέρει να μας πει εδώ μέσα για τον εμφύλιο και γιατί τόσο το μίσος των Νοτίων? Και εγώ και πολλοί άλλοι από την wiki τα μάθαμε, και καλώς ή κακώς εξάγαγαμε τα συμπεράσματα μας έτσι.
Απλά συνεχίζω να υποστηρίζω ότι όποιες οι δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις, όποιες οι δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις([I]γιατί εντάξει να μου πεις ότι ειναι σκινχεντ νεοναζί μπάντα- να σου πω ότι προφανώς και η μουσική τους έιναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολιτικά νοήματα- μόνο πουυ εδώ ΔΕΝ είναι έτσι[/I]), μπορούμε θεωρώ να απολαύσουμε τις μουσικάρες τους χωρίς να μπλέκομαστε άλλο…
μπα ρε δεν χρειαζομαι λοσταρι και ποτε δεν θα κουβαλουσα κατι τετοιο για κανενα λογο…το αν εσυ κυκλοφορας με κονσερβοκουτια δεν με αφορα
υπογεγραμμένο από τους Skynyrd λοστάρι;
το δινει 350?. προσφορα λογω εορτων! ΤΡΕΞΤΕΕΕΕΕΕ
μπα ρε δεν το αγοραζει κανεις βλακες μονο το κονσερβοκουτι θα αγοραζανε…οποτε καλη ιδεα να εχω και εγω ενα κονσερβοκουτι…
[SPOILER]
paul τον ξερεις αυτον??
[SPOILER]τελος με το οφφτοπικ[/SPOILER][/SPOILER]
το πρόβλημα πάντα σε όλους εμάς τους ροκάδες είναι ότι προσπαθούμε να βρίσκουμε κοινούς τόπους με τα "είδωλά"μας. η ουσία είναι όμως ότι απλά γουστάρουμε τη μουσική τους. αυτοί που από το στυλ ή τους στίχους μας φαίνονται απεχθείς μπορεί στην πραγματικότητα να είναι τα καλύτερα παιδιά κι άλλοι που φαίνονται σούπερ να είναι για γέλια.
η μουσική μας στρέφει στον έναν ή στον άλλο καλλιτέχνη, αν είναι και κάτι άλλο, αυτό είναι συμπληρωματικό. π.χ. το μεγαλείο του Hendrix δεν είναι στο χρώμα του, ούτε στο ντύσιμο, ούτε καν στην κιθάρα που έπαιζε. ήταν στο Purple haze, στο foxy lady, στο voodoo child κλπ.
γι’αυτό λοιπόν μην τσακώνεστε, τους skynyrd δεν τους απασχολεί καθόλου η γνώμη σας, απλά θέλουν να πάτε στο live κι όσοι τους γουστάρετε καλά θα κάνετε να πάτε, όσοι όχι, απλά μην πάτε.
Mε κάλυψες απόλυτα
ρε μαλακες…τωρα το προσεξα…
οι σκιναρντ ερχονται μεσα στην εξεταστικη…:o
[SPOILER][B]μεσα στην εξεταστικη[/B]
[B][SIZE=“4”]μεσα στην εξεταστικη[/SIZE][/B]
[B][SIZE=“5”]μεσα στην εξεταστικη[/SIZE][/B]
[B][SIZE=“6”]μεσα στην εξεταστικη[/SIZE][/B]
[B][SIZE=“7”]μεσα στην εξεταστικη[/SIZE][/B]
[SPOILER]
http://nooooooooooooooo.com/
[/SPOILER]
[/SPOILER]
Καλά μωρέ,ποια εξεταστική?
της σχολης μου ρε συ…παω για πτυχιο και πρεπει να περασω κερατα…
Εννοούσα πως ποιος νοιάζεται για την εξεταστική…:pΒέβαια σε καταλαβαίνω αν είσαι στο πτυχίο…
Στην ερώτηση σου αυτή είναι η απάντηση: :?
A
διεκρινα ενα φιμειλ στυλ στον λογο σου κ ηθελα να εξακριβωσω τις μαντικες μου ικανοτητες.
τα μισα να μου ελεγε!! :p:p
Έχε χάρη που είμαι μακριά.Άκου φίμειλ στυλ…
αλλιως καταλαβα το υφος του ποστ εγω
o χοπιτο ειπε: ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ ,ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?(not giving a fuck)
εγω διαβασα: Καλα μωρε,ποιες εξετασεις?(χαζο γκομενιστικο πειραγμενο υφος)
Με πρόδωσε ο γραφικός χαρακτήρας μου μάλλον.
μαλλον τα λεει ολα η υπογραφη σου
Στο θρεντ στα δημοψηφίσματα “Allmans Vs Skynyrd” είχα κάνει κάποια ποστς σχετικά με νότιο ροκ, ρατσισμό, confederate σημαίες κλπ. πριν από χρόνια. Όποιος/α θέλει μία γνώμη από Έλληνα μεν, που να μην είναι όμως σχηματισμένη από ταινίες και wikipedia που λέει και ο wolverinex δε, ας κάνει ένα κόπο να ανατρέξει.
Επίσης -και για να αποφεύγονται άστοχοι παραλληλισμοί με την Ελληνική πραγματικότητα και τον… Καρατζαφέρη- θα πρότεινα σε όλους σας να ακούσετε το εξαιρετικό άλμπουμ των Drive by Truckers, “Southern rock opera” και να προσέξετε ιδιαίτερα τους στίχους τόσο στα κομμάτια όσο και στις απαγγελίες. Θα σας διαφωτίσουν σε κάποια πράγματα σχετικά με τον Αμερικάνικο νότο και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε και αυτόν και τους Skynyrd καλύτερα χωρίς να εξωραϊζουν την πραγματικότητα.