Mastodon - Crack The Skye

τι ηταν αυτο το βιντεακι απο την περιοδια στα clubs ρε παιδες… 8O8O

αισθανομαι απαισια που θα τους δω στο rockwave και οχι οπως ΠΡΕΠΕΙ.
Αντε να κανουν και ενα ευρωπαικο headline tour…

Χαλαρα ο drummer ο καλυτερος τραγουδιστης απ’ολους btw.
Ο hinds δεν την παλευει καστανο στη φωνη δυστυχως…

συνεχίζω να πιστεύω ότι ο δίσκος είναι νο.1 φέτος, όσο και αν αυτή την εποχή παρατηρείται έξαρση ποιοτικών κυκλοφοριών (η μια μετά την άλλη).

παρόλα αυτά σήμερα χάζευα βιντεάκια στο youtube από διάφορα πρόσφατα live και δυστηχώς σε κανένα τα φωνητικά δεν είναι αρκετά ικανοποιητικά. Δεν το έχουν καθόλου είναι η αλήθεια.

Oblivion και Czar είναι τιτανομεγιστοτεράστια και δεν σταματάνε ποτέ να παίζουν.

Outshined αυτό το Czar πραγματικά δεν υπάρχει…Μιας και ακούω μέταλ με το σταγονόμετρο δείχνοντας προτίμηση σε λίγα συγκροτήματα με πιο αρτίστικη διάθεση νομίζω θα είχε κάποιον ενδιαφέρον η γνώμη ενός πιο αποστασιοποιημένου αυτιού.

Αν ήταν να ποντάρω τα λεφτά μου για το νέο μεγάλο συγκρότημα του metal που θα μνημονεύεται, θα ήταν αυτό. Άποψη εκφρασμένη μετά από ενδελεχείς ακροάσεις όλων των κυκλοφοριών του συγκροτήματος…Ο καιρός θα δείξει όπως πάντα…

Και το γεγονός πως παρατηρήθηκε τέτοιο “μακρύ και κοντό του καθενός” στο thread είναι ενθαρρυντικό για το συγκρότημα…Πάντα έτσι γίνεται…

Να πως τσακώνεται ωραία ο κόσμος για το crack the skye. Όχι όπως εσείς εδω. Από last.fm ο διάλογος. Η σειρά είναι από κάτω προς τα πάνω

As i child molester i take offend to that
:lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Επίπεδο όμως όχι μαλακίες.

1η φορα χθες αξιωθηκα να το ακουσω, τον λιωνω απο χθες και πραγματικα προκειται πιστευω περι απιστευτου δισκου

Δ-Ι-Σ-Κ-Α-Ρ-Α δηλαδης

Λοιπον ας κανω για πρωτη φορα review (μιας που τις περισσοτερες φορες βαριεμαι ακομα και να ποσταρω στα θρεντς των κυκλοφοριων που μαρεσουν, οχι να κανω review :lol:)

Oblivion αριστουργημα, ανοιγει το αλμπουμ με ενα τρομερα κολλητικο ρεφραιν…

Divinations, quintessence ειναι η πιο αργη εξελιξη του blood mountain, ειδικα το solo του hinds στο πρωτο (που επισης εχει πολυ κολλητικο ρεφραιν) ειναι εντελως ΜΕΤΑΛ . Ειναι τα πιο χιεβι τραγουδια του αλμπουμ

The czar: μυστικιστικη εισαγωγη σε στελνει στην τσαρικη ρωσσια (με απ ευθειας πτηση μεσω wormhole?:p) οπως και ολο το μερος του usurper. Και εκει μπαινει το 2ο μερος, το escape, με ενα καταιγισμο απο ριφς για πολυ headbanging. Και παλι παμε στα ψυχεδελικα τελευταια μερη martyr και spiral που αυτη τη φορα σε στελνουν στο διαστημα παλι, με ενα εντελως southern solo. Το αγαπημενο μου μαζι με το last baron!

Ghost of karelia: περα απο το ψυχεδελικο intro ,τα ψυχεδελικα πρωτα verses που επαναλαμβανονται και στο κλεισιμο και το υπεροχο αρχικο ριφ, το τραγουδι το απογειωνει η μπασογραμμη του sanders (που γενικα σε ολο το δισκο εχει δωσει αυτο το κατι παραπανω και κανει την καλυτερη δουλεια του μεχρι σημερα για μενα, ισως και επειδη η ‘προγκρεσιβιλα’ του cts να απαιτουσε τοσο καλο μπασο) και τα απιστευτα πληκτρα, που δεν εχω ιδεα ποιος τα κανει!!

Crack the skye: ΕΠΙΚΗ εισαγωγη και βεβαιως βεβαιως scott kelly (o τυπος εχει το αγγιγμα του μιδα λεμε , με o,τι εχει ασχοληθει το εχει κανει αριστουργημα). Δεν ειναι τυχαιο πιστευω που ζητησαν απο τον kelly να κανει φωνητικα στο συγκεκριμενο μιας που συνδυαζει εντελως νιουροσικα verses (που τραγουδιουνται απο τον kelly βεβαιως) με ενα μελωδικο ρεφραιν.Αλλο ενα mastodon classic!

