March Metal Day: Manowar, Rhapsody, Holyhell, Tiamat, Epica κα - 4 Απριλίου, Ελληνικό

Γιατι θεωρουμε οτι αυτα που εκαναν στην σκηνη χτες(εγω ευτυχως δεν εβλεπα) ειναι true συμπεριφορα και οχι μαρκετινγκ(οπως πολλων αλλων) ας πουμε;Αν ηθελαν να συζηταμε τωρα μονο για το μουσικο μερος της συναυλιας θα παρουσιαζαν καθαρα αυτο. Κατι τετοιο ομως δεν γινεται γιατι τοτε δεν θα ηταν Manowar. Επομενως ο καθενας σχολιαζει οτι του εκανε την περισσοτερη εντυπωση, αλλιως κατανταμε πιο γραφικοι κι απ’τους ιδιους.:stuck_out_tongue:

Το αρχικο ποστ του Eagleheart νομιζω τα λεει ολα.

Loipon,oi Manowar x8es dwsan epitelous ena live antiksio tou terastiou onomatos tous sto metal.2 wres,poly kalo setlist me palia kommatia (Secret of Steel,March for Revenge,Mountains,gloves of metal,the oath kai de symmazeyetai),wraia epilogh neoterwn kommatiwn ktl.Oso gia tis dhlwseis DeMaio ayta einai gnwsta.Egw ta 8ewrw san meros tou olou show pou dinoun oi manowar mazi me tis gkomenes kai tous fans epi skhnhs.Apla ayth th fora o Joey to paratrabhkse ligo kai eipe kapoia pragmata gia megala sygkrothmata alla ton sygxoroume logw megaleiodous live.O hxos htan psiloskata apo thn apopsh tou mpassou kaitou adams pou 8abotan wres-wres,alla se ayto ftaiei kai o xwros.Genika to live htan sygkinhtiko.

ps:Kati hollyhell(trelo skotoma tou rising force) kai rapsoly htan gia ta mpaza kata th gnwmh mou.Una facca my ass…

To θεμα ειναι ενα οι manowar ηρθαν και γ**ησαν…τελος…το αν υποστηριζει καποιος τις αποψεις των manowar η οποιουδηποτε αλλου ειναι αλλο θεμα…ο καθενας εχει κριτικη ικανοτητα να αποριψει η να δεχτει καποια αποψη…ολοι εχουν κανει μλκιες κατα καιρους και ολοι ειναι αξιοι κριτικης(καλης η κακης)…αλλα οπως ειπε και καποιος παραπανω δεν θα συμπεθερεψουμε μαζι τους κιολας για να μας νοιαζει ο χαρακτηρας τους…το οτι απο ενα τετοιο γαματο live καθομαστε και ασχολουμαστε με μια δηλωση του joe που εξαλλου ολοι ξερουμε οτι και αυτος τα λεει αυτα, ειναι μλκια…δε σημαινει οτι ολοι υποστηπιζουμε τις αποψεις του,η διοργανωση αρκετα καλη,οι innerwish πολυ καλοι(αν και παιξαν λιγο),μου αρεσαν και οι tiamat kai οι crossover,δεν μου αρεσαν καθολου τα hot dog:lol:…σε γενικες γραμμες ολα καλα…

προσωπικα πιστευω οτι ειναι η πιο περιεκτικη και σωστη φραση που ειπωθηκε στο τοπικ για τις εντυπωσεις μετα το λαιβ…

Γενικα τους Manowar μπορω να τους χαρακτηρισω ολοκληρη η ποζερια πρωσοποιημενη!
Μουσικα παραμενουν ιδιοι αν και το εχουν δηλωσει!Κιθαριστικα και απο θεμα εμπνευσης στο παιξιμο τους κιθαριστικα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο!!
Εγω πιστευω οτι αυτοι που ακουνε Manowar χωρις παρεξηγηση ειναι αυτοι που πιστευουν πως αυτα που κανουν αυτο που δειχνουν τα μπρατσα,εμφανιση στυλ Ρουβα τους ανεβαζει επειδη ακουνε μια μπαντα η οποια ειναι δυνατη εμφανισιακα δεν εχουν κατι αλλο να δειξουν οτι ειμαστε γ****** και ολα αυτα!

