Paul,το γνωριζεις,το ακουσες ή υποθετεις οτι το ζητησε?
Δεν λεω παντως οτι ολοι αυτοι που ακουμε ειναι ενταξει ατομα,καποιοι δεν ειναι,αλλα αλλο η μουσικη που γραφει καποιος και αλλο το τι ειδους ανθρωπος ειναι.Καλο ειναι τα διαχωριζουμε αυτα,αλλιως πολλους δεν θα επρεπε να ακουμε…
ναι λιγα κονομησε ο αραβιδης τρεις μερες με 45 ευρω εισιτηριο και κλαιγεται…
επισης οποιος ακουει Burzum και κραζει συμπεριφορα De Maio ειναι το λιγοτερο υποκριτης (το λεω γενικα γιατι ολο και καποιος θα υπαρχει εδω απο αυτους που κραζουν)
Εχω παει εξω για να δω Manowar κι εχω φυγει στα μισα της συναυλιας. Υπ οψη, ειμαι οπαδος, αλλα επαιξαν 14 τραγουδια, πολλα απο αυτα σε μετριοτατες εκτελεσεις (o Logan ηταν σε πολυ κακη μερα) και καθοντουσαν τα υπολοιπα 40 λεπτα και λεγαν οτι χαζομαρα μπορεις να φανταστεις, αντι να παιξουν απλα μουσικη.
Αυτο το live ηταν ο βασικοτερος λογος για τον οποιο σε μια δυσκολη περιοδο δεν ηθελα να το ρισκαρω. Manowar εχω δει σε πολυ καλη φαση αλλωστε, οποτε μου εχει φυγει ως απωθημενο. Ο Burzum δε νομιζω να πηρε ποτε τα λεφτα του κοσμου με τετοιο τροπο, μπορει να πιστευει και να λεει οτι θελει, αλλα το θεμα ειναι πως οταν πρεπει να παιξει μουσικη, ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. Ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα και πλιζ μη μπλεκετε ασχετα πραγματα μεταξυ τους.
φιλε καποιος ειπε οτι δεν κρινεις τη μουσικη απο το χαρακτηρα του μουσικου, σ’αυτο πανω πατησε το σχολιο μου
και ξαναλεω αν καποιος ειναι οκ με το να ακουει τη μουσικη ενος μισανθρωπου στυγνου εγκληματια τοτε δε δικαιουται να κατηγορει τις υπερβολες στο χαρακτηρα του demaio, γιατι οσο φανφαρονος και γερο-περιεργος και αν ειναι, δεν εχει στηλει και κανεναν στο χωμα
Ε ναι,2 διαφορετικα πραγματα λετε.Ο Ανγκμαρ δινει ενα παραδειγμα του πως μπορει το ατιτχιουντ κι ο χαρακτηρας(η τελος παντων η ‘‘ον στειτζ συμπεριφορα’’ για να μη τα ταυτιζουμε)να επηρεασει με ουσιαστικο τροπο την εκβαση ενος λαιβ και να απογοητευσει ακομα κι εναν οπαδο.Και ειναι σωστος για την συγκεκριμενη φορα,ετσι οπως το περιγραφει…ειναι κατανοητο νομιζω οτι τιθεται θεμα σεβασμου αυτου που πληρωνει για να σε δει.Κι εσυ λες οτι πρεπει να διαχωριζουμε το τι κανει ο ταδε στη ζωη του απ το τι δημιουργει καλλιτεχνικα το οποιο δεκτο η οχι(debatable)ειναι ενα valid point αλλα διαφορετικο.Btw,Angmar fyi Σαλονικα ηταν καμια σχεση με αυτο που περιγραφεις,ευτυχως.
Ηρθε η ωρα να γραψω και εγω τις εντυπωσεις μου απο την συναυλια του Σαββατου. Αρχικα να πω οτι οι Crosswind μου αρεσαν παρα πολυ. Δεν τους ειχα ξανακουσει και ηταν ευχαριστη εκπληξη, ειδικα ο τραγουδιστης ειχε φωναρα που εφερνε αρκετα σε Kiske σε στιγμες. Πολυ καλη και η αποδοση ολου του γκρουπ.
