thanx man
κακοπροαιρετο σχολιο για το ep
η ελληνικη εκδοχη του ‘πατερα’ θα μπορουσε να ειναι ανετα soundtrack του βασιλια των λιονταριων ε
απο τον σιμπα στον μουφασσα ξερωγω
ειχα να γελασω τοσο απο τοτε που ειδα το Talatega Nights εν μεσω τριπ μανιταριων.
Καποιος PM παρακαλω :!:
Αργησα λιγο, αλλα καλυτερα τωρα να το ακουσω, με την ησυχια μου.
Κάτι πάνω στο ουσιαστικό ποστ σου…
Χεστήκαμε!!!
χαχαχαχαχαχαχα που το βρηκες αυτο ρε???λογικα μεσα απο το Myspace μου ε?ειχα μεγαλη εμπνευση οταν το φτιαχνα :D:D:D
Nαι !!!
Εκανες φοβερη δουλεια οντως !!! :thumbup:
Father σε 16 διαφορετικές γλώσσες. Αναδουλειές πέσανε μου φαίνεται, ας είναι μόνη μου ένστανση το ότι το τραγούδι δεν έγινε στη γλώσσα των Εσκιμώων, στη γλώσσα τη δυαδική (όπου πατέρα=11001), σε σήματα Καπνού για τους Ιδιάνους Τσιροκί αλλά ποιος τους γαμάει αυτούς αφού δεν ακούνε μέταλ, στη γλώσσα του Σώματος όπου απλά το μικρόφωνο θα τρίβεται σε απόκρυφα σημεία του σώματος λαδωμένα με ΤΡΟΥ baby oil και στον κώδικα Μορς να έχουν κάτι οι ναυτικοί να ακούνε στον Μαρκόνι εκεί στην μαύρη ξενιτιά.
16 διαφορετικές γλώσσες ρε. Άντε γεια, hail ξέρω γω κτλ. Τι άλλο μένει; Το Father σε 16 διαφορετικές τσαπαφλιάρες; Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίζω τις τσαπαφλιάρες μου φαίνονται όλες ίδιες αλλά μάλλον και αυτές το ίδιο θα παθαίνουν με εμάς τους λευκούς.
(Πάω τώρα να εξαργυρώσω την επιταγή με την οποία με χρηματοδότησαν τα Σκοτεινά Κέντρα του Σιωνισμού Εναντίον Των Manowar για να τα γράψω αυτά.)
Mπα, τα σκοτεινά κέντρα του Σιωνισμού θα σε έβαζαν να πεις έξυπνες ατάκες, οπότε απορρίπτεται σαν ενδεχόμενο
άααααααααλλος γιά τη βάρκα μααααααααααααας
Καταρχας να πω οτι το nick μου ειναι ενα μικρο tribute στο πρωτο και τελευταιο συγκροτημα του οποιου υπηρξα οπαδος, σε ολη τη διαρκεια των 90’ς.
Πλεον, εδω και αρκετα χρονια, δεν ειμαι οπαδος κανενος μουσικου συγκροτηματος ή μουσικου ειδους. Αυτα για να ξεκαθαρισω τη θεση μου, επειδη ειμαι και καινουργιος.
Το προηγουμενο αλμπουμ τους ειναι το μοναδικο το οποιο δεν αγορασα και δεν εχω στην κατοχη μου, διοτι τα τραγουδια που μου ελεγαν κατι υπηρχαν και στο cd-dvd Sons of Odin, το οποιο και ειχα ηδη.
Τωρα, το EP μολις το ακουσα μια φορα και μοιαζει ελπιδοφορο. Ειδικα τα thunder, let the gods και god or man ειναι στρεητ μεταλακια ο,τι πρεπει για μπυροποσια. Το crown (metal version) αχρειαστο filler, το father οντως πολυ μελο, το die αχρειαστο filler κι αυτο με ενα riff μυριοακουσμενο απο τους manowar.
