Manowar - The Lord Of Steel

Λοιπόν, μετά από προσεκτική ακρόαση, τελική άποψη.
Lord of steel : γαμάτο. Γαμάτο riff,πορωτικό ρεφραίν,ωραία αλλαγή στη μέση και συνολικά άψογο για να ξεκινούν συναυλία!
Manowarriors : Χαλαρά το πιο κλίσε και braindead κομμάτι για το πόσο metal είναι αυτοί και οι οπαδοί. Δηλαδή, ανακάτεψε τα metal warriors, brothers of metal, die for metal, kings of metal βάλε στο shuffle τους στίχους και έτοιμος. Μουσικά όμως γαμάει. Riffara, με Adams να τραγουδάει επιθετικά μέχρι που έρχεται το ρεφραίν και είναι σαν να σκάει το fighting the world.Πιστεύω ότι είναι από τα πιο καλά κλισέ κομμάτια που έχουν γράψει τον τελευταίο καιρό.
Born in a grave : Ακούγοντας το δυνατά σε κερδίζει πιο εύκολα. Δεν έχω να πω πολλά αλλά πιστεύω ότι τέτοιο τραγούδι είχαν να γράψουν από το warriors of the world. Δηλαδή μιλάμε για σημερινούς manowar αυτή τη στιγμή. Post 92. Επίσης πολύ ωραίο solo.
Righteous glory : Θα μπορούσαν να το είχαν κάνει έπος να το δούλευαν πιο σωστά. Ειδικά εκείνο το μεσαίο riff στη μέση πάει χαμένο γαμώτο. Αλλά και από μόνο του στέκει άριστα. Πολύ συναίσθημα χωρίς πλήκτρα και ωωω, με κιθάρα, μπάσο και τη φωνάρα του Adams.
Touch the sky : Tο riff δε μου λέει πολλά αλλά στέκει πολύ άνετα για single με πολύ ωραιες μελωδίες και solo.
Black list : Από εδώ τα πράγματα χαλάνε. Δεν ξέρω τι θέλαν να κάνουν εδώ αλλά δε τους βγήκε. Τα riffs είναι ?λίγα? και η ανάπτυξη του κομματιού αδιάφορη. κουραστικό και άσκοπο. Θα γούσταρα ένα mid tempo κομμάτι σαν αυτό που ίσως θέλανε αλλά όχι σαν αυτό που φτιάξανε.
Expendable : Καλός ο Donnie Hamzik, not bad το riff αλλά συνολικά…λιγο expendable track.
El Gringo : Δηλαδή ποιος θα τραγουδάει el gringo στις συναυλίες ??? Γελά ο κόσμος! Αλλά πολύ ωραία μελωδία, ωράια ερμηνεία του Adams και το σημείο που σκάει το break με το μπάσο και το solo αμέσως μετά, μπορεί να είναι τέρμα τετριμένο στο metal σήμερα αλλά το καταγούσταρα. Γενικά στο δίσκο έχουν επιτέλους αλλαγές στα κομμάτια γιατί αν θυμάστε στα τελευταία 2-3 albums σχεδόν κάθε κομμάτι είχε ένα σκατομεσαίο ήρεμο ?και καλά? σημείο και μετά τουπά τουπά και solo. Εδώ ασχέτως με την ποιότητα του δίσκου πάνε κάτι να κάνουν οργανοπαικτικα και συνθετικά.
Annihilation: Εντάξει, δεν είναι το χειρότερο κομμάτι του δίσκου, αλλά το αμέσως επόμενο!!! Αίσχος. Πόσο χρονών είναι αυτός που το γράψε! Γελοίες μελωδίες φωνητικών, ανύπαρκτα riffs. Κακό κομμάτι.Πολύ!!!
Hail, kill and die: Ναι, αλήθεια. Είναι τόσο για γέλια. Ακόμα και για τα standards τους. Δηλαδή φανταστείτε :aces higher, where eagles and ravens dare, delivering the best. Πανε καλά? Και λές, αντε ας πάει το παλιάμπελο, μουσικά τι λέει. Ακόμα χειρότερα. Τρίτη φορά που τραγουδούν τη δισκογραφία τους. Army of immortals, blood of the kings οι άλλες 2. Ρε μαλάκες! Ουτε μεγαλώνει ούτε καλυτερεύει.
Συνολικα έχω να πώ πώς αν κάνουν 5 χρόνια για να βγάλουν τέτοιο δίσκο να το κλέισουν το μαγαζί.
Όταν βγάζεις δίσκο κάθε 5 χρόνια και το καλύτερο κομμάτι του είναι επιπέδου call to arms, the power, brothers of metal με το ζόρι, ε, καληνύχτα!!!
Δηλαδή 6 πολύ καλά ως αξιοπρεπή κομμάτια, ένα filler και 3 πατάτες. Μετά από 5 χρόνια. Μετά από δίσκο πατάτα(sorry αλάνια αλλά για μένα παίζει να είναι χειρότερος από αυτόν). Μέσα σε 20 χρόνια 4 δίσκοι. Το αστείο με αυτούς είναι ότι σε κάνουν να αναθεώρεις τη δισκογραφία τους. Εκεί που λέγαμε το louder than hell μέτριο, τώρα θα πρέπει να θεωρείται περασμένο μεγαλείο.
Γιατί ρε γαμώτο!!!
Για όσους νιώθουν το ίδιο, αφιερωμένα :

Νέος σεντονάς στο φόρουμ =p

yap!
Έπρεπε να γράψω κάτι!!!