The last baron: I’d guess they would say we could set this world ablaze…υπεροχο απλα οπως και ολο το πρωτο μερος του που περιεχει και ενα εκπληκτικο lead!!. To 2o μερος ειναι πιο χιεβι, το ιδανικο θα ηταν να επαλαμβανεται λιγοτερο, αλλα και παλι σου φευγει το κεφαλι!. Και εκει στο τελος στο 8ο λεπτο σκαει ΤΟ ΡΙΦ 8O. Μιλαμε για το καλυτερο ριφ που εχουν γραψει τα παιδια…Ασταματητο headbanging ε (ισως επειδη ανυπονω να φτασω ΣΤΟ ΡΙΦνα μου φαινεται επαναληπτικο το 2ο μερος!!). Και τελειωμα ομοιο με το ξεκινημα , μονο που εδω εχει επιπλεον ενα εκπληκτικο solo (πανω απο εκεινο το lead που λεγαμε 8)) και κλεινει ιδανικα αυτη τη δισκαρα

Τι να πω εχω μεινει εκπληκτος…Και το θεμα ειναι πως ολοι οσοι γκρινιαζουν δεν μπορουν να καταλαβουν πως το αλπμουμ ειναι οσο mastodon ειναι και τα αλλα (παλι τα γνωστα κοψιματα, οι αποτομες αλλαγες στο ρυθμο, η southernιλα, τα φαλτσα του hinds :lol:)

Για μενα η καλυτερη κυκλοφορια του 2009 (μεχρι τωρα, αν και ειναι απιθανο να ακουσω κατι καλυτερο)
Πραγματικα θελω τα ακουσω live ,αλλα οπως ειπε και ο dude θελουν μαθηματα ορθοφωνιας τα παιδια!!

edit: και πρωτοτυπο concept ε! πραγματικα αξιζει να το προσεξεις απο την αρχη

:lol3: θεικη στιχομυθια!!! εχω λιωσει…As a child molester i take offense to that :lol3: θεος οπως και απο πανω του (ive seen better lookin molesters :lol:)

Πολύ καλό το ριβιού σου. Έχεις καλό αυτί εσύ, ειδικά γι’ αυτό που λες για το μπάσο.:wink:

Μάλλον αυτός που έπαιξε τα πλήκτρα στο δίσκο λέγεται Rich Morris, από μια ηλεκτρο-φάνκ μπάντα Noot d?noot, και είναι ο session πληκτράς τους για τα λάιβ. Με επιφύλαξη γιατί δεν έχω δει τα κρέντιτς στο δίσκο.

Nice review:)

Πάντως οι Mastodon είναι μια καλή περίπτωση introduction to heavy metal…κάτι σαν Metallica στα 90’ς αλλά με περισσότερο βάθος…

Επιτελους βρηκα κι εγω χρονο να τ’ακουσω.

Τρομερος δισκος,ανωτερος απ’το Blood Mountain(που κι αυτο ηταν δισκαρα).

Οντως rich morris λεγεται ο πληκτρας και θα’ναι και στην περιοδεια (τον δειχνει στο bonus dvd)

The last baron… Εκανα καλα που το αφησα για αργοτερα… Πλεον το ακουω ακαταπαυστα…

Παντως εμενα το λιγοτερο αγαπημενο μου ειναι το ghost of karelia και λιγο το ομωνυμο.

Ουφ,εχω γινει ενας κουραστικος φανμποης :lol:

Introduction to heavy metal? Μακαρι!
Εγω παντως νομιζω ειναι πολυ “δυσκολοι”. Μου πηρε αρκετο χρονο για να συνειδητοποιησω την γαμηστεροτητα τους και να “μπω” στο νοημα. Αλλα ισως να φταιω εγω που αργω να πιασω τα δυσκολοχωνευτα :stuck_out_tongue:

Tα ΦΩΝΗΤΙΚΑ του Scott Kelly στο ομώνυμο είναι χωρίς υπερβολή από τα καλύτερα ever που έχω ακούσει.
Είναι τουλάχιστον αντάξιος με τους προηγούμενους δίσκους, απλά αυτή την φορά εστίασαν αποκλειστικά στην σύνθεση και στο concept.
Από και που τον μίσησα στην πρώτες ακροάσεις, τώρα θα τον αγοράσω όταν έχω εφτά για ξόδεμα, χωρίς το dvd όμως γιατί αυτά τα dvd με αφήνουν αδιάφορο.:stuck_out_tongue:

καλο , αλλα μεχρι εκει . δεν φτανει τα επιπεδα blood mountain - leviathan

Για Leviathan OΚ, είναι τελείως διαφορετικοί δίσκοι, και εξαρτάται τι γούστα έχει ο καθένας. Για το Blood Mountain, ούτε για αστείο. Το ένα βουνό, το άλλο ουρανός.

