Καμία εμπάθεια ρε χαχα
Καλά, κι εγώ αστειεύομαι προφανώς, αλλά μαλάκες, φρίκαρα λίγο όταν συνειδητοποίησα την ημερομηνία, χαχαχα.
Να 'χουμε το νου μας, σε κάποιο αντίστοιχο post στο μέλλον να μαζέψουμε κωλόχαρτα, προφυλακτικά, ποτέ δεν ξέρεις.
Γι’ αυτό το 'βαλα, α ρε Τσάντλερ.
Οριστικό τέλος για το Horror; Πρώτη φορά τεύχος Hammer στο οποίο λείπει.
Και πολύ κράτησε, θα έλεγα, εδώ και χρόνια είχε χάσει κάθε αξία ως ξεχωριστό ένθετο, αφού όλα αυτά που του προσέδιδαν ένα πραγματικά ξεχωριστό νόημα σαν “περιοδικό-μέσα-σε-περιοδικό” στο παρελθόν είχα οριστικά χαθεί. Απορούσα, δηλαδή, γιατί επέμεναν σε κάθε τεύχος να συνεχίζουν να το παρουσιάζουν με δικό του “εξώφυλλο”, αρίθμηση κλπ., ενώ φαινόταν ότι δεν είχε κανένα μα κανένα νόημα. Για κάμποσα χρόνια, πάντως, κάποιοι γραφιάδες του μάς έμαθαν καλή μπαλίτσα μέσα από τις σελίδες του.
Αν κι εδώ και κάποιον καιρό πήρα τη “μεγάλη” απόφαση να σταματήσω να αγοράζω το MH (μετά από περίπου 24 χρόνια συνεχόμενα/+άλλα 5 χρόνια από late 80s έως mid 90s που έχω περιοδικά από τα αδέρφια μου), θαρρώ πως ο LJ έχει καταθέσει δύο μεγάλες αλήθειες:
Αυτό ακριβώς. Ήταν και δική μου απορία.
Εγώ, λοιπόν, που δεν ήμουν σχεδόν καθόλου στον ήχο που προωθούσε/αφορούσε το Horror (νομίζω ότι έμαθα Primordial μέσα από τις σελίδες του, βέβαια, επομένως, αιώνιο respect) ομολογώ ότι αδημονούσα (τον καιρό που πραγματικά ο ρόλος του ήταν διακριτός εντός του Hammer) για τις συνεντεύξεις ή/και τα κείμενα όσων συντακτών “κουβαλούσαν” το έντυπο (Γιοβανίτης, Αγόρος, Αναστόπουλος κ.ά.). Μου κάνει εντύπωση ότι μετά από τόσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ συγκεκριμένα πράγματα, όπως μία ιστορική, ευτράπελη συνέντευξη του Glen Benton ή το τελευταίο μονοσέλιδο (μου διαφεύγει το όνομα της στήλης) που φιλοξενούσε φιγούρες της χώρας (θυμάστε αριθμητική ανάλυση Λάσκου ή μία τρομερά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νίκου Καλογερόπουλου;). Επίσης, μου είχε κάτσει κάπως αυτό το εισαγωγικό του Πούσιου “Η διαδρομή Ζωγράφου-“somewhere” με την Χ συγκοινωνία δεν αντέχεται χωρίς ακουστικά στα αυτιά” (ή κάπως έτσι, τέλος πάντων) που το έγραφε δεν ξέρω κι εγώ για πόσον καιρό.
Τσαπραιλης Ωραια πένα και συμμετοχή του Γιοβανιτη σε σχεδιακια
Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος γούσταρε τη θεματολογία, την αισθητική και το ύφος του (παλιού) Horror, να τσεκάρει και το περιοδικό Razor (που είχε βραχύβια πορεία). Ουσιαστικά μιλάμε για τους ίδιους συντάκτες κι ένα παραπλήσιο (αλλά πιο διευρυμένο) θεματικό πεδίο. Βασικά για κάποιον λόγο ήμουν πεπεισμένος ότι το Horror αποτελούσε απλά τη “μετεξέλιξη” του Razor όταν αυτό διέκοψε την κυκλοφορία του, αλλά νομίζω κάτι δεν στέκει γιατί είχαν παράλληλες διαδρομές αν υπολογίζω σωστά τις χρονολογίες.
