πολλοι τους σνομπαρουν γιατι τρωνε προωθηση, αλλοι γιατι ειναι τα χαϊδεμενα του χαμμερ, αλλοι γιατι τους θεωρουν μοντερνιλες, αλλοι γιατι δεν ειναι τοσο καλοι στα live κλπ
ενα ομως μετραει, οι ανθρωποι γραφουν τεραστια μουσικη, πιανουν απο '60ς ψυχεδελεια, '70ς heavy/prog rock, '80s heavy/thrash και μοντερνο death, τα πετανε στο τσουκαλι και βγαζουν ενα δισκο που παιζει χαλαρα να ειναι στους 3 καλυτερους αν οχι ο καλυτερος της χρονιας
οι κιθαρες θεριζουν, τα ντραμς τα σπανε και η φωνη πιο εξευγενισμενη και πολυδιαστατη απο ποτε
μπροστα σε αυτο το δισκο, το νεο Opeth (που μου αρεσε), ειναι τσιχλοφουσκα
…τώρα κάνω την πρώτη ολοκληρομένη ακρόαση, και συμφωνώ μαυτά που γράφεις
…+ ότι κάθε δίσκος τους είναι διαφορετικός, αλλά τα όχι και τόσο καλά live στοιχίζουν
:):!:
λιώσιμο ομως!!!
Stargasm ακομα δεν με εχει τρελάνει όπως τους περισσότερους αλλα ειναι νωρις…
μονο 2 φορές εχω ακούσει ολο το αλμπουμ εκτός απο All The Heavy Lifting και Spectrelight
Το Creature Lives είναι μαλακιάρα επικών διαστάσεων και για μένα, άνετα, ό,τι χειρότερο έχουν γράψει οι Mastodon. Από το κλαψομούνικο ριφάκι, μέχρι τα εκνευριστικά φωνητικά και τα σπαστικά “ω ω ωω ωω”.
Ενώ ο δίσκος είναι πιασάρικα heavy και κυλάει ωραία, αυτό το κομμάτι στέκεται εντελώς άκυρα και τελικά μου χαλάει όλο το feeling.
Edit: Απ’ ότι διάβασα, στο συγκεκριμένο κομμάτι τραγουδάει ο Brann Dailor. Κακή επιλογή, όπως φαίνεται.
Eχω ακουσει πλεον το αλμπουμ καμια δεκαρια φορες κ εχω καταληξει στα εξης…
Aπ οτι φαινεται οι Mastodon εχουν δωσει μεγαλυτερη εμφαση στη μελωδια των φωνητικων, χωρις ωστοσο να μενουν ιδιαιτερα πισω οι συνθεσεις καθαυτες οσον αφορα το πολυεπιπεδο instrumentation που πλεον μετα απο 4 αλμπουμς για μενα τουλαχιστον ηταν δεδομενο για Mastodon.
Στο αλπμουμ αυτο, λοιπον, προσπαθουν απ’οτι φαινεται να συνδυασουν στοιχεια απο τα 2 τελευταια τους (το πιο brutal στοιχειο του Remission κ του Leviathan εχει εξαφανιστει ηδη απο το Crack The Skye), κατι που εμενα μ αρεσε ιδιαιτερα μιας κ το Crack The Skye ειναι το αγαπημενο μου.
Ωστοσο, ορισμενα κομματια(μετα απο αρκετα ακουσματα) καταντουν βαρετα πχ.bedazzled fingernails,blasteroid & η απιστευτη μαλακιαρα που απορω πως αρεσε κιολας σε μερικους Creature Lives(μ αρεσει αρκετα η φωνη του Brann ισως κ περισσοτερο απο των αλλων 2, αλλα πραγματικα αυτο το κομματι δε μ κατσε καθολου καλα ηδη απο το 3ο-4ο ακουσμα του δισκου).
Πολυ καλο στοιχειο ειναι οτι η φωνη του Βrent εχει βελτιωθει αρκετα,γεγονος ακρως ενθαρρυντικο για τα live!! Top κομματι ΙΜΟ Αll The Heavy Lifting "Just Close your Eyeeeeeeeeees, and pretend that everything’s FIIIIIIIIIIIIIIIINE!!!—>YMNOΣ!!
δεν ξερω τι λετε, το Creature Lives ειναι κομματαρα, δειχνει μια εντελως αλλη οψη της μπαντας
δεν ειναι μεταλ κομματι (και γενικα ο δισκος δεν ειναι ουτε κατα 50% μεταλ, κακα τα ψεμματα) αλλα εχει αυτη τη περιπαιχτικη φολκ μελωδια στη φωνη και τις ομορφες κιθαρες
απο τα πιο ιδιαιτερα και ομορφα κομματια του δισκου για μενα