Για ενα συγκροτημα που εχει 30 χρονια στην πλατη του, που -οπως ολα τα γκρουπ αυτης της ηλικιας- οι καλυτερες του μερες ειναι πολλα χρονια πισω και ο,τι ειχε να δωσει απο αποψη πρωτοποριας/πρωτοτυπιας το εδωσε, και που παιζει για τη καυλα του/για τα χρηματα/για το κοινο του, θεωρω οτι η (Ι.Μ.Ο.) ανω της βασης επιδοση τους στο ΕΡ ειναι πολυ θετικη.
Απλα ελπιζω τα τρια πρωτα τραγουδια που ανεφερα να μην ειναι τα μοναδικα αξιολογα και του αλμπουμ. Ξερουμε αν θα περιεχονται κομματια του ΕΡ στο LP; Και ποια θα ειναι αυτα; :-k
ΥΓ: H ελληνικη εκδοχη του father ειναι αφελης. Αποψη μου, επρεπε να συμβουλευτουν καποιον ομιλουντα την ελληνικη ως μητρικη σχετικα με το κατα ποσο ακουγεται “καλλιτεχνικως” σωστα-κατα ποσο βγαζει το σωστο φηλινγκ δλδ. Μοιαζει σα να πηραν την αποψη μονο καποιου ελληνοαμερικανου, ο οποιος προφανως δεν εχει και καλυτερη προφορα απο τον Adams :lol:
Μετά από αρκετές ακροάσεις και έχοντας και το Ε.Ρ. στα χέρια μου σε φυσική μορφή, μπορώ να πω πως έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο δισκάκι, και από τα 4 καινούρια τραγούδια, και από το περσινό τραγούδι το οποίο όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει όλο και περισσότερο. Το Crown and the Ring το αφήνω ασχολίαστο (αυτό μας έλειπε δηλαδή).
Τέλος, θεωρώ τεράστια τιμή για τους Έλληνες οπαδούς του συγκροτήματος το να αποδώσουν ένα τραγούδι στη γλώσσα μας.
Για τον φίλο από πάνω, Έλληνας είναι αυτός που έκανε τη μετάφραση και όδωσε οδηγίες στον Eric.
Αλλά δόξα και τιμή στον Patton ή έπρεπε να τον γιουχάρουν οι κότες οι Ιταλοί που δεν είχε προφορά;
Mεταξύ του “δοξα και τιμη” και του “γιουχα” υπαρχει ενα τεραστιο διαστημα απο το οποιο μπορουμε να διαλεξουμε χαρακτηρισμους. Δεν ειναι αναγκη να ειμαστε των ακρων
Παντως τα ιταλικα ειναι πολυυυυ πιο απλη γλωσσα και σε γραμματικη και σε προφορα, και το κομματι των FNM πιο ευκολο ερμηνευτικα.
Τεσπα, το θεμα δεν ειναι και τοσο σημαντικο για να αναλωνομαστε σ’αυτο. Ετσι νομιζω τουλαχιστον.
Το αφελής που ακριβώς βρίσκεται;
Δεν έχω κάτι εναντίον σου, απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι περίμενει ο μέσος ακροατής από το συγκεκριμένο τραγούδι. Άψογη προφορά; Δεκαπεντασύλλαβο στίχο με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία στην παραλήγουσα; Αυτό δεν καταλαβαίνω.
Σε 16 γλώσσες το ηχογράφησε μέσα σε λίγες μέρες. Αντί να είμαστε περήφανοι που μας συμπεριλάβανε, κάνουμε και κριτική αν είναι σωστός ο τονισμός. Θίχτηκαν οι Μπαμπινιώτηδες ή ξέρουν ότι κάποια πράγματα μπορούν να τα κάνουν μόνο συγκεκριμένα συγκροτήματα και αυτοί έχουν μείνει με το cd στο χέρι φωνάζοντας Alexander;
Υποθέτω ότι η αδυναμία στο παράδειγμα σου βρίσκεται στο γεγονός ότι οι Faith no more δεν ηχογραφήσαν ένα κομμάτι τους σε διαφορετική γλώσσα απο τα αγγλικά και μετά το πούλησαν, δηλαδή το κυκλοφόρησαν ελπίζοντας να έχουν κέρδος απο αυτό. Οι προθέσεις του ενός και του άλλου διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, και για εμένα τουλάχιστον αυτό μετράει αρκετά στο πώς θα δώ μία κυκλοφορία. Δεν είναι το ίδιο μία ερμηνία σε ένα live, πιθανότατα αυθόρμητη με μία κυκλοφορία απο την οποία σκοπεύεις να κερδίσεις λεφτά.