Και παμε στους Manowar. Ηταν μια πολυ καλη συναυλια, αλλα οχι οσο καλη θα περιμενα και οσο καλη θα μπορουσαν (γιατι μπορουν). Αρα δεν συμφωνω με οσους μιλανε με θριαμβευτικα λογια, ουτε με οσους ειπαν οτι δεν γουσταραν. Θα πω τι μου αρεσε και τι με χαλασε.
Αρχικα η πρωτη ξενερα ηταν που κραταγαν τις φωτογρικες μηχανες στην εισοδο. Αυτην την μαλακια δεν την καταλαβαινω. Μιλησα μετα με τον σεκιουριτα που ηταν στην εισοδο και μου ειπε τι εγινε. Την πρωτη μερα ειχαν αφησει κανονικα να εχουν ολοι τις φωτογραφικες τους και σε μια φαση τον κλοτσαει ο DeMaio πανε πισω απο τα ηχεια και του αρχιζει το κραξιμο, οτι τον ενοχλουν οι μηχανες και να μην ξανασυμβει. Μετα την συναυλια της Πεμπτης εγινε χοντρο σκηνικο με τους σεκιουριταδες και ειπαν να μην αφησουν καμμια μηχανη τις αλλες 2 μερες. Αρα αυτο ηταν ξεκαθαρα εντολη της μπαντας. Οταν πηγα στην διαρκεια της συναυλιας να βγαλω φωτο με το κινητο, πεταχτηκε ο ιδιος σεκιουριτας και μου το κατεβασε και το ιδιο εκανε και σε αλλους που ειχαν σηκωσει κινητα. Μετα καθοταν διπλα στην σκηνη απο την μερια του DeMaio και εριχνε φως με εναν φακο σε οποιον πηγαινε να βγαλει φωτο. Και ρωταω εγω τωρα. Γιατι απαγορευεται να εχω την φωτογραφικη μου μηχανη σε συναυλια και να βγαζω φωτογραφιες-ενθυμια αυτου που εζησα? Αυτου που πληρωσα για να ζησω και θελω να εχω φωτογραφιες να μου το θυμιζουν και να μου ξαναζωντανευουν συναισθηματα που βιωσα? [B][SIZE=“2”]ΜΑΛΑΚΙΕΣ[/SIZE][/B] λεω εγω και αυτο δεν ειναι καθολου λογικο να γινεται απο τους Manowar που μας λενε απο οταν ξεκινησαν ποσο αγαπουν το metal και τους οπαδους. Και συνεχιζω. Οταν ο Adams σταματησε το Brothers of Metal για να κραξει για το τσιγαρο, ξενερωσα απιστευτα και αρχισα να βριζω. Και εξηγω. Αρχικα δεν ειδα αν ειχε κανει ξανα νοηματα ή παρατηρηση στους τυπους μπροστα για το τσιγαρο, αλλα η στραβωμενη γκριματσα του και το γεγονος οτι εκοψε το κομματι ηταν ακρως ξενερωτικα. Τελειωσε το τραγουδι και πες το μετα. Ο Jeff Waters εφαγε μπουκαλι και εκοψε το τραγουδι, δεν ειναι το ιδιο με το τσιγαρο. Και με συγχωρεις πολυ, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κανας “παραξενογερος” ο Adams που δεν μπορουσε να αντεξει ή να το πει εστω με καλυτερο τροπο. Σε συνδυασμο με το γεγονος οτι δεν ειχα δει αν ειχα ξανακανει νοημα για το θεμα και με αυτο με τις μηχανες, επεσα απο εκει που ημουν στα ουρανια μετα τα 7 πρωτα τραγουδια.
Ο λογος του DeMaio που ανεφεραν αλλοι ηταν οπως τον περιμενα και τα σολο κτλ δεν με ενοχλουν, ετσι ηταν και θα ειναι οι Manowar. Οι μπιχτες για αλλα συγκροτηματα καλο θα ηταν να ελειπαν. Και οσο αφορα το setlist ξενερωσα που δεν ακουσα Blood Of My Enemies και Thor που τα ειχαν παιξει τις αλλες 2 μερες αλλα εκει ειμαι και εγω γκαντεμης. Αλλα ρε γαμωτο αφου ξερουν τι θελει το ελληνικο κοινο, ειναι τοσο δυσκολο να παιξουν καποια απο τα πρωτα 4? Κατι απο Into Glory Ride? Τι να το κανω το Metal Warriors που μας επαιξαν εξτρα απο τις προηγουμενες συναυλιες, ειχαν αρκετα κομματια στο setlist στο ιδιο υφος.