ειναι απο την ιδια μπαντα . οπως συγκρηνω load με kill em’all , ετσι κανω και εδω και σε καθε μπαντα . προσωπικη μου παντα αποψη . :wink:

Για μενα θα ειναι μαλλον (καθιστε να δουμε και τους Νεβερμορ) ο καλυτερος δισκος της χρονιας…
Σε σχεση με τα προηγουμενα, θεωρω το Blood Mountain λιγο καλυτερο, αλλα στον τομεα των ριφ-συνθεσεων ειναι με διαφορα το καλυτερο.
Επισης τα φωνητικα με εξεπληξαν(θετικα) σε μεγαλο βαθμο!
Αντε να τους δουμε κ στη Μαλακασα να τρελαθουμε!!!:smiley:

Δίχως να θέλω να προσβάλω τις απόψεις σου δε νομίζεις ότι πρώτα πρέπει ν’ ακούμε ένα δίσκο ξεχνώντας τους προηγούμενους της μπάντας και τα σχόλια που μας έχουν πει γι’ αυτό; Μετά τις πρώτες εντυπώσεις θα το συγκρίνεις, δε λέω, η ίδια μπάντα τους έκανε, αλλά αν θές να γίνεις αντικειμενικός με τον εαυτό σου δεν περιμένεις να ακούσεις ξανά ένα leviathan πχ.

βασικα δεν καταλαβαινεις τι λεω . τεσπα δεν καθομαι να αναλυσω την αντιληψη μου σε κανενα . cheers !!!

Aφού λοιπόν έλιώσα και το βινύλιο, ας πω την τελική μου άποψη. Ο δίσκος αυτός, θα είναι μελλοντικό σημείο αναφοράς για τους Μαστοντον. Δε θα πω ότι είναι ο καλύτερός τους, αλλά είναι αυτό που λένε their most accomplished work to date.

Όσον αφορά την απόδοση της μπάντας, συνολικά η αποτίμηση για τον καθένα τους αλλά και για όλους μαζί είναι ότι βελτιώθηκαν σαν παίχτες. Ειδικά όπως ειπώθηκε πριν, το μπάσο του Sanders φοβερό. Ο Dailor δεν κάνει τα ψαρωτικά που έκανε πριν, αλλά έχει εκλαικεύσει περισσότερο το παίξιμό του αφήνοντας τα κομμάτια να ανασάνουν, συνεχίζοντας να γκρουβάρει ατελείωτα. Οι κιθάρες τρομερή πρόοδο. Για το δέσιμο μεταξύ τους, τα πράγματα είναι απλά. Δε νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μπάντα του σκληρού ήχου που τα μέλη της να αλληλοσυμπληρώνονται με τέτοιο τρόπο. Τα πλήκτρα σε στιγμές μαγευτικά, η παραγωγή απίστευτη.

Εκεί που ξεπέρασαν τον εαυτό τους μ’ αυτήν την κυκλοφορία είναι στις φωνητικές γραμμές (αυτές βέβαια έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους και ειδικά στα λάιβ) και το γενικότερο συναίσθημα. Παραδείγματα, το χαλαρωτικό ρεφρέν του Oblivion, to chorus του Divinations, το “Let it go” στο Quintessence η ανάσα που παίρνει ο Τroy πριν αρχίσει να τραγουδάει τους στίχους στο Czar-Escape που είναι όλα τα λεφτά, τα σολο του Hinds στο αργό τελευταίο μέρος του μετά το στίχο “spiraling up…”, όλο το ομώνυμο κομμάτι, τα αργά ψυχεδελικά μέρη του Last Βaron. Το Ghost of Karelia είναι το λιγότερο δυνατό κομμάτι, φίλερ δεν είναι ούτε κατά διάννοια, αλλά έχει εκπληκτικές ιδέες μέσα. Ο δίσκος πάντως είναι μια ολότητα που αν τον βάλεις, δε μπορείς να τον σταματήσεις ή να τον αφήσεις στη μέση, κι αυτό είναι επιτυχία για μια μπάντα.

Θα μπορούσα να γράψω ένα εκατομμύριο αράδες και να ψειρίσω τα πάντα στο δίσκο, αλλά θα κουραστώ και θα κουράσω. Απλά ελπίζω να τον απολαύσουμε όλο ζωντανά τον Ιούνη.

Από κει και πέρα, έχω την εντύπωση ότι ακόμα έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από αυτούς, αν συνεχίσουν να αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Μπορεί να προβλέψει κανείς ότι θα έφταναν εδώ άλλωστε?

Και εγω αυτο ελπιζω
Στις κανονικες συναυλιες ξεκινανε με ΟΛΟ το Crack The Skye και μετα παιζουν παλια οπως Colony Of Birchmen, The Wolf Is Loose, Seabeast, Crystal SKull

Εδω λογο περιορισμενου χρονου… (1 ωρα?) ειτε θα παιξουν ολο το καινουριο (50 λεπτα) + 2-3 παλια ή αναμεικτα

Εχοντας ακουσει βεβαια αρκετα απο τα παλια τους (κυριως το 2007, γιατι το 2006 με Tool δεν νομιζω να τους ευχαριστηθηκε κανεις με τοσο κακο ηχο) θα προτιμουσα το Crack The Skye στην ολοτητα του και ας μην παιξουν τπτ αλλο