ΑΣΧΕΤΟ,Οπως για παραδειγμα Dreamtheater!Eχω ακουσει πολλους να λενε ωωω Petrucci φιλε respect!To δεχομαι ειναι τρομερος!Επειδη επιδικνυει κατι κιθαριστικα,χανει την ουσια!!..
Τα ατομα που ακουνε Petrucci ειναι 2 κατηγοριων για μενα παντα!Ή αυτους που μελετανε τη τεχνικη του και καλα κανουν και εχει ακομα πολλα να δειξει αυτος ο υπερανθρωπος, ή αυτους επειδη ειναι γρηγορος τρομερος αξεπεραστος στην κιθαρα νομιζουν οτι επειδη τον ακουνε νιωθουν μια ανοτερωτητα απο τους αλλους!!
ΔΛΔ μια ποζερικη σταση!!
Εχουμε χασει την ουσια στην μουσικη!!!
Π.Χ Malmsteen,michael angelo batio…
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΔΩ!ΣΧΟΛΙΟ!!ΑΣΧΕΤΟ!
Λειπει απο τον χωρο της μουσικης η ποιοτητα.Ολοι ειναι βαρετοι και επαναλαμβανονται!Δεν μπορω να ξεχωρισω τις μπαντες ετσι που εχουν φτασει μετα το "90!

Οχι οτι το τεχνικο και γρηγορο σημαινει κατι!Απλα επαναλαμβανονται!
Τωρα οσον αφορα τους Metallica τα riff τους ειναι τρομερα!Μπορω να τα πω ευκολοακουστα η εμπορικα!Αλλα εχουν τρελλη εμπνευση μεχρι το '90!

Αυτα ειχα να πω!!

Η συναυλία ήταν αρκετά καλή χθες αλλά αυτό που με πείραξε πιο πολύ από αυτά που ανέφερε ο De Maio για τα άλλα συγκροτήματα ήταν το περιστατικό με τον Adams και την κυπριακή σημαία. Την οποία την πέταξε σαν κουρέλι, κάτι που κανένας Adams νομίζω δεν έχει δικαίωμα να κάνει [-X . Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε με τα λεγόμενά μου αλλά εμένα αυτή είναι η άποψή μου. Όσο για τα άλλα που έχουν αναφερθεί εδώ, ναι όλες οι μπάντες ενδιαφέρονται για τα χρήματα αλλά τουλάχιστον δεν πουλάνε τόση υποκρισία στον κόσμο όπως τους Manowar που τάχα τα κάνουν όλα για το Metal κτλ.

Πολλές (και καλές) φωτογραφίες και κείμενα από αύριο στην κεντρική σελίδα :slight_smile:

Ας κανουμε μια συνοψη για τα χθεσινα
crossover:γραφικοι black metallers με καραγκιοζη μασκαρα τραγουδιστη.δεχτηκαν δικαιολογημενα την αδιαφορια του κοινoυ

web ποζεριες τυπου βγαζω γκομενα στη σκηνη για να τραβηξω την προσοχη δεν νομιζω οτι εχουν και μεγαλη περαση

inactive messiah:δυνατη μπαντα με εξαιρετικα brutal φωνητικα.εχουν μελλον.τους βοηθησε και αρκετα ο ηχος χθες

emerald sun:φανηκε οτι εχουν αρκετα καλα στοιχεια.ο μπασιστας τους ειναι εξαιρετικος.παιζουν κιθαριστικο euro-power
metal το οποιο ομως δν απολαυσαμε λογω του απαραδεκτου ηχου.

innerwish:οσο και αν φαινεται περιεργο οι innerwish πετυχαν τον καλυτερο ηχο της ημερας.τα riffs+solos ακουγονταν πολυ
καθαρα και τραγουδιστης ειχε πολυ καλη αποδοση.εδω θα σταθω για λιγο στην αγνοια των οπαδων.οι innerwish
αποτελουν απο τις καλυτερες heavy-power μπαντες στον κοσμο αυτη τη στιγμη και ομως χθες ουτε το 5% δν τους γνωριζε.
κριμα.travelers in time,silent faces,eye of the storm,ready for attack,space το μικρο setlist τους.