Και παμε σε αυτα που μου αρεσαν. Ο Adams εχει [B][SIZE=“4”]ΦΩΝΑΡΑ[/SIZE][/B] και το απεδειξε για μια ακομα φορα. Εκπληκτικες ερμηνειες στα περισσοτερα κομματια. Η αποδοση του γκρουπ ηταν επισης πολυ καλη, αν και ηθελα να ακουγοταν λιγο περισσοτερο η κιθαρα σε καποια τραγουδια. Ο Hamzik πολυ δυνατος ντραμερ και ας εκανε ενα λαθακι και πηγε να τον φαει ο DeMaio… Σε καποια κομματια ανατριχιαζα και ενιωθα τετοια εκσταση που σπανια νιωθεις. Τι να πρωτοθυμηθω? Την ανατριχιλα στο Dark Avenger? [B][SIZE=“2”][SIZE=“4”]ΕΠΟΣ[/SIZE][/SIZE][/B], ενιωθα το τραγουδι στο πετσι μου. Το Battle Hymn ηταν το highlight της συναυλιας και η ομορφοτερη εικονα που εχει μεινει στο μυαλο μου ηταν οταν μετα το ηρεμο σημειο, οταν ο Adams ουρλιαζει
“Sound the charge into glory ride,
Over the top of their vanquished pride
By moonlight we ride
Ten thousand side by side”
πεταχτηκαν και οι 3 μπροστα, το κοινο παραληρουσε και ο Adams δημιουργουσε επικες εικονες και συναισθηματα στο μυαλο και την ψυχη σου. [B][SIZE=“4”]ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ[/SIZE][/B] σημειο, το καλυτερο της συναυλιας. Στο Call To Arm επισης πανικος, ουρλιαζα και ενιωθα τρελη πωρωση. Στο Hail And Kill ξελαρυγγιαστηκα και ηταν απιστευτο να βλεπεις ολο το κοινο με τα χερια ψηλα να τραγουδαει. Στο Sign Of The Hammer χτυπημα και επισης πωρωση, το ιδιο και στο House Of Death. Kings Of Metal φουλ συναυλιακο κομματι, συμμετοχη του κοσμου και κλεινει και αλλο η φωνη. Οπως και στο Warriors of the World United που ολοι ειχαν παλι τα χερια ψηλα και τραγουδαγαν.
Ομως στεναχωριεμαι που δεν εζησα οπως θα ηθελα το Kill With Power, το Fighting the World και το Heart of Steel γιατι ειχα πεσει απο την μαλακια με το τσιγαρο. Θα μου πεις μαλακια σου και συμφωνω, γιατι ομως να γινει ετσι?
Αν ισχυουν αυτα η ξενερα μεγαλωνει και το μονο που εχω να πω ειναι ενα μεγαλο [B][SIZE=“3”]ΓΙΑΤΙ[/SIZE][/B]? Δηλαδη οι Manowar που για αυτους πανω απο ολα ειναι οι οπαδοι δεν ειναι πια οι ιδιοι? Αλλαξε κατι τα τελευταια χρονια? Τετοια σταση (αν ισχυουν ολα αυτα που δυστυχως κατι μου λεει οτι ισχυουν) δεν την δικαιολογω σε κανεναν. Γιατι πολυ απλα τις μπαντες τις κανουν μεγαλες οι οπαδοι και γιατι οταν ειχα πρωτοακουσει το Army Of The Immortals ενιωθα τοσο δυνατα συναισθηματα για αυτη την μπαντα… Γιατι true ειναι να εισαι αυτο που λες ή να μην λες τιποτα. Και οποιος καταλαβε καταλαβε.
Αρα συνοψιζοντας, μιλαμε για μια πολυ καλη συναυλια, που για τους λογους που εξηγησα παραπανω ομως, δεν ηταν αυτο που ονειρευομουν.
σε αυτόν με το τσιγάρο που λες, του είχε πει ήδη 3 φορές να το πετάξει το τσιγάρο.