Επειδή με κόλλησες τώρα και δεν θυμάμαι καλά, έψαξα λίγο και βρήκα εδώ τα εξώφυλλά του κι εδώ μία σχετική ομάδα. Τα εξώφυλλα τα θυμάμαι ξεκάθαρα και τα έχω σίγουρα και θεωρώντας χλωμό να το έχω αγοράσει ξεχωριστά, όλους τους μήνες μέσα στο Hammer δεν ήταν; Κυκλοφόρησε κάποιον μήνα μόνο του; Το λέω γιατί στην ομάδα του FB αναφέρει “To περιοδικό Razor εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν ένθετο μαζί με το τευχος Μαρτίου του 2000 του ελληνικού Metal Hammer. Κυκλοφόρησε σαν ξεχωριστό περιοδικό απο τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.”.
Δεν το πρόλαβα εγώ το Razor, το πρώτο μου Hammer το πήρα το 2001.
Το castingstone blog είναι (ήταν; ) του φίλτατου Bleedin History για όσους τον θυμάστε -κι εγώ από αυτόν το έμαθα το Razor κι από εκεί κατέβασα τεύχη του.
Πω, ρε πούστη μου, δεν μπορώ τέτοια ψυχαναγκαστικά κολλήματα τώρα. Όταν θα πάω πατρικό, θα πρέπει να διευθετήσω αυτό το ζήτημα. Επίσης, χρωστάω post-άρισμα με φωτογραφία μισού κεφαλιού του @Primordial_hordes.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
Τσέκαρα τα PDF τώρα πάντως, και (πέραν του πρώτου, δοκιμαστικού τεύχους) όλα έχουν τιμή πάνω τους, οπότε δύσκολο να ήταν free ένθετο. Επίσης δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη Hammer στα ψιλά γράμματα στις πρώτες σελίδες (εκεί π.χ. που στην περίπτωση του Horror έγραφε “διανέμεται κάθε μήνα δωρεάν με το Metal Hammer” κλπ.).
ΟΚ, thanks.
Άρα, πιθανότατα το είχα αγοράσει ξεχωριστά και δεν το θυμάμαι.
Νομιζω ήταν περιοδικό που γεννήθηκε μέσα από το Hammer και πολλοί συντάκτες ήταν κοινοί (Φλωρακης νομίζω αρχισυντάκτης; ) αλλα ήταν-πέρα από το δοκιμαστικό τεύχος-αυτόνομο.
Για το Razor καλά τα είπατε πιο πάνω, καταθέτω κι εγώ την ανάμνηση για το πρώτο τεύχος να κυκλοφορεί μαζί με το Hammer χάριν γνωριμίας, και τα (λίγα) επόμενα να βγαίνουν αυτόνομα. Ήταν μια ιδέα του Φλωράκη που δεν βρήκε ευάριθμο κοινό και μοιραία δεν μακροημέρευσε.
Αναφορικά με το Horror, όντως είχε παύσει να έχει κάποια σκοπιμότητα η ξεχωριστή παρουσία του, και όπως πάντα με χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση, το αντιλήφθηκε και η Διεύθυνση του περιοδικού και το σταμάτησε από αυτό τον μήνα. Όσο ήταν επικεφαλής ο Πούσιος ήταν ωραία τα editorials - και αυτό με τη διαδρομή Ζωγράφου – Μοσχάτο και τις μίνι κριτικές όσων άκουγε κατά τη διάρκεια της μετάβασης! Ενδιαφέρον είχε και να παρατηρείς ότι κάποιες μπάντες που παρουσιάστηκαν πρώτη φορά από τις σελίδες του, μετακινούνταν αργότερα στο “κυρίως” περιοδικό έχοντας… κατακτήσει το mainstream, π.χ. οι Mastodon!
Επειδή όμως οι φίλοι στην “ανάγκη” φαίνονται…
…τεύχος #196, Απρίλιος 2001, βρείτε το… μισό κεφάλι του @Primordial_hordes και κερδίστε!
Είσαι γίγαντας. Για να δούμε ποιος θα με βρει
Φοράς γυαλιά?
Είναι και ανάποδα γτχμ
Αυτός που κοιτάζει ερευνητικά να δει το σημείο γραφής ή ο έτερος που χαμογελάει στα κρυφά σαν άλλος Fenriz;
Επίσης, δίπλα με τον Warrel, είναι από το live που είχε γίνει ντίρλα;
Με βρήκες κουφάλα