epica:το μελωδικο μεταλ που μας παρουσιασαν oi epica δεν επεισε.τετριμμενες,απλο’ι’κες συνθεσεις με καποια heavy riffs
απο δω και απο κει να σωζουν λιγο την κατασταση.τα φωνητικα παντως της λαμπερης simon ηταν αψογα.ο ηχος μετριος.
κορυφαια παντως στιγμη η διασκευη στο crystal mountain των death(δν ειμαι σιγουρος οτι ηταν αυτο)οπου o guitarist μας
εδειξε το καφρικο υποβαθρο του.

battleroar:η κορυφαια,κατα τη γνωμη μου,αμιγως epic metal μπαντα αυτη τη στιγμη(τα υπολοιπα θηρια εχουν δυστυχως σιγησει)
προσπαθησε αλλα δν καταφερε να ξεπερασει τα για ακομη μια φορα σοβαρα προβληματα ηχου(η φωνη δν ακουγοταν)
το κοινο εδειξε οτι ξερει τα τραγουδια της μπαντας και συμμετειχε στα siegecraft,dyvim tvar(επος),battleroar.λιγος ο χρονος
που ειχαν στη διαθεση τους αλλα sto up the hammers fest θα εχουν την ευκαιρια να μας παρουσιασουν τις μεγαλες δυνατοτητες
τους.

Tiamat:Δυστυχως η κουραση δν μου επετρεψε να παρακολουθησω την εμφανιση των gothic-atmospheric metallers.ο ηχος
απο ο,τι ακουγα ηταν ανεκτος.Η εμφανιση τους πρεπει να ηταν συμπαθητικη αλλα θεωρω οτι το συγκεκριμενο συγκροτημα
δεν ταιριαζε με τον ξεκαθαρο heavy-power-epic προσανατολισμο της συναυλιας.

Ηοlyhell:Δν τους ειχα ξανακουσει τους Αμερικανους.Τυπικο symphonic power metal με συμπαθητικα γυναικεια φωνητικα.
Τιποτα το ιδιαιτερο δηλαδη.Επαιξαν γυρω στα 5-6 τραγουδια.Μονο τα double leads τους νομιζω οτι ειναι αξια αναφορας.
Το ντουετο Brejion-Adams στο Phantom Of The Opera ηταν απαισιο.δεν ειναι τραγουδι αυτο για μεταλ συναυλια.Οσο
για τον ηχο,οι ανησυχιες μου οτι θα εχουμε ενα Τοοl-Mastodon part 2 στην warrior stage δυστυχως επαληθευτηκαν.θα
αναφερθω παρακατω πιο εκτεταμενα.

Rhapsody of fire:unholy warcry,land of immortals,village of dvarves,emerald sword,dawn of victory,the last angels call,
ena 10λεπτο κομματι με κατι bass leads to setlist τους.Δν ειμαι ακριβως σιγουρος οτι παιχτηκαν αυτα τα κομματια.
Το ηχητικο αυτο συνοθηλευμα δεν μπορω να το κρινω.Μονο τα γελια μου προκαλεσε.Ηξερα οτι η μουσικη των Ιταλων
ειναι δυσκολο να αποδοθει live αλλα δεν περιμενα τετοια χαλια.Κιθαρες,μπασο,πληκτρα θαμμενα.Δν ακουγοταν τιποτα
,περα απο την ενοχλητικη μποτα και τη φωνη.Συμφωνοι,ο ηχος ηταν απαραδεκτος αλλα δν νομιζω οτι γι αυτο ευθυνονται
μονο οι διοργανωτες.2 κιθαρες και κατι πληκτρα δεν αρκουν για να αποδοθει το ηχητικο πανδαιμονιο που ακουμε
στα studio albums.Γενικοτερα,λοιπον,χαμηλου επιπεδου εμφανιση που δεν αρμοζει στους Ιταλους.