δε λέω καλά έκανε ή όχι, αλλά μη ξεχνάς οτί είναι και κάποιας ηλικίας. και εκτός απο λόγουε υγείήνής (άλλοι το ΄δεχονται σαν επιχείρημα άλλοι όχι) υπάρχει και η παραξενιά! 60αρηδες είναι,ντάξει δεν είναι πια τόοοοοοοοοσο παραλογ να νευριάσει με κάπιον που του χει πει επανηλειμένα να το σβήσει κι ο άλλος τον γραφει επιδεικτικά στα παπάρια του. κι όχι μόνο δε το έκοψε αλλά συνέχισε και μετά,αφου διέκοψε το τραγούδι ο ερικ.
αφού είμαστε ζώα ο μόνος τρόπος γιά να καταλάβουμε και να πειθαρχήσουμε είναι να κόψει το κομμάτι και να τα χώσει. αλλιώς όλοι θα τον έγραφαν στα παπάρια τους. και απότι φαίνεται ο τρόπος που επέλεξε δούλεψε γιαυτό και μπορέσαμε να απολαύσουμε τον ανυπέρβλητο ERIC ADAMS σε όλο του το μεγαλείο. το ότι ο κόσμος έχει συνηθίσει γενικά να καταπατά όλους τους κανόνες στις συναυλίες μας φαίνεται νορμάλ τελικά… κάποια στιγμή πρέπει όμως να σταματήσει
φιλος ισχυουνε και παραισχυουνε αυτα…και αντε πες οτι μεχρι και ο αραβιδης και ολο το κρου μου πε ψεματα για το θεμα με τη αναπηρικη καρεκλα,για τα αλλα 2 τα εζησα…σε καποια παληκαρια πο με ρωτησανε και στο φατσαμπουκ τους περιεγραψα λεπτομερως τι εγινε…γιατι ρε φιλε καθομουν εγω σαν μ@@@@@ και εψαξα ολα τα ξενοδοχεια της σαλονικης και οταν καταφερα να το ρω το μονο που δεν μας ειπε ο αραβιδης στην ειδοσο ητανε πως ειπε ο τζοευ αν δεν φυγετε σε 3 δευτερα να σας δειρουμε κιολας…1 φωτογραφια με 2 φανς…γατι 2 ημασταν κανεις αλλος!!!καηστερηση 1 λεπτου ολη η φαση…ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ!!!..αλλα οπως ειπε και ο ασταλδο τους ξεραμε τους μανογουορ δεν περιμενουμε τωρα να τους μαθουμε…
Θεωρω τελειως αυθορμητο και ειλικρινες να ψιλο(η και χοντρο-)ξενερωσει καποιος για αυτο περι crowdsurfing που ειπε ο Ντι Μαιο η για το αλλο με το αναπηρο παιδι.Ειδικα για το πρωτο δηλαδη γιατι εκεινη την ωρα εισαι καβλωμενος και κυλαει το λαιβ γαματα και ειναι σαν να σου castαρει στιγμιαιο spell ξεκαβλωματος.Οι περισσοτεροι απο μεσα μας ειπαμε εκεινη τη στιγμη(’‘ελεος ρε μαλακα,σιγαταβγα’’),οπως και οι περισσοτεροι φανταζομαι το ξεχασαμε στα καπακια αφου σκασαν οι πρωτες νοτες του ‘‘Θορ’’.
