MANOWAR - Release Athens Festival 22/6/22 Πλατεια Νερου

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις

Το ‘19 είχα περάσει αναπάντεχα καλά, κυρίως μάλλον γιατί ο πήχης των προσδοκιών μου ήταν στον Άδη (πςςςς) ενώ μετά από εκείνη τη συναυλία, για την χθεσινή είχε τοποθετηθεί, δεν θα πω στην Βαλχάλα (πςςςςς#2), αλλά κάπου στο ύψος του πύργου των Αθηνών.

Κατά τα άλλα, μέχρι τα Χάιλαντς (Χάιλαντς μόνο Maiden ρε!) ΟΝΕΙΡΩΞΗ, μετά κοιλιά γερμανού θαμώνα Οκτομπερφεστ αλλά οκ, το θετικό είναι ότι τσάμπα μου πρήζανε τα ούμπαλα οι φιλόλογοι στο λύκειο, μια χαρά καταλαβαίνω αρχαία ελληνικά (γειά σου ρε Σάκη, μύστη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας)!

Στα του ψόφιου κοινού τώρα, προσωπικά το ’19 είχα προβεί σε εκτεταμένη αφαίρεση αλάτων από τον σβέρκο μου. Χθες, ήμουν κυριολεκτικά στο ρελαντί. Και δεν έφταιγε το setlist, η κοιλιά του αρχιτέκτονα, τα νέα PA του Τζόυ ή ο κιθαρίστας που άνετα θα έκλεβε το ψωμί του Ντεπ τη δεκαετία του 90 στις ταινίες του Μπάρτον (και κατά συνέπεια, θα είχε παντρευτεί και την Άμπερ την Τέρντ).

Αυτό που έφταιγε ήταν ότι σε ελάχιστες στιγμές ΔΕΝ σκεφτόμουν την (αυξημένη) πιθανότητα να κολλήσω κόβιντ και μετά να σπείρω το χάος σε νεογέννητο και 80φεύγα μητέρα. Γι’ αυτό άλλωστε κι είδα τη συναυλία από τα stands της ΚΚ περίπου. Σκατά. Δεν βλέπω σύντομα φως με την όλη φάση.

16 Likes

Ηταν πολλα τα προηχογραφημενα? Θυμασαι καποια παραδειγματα?

Πφφφ ελπιζω να μεινει χαμηλα η διασπορα, γιατι οπως το περιγραφεις χανεται η μιση απολαυση του live.

1 Like

Εγώ έσκασα λίγο άκυρος κ τελευταία στιγμή και πέρασα ΠΑΡΑ πολύ ωραία, στο πρώτο αμιγώς metal live μου, μετά τους Maiden στη Μαλακάσα, το πάλαι ποτέ…

Setlist μπορούσε καλύτερα, έκανε μια κοιλιά όντως εκεί με τον Οδυσσέα και ιδιαίτερα με το Eurovision-ικό πρώτο κομμάτι. Δεν το γνώριζα από πριν και περίμενα περισσότερα κλασσικά κομμάτια (βασικά δεν είχα τη παραμικρή ιδέα τι παίζουν γενικότερα και διαχρονικά, μια φορά στα 00s τους είχα και ήθελα πχ τίποτα Gloves of Metal, Blood of my Enemies κτλ). Αλλά εντάξει, ακόμα και έτσι εμένα προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου, σε μερικά κομμάτια πήγε να κλείσει η φωνή μου!

Στο κομμάτι απόδοσης, σαν σύνολο νομίζω έσκισαν -με Ανταμς σε τρομερή φόρμα- και ο ήχος μου φάνηκε μια χαρά overall με τα -αναμενόμενα- θεματάκια του (ειδικά στη κιθάρα που έπαιζαν κάτι μπουκώματα)… οκ κιθαρίστας χμ χμ αλλά κλαιν προσωπικά, όπως είπα, συνολικά ήταν ένα πολύ δυνατό performance headliner μπάντας σε φεστιβάλ!