Manowar:H στιγμη που ολοι περιμεναν ειχε φτασει.12.00 το βραδυ και οι Manowar εκαναν την εμφανιση τους.
Στο μουσικο μερος,μας παρουσιασαν επι 2 ωρες τραγουδια απο ολη τους τη δισκογραφια.Συγκλονιστικοτερες
στιγμες τα gloves of metal,blood of my enemies,holy wars,secret of steel,mountain,hail and kill.Tιμησαν δεοντως
την παλιοτερη(Ross the Boss)εποχη.Ακουστηκαν επισης each dawn i die,kings of metal,die for metal,gods made
heavy metal,manowar,brothers of metal,call to arms,kill with power,warriors of the world,black wind,fire and steel
march for revenge,the crown the ring.to setlist ηταν αισθητα περιορισμενο σε σχεση με τις εμφανισεις σε Τσεχια,
Γερμανια.Αυτο οφειλεται μαλλον στο οτι η ωρα ειχε περασει(μεγαλο λαθος των διοργανωτων που εμφανιστηκαν
τοσο αργα-δεν επρεπε να παιξουν τοσα πολλα συγκροτηματα).Ηχητικα τωρα,οι ρυθμικες κιθαρες ειχαν παει
περιπατο.οι αντανακλασεις οπως και στους Τοοl δεν αντιμετωπιστηκαν επιτυχως.Οι Φωνητικες δυνατοτητες
του Αdams εσωσαν βεβαια την κατασταση(τρελο λαρυγγι)και ετσι τα προβληματα στις ρυθμικες και στο
μπασο επισκιαστηκαν(τα κιθαριστικα solos ακουγονταν περιεργως καθαρα).Παντως ολοι τους ειχαν καλη διαθεση
και ετσι η ωρα περασε ευχαριστα)
Αυτα για το μουσικο μερος.Τωρα για τη συμπεριφορα του Demaio τι να πει κανεις? Υσχιριζεται οτι ειναι true
metal αλλα εχει καταντησει ο πιο ηληθιος ποζερας,η υποκουλτουρα στο μεγαλειο τους.Κατι τετοια τυπακια
καταντουν το μεταλ νοθη ψυχαγωγια.death to false metal.Kαι τι ειναι false metal Demaio?
True metal ειναι οποιος υπηρετει πιστα τη μουσικη του(οποιου ιδιωματος κι αν ειναι),κρατα χαμηλους τονους,
δεν στοχευει αποκλειστικα στο κερδος(ακους demaio),δε δινει δικαιωματα για αρνητικους σχολιασμους,
δε ξεπουλιεται( οπως ο demaio οπου μετα το sign of the hammer μας προσφερε ευπεπτους ηχητικα δισκους
απομακρυνομενος απο το αγνο epic metal των πρωτων δισκων) και αποτελει υποδειγμα συμπεριφορας,
Και σιγουρα ο Demaio ειναι το αντιθετο απο ολα αυτα.Αλλα,εν τελει δε φταιει ο demaio αλλα ολοι εμεις που
ανεχομαστε τις παπαριες του και τον στηριζουμε.Τον ιδιο τσαμπουκα πουλουσε στις εποχες battle hymns oταν
δεν ειχε μια στην τσεπη του?.Αλλα το χρημα αλλοιωνει τον ανθρωπο…
Α,ξεχασα να αναφερω και το θεμα του ελληνικου κομματιου.στα αρχιδια τους μας εγραψαν.
Αυτα.Συνολικα,το festival κρινεται ικανοποιητικο και μακαρι να καθιερωθει,καθως εχουμε αναγκη απο τετοιες
κινησεις.μακαρι να ειχε καποιο κερδος απο αυτη την προσπαθεια δεδομενου του τεραστιου κοστους,της χαμηλης
τιμης και της μετριας προσελευσης.βεβαια,αποδειχτηκε για αλλη μια φορα οτι το ολυμπιακο κεντρο ξιφασκιας
δεν προσφερεται για συναυλιες λογω της κακιστης ακουστικης στο συγκεκριμενο χωρο.

Μέχρι να ανέβει το άρθρο για το φεστιβαλ πάρτε μια γεύση!!!

