Για μια φορα θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα.
Αν πχ νομιζετε θα βλεπετε τωρα 15χρονα με μπλουζακια μαστοντον τι να σας πω…
περι ξεπουληματος, προβολης, αποδοχης ο λογος εε.
Για μια φορα θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα.
Αν πχ νομιζετε θα βλεπετε τωρα 15χρονα με μπλουζακια μαστοντον τι να σας πω…
περι ξεπουληματος, προβολης, αποδοχης ο λογος εε.
Όχι, mr_whatisname δεν νομίζω ότι μερικούς τους ενδιαφέρουν τα 15χρονα. Μάλλον όλοι που θ’ ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό ξερωγω που είχαν βρει εκείνοι τους ενοχλεί (ανεξάρτητα από την ηλικία).
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου οι mastodon ξεπουλήθηκαν με το leviathan. γιατί τότε τους άκουσαν 5 άνθρωποι παραπάνω. πες μου τώρα που έιπα έγω κάτι τέτοιο.
λοιπόν, για να αποφευχθούν άλλα αστεία ποστς τύπου Outshined ας εξηγήσω κάτι επειδή είμαι νέος γιούζερ εδώ πέρα: οι mastodon είναι/ήταν από τα πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα και θεωρώ το remission μέσα στους 5 καλύτερους δίσκους της δεκαετίας που μας τελείωνει. Το leviathan ήταν ένας φοβερός δίσκος και το blood mountain δε χάλασε, ίσα ίσα. α! μήπως ξεπουλήθηκαν στο blood mountain τότε! τους άκουσαν περισσότεροι! είναι και φλώρικο! ΟΧΙ Outshined, ούτε στο blood mountain ξεπουλήθηκαν. Και ενημερωτικά, το τελευταίο 6μηνο περίμενα πως και πως να ακούσω το καινούρι. Κατα τάλλα εσύ που αμέσως πετάχτηκες να πεις την παπάτζα σου, έχεις ακούσει το άλμπουμ?
signal, δε είπα πουθενά ότι έχει λιγότερη καφρίλα το καινούριο κι άρα ξεπουλήθηκαν ή οτι δε μου άρεσε γι’ αυτό το λόγο. το blood mountain μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω, κι ας μην ήταν ο δίσκος που ήθελα να ακούσω απτους mastodon. Αν και πιο στρωτά, έχει φοβερά τραγούδια στην πλειοψηφία του. και οι baroness μια χαρά μαρέσουν κ οι melvins κα. γενικά δεν είμαι κάφρος ελπίζω. κοινώς διαβάστε πάλι το προηγούμενο ποστ μου για τους λόγους που δε μου άρεσε.
Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι δε με χαλάει το ύφος του crack the skye, άλλα η έλλειψη συναισθήματος, έμπνευσης και γενικά ποιότητας. δε με ενδιαφέρει ούτε να είμαι ο πρώτος μάνγκας ούτε τίποτα, αλλιώς θα μίλαγα για ξεπούλημα απτο leviathan/blood mountain. μακάρι να είχαν βγάλει ένα crack the skye στο ίδιο ύφος με ριφφάρες, μελωδιάρες και γαμάτα φωνητικά. όμως δεν το έκαναν. και σε συνδυασμό με το ακόμη πιο στρωτό ύφος, κατ’εμέ σκοπεύουν στη διεύρυνση του κοινού τους. Το θέμα είναι όμως, ότι ενώ μέχρι τώρα άξιζαν όλη τη δημοσιότητα που πήραν, από εδώ και πέρα την επιπλέον δημοσιότητα που θα πάρουν δε θα την αξίζουν. Αυτό εννοούσα όταν μίλησα εξ αρχής για ξεπούλημα.
Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος θα δείξει αν το crack the skye είναι τσιχλόφουσκα ή όχι.
Το ότι πρόκειται για προσωπικές μου απόψεις κι οχι αντικειμενικές αλήθειες δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναφέρω ε. χμ…ουπς.
Στο εξής όμως ας απαντάνε όσοι έχουν ακούσει το άλμπουν, ναι?