Κόσμος, αν και από όσο είδα -γιατί έκατσα αρκετά πίσω- έκανε δυνατό χαμό, μάλλον οι μικρότεροι από εμάς, πλέον βιώνουν διαφορετικά τα live…

Διοργάνωση πολύ cool, όλα καλά, σαν χώρος και οργανωτικά μιλώντας, το Release είναι σε αυτό το μέγεθος ότι καλύτερο έχουμε μάλλον…

Cheers σε @Elric83, @Red_Viper, @martian και @jonkyr (σας είδα από μακρυά αλλά δεν σας έφτανα) και φυσικά @apostolisza8 που αράξαμε προς το τέλος και φύγαμε μαζί

11 Likes

Οκ, αυτό το ακούω. Ίσως να είναι γενικό το φαινόμενο, ίσως ειδικά για χτες να έφταιγε πχ το μούδιασμα, ο φόβος για κοβιντ, η ζέστη και χίλια άλλα δύο.
Σε σχέση με το '19 τώρα, συμφωνώ σε όσα λέτε νομίζω, ήταν καλύτερο το κοινό ναι και η απόδοση της μπάντας όχι τόσο. Οι προσδοκίες μου τότε ήταν στα τάρταρα και είχα εκπλαγεί ευχάριστα και συνολικά είχα περάσει καλύτερα. Όχι ότι αυτό σημαίνει ότι δεν πέρασα καλά εχθές ε, είπαμε.

4 Likes

“Πολλά” όχι, αλλά ξεχώριζαν. Δεν θυμάμαι σημεία αυτή τη στιγμή, αλλά σχεδόν σίγουρα οι ψιλές στο Sign (το “σχεδον” αφορα στο τραγούδι, όχι στο ντουμπλάρισμα). Αν θυμάμαι καλά η κραυγή στο φινάλε είχε τρεις φωνές μαζί με τη δική του. Επίσης, τις μισές φορές που γύρισε πλάτη ή προφίλ στο κοινό για να βγάλει κραυγή, πρέπει να είχε βοήθεια. Υπόθεση είναι αυτό όμως…

Αντίθετα, οι κραυγές στο Black Wind ήταν καθαρά δικές του επειδή φαινόταν ότι κράτησε χαμηλά τη φωνή (για να βγάλει το τραγούδι). Όπου χρειαζόταν “ταρζανιά από τα παλιά”, νομίζω ότι έπαιξε βοήθεια. My2c βεβαια, δεν είμαι και κανένας ειδικός, αλλά ήταν πολύ ξακάθαρο στα αυτιά μου. Κλάιν, δεν χάθηκε ο κόσμος.

2 Likes

Οχι ρε γμτ, μλκ παιχτηκε. Δεν συντονιστηκαμε σωστα, μπορουσαμε να το κανονισουμε καλυτερα.

1 Like

Πολιτισμος

5 Likes

Απο προσέλευση πως ηταν σε σχέση με του 2019?

Διαβασα την κριτικη και εχω την αισθηση οτι ο τυπακος δεν εχει ξαναπαει σε συναυλια ή επρεπε να δικαιολογησει τη δωρεαν προσκληση που του εδωσαν :smiley: Ειπαμε, περασαμε υπεροχα, αλλα οχι κι ετσι :rofl:

7 Likes

Χύσαμε δάκρυα χαράς πάλι…

Μετά από τις απανωτές σφαλιάρες από την μαγική τριάδα Dark Avenger, Defender, Gates of Valhalla (με την εκπληκτική ερμηνεία του θεού Eric), μπήκαμε στη θεατρική παράσταση η οποία κρίνεται συμπαθητική, αλλά είναι η αλήθεια ότι μας ξενέρωσε λιγάκι… (βέβαια το τραγουδάκι εκεί Victory-Hail κλπ, ακούστηκε αρκετά καλό).