Den tha katso na analiso ti gnomi sou sta parapano…dikeoma sou na tin ekferis…THELO OMOS NA SE DIORTHOSO OTI AFORA TI SIMEA TIS KIPROU…den ti petakse…ti pige sto xoro piso apo ta drums, tin edikse se kapoious, ti diplose sta 4 kai tin ‘‘petakse’’ (afise’’) ston ekei xoro…KAI AN THELEIS ENA SARKASTIKO SXILIO…tha protimousa na tin eixe petaksei opos esu perigrafeis…

P.S. Exo ti sinaulia se video kai fenete ksekathara auto pou periegrapsa.

re paidia h synaulia poso kosmo eixe?

Ti na pw tw, to live twn THEWN MANOWAR htan GAMO:D Den exw logia na perigrapsw th syginhsh pou eniwsa akougontas to secret of steel liveeeeee.Alla o logos pou grafw einai na apanthsw ston “syneidhtopoihmeno” kai xerola metalhead pio katw pou leei oti osoi akoune Manowar tous akoune gia to style kai ta bratsa pou exoun kai oti apo kitharistikhs plevras oi Manowar den lene polla’ kai alles papes
Oson afora thn kithara, nai oi Manowar den paizoun prixar
ko progressive alla HEAVY METAL xwris frou frou kai arwmata.Oute mousikh gia stroumfakia tupou Rapsody.Alla vevaia o tupos pou egrapse ligo pio katw thn papa profanws den exei akousei Manowar epoxhs Ross the Boss o opoios san kitharistas htan kuriolektika BOSS.Ti na poume gia album opws Battle hymns,Into glory ride, Sign of the hammer, Hail to England…Apodeixh oti den xreiazetai na paizeis polyploka gia na mageveis alla apla mesa apo thn kardia sou.
Sto thema twn macho tupwn kai twn bratswn…ti na pw gi authn thn pap***a.Kaneis den exei to dikaiwma na me krinei giati akouw Manowar kai sigoura den tous akouw gia tous logous pou aneferes VLAKA.
Kaneis den xerei ta SYNAISTHHMATA pou niwthw sto akousma ymnwn opws GUYANA,SECRET OF STEEL, BRIDGE OF DEATH, MOUNTAINS,DARK AVENGER, HEART OF STEEL kai allwn pollwn.Th mal***a pou eipes na thn pareis pisw.
Triton, kapoioi thixthkan epeidh o De Maio apla exefrase thn apopsh tou gia kapoia megala groups.Kai pou einai to provlhma?Thn eipe DHMOSIA kai DOBRA xerontas oti tha akousei kraximo.Kaneis den einai upoxrewmenos na symfwnhsei.Posoi exoun ekfrasei apopsh gia tous Manowar,banda pou eite aresei eite oxi ekeinos dhmiourghse.KAI NAI re, oi Manowar me tis tragoudares pou exoun vgalei axizoun na einai pio pshla sth syneidhsh twn metalheads.To an aresoun oi Manowar se kapoious pio polu apo Maiden, Metallica(den dinw oute 2 euro gia na tous dw) h Priest(eimai fanatikos opados) einai thema goustou kai kaneis den prepei na apologeitai giati tou aresei kati pio polu apo kati allo.Twra tha peite tragoudares oi Manowar vgazan palia enw twra tipote…Mhpws TWRA oi MAIDEN kai oi kathe METALLICA vgazoun tragoudares pou tha meinoun all time classics???As gelasw:lol: Ola ta megala groups pleon apo to parelthon tous trefontai dystyxws.Alla PANTA oi Manowar krinontai pio austhra apo tous allous.Mhpws giati ONTWS einai oi kalyteroi???
TELOS An den yphrxan Manowar den tha yphrxe ena oloklhro eidos metal pou legetai epic metal(kalws h kakws)And don’t forget:Oi syglonistikes syntheseis pou kosmoun album pou afhsan istoria sto eidos kai sto heavy metal genikotera madepste se poion anhkoun??? ston DEMAIO! OYAOY:!:

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

etsi peite ta giati tha mas trelanoun…re lete oti thelete…to aspro mauro den tha to kanei kaneis…autoi pou to ekanan sto parelthon as akousoun tora MANOWAR apo tin polithrona tous kai as doun ta video apo to youtube…mia zoi etsi ginotan gia ola eftaigan oi MANOWAR…alla distixos gia autous tous laspologous mia zoi etsi tha einai :OTHER BANDS PLAY…MANOWAR KILLS…kai ama goustarete…

distixos emeinan poio atofioi apo olous tous megalous giati toulaxiston itan panta alithinoi…tosa xronia akougame ena soro psemata kai laspes gia to onoma tous kai irthan kai ta esvisan ola me tin mia…prepei pragmatika na zoristikan para poli kapoioi polemioi tous…oso gia tin kipriaki simaia…pseftako kane mas tin xari…eimastan oloi ekei mprosta tin diplose kai tin edose se kapoion ekei dipla…ti paristaneis den katalavaino mono…

De nomizo na eixe pano 4.000.

:sleep:

Αληθευει οτι οι ΚραγιονWar απιτησαν να μην παιξει ελληνικη μπαντα στη σκηνη τους?

Νομίζω πως αυτό είναι προφανές. Εκτός αν οι Innerwish και οι Battleroar αποφάσισαν να αυτοϋποβαθμιστούν μπροστά στο μεγαλείο των Μ. (ή απλώς προτίμησαν να κάνουν παρέα με τη Simone…). Για να μη δημιουργούνται βέβαια εντυπώσεις, φαντάζομαι πως το θέμα δεν ήταν εθνικό, αλλά για κάποιο λόγο (βλ. τεχνικά “προβλήματα”) δεν θα ήθελαν άλλα συγκροτήματα στη σκηνή που θα παίζανε τα 3 γκρουπ της περιοδείας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι προφανώς οι Epica δέχτηκαν να εμφανιστούν ως σαπόρτ στους Battleroar!!! Μπράβο τους…:slight_smile:

Χμ, ναι… τώρα πώς γίνεται το “support” να παίζει μία ώρα και βάλε, και οι Battleroar 25-30 λεπτά δεν μπορώ να το καταλάβω…
Βασικά είχε χαθεί η μπάλα όσο αφορά τη σειρά εμφάνισης, αυτό είναι όλο!

Διαβαζω κανα μεσαωρο τις τελευταιες 6-7 σελιδες και εχω μεινει εκπληκτος με το χειμμαρο λασπολογιας και βλακιας απεναντι στους Manowar και το live τους… [-X

θα ελεγα πολλα περισσοτερα αλλα ο Eragon τα ειπε αρκετα καλα ηδη…

αλλα οπως και να εχει… ναι βγηκε ο DeMaio και ειπε πως οι Manowar δεν ειναι Metallica, Maiden και Priest… so fucking what??

guess what? ναι, δεν ειναι

τους Metallica τους εχω χεσμενους αλλα τους Maiden τους γουσταρω τρελά, αλλα πριν ενα μηνα ηρθαν μας τα πηραν, παιξανε μια ωρα και εικοσι λεπτα και την εκαναν μαυρη νυχτα… και μας φλομωσαν με παπαριες τυπου “προτιμησαμε εσας απο την Κινα” κλπ κλπ… ναι ρε, προτιμησατε εμας γιατι σας σκασαμε 400 χιλιαρικα αμοιβη…

δωσαμε 10 χιλιαδες ατομα σα μαλακες 55 ευρω για λιγοτερο απο μιαμιση ωρα προγραμμα? ντροπη… ασε να μη μιλησω για το ζορι που τραβηξαμε να παρκαρουμε, να βγουμε και να μετα να οδηγησουμε εξω απο το χωρο… αισχος

την Τεταρτη με 50 ευρω ειδαμε 12 ωρες ασταματητο metal και το κερασακι ηταν οι ΔΥΟ ωρες ταξιδι στη Valhalla με τους Manowar…

δεν ξερω αν τους κρατουσαν οι σεκιουριτι για να μην “το σκασουν”, αλλα εγω ειδα εναν Adams στη σκηνη να ξεχυλιζει απο κεφι, ενα De Maio να… ειναι ο κλασσικος De Maio που γνωριζουμε και περιμενουμε (αφου αργησε να βγαλει λογο και ανησυχησα! :lol: - περα απο την πλακα, μικροτερος μου την εσπαγε, πλεον το βλεπω σαν πακετο της παραστασης και supplementary comedy act, οπως και η φαση με τον οπαδο που επαιξε κιθαρα, τι γελιο ριξαμε δε λεγεται… μπραβο ρε φιλε! :lol: ), ενα Logan να ειναι ευλαβικα πιστος στην κληρονομια του Ross, και ενα Scott να βαραει σαν να μην υπαρχει αυριο… τωρα τι μου λετε εσεις…