Dope διάβασα προσεκτικά το ποστ σου, όπως και το προηγούμενο (αν και νόμιζες πως όχι)
Καλά για την έμπνευση (την ποιότητα την αφήνω στην άκρη προς το παρόν), αλλά σοβαρά πιστεύεις ότι δεν υπάρχει συναίσθημα στο τελευταίο?
Τι συνάισθημα δηλαδή εννοείς?
ασ’το ρε freedom τι το κάνεις edit.
δεν είπα ότι είπες τίποτα.
και δεν χρειάζεται μια μπάντα καν να αλλάξει τη μουσική της για να ξεπουληθεί.
για την ακρίβεια μια μπάντα μπορεί να “ξεπουληθεί” χωρίς καν να βγάλει αλμπουμ.
αρκεί να μη διαβάζουμε ό,τι θέλουμε.
εγώ απλά απάντησα στον Dazmaniak τι θεωρείται ξεπούλημα.
Τα rar πάρτα και βάλτα εσύ όπου νομίζεις, εγώ απλά το είπα ενδεικτικά για να επισημάνω τη διαφορά σε σχέση με κάποτε και ότι βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Αυτά που είπα δεν είχαν συγκεκριμένο πρόσωπο που απευθυνόντουσαν, αλλά κάμποσοι μυγιάστηκαν.
Όσο για το αν ακουσα το δίσκο, τον φαντάστηκα. Είμαι σίγουρος πως θα είναι. Φαντάζομαι ότι και το sig του Red Rum από το δίσκο θα είναι γιατί τους είδα σε όραμα αυτούς τους στίχους. Είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος να κρίνεις!
Μικρή η πόλη, δε νομίζετε;
Δεν άντεξα, τ’άκουσα μία φορά μόνο.
Το δείγμα γραφής είναι ικανοποιητικό, αν και δε συγκράτησα πολλά πράγματα πρόσεξα κάποια αλλαγή στο ύφος σε σχέση με το Blood Mountain.
Θα περιμένω για κανα leak της προκοπής για να πω περισσότερα.
ρε συ dopefiend
γνωριζεις προφανεστατα οτι συναισθημα,εμπνευση και ποιοτητα ειναι υποκειμενικα και αυτα
δηλαδη
αλλος τα βρισκει στο black metal και αλλος στο τριπ χοπ (πχ ulver)
αν σου πει δηλαδη ο αλλος οτι το συναισθημα που βγαζανε οι ulver στο bergtatt δεν το βγαζουνε στα τελευταια τους, μπορεις να του πει οτι εχει αδικο?ασχετα αν εσυ ακουγωντας τα τελευταια τους νιωθεις οτι εχεις ολοκληρωθει σαν ανθρωπινο ον.
και δεν συμφωνω για τη δημοσιοτητα που λες
γιατι πολυ απλα εγω προσωπικα βρισκω τα καινουργια τραγουδια και εμπνευσμενα και γεματα συναισθημα και καργα ποιοτικα!
simple as that
OMFG ο freedomofrock μου εκανε edit το ποστ επειδή άφησα ένα ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ για το φιλαρακο του, ουτε καν έβρισα!~! δε γαμιόμαστε λέω γω. politically correct του κώλου.
Outshined, ωραίο ποστ φίλε. φυσικά δεν απευθυνόσουν σε μένα. γενικά σε άτομα απτο φόρουμ.
και εννοείται πως δεν άκουσες το άλμπουμ. απλά πετάχτηκες να πεις την παπάτζα σου, όπως λες κεσυ, να φανείς ο έξυπνος και ο μαγκίτης. και το συνεχίζεις. ωραίος.
red rum κ signal, προφανώς είναι υποκειμενικά όλα αυτά. όπως είπα και πιο πάνω την αποψή μου εκφράζω.
απλά ένιωσα την ανάγκη να επαναδιατυπώσω το πρώτο ποστ μου για αποφυγή παρεξηγήσεων. ελπίζω τώρα να είναι πιο κατανοητή η αποψή μου τουλάχιστον.