Ακολούθησε ομοβροντία κι άλλων ύμνων όπως Holy War, Hail and Kill (λίγο κομμένο), Battle Hymns (ευτυχώς ολόκληρο και όχι ψιλοκομμένο όπως την προηγούμενη φορά), κλασικά Kings of metal, Warriors of the World (που θεωρείται σχετικά “καινούργιο” αλλά μπαίνει πλέον στην κατηγορία του κλασικού - κάτι σαν το Fear of the Dark των Maiden ένα πράμα), Black wind Fire & Steel κλπ, αλλά για να γκρινιάξουμε και λίγο, ψιλοπαραφωνίες στο setlist τα συμπαθητικά μεν Dawn of Battle, Fight until we Die κλπ, που αν είχαν αντικατασταθεί από τίποτα Kill with Power, Blood of my Enemies ή Thor θα μαζεύαμε τα κόκκαλά μας…

Ο ήχος πολύ δυνατός, το μπάσο ακόμα πιο δυνατά από κάθε φορά, γεγονός που στα αυτιά μου δυστυχώς μπούκωνε την κιθάρα. Η φωνή του Eric μαγική όπως πάντα, σκέπαζε τα πάντα. Ο Αργηγός συγκροτημένος, έριξε βέβαια ένα σόλο και κάτι λογίδια αλλά σε ευπρεπή βάση.

Ντραμς, κιθάρα, διεκπεραιωτικοί αλλά αυτό γιατί ξέρουν τον ρόλο τους. Τα ντραμς μου ακούγονταν πολύ καλύτερα από το '19, για την κιθάρα τα είπα και πριν λίγο μπουκωμένη, αλλά μου φάνηκε πιο συγκροτημένος αυτή τη φορά στο παίξιμό του.

ΥΓ: περάσαμε φοβερά, ακούσαμε τραγουδάρες, προσπάθησαν και καλά να μας τιμήσουν με την Οδύσσεια κλπ, αλλά αν δεν είχαμε αυτήν την αναπάντεχη κοιλιά θα μιλούσαμε ίσως για ένα από τα ιστορικότερα live επί ελληνικού εδάφους. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία… Until next time…

ΥΓ2: Μικρό προσωπικό παράπονο, εδώ είναι Ελλάδα, καλό θα ήταν να αρχίσουν να ξανακλείνουν τα live όπως παλιά με το Crown and the Ring

ΥΓ3: Πολύ παρήγορο ο αρκετός κόσμος (αν και σχετικά αραιά ήμασταν), νεολαία αλλά και ζευγάρια με τις κοπέλες με μπλούζες Manowar, οικογένειες με παιδάκια κλπ

ΥΓ4: Μ’αυτά και μ’αυτά φτάσαμε 3 η ώρα σπίτι…άντε να συγκεκντρωθείς στη δουλειά πρωινιάτικα…!!.

7 Likes

ναι νομιζω οτι η κριτικη ηταν ολα σε υπερθετικο βαθμο.
μας τιναξαν τα ηδη διαλυμενα μυαλα! :slight_smile:

5 Likes

Μόνο εμένα με χάλασε πολύ ο ήχος στην κιθάρα; Όχι σε βαθμό να μην περάσω καλά, αλλά δεν μπορούσα να την παραβλέψω.

Κατά τα άλλα, έχω αρχίσει να εκτιμώ μια κοιλιά σε κάθε σετ πλέον (για κατούρημα χωρίς τύψεις) αλλά εδώ ήταν λίγο μεγαλύτερη του επιθυμητού.

Γενικά, μια χαρά, αν και δεν το ένιωσα ούτε το έζησα όπως το 2019.

8 Likes

Ας πω και εγώ τα δικά μου.

Οι Manowar είναι ένα σημαντικότατο κεφάλαιο στον μουσικό μου πλανήτη. Μέχρι το 2019 ήταν ένα από τα λίγα μου μουσικά απωθημένα, τουλάχιστον από μπάντες που ήταν ενεργές και ήξερα πως θα μπορούσα να δω. Τότε, ήταν μια έκρηξη συναισθημάτων, αγνή συγκίνηση…