εγω εφυγα απο εκει με ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια και ολα τα αλλα ειναι παραφιλολογιες…

μετα απο 25 χρονια παρουσιας οι Manowar ειναι μια μπαντα που ειτε τους δεχεσαι οπως ειναι ειτε μην ασχολεισαι καθολου με την παρτη τους… ετσι ειναι και δεν αλλαζει το πραγμα… τσαμπα που το συζηταμε δηλαδη…

Ενα ξερω πως με αυτη τη συναυλια οι Manowar εδωσαν μια αποστομωτικη απαντηση στους επικριτες τους εν Ελλαδι και οποιος ηταν εκει και γουσταρε εστω και τυπικα τη μουσικη τους ειδε ενα απο τα καλυτερα live της δεκαετιας, εστω και με προβληματικο ηχο. Η συναυλια απλα τα ειχε ΟΛΑ. Θες καρακλασσικα επη? θες ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ bone-crushing ερμηνεια απο τον Adams που ως φαινεται περνα δευτερη νιοτη? θες χαβαλε επι σκηνης? θες γλεντζεδικους παρτυ-μεταλ συναυλιακους υμνους? θες ενα σαρωιτκο φιναλε? με δυο λογια το σοου ηταν οσο ολοκληρωμενο γινεται.

Οσο για το Ελληνικο τραγουδι… :lol: χαρηκα που δεν το προσπαθησαν… εξαρχης ηταν κακη ιδεα.

Και σε αυτους που τους φαινεται περιεργο ή παιδικο καποιος να γουσταρει τη μουσικη των Manowar περισσοτερο απο Maiden ή Metallica etc… μαλλον τη μουσικη την ακουν μονο με τα αυτια και οχι με την ψυχη…

εν τελει, ας αφησουμε τους τσακωμους για το ποια μπαντα ειναι καλυτερη για τα 15χρονα…

προσωπικα, δε νομιζω να ριχνει κανεις λασπη στους manowar σαν live act. το οτι εσπειραν ειναι δεδομένο. ολοι μιλουν για την νοοτροπια τους, αλλά εδω που τα λέμε, το να περιμένεις να πας σε λαιβ μανογουορ και να μη βγαλει λογο ο ντεμάιο, ε, ειναι λιγο αστειο.

για μενα επανορθωσαν για το ροκγουειβ του 99 που ειχαν παιξει 40 λεπτα μονο και τον υπολοιπο χρονο καναν βλακειες λογω των γενεθλιων του ανταμς. την τεταρτη ειδαμε ενα αντάξιο λαιβ τους σαν kings of metal.

αφηστε που το March For Revenge το επαιξαν μόνο στην ελλάδα.

οι δηλώσεις ειναι όπως είπε και ένας προηγούμενος πλέον μέρος του σόου. κριμα πάντως επειδη πλεον πιστευω πως χλωμο να τους ξαναδουμε ελλάδα. με τοσα που ειπωθηκαν απο δω και απο κει, ακομα και απο διαφορους σε ποστ τους στο φορουμ, μου δίνουν την εντυπωση πως οι διοργανωτες τράβηξαν τα πανδεινα.

παρόλα αυτα, συμπερασματα δε βγαζω επειδη δε ξερω τι παιχτηκε. το μονο που ξερω ειναι οτι ειδα τους kings of metal σε ενα λαιβ αναλογο του μεγαλειου τους, και μου θυμισαν τι σημαινει το heavy metal, κάτι που οι priest και οι maiden δυστυχως δε το εκαναν τις τελευταίες φορές που τους είδα. προσωπική μου άποψη όλα αυτα. μπορεί να μην συμφωνω με τη νοοτροπια των manowar, αλλά οτι σκίσανε, όντως σκίσανε…