και προφανώς αφού σ’αρεσει το crack the skye δε συμφωνείς περί δημοσιότητας και ξεπουλήματος. εμένα δε μ’αρέσει, το θεωρώ ένα πολύ κακό άλμπουμ για mastodon, διαφωνούμε αλλά δέχομαι την άποψη σου (προφανώς). simple as that!
λίγα για τον freedomofrock γιατί γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια!
αν θες σώνει και καλά το post μου να απευθυνόταν σε σένα, ok, χάρισμά σου.
και εννοείται πως απλά ήθελα να πω τη παπάτζα μου.
που μυγιαστικα τιγρη;
στηριζω.
τα στελεχη της warner παντως θα γελανε διαβολικα διαβαζωντας φορουμ σαν αυτο
καθως στο μυαλο τους κυριαρχει μια συγκεκριμενη σκεψη\φιλοσοφια :
any publicity - is good publicity
μουχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Συμφωνώ με τα παραπάνω αυτά ποστ του Outshined,signal-05 και του μάνου.
Προσωπικά τον δίσκο τον έχω ακούσει 10 ακριβώς φορές και περιμένω να πάω να πάρω το cd.Τα πρώτα συμπεράσματα ήταν καλύτερα από αυτά που περίμενα.Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά τα φωνητικά με χάλασαν λίγο αλλά οκ.Τα τραγούδια που άκουσα μου άρεσαν και δεν τα βαρέθηκα σε κάνενα σημείο και έχει σημασία αυτό για μένα,δηλαδή να μην βαριέμαι αυτό που ακούω.Σαφώς είναι κάτι διαφορετικό και θεωρώ πως δεν ξεπουλήθηκαν για αυτό.
Now playing: Shinedown - 45 (Acoustic)
via FoxyTunes
τα ειρωνικά κομμένα σε μένα και αφού στηρίζεις αν είσαι τόσο μάγκας…
καποιος το ξεκινησε.
εκτιθεσαι, πολυ.
Αμα ημουν μαστοντον θα εβαζα στο cd-player να ακουσω ξανα το αρχικο ριφφ του γουορκχορς και μετα θα αραζα στον καναπε με ενα ποτηρι κρασι να αναρωτηθω τι ειναι αυτο που με οδηγησε σε αυτη την ανευ προηγουμενου καταντια.Ειλικρινα δεν προκειται να ασχοληθω περαιτερω με το μουσικο σκουπιδι με το ονομα crack the skye αλλα νοσταλγω τις εποχες που ειχαμε μια αλφα μουσικη κριση.Τωρα οτι μας ταιζουν το τρωμε και λεμε και ευχαριστω.Σοβαρα τωρα,ακομα και οι μαστοντον γελανε με αυτη τη κυκλοφορια.
Κατανοητό ότι το Crack The Skye σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους όχι,αλλά εδώ τα ισοπεδώνεις όλα,το βγάζεις σκουπίδι πριν καλά καλά κυκλοφορίσει επίσημα.
Now playing: Shinedown - No More Love
via FoxyTunes
Θαρρω πως η ακροαση του προμο μου ειναι αρκετη για να βγαλω ασφαλες συμπερασμα.Δικαιωμα του καθενος ειναι να ακουει οτι του κανει κεφι,δε θα γινω εγω μουσικος μπατσος.Απλως οι συγκρισεις με τα παλιοτερα τους αριστουργηματα ειναι αναποφευκτες.Και οταν αυτη η μπαντα εχει γραψει ρεμισιον και λεβαιαθαν,κυκλοφοριες οι οποιες ειχαν ταραξει τα υδατα της παγκοσμιας μουσικης σκηνης ριχνει τον εαυτο της πολυ πολυ χαμηλα οταν αναλωνεται στο να αποδειξει οτι μπορει να παιξει αδιαφορα ριφφ και να αντικαταστησει τη βραχυτητα των φωνητικων των δυο παραπανω αλμπουμ με ευκολοχωνευτες μελωδιες που θα ζηλευαν και οι φολ αουτ μποι.
νταξ ρε nasum
τι να κανουμε??
ετσι ειναι η ζωη
και ετσι ειναι οι μεγαλες μπαντες
παιζουν για την παρτη τους
παιζουν για τους εαυτους τους
αν αυτοι την ειδαν σαν προκληση να παιξουν αυτο που παιζουν τωρα
ποιος ειμαι εγω και ποιος εισαι εσυ που μπορει να τους κρινει?