…ε και τώρα τα ίδια ήταν ρε παιδιά. Δεν παίζεται αυτή η μπάντα. Ναι, οκ, η κιθάρα μπορεί να ήταν λίγο νερόβραστη που και που. Ναι, δεν παίζουν την ρημάδα την εισαγωγή του Hail and Kill. Ναι, έκανε μικρή κοιλίτσα το σετ και θα άξιζε καλύτερη κατανομή ίσως των κομματιών (και έστω 1 από Hail ρε μλκς). Και ρωτάω: Ε ΚΑΙ? Η συναυλία τέλειωσε μετά από 2 ώρες και ένιωθα λες και έχω κάνει ένεση αδρεναλίνης. Ήταν μια σπουδαία βραδιά, η μπάντα ήταν σε τρομερή φόρμα, ο Ανταμς είναι εξωγηίνος, ο Αρχηγός φαίνεται πως βγαίνει από την εφηβεία και ωριμάζει (μέχρι και το Bass solo μου άρεσε, πρωτόγνωρα πράγματα :Ρ), το μπάσιμο της συναυλίας ήταν συγκλονιστικό (Dark Avenger-Gates-Defender δάκρυα και ξεψύχισμα). Ο ήχος προσωπικά μου φάνηκε κομπλέ. Ήταν φοβερό λάιβ, είμαστε τυχεροί που τους θαυμάζουμε ακόμα. Επίσης, SIGN OF THE HAMMER μωρέ!

Πάμε σε γενικότερα σχόλια. Μου άρεσε πάρα πολύ η φάση με τον Οδυσσέα. Ναι, δεν τρελάθηκα με το νέο υλικό (δεν με χάλασε τόσο όμως, τηρουμένων των αναλογιών, ειδικά αν σκεφτούμε το Lord of Steel). ΑΛΛΑ! Όπως είπαν και κάποιοι παραπάνω, το εξέλαβα και εγώ σαν ένα δώρο, ένα ευχαριστώ προς εμάς. Ήταν σαν μια όμορφη χειρονομία και, κυρίως, μου έβγαλε ειλικρίνεια. Προσωπικά “τσίμπησα”, αν θέλετε, μα τα vibes που πήρα από το συγκρότημα είναι πως πραγματικά ανυπομονούσαν να μας το παρουσιάσουν όλο αυτό. Δεν μπορώ, επομένως, να μουτρώσω πολύ, σίγουρα θα προτιμούσα να ακούσω Blood of My Enemies και Thor, αλλά οκ, τους το δίνω.

Στα του κόσμου. Σε γενικές γραμμές, ένα μάτσο ξενέρωτοι. Οκ, για να μην είμαι εντελώς άδικος, υπήρχαν κομμάτια με παλμό (π.χ. Sign of the Hammer). Αλλά να βλέπεις κόσμο να μην πολυνιώθει ένα Gates, ένα Defender, στο Battle Hymn να μην τραγουδάει κόσμος, ε και λες κάπου όπα. Εν μέρει δέχομαι πως σε φεστιβαλική φάση, υπάρχει ενδεχόμενο και για τέτοιο κοινό. Φυσικά δεν θα πω σε κανέναν πως να περάσει καλά, αλλά Manowar βλέπεις ρε διάολε, δεν θες λίγο να φωνάξεις; Προσωπικά την ώρα του λάηβ δεν έδωσα τόση σημασία, ήμουν με τα φιλαράκια μου και χάσαμε φωνή και μυαλό και ένιωσα πραγματικά πως ξέδωσα (γαμωτονκοβιντ). Δεν ξέρω αν είναι γενικευμένο, είναι νωρίς ακόμα για το συναυλιακό μετά τον κόβιντ και θέλει και χρόνο. Π.χ. UTH που είπε ο @Red_Viper, ειδικά φέτος και με αυτό το Line up, δεν περίμενα οπαδικά σκηνικά. Δεν θα πω πως τα οπαδικά σκηνικά σταμάτησαν το πολύ στο Κύτταρο και με πείτε γραφικό, αλλά έστω, φέτος μου φάνηκε φυσιολογική η πιο μαζεμένη στάση του κόσμου.

