Oi FOB einai gamatoi kai me sima pia to psychedelic arkoudaki
Μα δεν ειμαι εγω αυτος που θα σε βαλω στο σωστο μουσικο δρομο.Ουτε το υποστηριξα καπου αυτο.Ο καθενας εχει τις δικες του μουσικες ανησυχιες και ικανοποιειται διαφορετικα.Αυτο που ομως πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι πρεπει παντα να δινουμε ελαφρυντικα στις θεωρητικα “μεγαλες” μπαντες σε οτι και αν κανουν.Ειλικρινα,αν αυτο το δισκο τον ειχανε βγαλει οι whaterversons η στη χειροτερη να ηταν το ντεμπουτο των Mastodon θα του εδινες την ιδια προσοχη?Και εν τελει,ναι εγω και εσυ ειμαστε αυτοι που θα κρινουμε τους Mastodon και τους καθε Mastodon.Και οπως ανεφερα και παραπανω οταν μια μπαντα αναστατωνει ολοκληρη τη μουσικη σκηνη με τις καινοτομιες της,εγω προσωπικα εχω την απαιτηση να την αναστατωνει σε καθε της προσπαθεια.Αλλιως υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.
Τουλαχιστον το 15χρονο παιδακι λειτουργει 100% με το συναισθημα και το εφηβικο του παθος.Εσυ δεν υπηρξες ποτε σου 15χρονο παιδακι?Ποιος ο λογος λοιπον για τον παραπανω χλευασμο?Τι προσπαθεις να αποδειξεις?
Το ποστ μου σε καμια περιπτωση δεν εχει υπονοουμενα “κραξιματος” προς τους αλλους χρηστες.Προς τους Μαστοντον,προφανως και εχει.Το οτι δεν εχουμε γενικοτερα μουσικη κριση πλεον ειναι μια παρατηρηση που απλα επιβεβαιωνεται σχεδον καθημερινα οταν βλεπω να εκθιαζονται μετριοτητες.Αμα εσυ πιστευεις οτι αυτη η αποψη δεν αγγιζει τους μαστοντον,μεγεια σου και με χαρα σου αλλα για μενα το κρακ δε σκαι θα συνεχιζει να ειναι σκουπιδι.Και αν οπως υποστηριζεις στο ποστ σου,οι μαστοντον χεστηκαν για το τι θα πω εγω και εσυ,να σκισουν το συμβολαιο με τη γουορνερ,να γυρισουν πισω στην ατλαντα και να πανε να τζαμαρουνε σε καμια pub για να αποδειξουν ποσο χεστηκαν για τη γνωμη μου.
Τελος θελω να μου δειξεις που γραφω να μην εκφερεις γνωμη.ΕΞαλλου,το ποσες φορες θα ακουσω ενα αλμπουμ ειναι καθαρα δικια μου δουλεια.
ε πως να το κάνουμε, είναι μαζοχισμός να λιώνεις έναν δίσκο που δε σου αρέσει καθόλου :p.
Kαταρχήν, χωρίς καμία δόση ειρωνίας, να σε συγχαρώ για την επαγωγική σκέψη σου.
Anyway, να σε ρωτήσω κάτι? Αν βρίσκονταν μπροστά σου δια μαγείας θα τους έκραζες όπως λες στο δεύτερο κομμάτι που απομόνωσα? Ή εκεί σάλια για Remission και τα ρέστα?
Ουτε στο μεταλ χαμμερ τετοια ερωτηση.
βασικα δεν τους δινω ελαφρυντικα
γιατι δεν υπαρχει λογος να τους δωσω
ειναι μια μπαντα που προοδευει συνεχως οπως τοσες αλλες καινοτομες
και οτι εχει κανει μεχρι τωρα μαρεσει
αυτο που παιζουν τωρα δεν ειναι καινοτομο για σενα ειναι ομως καινοτομο για μενα
βρες μου μερικες μπαντες να παιζουν σαν το crack the sky σημερα
και στην περιπτωση που μου πεις οτι εχει ξαναπαιχτει αυτο που παιζουν τωρα πες μου ποιες μπαντες το παιζανε??