γι’αυτους μπορει να ηταν πιο δυσκολο να γραψουν μια μελωδικη φωνητικη γραμμη
παρα το where strides the behemoth ή το capillarian crest
αυτη η φορα δεν ηταν για τα ριφς,τα υπερτεχνικα σημεια,το “μπρουταλ” της υποθεσης
αυτη τη φορα ψαξανε να εκφραστουνε διαφορετικα
μεσω μελωδιων,εξευγενισμενων φωνητικων,περισσοτερων lead και των τρομερων σολων (γενικα η δουλεια που χει γινει στις κιθαρες ειναι καταπληκτικη) και αλλων πραγματων προφανως που ακομα δεν τα χουμε συλλαβει ακουγωντας το απο χαλια ποιοτητα και απο ηχεια υπολογιστη (το τελειωμα του quintessence με τα 70ς πληκτρα ειναι μαγευτικο)
και μην ξεχναμε οτι η μπαντα απο την αρχη της εξελισσοταν
δεν ειχε ενα σταθερο ηχο
anyway
οπως εσυ εχεις το δικαιωμα να αφοριζεις το αλμπουμ χαρακτηριζωντας το σκουπιδι
εχω και γω το δικαιωμα να να το χαρακτηρισω αριστουργημα
με μουσικη ποιοτητα και ταυτοτητα που αλλες μπαντες δεν ονειρευονται καν
Gia olous einai signal.
Αμα ημουν μαστοντον θα εβαζα στο cd-player να ακουσω ξανα το αρχικο ριφφ του γουορκχορς και μετα θα αραζα στον καναπε με ενα ποτηρι κρασι να αναρωτηθω τι ειναι αυτο που με οδηγησε σε αυτη την ανευ προηγουμενου καταντια.Ειλικρινα δεν προκειται να ασχοληθω περαιτερω με το μουσικο σκουπιδι με το ονομα crack the skye αλλα νοσταλγω τις εποχες που ειχαμε μια αλφα μουσικη κριση.Τωρα οτι μας ταιζουν το τρωμε και λεμε και ευχαριστω.Σοβαρα τωρα,ακομα και οι μαστοντον γελανε με αυτη τη κυκλοφορια.
Απλά ασχολίαστο post, και να μη σ’αρέσει ρε φίλε, τουλάχιστον μη γράφεις χαζομάρες, πες απλά ένα “δε μ’αρέσει” και τέλος, no hard feelings δηλαδή. Με αυτά που γράφεις εδώ μοιάζεις με 15χρονο παιδάκι που θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα κράζοντας, για να το παίξει ψαγμένος που γουστάρει τις καφρίλες και το underground και όχι την “εμπορικίλα”. Τουλάχιστον ο τρόπος που κράζεις (εκτός του ότι γράφεις για να κράξεις), για μένα αυτό δείχνει.
Ευτυχώς που οι Mastodon χέστηκαν για το τι θα πεις εσύ, το τι θα πω εγώ και το τι θα πει ο καθένας. Έχουν πολλάκις αποδείξει ότι παίζουν γιατί ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ κι όχι για τη Warner και τα λεφτά
να αντικαταστησει τη βραχυτητα των φωνητικων των δυο παραπανω αλμπουμ με ευκολοχωνευτες μελωδιες που θα ζηλευαν και οι φολ αουτ μποι
Ναι, κι εγώ το πιστεύω ότι οι Fall Out Boy θα μπορούσαν να’χαν γράψει το Quintessence, για παράδειγμα. Πραγματικά, το πιστεύω. Αλλά κάτσε, εγώ έχω ακούσει το album μία φορά, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω ούτε καν μία πρώτη γνώμη εεεε, αγαπητοί κράχτες; Εσείς που το κράζετε απορώ πώς καθήσατε και το ακούσατε τόσες φορές ίσα για να’χετε δικαίωμα να μιλήσετε, αφού δε σας άρεσε απ’την πρώτη φορά (“σκουπίδι” και δε συμμαζεύεται)…