Αλλα:
Φοβερος λογος να μην απολαυσεις μια συναυλια(και)επειδη σου στερησαν το γεγονος του να εχεις να θυμασαι καποιες στιγμες,τις οποιες εβλεπες μεσα απο τον φακο της σονι η της κανον τη στιγμη που…γινοντουσαν.Μιλαω για τους βιντεακιδες κυριως και γενικα τους τυπους που εχουν κανει μπρατσα με το να κρατανε τη ψηφιακη ψηλα,η τελευταια κακια φαρα των συναυλιωνε.Και μη πει κανεις ‘‘δηλαδη 2-3 φωτογραφιες τι πειραζουν?’’.Η απαντηση ειναι οτι αν καποιος ηταν ‘‘διακριτικος’’ μια χαρα τραβαγε και πικ και βιντεο και το ξερετε.Τη 2η μερα μερα τραβουσε ενα τυπας διπλα μου κι ενας μπροστα μου ξερω γω κι ενας πιο κει εβγαζε πικ απ το i-phone.Μιας αλληνης που ηταν τη μιση ωρα με τη ψηφιακη σηκωμενη και μεσα στα μουτρα των σεκιουριτιζ της τη τσιμπησαν μετα απο παρατηρηση.Σε εναν τυπα(στο καγκελο η λιγο πιο πισω θα ταν)του καναν παρατηρηση 2-3 φορες και στο τελος δεν εγινε και τιποτα.Και εννοειται οτι για να σε σταματησουν στο σωματικο ελεγχο επρεπε να εχεις σφηνωσει 8 χειροβομβιδες στη τσεπη η να κρατας επαγγελματικη καμερα με τριποδα στο χερι την ωρα που πηγαινες να σε ψαξουν.Tελος,οπως ειπε και ο Τραμπ ασχετα αν το ζητησε σαν ειδικο μετρο η οχι η μπαντα,οπτικοακουστικα μεσα απαγορευονται ετσι κι αλλιως,ασχετα αν απο αυτα που γραφει πισω το εισιτηριο εχουμε συνηθισει να μη τηρειται ποτε,σχεδον τιποτα(δε το λεω με παραπονο ε,η αυστηρη τηρηση των ‘‘μικρων μικρων’’ θα ηταν κατι το υπερβολικο.Απλα οχι επειδη μια φορα σε μια μουσικη συναυλια επαιξε θεμα με τις καμερες,να λεμε οτι επηρεασει με οποιονδηποτε το ποσο απολαυσαμε το λαιβ,ημαρτον και ξανα ημαρτον και ξαναμανα ημαρτον).Τωρα περι τσιγαρου,εκει μη σας πω οτι ηδονιζομαι κιολας οταν πεφτει τσουξιμο απο παρατηρησεις,κοψιματα κομματιων και τετοια,ειδικα αμα εγινε και προειδοποιηση.Και εφοσον το παιξαν απ την αρχη,whats the fuckin problem.
Το ξερω οτι λεει οτι απαγορευονται οι φωτογραφικες μηχανες, αλλα αυτα ειναι [B][SIZE=“2”]ΜΑΛΑΚΙΕΣ[/SIZE][/B]. Απλα μαλακιες τιποτα λιγοτερο. Προσωπικα εχω ακουσει οτι εχει γινει και σε αλλες συναυλιες αυτο, αλλα δεν το ειχα δει σε καμμια που να εχω παει, μεχρι το Σαββατο. Και δεν βρισκω λογο να μην αφηνουν μηχανες. Και pumpkin συμφωνω ειναι σπαστικοι καποιοι που βγαζουν συνεχεια φωτο και βιντεακια, αλλα μην παμε και στο αλλο ακρο. Εγω μια φορα σηκωσα το κινητο και ηρθε ο σεκιουριτας. Και αυτο με το τσιγαρο, σιγα τα αυγα δηλαδη. Και πες ναι, εχει δικιο, ετσι που το εκανε εμενα με ξενερωσε και δεν ευχαριστηθηκα τα επομενα 3-4 κομματια απο το ξενερωμα…
Εδω τι να πεις δηλαδη? Ηταν κουρασμενα τα παιδια? Γιατι ξερω απο κοσμο που τους ειχε μιλησει και το '94 οτι παλια δεν ηταν ετσι…
1.Ντροπη για το απιστευτα μικρο σολο του chief!Απλα απογοητευση
2.Ντροπη γιατι επαιξαν 21 κοματια χωρις τα σολο και απογοητευσαν τους γνωστους κλαψες που ηθελαν να παιξουν 5 και να αποχωρησουν
3.Ντροπη γιατι ο Eric ειναι ΑΥΤΟΣ που ειναι και τωρα τι να βρει κανεις να γκρινιαξει για την αποδοση του?
4.Ντροπη γιατι προκαλεσαν τον μεγαλυτερο ταυτοχρονο οργασμο στην τελικη επελαση του battle hymns!
5.Τελος ντροπη Τραμπ σε σενα γιατι ειμαι σιγουρος πως μονο εμεις γουσταραμε τοσο god or man και καπακι let the gods decide!