οπωτε σου απανταω στην ερωτηση σου
οτι ναι! θα εδινα την ιδια προσοχη ειτε ηταν το ντεμπουτο τους ειτε ηταν ενα αλμπουμ της χ μπαντας
και οι καινοτομιες που αναφερεις οτι παρουσιαζαν στο παρελθον ποιες ειναι?
για να καταλαβω για τι μιλας
εσυ εχεις την απαιτηση λοιπον μια μπαντα να αναστατωνει σε καθε κυκλοφορια της
εγω εχω την απαιτηση μια μπαντα να εξελισεται, κρατωντας χαρακτηρα και ποιοτητα στη μουσικη της.
Εκεί τις απαντάνε όμως. Δεν περίμενα όμως να το κάνεις.
Οκ, νεξτ.
Ας προσθέσω κάποια σκόρπια χαιλάιτ που έχω ξεχωρίσει:
-Το σημείο του ρεφραίν στο Οblivion
-Η ερωταπάντηση φωνητικών μεταξύ του Troy Sanders και του Scott Kelly στο φοβερό ομώνυμο ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!:bow2:
-Στο ίδιο κομμάτι κάτι ριφάκια στις κλίμακες του hall of the mountain king
-Το hammond στo Quintessence δεν υπάρχει (το πε ο Signal)
-Όλο το Ghost of Karelia (τρομερές μελωδίες).
-Όλο το Czar (υπερέπος!)
Δεκτον.
Anyway,οτι ειχα να πω το ειπα.Ας γραψει και αλλος κοσμος στο τοπικ.
Τι έγινε ρε παιδιά, er-επιδρομή στο rocking?
Λοιπόν τον δίσκο τον έχω ακούσει 2 φορές και αυτό γιατί μπήκα στον πειρασμό αν και περιμένω να διαρρεύσει ολόκληρος για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα…αυτό που έχω ακούσει μέχρι στιγμής και όσο έχω ακούσει μου αρέσει…μου λείπουν κάποια κομμάτια του παζλ αλλά μου αρέσει…προς το παρόν…
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ολοι μιλάτε για υποκειμενικότητα στην μουσική και στα ακούσματα του καθενός και όταν ακούγεται μια διαφορετική απο την επικρατούσα αποψη, έστω και ακραία, προσπαθείτε να την αναιρέσετε με “αντικειμενικά” κριτήρια…Οι Mastodon ναι, κάνανε μία στροφή μεγάλη…αλλάξανε πολλά πράγματα στον ήχο τους…απο εκεί και πέρα ειδικά στους Mastodon που είναι πολυδιάστατοι μουσικά κάποιοι άνθρωποι τους λάτρεψαν για τις riffάρες του Remission κάποιοι για τις τεχνικούρες του blood mountain κτλ…όταν μία μπάντα ενισχυέι διαστάσεις, μουσικά, που δεν σου αρέσουν και εξαλείφει αυτές για τις οποίες την αγάπησες είναι λογικό να ξενερώνεις…Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον που αγάπησε τους Mastodon για τα βραχνά φωνητικά να αγαπήσει τα καθαρά του crack…θα ακούσει τα βραχνά που θέλει αλλού…Ούτε σε αυτόν που του αρέσει η νέα κατεύθυνση πρέπει να απολογείται σε όσους τους άρεσε η παλία πάλι με “αντικειμενικά” κριτήρια…δεν γράφω προσωπικά για κανέναν…χαλαρώστε…μουσική είναι…
μερικές παρατηρήσεις/απορίες…
Α) Το crack the skyε είναι σαν τα αλεξίπτωτα? Δηλαδή στις 6 ακροάσεις παίρνεις και πουλάδα?
Β) Ποιό είναι το μίνιμουμ των ακροάσεων που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα άλμπουμ για να αποφασίσει ότι δεν του αρέσει? :-k
Γ) Αν το ακούσω και μ’αρέσει θα’μαι τρου? :-s
Δ) Αν το ακούσω και δε μ’αρέσει θα’μαι τρου? :-s
Ε) Απαγορεύει κανείς σε χρήστες του φόρουμ να έχουν λογαριασμό και αλλού?
ΣΤ) Να περιμένω και τόπικ “Απαράδεκτη κίνηση από τον Troy Sanders” ??? :lol:
Ζ)
:p:p:p
Δεν έχω ακούσει τον δίσκο και πιστεύω εμένα που δεν με ξετρέλαναν τα παλιά μαστοντον αυτό θα το γουστάρω έτσι όπως το περιγράφουνε η νέα φουρνιά μαστοδοντάκηδων.
