Δεν είναι σύγκριση αυτό. Ξέρω πολύ καλά τι έγραψα. Σύγκριση θα ήταν αν έλεγα ότι οι τρεις τελευταίοι δίσκοι των Paradise Lost είναι τριάντα επίπεδα χειρότεροι από τους δέκα προηγούμενους.
Όλα μπορούν να χαρακτηριστούν και υπερεπη και μετριουμπες, ανάλογα το context. Αν συγκρίνω δύο τραγούδια, θα πω ότι το Χ είναι καλύτερο από το Υ. Όταν το κάνω, θα σε ειδοποιήσω
Τι εννοας; στο χάλασα;
Μου είχε κάνει εντύπωση από την εφηβεία μου, τότε που δεν είχαν ξεπουληθεί κατοτακατο και προσπαθούσα να αποστηθίσω κάθε λεπτομέρεια από το βινυλίο.
Πάντως my 2 cents για τις συγκρίσεις ως άνω, επειδή μου φαίνεται ότι παραλείπονται τα 2 πιο αυτονόητα πράγματα:
Και 100 φορές να επαναλαμβανόταν η ιστορία, τα τραγούδια των Metallica είναι πολύ καλύτερες συνθέσεις από αυτά των Megadeth, συνολικά κοιτώντας τις δισκογραφίες. Δεν είναι μόνο το Black Album φυσικά, που ναι, είναι η επιτομή του τέλειου mainstream metal πιασάρικου ήχου, είναι και όλα τα προηγούμενα.
Και άλλες 100 φορές να επαναλαμβανόταν η ιστορία, με τέτοια φωνή οι Megadeth δε θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν κάτι καλύτερο από τους Metallica. Ακόμα και με όρους metal κοινότητας, που άπειρος κόσμος ακούει screams και growls και γενικά έχει συνηθισμένο αυτί, η φωνή του Dave είναι σπαστική για τον μέσο ακροατή, παρά τα πολλές φορές αψεγάδιαστα λοιπά κομμάτια της μουσικής.
Συμφωνω σχεδον απολυτα, μονο που για μενα η φωνη του Mustaine δεν ηταν ποτε κανενα προβλημα. Καταλαβαινω βεβαια το οτι αποτελεσε τροχοπεδη ωστε να περασουν οι Megadeth απο το status των τεραστιων στο μεταλ, στο status των μυθικων, αλλα δεν μπορω να φανταστω τους Megadeth με καμια αλλη φωνη προφανως, και δεν θα το ηθελα. Τωρα οκ , ο Hetfield νομιζω εχει μια απο τις χροιες στο μεταλ που προφανως εχουν αγγιξει τις ευαισθητες χορδες σχεδον οποιουδηποτε ακουει αυτην την μουσικη.
Eνα πολυ ωραιο σχολιο ειχε κανει στο φουμπου μου ο αγαπημενος μου Βασιλης απο τους Verdict Denied, του οποιου οι Μεταλλικα ειναι μαλλον η αγαπημενη μπαντα διαχρονικα και ο Μαστεην ο αγαπημενος του μουσικος.
Το βρισκω αρκετα ευστοχο ακομα και αν στα δικα μου αυτια τα τραγουδια των Megadeth ειναι πολυ προτιμοτερα.
“Ο Mustaine κατά την γνώμη μου έχει γράψει riffs και θέματα που ακούγονται πραγματικά πρωτοποριακά και “στέκουν” καλύτερα μόνα τους σε σχέση με ότι έχουν γράψει οι αγαπημένοι μου Metallica. Αυτό το λέω γιατί στο μυαλό μου η έμπνευση θεωρώ ότι λαμβάνει χώρα σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Έχουμε την πρωτογενή έμπνευση, αυτή όπου η ιδέα είναι πρωτόγονη και μόλις γεννήθηκε και την δευτερογενή που είναι η επεξεργασία της και η κατάληξη της σε τραγούδι ή κομμάτι. Και οι δύο είναι εξίσου σημαντικές. Οι Megadeth στην πρώτη κατά την γνώμη μου υπερέχουν αλλά πολλές καλές ιδέες τους δεν κατέληξαν να είναι πολύ καλά τραγούδια. Οι Metallica όμως ήταν πολύ καλοί στο να κάνουν τις πιο πολλές πρωτογενείς ιδέες τους, πολύ ωραία τραγούδια. Ακόμα και όταν τα riffs αυτά καθαυτά δεν ήταν πάντα κάτι φοβερό. Αυτό το είχαν σε τέτοιο βαθμό όπου στο τέλος υπερέχουν κάτι την γνώμη μου.”