Anyway! Πέρασα υπέροχα και το θεωρώ σημαντικό το χθεσινό βράδυ. Μου είχε λείψει αφάνταστα η όλη προσμονή για μια μεγάλη συναυλία, να μαζευτώ με την παρέα μου, να πιούμε καμιά μπύρα πριν, να βρω κι άλλους γνωστούς και φίλους εκεί, να γνωρίσω κόσμο, να βλέπω πηγαδάκια με ωραίες συζητήσεις, κόσμο να περιμένει να δει την μπαντάρα που αγαπά, όλο αυτό, ξέρετε. Γενικά, το χθεσινό βράδυ μου άφησε ένα συναίσθημα πληρότητας, ευτυχίας και ηρεμίας (γιατί με τον κόβιντ πλέον έχει αρχίσει και φθίνει η υπομονή μου). Αυτό ήταν το ταμείο της χθεσινής, επικής, βραδιάς πως ξαναένιωσα ζωντανός. Απλά θα πω πως μετά το λάηβ, κατέληξα σε παραλία με μπύρες με την παρέα μου για ανασκόπηση/αποσυμπίεση/χαλάρωση, στις 6 το πρωί τελικά μπήκα σπίτι, κοιμήθηκα σκάρτες 3 ώρες για να πάω δουλειά και σηκώθηκα πιασμένος (γάμα τα όμως, τα πόδια μου δεν υπάρχουν :stuck_out_tongue: ) αλλά με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Χαιρετούρες και αγκαλιές σε όλες τις φορουμόφατσες, παλιές και τωρινές, που είδα, ειδική μνεία σε τιτάνα @Red_Viper που επιτέλους γνώρισα από κοντά.

Μόνο MANOWAR.-

21 Likes

Ελεγα στους φιλους μου εκει διπλα "Αυτα τα παιδια δεν τα ξερω πραγματικα, αλλα τα αγαπω":stuck_out_tongue:. Κ γω χαιρομαι οποτε σας βλεπω επιτελους απο κοντα

7 Likes

Να προσθεσω στα παραπανω την υπεροχη εκπληξη με το Glory of Achilles;

9 Likes

Εγώ είμαι σε αυτή την πλευρά. Δε μου είπε και πολλά μουσικά το κομμάτι, αλλά ένιωσα όπως λένε ο @martian και ο @Rebel. Γουστάρανε και το κάνανε στην Ελλάδα, ωραίο είναι αυτό. Βγάλανε και Καζάκο, κρίμα που ο γέρος λογικά είχε πιει το τσάϊ του και την είχε πέσει εκείνη την ώρα :stuck_out_tongue:.

EDIT: επίσης φίλοι από Νέα Σμύρνη, Άλιμο κλπ μου λέγανε ότι η συναυλία ακουγόταν στα σπίτια τους. Έτσι είναι οι MANOWAR και όποιος αντέξει, όλα τα νότια προάστια της πρωτεύουσας ένιωσαν την οργή του Odin.

15 Likes

Ναι ναι ναι. στην αρχή ήταν ένας, λέω έτσι θα το είπε, αλλά κι όμως!

edit : Χαίρομαι που το βλέπετε έτσι και περάσατε τόσο όμορφα. Έχει σημασία και πόσο συναισθηματικά διαθέσιμος είσαι να δεχτείς κάτι, εγώ ας πούμε ξενέρωσα που δεν μπορούσα λίγο να αφεθώ/να είμαι πιο χαλαρή σε αυτό. Κάτι που ήμουν ντεμί στο να πάω εξαρχής, κάτι που μου έσπασε την φάση στην μέση το χοροθέατρο και μέχρι να επανέλθω ουσιαστικά φουλ ον φτάσαμε στο μπατλ χυμν, ε… Τεσπα, δικά μου θέματα αυτά. Φάτσα @martian μετά την λήξη του σοου ωστόσο ΟΤΚ, κάπως έτσι θα έπρεπε να ειναι τα πράγματα για όλους. <3

4 Likes

We like it hard, we like it fast, we got the biggest amps, man they blast.

4 Likes

thats where your money went αλλωστε

6 Likes

ναι και οταν αγοραζουμε μπλουζακια περνουν ηχεια… :slight_smile:

4 Likes