για το ε) όμως, είπαμε ποτέ κάτι τέτοιο ρε αδερφέ;
χαλάρωσε. πλακίτσα κάνω…
που να βγει τον μαιο και το νεο αλμπουμ των isis
θα γινει του ελ πασο εδω μεσα…
:?:-k:-s τι έγινε ρε παιδί ?
Είναι το δικό τους Black Album ως προς την αλλαγή κατεύθυνσης? Δεν το έχω ακούσει και γι αυτό ρωτάω…δηλαδή είναι πιο χιτάτος δίσκος?
To review γάμησε, αυτόν τον Γιώργο Ζαρκαδούλα να βάζετε να τα γράφει όλα τα ριβιού.
θα συμφωνησω με το review.μια χαρα τα λεει ο φιλος και με εψησε να το ακουσω οταν βγει σε καλη ποιοτητα
ειναι μαλλον ο δισκος που θα διωξει τους κολλημενους old skool μεταλλαδες ,που ακουνε ακομα αυτα που ακουγαν το 1983, απο το καραβανι των mastodon και μεταξυ μας δεν εγινε και κατι.οι αναγκαιες μικρες απωλειες για χαριν της εξελιξης και του βηματος μπροστα.
sorry παλικαρια αλλα ο ανθρωπος εξελισσεται και δεν μενει μια ζωη στο τριπακι τοιυ ΄΄πινω μπυρες και τραγουδω καφριλες΄΄
Εγώ πάντως εξακολουθώ να αναμένω την κανονική κυκλοφορία. Μόνη επαφή το single και αυτό μέσω streaming από το site τους μια φορά. Σίγουρα δεν με ενθουσίασε σαν πρώτη ακρόαση και δεν έπαθα πλάκα όπως την πρώτη φορά που έπαιξε πχ το I Am Ahab, αλλά δεν με απογοήτευσε κιόλας.
Γενικώς όμως και χωρίς να έχει να κάνει μόνο με τους Mastodon, το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τις μεγάλες - πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες οι αντιδράσεις παραείναι υπερβολικές. Και μην ξεχνάτε οτι πρόκειται για δίσκο, ο οποίος δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει. Όχι βέβαια ότι θα αλλάξει κάτι αν η συσκευασία και το booklet παραείναι γαμάτα.Το θέμα είναι η μουσική.
¶σχετο επίσης, αλλά ως οπαδός των Mastodon από την εποχή του Remission, πιστεύω ότι το σήμα κατατεθέν τους θα είναι πάντα τα riffs ογκόλιθοι και αυτή η απίστευτη ατμόσφαιρα που εμπεριέχεται στα δύο πρώτα. Σίγουρα το “Blood Mountain” είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ και κάθε ακρόασή του είναι ευχάριστη. Οι Mastodon όμως θα μνημονεύονται ως η μπάντα που έβγαλε κάποτε το “Leviathan”. Το καινούριο φαντάζομαι δε θα χει καμία σχέση με τα προαναφερθέντα καθώς όπως φαίνεται οι περισσότεροι παλιοί οπαδοί τους, σχεδόν το αποκηρύσσουν. Παρ’όλα αυτά, όταν ένα συγκρότημα αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη στροφή στον ήχο δεν είναι δεδομένο οτι αυτή η στροφή θα βγεί αποτυχημένη. Εξάλλου, και οι Mastodon πάνε με την εποχή τους και η μόδα πλέον επιτάσσει σε πολλές μπάντες πιο Prog - Oriented δίσκους, με εκ νέου προσέγγιση σε μπαντάρες τύπου King Crimson και γενικώς φαίνεται μια τάση προς το επιτηδευμένο και το πολύπλοκο.Όπως και να χει για μουσική μιλάμε και υπάρχει μόνο μια παράμετρος: ή σου αρέσει ή όχι. Από κει και πέρα, επιχειρηματολογίες του στύλ ξεπουλήθηκαν ή τότε γαμούσαν και τώρα όχι, δε νομίζω να ταιριάζουν στην περίπτωση των Mastodon.