κεντάει ο σεντονάς

Τι μου το κάνεις τώρα αυτό…Και το βλέπω να πλησιάζει το Into Glory Ride τις τελευταίες μέρες…

Επίσης πόσο καλύτερο θα ήταν το warriors of the world με αυτό το tracklist:

Call To Arms
Warriors Of The World United
Swords In The Wind
House of Death
The Dawn Of Battle
Hand Of Doom
The Fight For Freedom
Fight Untill We Die
II Believe
Nessun Dorma

Νομίζω οι Manowar χρειάζονται ένα ΔΝΤ η μια τρόικα τελοσπάντων, να τους λέει τι να κάνουν μήπως και πάρουν πίσω λίγη αξιοπρέπεια. Το lord of steel θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο.Να ήταν έστω ένα 7,5αρι για να μιλήσω πιο hammerικά.
Άραγε με το εξώφυλλο τι έγινε. Δεν έχουν φράγκα για Ken Kelly επειδή τα φάγαν στις πληρωμένες πτάνες που ανεβαίνουν στα live τους,η στα 4,9 dvd τους.
Και πραγματικά κάποιος να φτίαξει ένα manowar-vocabulary.Ποιες λέξεις να χρησιμοποιούνται οπωσδήποτε σε κάθε στίχο,τίτλο δίσκου κλπ.
Black list έπρεπε να λεγόταν.Μαύρη λίστα για όσους κάποτε ανατρίχιασαν με τα τραγούδια τους.
Η μοναδική βελτίωση είναι η παραγωγή.Σοβαρά.Πιο βαριά, πιο βρώμικη.Στα προηγουμενα 3 ήταν τέρμα πλαστική. Ειδικά στα drums.

Εδώ φίλε άνοιξες μεγάλο θέμα. Ήταν εκνευριστικό. Τώρα που το σκεφτομαι, γλιτώσαμε κάπως από αυτά!!!

ΤΟ BLACK LIST ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ? (ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ!!!) ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ BURNING (ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟ HATRED. ΟΧΙ ΜΟΥΣΙΚΑ, ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΩ. ΚΑΡΑΓΟΥΣΤΑΡΩ! ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΡΑΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ Κ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΘΕ 4, 5, Η 6 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Και μένα το black list είναι από τα αγαπημένα μου…Πάντως εγώ παρά τα αρνητικά σχόλια που ακούω επιμένω ότι είναι τίμιος δίσκος.Τον ακούω ευχάριστα παρά το ότι δεν έχει κάποιο κομμάτι που να κάνει μπαμ.Και τον προτιμώ από το Gods Of War γιατί παρότι το Gods έχει κάποια μεμονομένα καλύτερα κομμάτια δεν πρόκειται να τον βάλω να τον ακούσω ολόκληρο επειδή οι πολλές εισαγωγές με κουράζουν.

Ξεκίνησα να το ακούω χθες και στο τρίτο κομμάτι τα έπαιξα…

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ…

Κάποια μέρα θα τα καταφέρω, είναι υπόσχεση στον εαυτό μου και σε όλους εσάς φίλοι μου.

[SPOILER]ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…[/SPOILER]

πάντως κι εγώ το ακούω πιο ευχάριστα από το προηγούμενο, η αλήθεια να λέγεται!

Πράγματι, ακούγεται πολύ πιο εύκολα απο το gods of war, δεν κουράζει τόσο και αυτό ίσως οφείλεται στην πολύ καλή εκκίνηση του δίσκου. Όταν τα καλά κομμάτια του δίσκου είναι τα πρώτα 5 και έχεις ψιλοανέβει σε διάθεση, μέχρι να φτάσει στο τέλος του ο δίσκος όπου θα σηχτιρίζεις τα άπαντα, ο δίσκος έχει τελειώσει. Και σκέφτεσαι το πόσο μαλάκας ήσουν που πίστευες ότι θα έβγαζαν έναν πολύ καλό δίσκο μετά απο 20 χρόνια. Βάσει των πιθανοτήτων, μέσα σε 20 χρόνια και με 3 σερί άνισα ως άσχημα albums, σκέφτεσαι ότι δε μπορεί, ήρθε η ώρα ενός ΚΑΛΟΥ δίσκου.Αμ δε !!!
Πάντως η παραγωγή είναι γαμάτη και είναι το μοναδικό που δεν με ενοχλεί. Δηλαδή στα gods of war και warriors of the world που ήταν τέρμα πλαστικούρα με τα τύμπανα θαμμένα και τόσο ανέμπνευστα γιατί κανείς δεν παραπονέθηκε. Και όπως διάβασα κάπου τουλάχιστον προσπάθησαν για κάτι καλό.
Το gods of war ήταν τόσο forced, τόσο επιτηδευμένο να ακουστεί epic που το σιχάθηκα. Δεν μπορούσαν να γράψουν 1 επικό κομμάτι και έγραψαν 10 intros και 6 κλασικά manowar τακα-τακα κομμάτια. Αλλά ξεχνάμε τι ήταν επικό στους manowar. Αλήθεια, πόσα υμνικά ωωω, πόσα πλήκτρα, πόσες απαγγελίες είχαν τα bridge of death, secret of steel, each dawn i die, thor, gyanna,
mountains ???