Επίσης, αν και δεν είμαι φίλος του συγκροτήματος, μπήκα απο περιέργεια στο κόπο να ακούσω την εληνική και 2-3 ακόμη διαφορετικές εκδοχές του κομματιού. Κρίνοντας απο το αποτέλεσμα που άκουσα στην ελληνική, ακόμη και τις καλύτερες προθέσεις να είχαν (που για εμένα οι προθέσεις τους έχουν πράσινο χρώμα, αλλά αυτό είναι απλά η δικιά μου άποψη) απο τη στιγμή που το αποτέλεσμα έχει τέτοια προβλήματα δεν πιστεύω ότι δικαιολογεί την αγορά του, να δώσεις χρήματα δηλαδή για κάτι τέτοιο.
@christaras
To αφελης βρισκεται καπου στη μεση αλλα προς το “γιουχα”
Σοβαρα τωρα, απλα το τραγουδι δε βγαζει το σωστο feeling καθαρα λογω γλωσσας. Υποτιθεται οτι ακουγοντας το θα επρεπε να νιωσω δεος, συγκινηση, κατι τετοιο τελος παντων. Αντιθετα, παρολο που το ακουωεντελως καλοπροαιρετατο πρωτο πραγμα που μου ερχεται ειναι να αστειευτω.
Ολα αυτα προσωπικη αποψη. Εσενα μπορει να σου ακουγεται Οκ και να σου αρεσει. No problem.
Aπο κει και περα οπως ειπε και ο φιλος, δεν υπαρχει λογος για περηφανεια ή ντροπη. Επαγγελματιες ειναι και κανουν το marketing τους, ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτο, δε σκοπευω να αποκτησω τωρα.
Ή και όχι.
Πραγματικά νιώθω λίγο πιο περήφανος ως Έλλην. Προτείνω να διοργανώσουμε μια Παρέλαση Περηφάνιας (αν και μου μοιάζει αμυδρά οικείος ο όρος) για τους Manowar και να παρελάσουμε φορώντας μόνο γούνινα εσώρουχα αλλειμένοι με τόση ποσότητα μπέιμπι όιλ που θα διαθλά το φως και θα είμαστε αόρατοι σαν τον Predator, ωραίοι ως Έλληνες.
Κάπου μακρία στα σύνορα του Έβρου ένα ελληνόπουλο εύζωνας κοιτάζει τη σημαία της Ελλάδος και δακρύζει, τα δακρυά του έιναι τίμια, σφίγγει τη γροθιά και κοιτάζει την Αγιά Σοφιά και ψιθυρίζει “πάλι με χρονια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι” και όλα αυτά από ένα τραγούδι των Manowar.
Παιδια οκ.Νομιζω πως ολοι εχουν καποια δικια.
Απο τη μια πραγματι οι manowar εχουν κανει καποιες γελοιες κινησεις στην καριερα τους ειναι λογικο να προκαλουν αντιπαθεια γι αυτο.Εχω ακουσει δεν ξερω αν ειναι αληθεια οτι σε φεστιβαλ καπου στην ευρωπη βαλανε τους δικους τους και πηρανε τα φαγητα που ειχε η διοργανωση για τα συγκροτηματα, μονο γι αυτους.Δεν ξερω αν ειναι αληθεια μα γενικα εχουν ακουστει πολλα τετοια που δεν δειχνουν σεβασμο και ατομα προσγειωμενα κτλ
Απο την αλλη βεβαια η αληθεια ειναι πως σε ορισμενες περιπτωσεις ειδικα στην ελλαδα οπου τιποτα δεν εχει μετρο οι επικρισεις ειναι αρκετα προσβλητικες και μερικες φορες δυσαναλογες με αυτες που γινονται για κινησεις η ατακες η οτιδηποτε αλλο τελος παντων κανουν αλλα συγκροτηματα.