Αυτο.Κανουμε μαυρα ματια μεχρι να βγαλουν δισκο ρε γαμωτο.Τι διαολο τοσο πολυ εχει στερεψει απο ιδεες ο αρχηγος;;;:-k Για το lord of steel οσο το ακουω τοσο μου αρεσει και περισσοτερο.

Λοιπον το ακουσα και θα συμφωνησω στις πεσμενες ερμηνειες του Adams και τη μετρια παραγωγη (οχι οτι στα προηγουμενα ηταν καλη δηλαδη, σωστο το σχολιο περι πλαστικουρας του τοτε). Γενικα εξαρταται αρκετα απο το τι περιμενεις απο τους Manowar εν ετη 2012, το Gods of War ηταν πιο κουραστικο κι απο αργο θανατο (για μενα) και πλεον δεν βαζω να το ακουσω ουτε για αστειο. Το EP που ειχαν βγαλει νωριτερα με καλυπτει πολυ περισσοτερο. Σε αυτο μερικα τραγουδια ειναι κανονικα για να γελαει ο κοσμος, Hail Kill And Die ας πουμε, ειναι προσβολη για τη νοημοσυνη του κοσμου που πιστευαν οτι θα αρεσει στον κοσμο αυτο το πραγμα και κριμα γιατι πεταξαν χωρις λογο ενα καλο solo. Κανα δυο τραγουδια ομως γαμανε. BORN IN A GRAVE ΡΕΦΡΑΙΝΑΡΑ και γενικα ως κομματι υπεργαμαει, ακουστε το καλυτερα κι εστιαστε σε solo και μελωδιες. To Touch The Sky μου αρεσει επισης αρκετα, δεν τραβαω και τα βυζγια μου απ τη πορωση, αλλα το ακουω ευχαριστα.

Ο υπολοιπος δισκος ειναι για καδο, το Lord of Steel δεν ακουγεται ασχημο αλλα καταληγει τοσο τετριμμενο με την κακη εννοια που απλα δεν μου κανει κεφι να το ακουσω ρε σεις. Με Manowarriors γελα ο κοσμος και κριμα γιατι το βασικο riff ειναι κορυφαιο. Γενικα ετσι οπως το βλεπω θα μπορουσαν να μαζεψουν τις καλες ιδεες και να βγαλουν ενα γαμηστερο EP τεσσαρων κομματιων (με το El Gringo ως πεμπτο bonus track ετσι για τη φαση οτι εκαναν κατι διαφορετικο) αλλα προτιμησαν να τις διασπειρουν αναμεσα σε επιτηδευμενες στιγμες και προσθηκες απελπισιας. Συνολικα παντως, παροτι κουραζει οσο δεν παει, κι οσο περιεργο κι αν σας φαινεται, ειμαι ικανοποιημενος επειδη εχει το Born In A Grave κι ειχα να πορωθω ετσι με Manowar κομματι απο το Warriors Of The World (δεκα χρονια πριν ε).

Ποσο δικιο εχεις!!!

δε ξέρω τι είναι ποιο γραφικό: οι manowar με γούνινα σλιπάκια να τραγουδάνε manowarriors ή κάποιος που λέει [I]:φωνή mikeus/μπραφ mode on:[/I] “εμένα οι manowar είναι απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα αλλά έχουν καταντήσει καραγκιόζηδες και βγάζουν όλο μαλακίες.έχουν να κυκλοφορήσουν καλό δίσκο από το 1986 και δεν αξίζουν μια πλέον.αλλά είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα” [I]:φωνή mikeus/μπραφ mode off:[/I] ???

αφου ειναι χαλια μαυρα

τρολ.

Εχεις γραψει 343543543 πανομοιοτυπα αμυντικα ποστς για το αλμπουμ,χωρις ουσια.Μια φορα εκανα το ακριβως αντιθετο και με λες τρολ;Αραξε,η πλειοψηφια λεει οτι ειναι μετριο/κακο,εσυ λες οτι ειναι ωραιο,μια χαρα,γνωμες ειναι αυτες.

Σορυ, αλλά τρολ είναι ο de Maio που κυκλοφορεί στα σοβαρά κομμάτια τύπου expendable.